-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
Azt nem is mondom, hogy ez feltétlen minőség. Filmeknél is látszik, hogy sokszor lövésük sincs mit fordítanak, és akkor még nem is beszéltünk az általad említett hibákról.
Pl. Star Wars Baljós árnyakban anno egy csomó olyan "száraz" fordítás volt, ami teljesen más értelmet adott az eredeti szöveghez, stílushoz képest.
Szerk.:
Utóbbinál a feliratozásra gondoltam, mert a szinkron már sokkal jobb volt. Mindegyik hivatalos verzió.[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
ρσгτσ
addikt
válasz krx21 #114093 üzenetére
Nyilván nem a kódolás feltörésére gondoltam, de sok mindent leírnak feljebb. Eleve egy szimpla fordító nem is képes visszaellenőrizni játékon belül a fordításokat. Na meg nyilván nem egy ember, hanem egy csapat csinálja.
Nehéz lenne ezt összehasonlítani olyan árakkal, ahol valaki karakterek száma (és egyebek) alapján ad árat. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz ρσгτσ #114089 üzenetére
Melyik találatra gondolsz? Egy hivatalos fordítás, tehát nem rajongói mókolt fordítás esetén, a fordítandó szöveg pont úgy a rendelkezésre kell, hogy álljon a fejlesztőktől, mint egy említett 40 oldalas szerződés esetén. Annyi korláttal, gondolom én, hogy adott esetekben korlátozott a karakterek száma, tehát nem lehet tetszőleges hosszúságú.
Én kifejezetten a fordítási árakra kerestem rá…
A witcher 3 esetén a 20M kötségre 625! oldal szöveget számoltam 8ft/betű áron számolva…[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
válasz elder troll #114081 üzenetére
detroit 30
60 fps játékok (minimum pro graf)
szerintem lemez vásárlás helyett a Plus Extra jobb választás -> [link] 6-7lemezbōl megvan az éves subLife, Uh, Finds A Way
-
Sefneni
őstag
Tegnap nálam is lepörgött a Stray.
Jó kis utazás volt, én végig élveztem. 21/25 trófea lett meg, mindenféle szöszmötöléssel kB 6 órám van benne.Not all stories have happy endings. But yours has yet to be written.
-
veterán
Pontosan, tavaly nyáron is ugyan ez volt, mindenki azt hitte, hogy na most már kánaán van, hogy volt pár hétig pár helyen gép, aztán jött az ősz...😅 Szerintem meg az idei ősz/tél lesz a legnagyobb ps5 hiány, mint ami valaha is volt...vagyis lesznek gépek főleg bundle, de közel 300K-ért, ahogy már most is elég sok bundle 260K ugye... Novemberben egy GOW bundle simán befog figyelni 270-280-as áron, szerintem!
[ Szerkesztve ]
***15 éve a PH-n 871 pozitív értékeléssel***
-
ρσгτσ
addikt
válasz krx21 #114085 üzenetére
Egy játék fordítása, majd a későbbi ellenőrzés a lektorálás nem egészen úgy működik, mint amikor valaki kap egy 40 oldalas szerződést lefordításra.
Van pár cikk erről a neten. Például az első találat is érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
válasz parandroid #114080 üzenetére
"lassan normalizálódik a helyzet..."
Tavaly nyáron ugyanez volt, majd térjünk vissza erre, amikor karácsonykor megint mindenki hogyhogynem most és azonnal szeretne gépet venni, csak épp nem lesz.
#114075 tboy93
"Ebbol adodoan a lelektani hatar nalam jatekokra max 5-6e Ft."
Ennyiből nem kvázi lehetetlen beszállni a Switchbe? Ott minden még évekkel később is full price megy.[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
echterion
nagyúr
válasz ProEvoFan #114035 üzenetére
Akinek van erre pénze, az igenis vegye meg, szerintem nem butaság a hobbira költeni, az szerint az csak, akinek nincs rá annyi, amennyit szeretne. Én is megtenném, de én spúr vagyok és a digit vásárlások taszítanak amiatt, hogy csak bérlem (pedig jó eséllyel hülyeség, mert valljuk be, 10-15 év múlva úgyse akarnék a mostani játékokkal játszani, hiába van meg pl. az eredeti FF VII is PS-re, vagy a Fifa2000), én szeretem a lemezeket.
-
F-ECT$
titán
válasz captainriker #114077 üzenetére
Biztos az a 4 év? Elvileg az extrára váltásnak 48k-nak kellene akkor lennie.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Wesder
félisten
válasz parandroid #114080 üzenetére
OTTO-n is van SX 1-2 napos szàllítàssal MSRP àron.
Reméljük a Sony is utoléri magát hamarosan.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
elder troll
őstag
Alza hol járhat megrendelések terén? Április közepén rendeltem a gépet.
Illetve milyen ps4-es játékokat érdemes összeszedni addig apróról, amik kaptak ps5 javítást?
Esetleg van erről lista?
Illetve milyen ps4-es játékokat lehet magasabb fps-sel játszani (legalább 60)?
Ezzel kapcsolatban is érdekelne egy lista vagy leírás.
Detroit érdekelne nem 30 fps-sel, erre van lehetőség bármilyen módon pc-n kívül?[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Wesder #114076 üzenetére
Szerintem ne bánd, az a gyanúm, hogy lassan normalizálódik a helyzet, egyre több lesz ebayen is normál áron, meg egyre több helyen lehet kapni is majd, ahogy egyre többeknek van már, akik akartak. Lassan talán akció is lesz majd rá. Gamestoptól pl az utolsó pár hírlevélben már csereakció is van az XSX-re, meg bundle is van belőle. Jó, PS5-t még nem promóznak, de ami késik, nem múlik. Pár hónapja még XSX sem volt.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Wesder
félisten
válasz captainriker #114077 üzenetére
Ha nem lehetne kihasznàlni, akkor előfizetni sem tudnál rà.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
captainriker
csendes tag
Sziasztok!
4 évig van még PS Plusom (essential). Válthatnék Premiumra (45k), vagy Extrara (30,5k). Magyar accounttal ki lehet használni a prémiumot? Megéri az árát?Köszönettel:
captainriker -
Wesder
félisten
Nem vettem gèpet, mert a Sony elfelejtette közölni (vagy az apróbetüs részben volt) hogy PS+ kell a vàsàrlàshoz. Hàt Í.J.
-
ρσгτσ
addikt
válasz tboy93 #114071 üzenetére
Switch -nél mondjuk az a jó, hogy ott elég jól tartják az árukat használtan is a játékok. Így sok olyan van, amit évekkel később kisebb bukóval vagy akár azonos áron el tudsz adni.
Szóval a másik két konzolos céggel szemben ott elég jól működik a használt piac, és vevőket is könnyen lehet találni a legtöbb címre.
Nekem kifejezetten szimpatikus, hogy egy több éves játéktól 2 nap alatt meg tudtam szabadulni kb. azonos áron, mint amennyiért vettem. Ami nem sokkal volt kevesebb, mint egy új játék a boltból.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
nagyúr
válasz ProEvoFan #114035 üzenetére
Ez szép dolog tőled, de nem mindenkinek ér meg ez a hobbi ennyit. Értsd, én is megtehetném hogy vegyek havi szinten 2-3 éppen megjelenő játékot, mégsem teszem, mert egyszerűen az én szememben nem ér 30e Ft-ot egy játék. Egyik sem. Ha csak 30e Ft-ért lehetne játékokat venni letenném a kontrollert. A Switchbe is főként azért nem szálltam be idáig, mert sokallom a 12-14e Ft-ot amit használtan ki kell pengetni egy-egy címért.
-
syler123
veterán
Mennyire értetted a szövegeket a játékban? Nincs elképesztően bonyolult angol szöveg benne, de ha semennyire sem érti az ember az angolt, akkor tényleg semmi értelme onnantól a játéknak. Teljesen erre az alap sztorira támaszkodik.
mettek: akkor majdnem átjutottál a tutorial részen
[ Szerkesztve ]
-
Raga
senior tag
válasz parandroid #114064 üzenetére
Miért vetődött fel ez a téma?
Lemaradtam valamiről?
Úgy tudom minden exkluzív magyar felirattal jön szinte már természetes.
Ezt megerősíti a TLOUS remake is pedig annál tényleg nem gondoltam volna -
parandroid
félisten
válasz Lackooo84 #114061 üzenetére
Szerintem a 7-10k eladottból 7-10k úgyis megveszi, ha nincs magyar felirat, szóval minek dobjon ki akármennyi pénzt is erre? Na jó, bukik párszáz eladást, szerinted leszarja, vagy emiatt kidob 50-100k dolcsit, ami kb sosem térül meg?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz 3L1T3 #114059 üzenetére
Szerintem ezt nem így kellene nézniük, hanem összebevételt számoljanak mondjuk az egész eu-ra úgy, hogy minden ország kap saját lokalizációt. Ez elég hülye felfogás, hogy ahol kevesebben laknak, és szegényebbek, akkor nekik már nem jár lokalizáció sem. Más régiókban simán be tudja hozni ezt a kis veszteséget.
The Truth is out there...
-
-
Raga
senior tag
válasz Ctrl+Alt~Del #114004 üzenetére
Számomra szar.
Elfogadom hogy másnak tetszik és örülök neki…ettől független számomra ez a játék egy unalmas szar.
Saját önálló szubjektív véleményem.
Talán az még mindig lehet ebben a világban…Ja tényleg már lassan az sem -
Sliderxy
senior tag
Red Dead Redemption 1-et elkezdtem streamelve játszani. Hát nem mondom, hogy játszhatatlan, de azért van egy kicsi imput lag, ami célzásnál, lövésnél kissé zavaró, plusz lóháton előfordul, hogy pillanatokra beakad a játék. (gigabites net)
Ami még zavaró volt számomra, hogy elég furcsán oldották meg a játék menüjének elérését. A logika azt diktálta volna, hogy az egyik gomb megnyomására megnyílik a menü, de nem. Egy ideig kerestem mire rájöttem, hogy hogyan is lehet előcsalni a menüt.
Összességében nem játszhatatlan, de reméltem, hogy gördülékenyebben fog futni streamelve a játék. Másik nagyobb címmel még nem próbálkoztam, csak kis indie játékokkal. Ránézek majd még pár nagyobbra, hogy azoknál mi tapasztalható.
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
-
-
sztanozs
veterán
Sziasztok!
Eladtam a PS4-em és még nem vettem meg az ötöst, viszont van élő PS Plus előfizetésem. Behúzhatók valahogy a havi játékok amíg nem veszem meg az új gépet?
Más - külfödre költözés okán van lehetőség országot váltani a store-ban (illetve van értelme egyáltalán)?JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz 3L1T3 #114034 üzenetére
Hogyne foglalkoznának, emlékszem anno pl az orosz storeon (vagy steamen már nem emlékszem) fillérekért lehetett játékokat venni, mert náluk úgy volt árazva. Mindig az adott ország átlagkeresetéhez kell árazni, anélkül soha semmi nem lesz sikeres, mert az emberek nem tudják megfizetni.
The Truth is out there...
-
Wlac
Ármester
válasz Medocsabi #114039 üzenetére
Az, hogy magas a játékok ára, csak egy dolog. Viszont sokszor a megjelenéskori minőségük hagy jócskán kívánnivalót maguk után és az szerintem nagyobb probléma. Jobban jár az ember, hogyha vár pár hónapot, amíg a készítők rendbe rakják a játékot, addigra pedig már amúgy is csökken az ára. Kivételek nyilván vannak, garancia viszont nem igazán.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Medocsabi
addikt
válasz 3L1T3 #114025 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy a jelenlegi árazás semmilyen tekintetben nem segíti az eladásokat. Én pl majdnem mindent használt lemezen veszek,és adok tovább. Hogy miért? Mert egy AAA játék megjelenés után 2-3 hónappal akár már 50%-kal is olcsóbb lehet, de 30-cal tuti. Míg store-ban ennél jóval több idő kell elteljen, és jellemzően akkor sem olcsóbb mint egy használt lemez. Ezt már az xbox 360 érában sem értettem amúgy, miért drágább a digitális játék? Nincs adathordozó gyártási költség,logisztika,szállítás, anyámkínja. Részemről ha alapból mondjuk ~30%-kal kedvezőbb ára lenne a digit játéknak,nem szopatnám magam a használt játékkal, és biztos vagyok benne,hogy üzletileg is baromira megérné,és akkor nem lenne ilyen gond,hogy egy adott régióban nem éri meg feliratozni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz Lackooo84 #114031 üzenetére
MM -nál lehet központi, régiós beszerzés. Ami náluk nem ritka...sőt, úgy általában nézve multiknál sem.
Illetve egy-két cég rendelhet kintről is, nem attól a forgalmazótól, akitől a KV hivatalos partnerként veszi. Bár ebben az esetben általában nagyobb szokott lenni az árfolyamkockázat. Illetve ilyen esetben nem biztos hogy annyira stabil a kapacitás.
Alza -nál is gyakorlatilag külföldről veszed, tehát annyira nincs hatással rá, hogy a magyar piacon mi a hivatalos gyakorlat.
Ezt nyilván csak azok a cégek tudják pontosan. Csak tippelek, de valahol ezt érzem reális magyarázatnak. Én is forgamlazok, csak más területen.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz 3L1T3 #114027 üzenetére
Részemről megtettem ami tölem telhető és remélem továbbra is jönnek magyar felirattal a nagyobb sony exkluzívok.
Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 (ok, ebben nincs hun felirat) és GOW Ragnarök magyar storeban teljes áron megvéve. Mondjuk ezért itt a fórumon sokan butának is néznek, de ez van...remélem vették/veszik annyian, hogy a magyar sony képviselet lendülete nem törik meg...[ Szerkesztve ]
-
-
Moby
veterán
válasz 3L1T3 #114030 üzenetére
Ez nem lenne baj, de az idiotizmus forrása sajnos kiapadhatatlan. És ehhez nem kell szakembereket foglalkoztatni, a hülyeség az jön mindenkiből. Én is tele vagyok ilyen antizseniális ötletekkel, hogy például még küzdhetnének úgy is a használt játék adásvétel ellen, hogy olcsóbban adják a lemezes játékot, mint a digitet!
Oh wait...ROFL
Sony. Nem tanulunk semmiből(tm)./ezt már csak azzal tudnák fokozni, ha a digit gép lenne a drágább, nem is értem hogy csúszhatott ez így át
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
A teljes ipar csinál hülyeségeket, ahogy az MS az új gép esetében nem engedélyezte a zenehallgatást, holott ez egy alap funkció volt. Vagy a SONY aki megszűntette a témákat, pedig ez is alap volt.
Legszebb példái annak, hogy mindenhol emberek dolgoznak. Valaki pedig pénzt kap azért, hogy meggyőzőn másokat, akár teljes részlegeket a saját hülyeségéről.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
veterán
válasz 3L1T3 #114027 üzenetére
Igen ezt aláírom, és még mi lesz itt év végéig meg utána, na ez az amit sokan még elképzelni sem tudnak(vagy nem akarnak), majd csak egyszer ráeszmélnek(csak már késő lesz) és ez nem csak a konzol piacra érvényes, de ez már nagyon OFF!
[ Szerkesztve ]
-
Moby
veterán
válasz 3L1T3 #114025 üzenetére
Nos igen, a használt játék adás-vétel ellen úgy küzdeni, hogy nem gyártanak elegendő digit gépet, majdnem olyan hatékony, mint az analfabetizmus ellen küzdeni írásban. Okosak ezek a szoninál, ez napi szinten validált tény
Meghát még az is lehet, hogy el lehetne ide adni a játékokat, csak mondjuk a helyi viszonyoknak megfelelően kellene árazni a terméket, ahogy ezt megteszik a törökökkel, megteszik a brazilokkal, az argentínokkal, vagy ahogy azt tették az ukránokkal a háború előtt. Vagy lehet azon is sírni, hogy a játékfejlesztés jajdenagyondrága, árat kéne emelni, és elkérni a magyartól ugyanazt az árat, amit a némettől, aztán meg azon sírni, hogy a magyar nem vesz semmit.
Tátott szájjal a faszerdőbe tipik esete.[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
válasz N.YCityBoy #114026 üzenetére
Nem kell az átlag felhasználónak elmagyarázni , én is árérzékeny vásárló vagyok. Ugyanakkor az a tendencia amit elvárnak egyesek nem fenntartható sokáig. Sőt már most se.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
veterán
-
3L1T3
addikt
válasz N.YCityBoy #114024 üzenetére
De pedig rengeteget változtat. A mi régiónk marha gyenge az attachmentben, nem vesznek az emberek megfelelő mennyiségű szoftvert és kiegészítőt. Ellenben elvárják a HUN Sub-ot, ami egy idő után nem lesz fenntartható. Ezen a használt játék adás-vétel szintúgy nem segít.
Rengeteg példa van arra, hogy megveszi a végfelhasználó a konzolt, és évekig nem vesz hozzá semmit. Tekintettel arra, hogy a konzol biznisz főleg gyártói szempontból sosem a gép eladásokból élt meg, így a további matek már menni fog mindenkinek.
Nem sajnos az ALZA esete nem ilyen egyszerű. Rengeteg fejfájást okoznak minden piaci résztvevőnek. Az pedig logikus, hogy a Tri intézi a garit, hiszen EU...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 3L1T3 #114023 üzenetére
Tudom, hogy nem a boltok akciója, hanem a Sony kitalációja elvileg, de ez a lényegen mit sem változtat
Alza meg tök mindegy mit árul, ha ugyan úgy tudod érvényesíteni a garanciát itthon a Triwarden-él...plusz még mindig a megjelenéskori áron adják, és ez az embereket jobban érdekli általában
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
válasz N.YCityBoy #114020 üzenetére
A Bundle továbbra sem az üzletek akciója.
Alza-t ne is hozzátok fel, mert Cseh piacra allokált gépeket árul itthon.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 3L1T3 #114014 üzenetére
Azt azért ne felejtsd el megemlíteni,hogy majdnem mindenhol(kivéve MM+Alza) kizárólag bundle csomagok vannak, már csak 240K és felette leginkább, sima alap gépcsomag nincs, amit azért nem mindenkinek vesz be a gyomra és pénztárcája
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz Bencus88 #114016 üzenetére
Igen a lemezes lassan 1 hèt, viszont nekem digit kellene. Rànèzek holnap hogy mi lesz a Direct-en, de ha ott se lesz digit, akkor elmehet a Sony a búsba.
Szerk.
2 napja jött levél hogy rendeljem elő a Ragnarököt, azt mondom, mégis hova, ha gèpet se tudnak gyàrtani?[ Szerkesztve ]
-
Bencus88
nagyúr
válasz Wesder #114015 üzenetére
Kezd helyre állni a rend, igaz olcsóbb nem lesz a gép, de ha kitalálod, hogy x idő múlva szeretnél majd egy hónapon belül beszerezhető lesz. Látod kvnál is 1 hét. Itt az emelkedés a kérdés, mennyivel lesznek majd drágábbak, de várnod szvsz nem kell majd sokat
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz krx21 #114013 üzenetére
Ez nem àtruhàzható. Kell hozzà az account, amire a meghìvàs törtènt. Itt a dilemma az, hogy most lesz lehetősèg MSRP àron venni, viszont tudom hogy most csak port fogna, mert mostanàban nincs idő jàtèkra.
Lehet ha ez most úszik akkor megint vàrhatok jò sokat, aztàn meg csak szìvhatom a fogamat.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
3L1T3
addikt
Most már MAXIMUM 1 hetes várakozási idővel kapnia kellene mindenkinek PS5 lemezes konzolt, a digitálisra továbbra is várni kell abból továbbra is sokkal - SOKKAL kevesebb érkezik. Ez tavaly 19%-ot jelentett a teljes mennyiségnek idén simán 10% alatt lesz.
-
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #114008 üzenetére
Igen, van ahol lehet közvetlen a Sony-tól is rendelni. [link]
De sajnos itthon nincs ilyen lehetőség. -
Wesder
félisten
válasz tothjozsi96 #114008 üzenetére
Nem, igazad van. A Microsoft küldte hogy van nàluk PS5.
-
Wesder
félisten
Kaptam levelet a Sonytól hogy holnap vehetnék tőlük PS5-ōt. Nem tudom hogy éljek-e vele. Momentàn nem érzem fontosnak, viszont enni nem kér, dobozban elvan.
-
Medocsabi
addikt
Sziasztok! Konkrétan az Asus H7 wireless headsetével van valakinek tapasztalata ps-en?
-
Mezcal
addikt
válasz N.YCityBoy #113994 üzenetére
Tudom, én 14-ért rendeltem és kaptam mellé kulacsot, kulcstartót és egy kódot (amit nem fogadott el a store, mert állítólag felhasználták) úgyhogy megérte.
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Drive Edition 1TB , 1,5 év garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Nintendo Switch OLED 19.0.1. Dual-Boot Cfw okositott + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó gari!
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest