Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
- Delta Force (2024)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spartan44
tag
Sziasztok!
Sok-sok évnyi várakozás és lemondás után végül remélhetőleg jövőre én is be tudok szállni az aktuális PlayStation-populációba.Röviden: én még mindig a PS3-nál tartok (meg van mellette Vita és PS2, PSP is), egy 11 éves Full HD LCD TV-vel. Tehát nekem a PS4 teljesen kimaradt és PC-t sem fejlesztettem. Magyarul a PS5-től én minden bizonnyal elég nagy ugrásra számítok a PS3-hoz képest. (Nem láttam még élőben PS4-játékot, kb. a menüjét sem tudom, hogy hogyan működik, annyira kimaradt. )
Sokáig úgy voltam vele egyébként, hogy inkább hagyom a PS5-öt és először PS4-et veszek, anyagilag is úgy voltam rá felkészülve. Végül a sors úgy hozta, hogy (remélhetőleg) jövőre beleférjen egy 4K TV és egy PS5 kombó a next gen váltáshoz, akkor mondom, ha már lúd, legyen kövér. Így amíg beérnek majd a nagyobb címek PS5-re (pl. God of War Ragnarok), addig legalább szépen sorban letologatom a PS4 best of játékait is, ami tudom, hogy nem kevés, szóval kb. csak azokkal évekre be leszek táblázva.
Ennek örülök, hogy remélhetőleg akkor menni fog a visszafelé kompatibilitás is, remélem majd jó pár játék kapni fog egy kis tuning patch-et és hogy nem kell emiatt még egy DS4-et is feleslegesen megvennem, mert azért egy lemezes PS5, 4K TV és még pár játék (mondjuk Demon's Souls és Spider Man Ultimate kiadás) ki is meríti az erre szánt tartalékaimat pár PS4-cím mellett.
Bocs, hogy ezekről ennyit rizsázok, de mondom leírom, hogy kb. tudjátok, hogy hogyan kezeljetek.Ezzel kapcsolatban szeretnék egy pár kérdést feltenni:
1. 4K TV: ezt megmondom őszintén, már idén meg akarom venni, amolyan karácsonyi ajándékként. Lehet, hogy mákom lesz és Fekete Pénteken sikerül majd jó áron valahol fognom egy példányt. Mindenesetre, mivel az én TV-m 10+ éves és az elmúlt években nem nagyon volt dolgom 4K TV-vel (úgy voltam vele, hogy majd elég lesz PS5-re és hát az meg most vált esedékessé ), ezért kicsit tanácstalan vagyok: szerintetek milyen TV lenne úgy megfelelő hosszabb távon az új konzol mellé? Ahogy próbáltam olvasni (beleértve az összefoglalót is), láttam, hogy elvileg a konzol tudni fog 8K-felbontást is, meg a HDMI 2.1 támogatással a VRR is menni fog rajta. Ez mind jó, de ahogyan látom, az ilyenre alkalmas TV készülékek kb. 250-300 000 körül mozognak, ha nem több. (Legalábbis a Sony-nak az új Ready for PS5 TV-i 500 000-ről indulnak, szóval lehet, hogy keveset is írtam...)
Én idáig nem akarok elmenni. Nekem elég, ha viszonylag nagy (125-150 cm körüli - a mostani 82 cm-es), tudjak rajta 4K 60 FPS-sel játszani, HDR támogatással, jó legyen a hangzása stb. Nem kell (egyelőre) 8K, meg 120 FPS és társai.
Árban is ilyen 150, nagyon-nagyon max. 170 000-ig mennék majd el.
Nézegettem már, jelenleg most ezen a TV-n agyalok. Szerintetek ez megfelelő?2. Nem annyira láttam még erről konkrét infót, de ti hátha tudtok többet: ez a 3D hangzás ha jól tudom, majd a későbbiek során a TV-k hangszóróival is kompatibilis lesz, igaz? Mert tudom, hogy ott van a hivatalos fejhallgató, lehet meg is veszem majd egyszer, de első körben én maradnék a TV hangszóróinál. Vagy ti mit gondoltok, ez hogyan fog a gyakorlatban működni? Tetszik, hogy ilyen irányba ment el a Sony a PS5-tel, mert a PS3-nál is anno imádtam (és mi tagadás, most is imádom), hogy mennyire tisztább hangzása volt a játékoknak a PS2-es korszakhoz képest, csak egyelőre még nem tudom, hogy ez mi, hogyan, merre fog működni a gyakorlatban. Oké, hogy ott van Cerny GDC-s videója, de ott ugye csak elmesélte, hogy milyen lesz. Azóta meg erről nincs sok infó, de lehet, csak én maradtam le róla.
Köszönöm előre is és bocs, hogy ennyire megnyújtottam.
-
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #22097 üzenetére
Hát az biztos, hogy egész más trackinget fognak alkalmazni (hála a magasságosnak). Vagy tényleg semmit. Ettől még persze működni fog vele, csak nem fogja követni. De ezt nem tudom elképzelni.
-
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #22091 üzenetére
De mi a túrónak? Van az a pármillió VR user, akit leginkább érint ez az egész, a számuk már aligha fog növekedni 1-el is, és van vagy 200 millió világító kontroller a világban, a raktárakban, midnenhol. Amire soha többé nem lesz szükség. Minek kellett volna ezt még szaporítani? Ha jön a PSVR2, a ps5-ökhöz már úgysem lesz többé PSVR se csatlakoztatva. Elmúlnak szépen a ps4 generációval együtt.
-
zkxdn
őstag
"You can transfer digital games and SAVED DATA from a PS4 console to a PS5 console using WiFi data transfer."
Ez az amire gondolok? Páran itt nagyon féltek, hogy abba kell hagyni, és újra kell kezdeni egy 300 órás játékot
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Moby
addikt
válasz Wesder #22084 üzenetére
Nem minden VR játék használja a controller trackinget, és nem csak VR játék használhatja a Lightbart. A Days Gonehoz nem fog kelleni DS4. Akit érint ez, annak meg volt remélhetőleg ennyi esze, hogy tartott meg DS4-et. Ha nem, akkor meg vehet hozzá. End of story.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #22078 üzenetére
Milyen anomàlia lehet egy fejlettebb rezgésen?
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Moby
addikt
válasz Wesder #22070 üzenetére
Geeeez....
Vannak játékok (PSVR mainly), aminél KELL a lightbar. Egyáltalán, a PSVR trackingnek kell a lightbar. Na az nem fog normálisan menni DS-el. Ezt leírtuk a kontroller bemutatása után. Egyébként neked semmit nem kell tartanod mellé, mert se DS4-ed nincs, se DualSense-ed nem lesz mostanában, se PS4-ed játékod nincs. Ezeket a művergődéseket nem kéne itt. -
RangerFox
Topikgazda
válasz tboy93 #22073 üzenetére
Működni fog, csak a hangprofilokat nem lehet majd állítani Companion appból. De 2-t tudsz tárolni rajta, azokkal kell majd beérned. (Én mondjuk 90%-ban az UC4 hangprofilt használom (ezt szerintem jól eltalálták, sokoldalú), a maradék 10-ben meg a Watch Dogs 2-ét).
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz tboy93 #22073 üzenetére
Menni fog, de nem tudsz profilokat állítani rajta. Olyan lesz mint pcvel szerintem
ds4: nekem 4 van a prom mellé, de odaadom mind a 4et a proval cimbinek. Engem ez a post nem rengetett meg, lehet lesznek gondok, de max ps+ collectionös címekkel fogom tolni, azoktól meg elvárom h rendesen legyenek patchelve ps5höz. Ahogy a cp77től is, ha már kap ps5 patchet.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
En konkretan felnevettem (kinomban) ezen a legyen a fiokban egy ds4 bejegyzesen...
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
nagyúr
The Platinum and Gold Wireless Headsets, as well as third-party headsets that connect via USB port or audio jack, will work on PS5 consoles (the headset companion app is not compatible with PS5 consoles).
Remélem ez nem azt jelenti, hogy nem fog menni wireless a platinum headsetem ps5-el.
-
-
MODERÁTOR
válasz predakon #22064 üzenetére
Voltak és vannak is olyan játékok amiknek problémákat okoz a teljesítményfokozó mód. De ezek közül is van amiket utólag egy frissítéssel orvosoltak, pl. a SOMA az ilyen. És van olyan is ami a mai napig rossz, pl. a Slender - The Arrival, aminél a világításnál okoz anomáliát.
A PS5 kapcsán kicsit más súlyú lesz ha valami nem jól fut, mert nem lesz rá kapcsoló amivel meg lehet javítani. Ezeknél csakis a rendszer vagy az adott játék frissítése amiben bízni lehet, hogy megoldást hoz. -
Madwe
nagyúr
válasz predakon #22064 üzenetére
Ez ilyen figyu van itt többezer prevgen cím amik futnak, de nem fogjuk elejétől a végéig letesztelni őket minden lehetséges bugra h minden ok e szöveg. Ritka hibák előfordulhatnak, deveknek ha van kedvük idejük tezstelhetik alaposabban s patchelgethetik, de alap esetben sok bugra én se számítanék.
kiváncsi vagyok dualsensebúl mi hiányozhat ami ds4ben megvolt, vagy mi az ami miatt azt ajánlják inkább... -
Elderath
őstag
válasz predakon #22061 üzenetére
-Although many PS4 games are playable on PS5 consoles, some functionalities that were available on the PS4 console may not be available on PS5 consoles. In addition, some PS4 games may exhibit errors or unexpected behavior when played on PS5 consoles.
Ezt írták pronál is boost modera. Sose volt baj semmivel. Ezek ilyen standard szövegek.
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
őstag
Lesz itt meg erdekesseg, olvassatok el az egeszet
-For the best experience, use a DUALSHOCK 4 wireless controller when playing PS4 games and PS VR games on a PS5 console. / hat ooo
-Although many PS4 games are playable on PS5 consoles, some functionalities that were available on the PS4 console may not be available on PS5 consoles. In addition, some PS4 games may exhibit errors or unexpected behavior when played on PS5 consoles.
-Before purchasing add-ons to play with your PS4 games on PS5 consoles, please try to boot and play your PS4 games on your PS5 console to see if you are happy with the play experience.[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
Backward compatibility: PlayStation®4 games playable on PlayStation®5
PS4 only games
While the majority of PS4 games are playable on PS5 consoles, below is a list of PS4 games that are playable on PS4 only. On PlayStation™Store, PS4 games that are not playable on the PS5 console will be marked with ‘Playable on: PS4 only’.DWVR
Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
TT Isle of Man - Ride on the Edge 2
Just Deal With It!
Shadow Complex Remastered
Robinson: The Journey
We Sing
Hitman Go: Definitive Edition
Shadwen
Joe's DinerLive-Die-Respawn
-
balays82
csendes tag
válasz Elderath #22056 üzenetére
Akkor viszont nagyon a határon lehettem már én is, kb. az utolsók között. Még abban bízhatsz esetleg, hogy valaki nem fizeti be a vételárat. A Cyberpunk esetében én PS5-ön sem számítok nagy látványorgiára nextgen patch nélkül, de talán a teljesítménnyel nem lesz gond. Bár a CD Projekt esetében ez sem biztos.
-
őstag
Lehet mást is érint, az alza most frissített nálam a számla befizetési határidejét novemberről 2021.márciusra
[ Szerkesztve ]
-
zkxdn
őstag
Uhh itt a goty 2020
The First 31 Minutes Of Bugsnax Gameplay - [link]
-
ldave
félisten
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #22045 üzenetére
Nem, csak tovàbb màr nem olvastam.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
.LnB
titán
PC vs. PS5: [link]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Moby
addikt
Zöldvérűeknek pont nem kéne az exkluzivitás jelentésén lovagolniuk!
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz hombre[EU] #22034 üzenetére
Azt irja cikk h PS4 exkluziv, aztan felsorolja h mire jelent meg meg (vagyis nem exkluziv)
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #22031 üzenetére
Hogy mi tetszik?
"it’s a PS4 exclusive, available only on PS4, PC and mobile. A Switch version is already confirmed, "[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
‘Genshin Impact’ Shows Why The PS5 Will Be Tough To Beat via Forbes
biztosan nem véletlen az ázsiai "terjeszkedés" (pl. china hero project) sem
Life, Uh, Finds A Way
-
Frod
addikt
Igen, azt tudtam, hogy a net kiépítése ott annyira nem erős, de a többi infót köszi!
Lazán kapcsolódik: tegnap mondta Jackfrags az új videójában, hogy olyan netre váltott amivel lazán tud majd 4K/60-ban live streamelni, és ezért 750 Ł-ot fizet havonta, mert egy nem túl jól kiépített részen lakik Angliában.
Az is milyen laza, amikor a net előfizetésed 300eDo you see the white shadow?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz hombre[EU] #22025 üzenetére
Egyes boltok tobbet is eladnak szerintem (aztán megy majd a befizetett osszeg visszautalasa )
Live-Die-Respawn
-
Moby
addikt
válasz Wesder #22022 üzenetére
De a nagy számokkal hogy lehet önigazolni, hogy ha ugyanaz a sokaság egy másik kontextusban a butaságot reprezentálja? (trump szavazók, laposföld hívők, facebookolók, hülyeemberek globále).
Szal az a két világnézet egyesül egy fekete lyukban, amiben van az én az okos, és a sok hülye mindenki más azzal, amikor én az okos, mer ugyanolyan mint a mindenki más.
Cuki! ^.^[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
Illetve én még mindig csak azt érzem a számok mögött, hogy valamiféle önigazolás megy. Az egyszeri usert mit érdekli, hogy mit vesz a szomszédja, vagy rajta kívül bárki? Vagy ha azt, amit ő, akkor jó fej, csak ha a kutyája odaszarik a füvemre akkor haljon meg kétszer?
Nem tökéletesen mindegy mennyi fogy bármelyikből is?[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz hombre[EU] #22016 üzenetére
Jo hat ennyi erovel egyik ilyen szavazasnak sincs ertelme, mert lehet nem is vesz gepet adott user Ezert kellenenek bolti adatok, vagy regios szamok a ket gyartotol, bar szerintem MS tovabbra sem osztja ezt meg velunk majd.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Frod
addikt
válasz karmaresz #22013 üzenetére
Persze, értelek, igazából nem is a %-al van problémám, mert az valóban simám állhat abból, hogy valaki mindkettőt vesz, és nyilván az 500 fő kb nevetséges, de az, hogy arányában ennyien vesznek még mindig fizikai adathordozós verziót az nekem meglepő volt.
Do you see the white shadow?
-
hombre[EU]
veterán
de lehet azt a 4ezret 100an hozták össze
sokan csak anyu netezōs laptopjáról bátrak, mikor nem csak kattintani hanem fizetni kell akkor más a leányzó fekvése...és ez erre a "kutatásra" is vonatkozik.
kiváncsi vagyok most a ms nyilvánosságra hozza-e a számokatLife, Uh, Finds A Way
-
hyggelig
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest