-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
ViZion #57377 üzenetére
Gondolom kb mind egyforma, egy ilyen darab. Nem pont ez de 100%-ig ilyen. van egy ami 220V-ról üzemel és egy ami 7V-32V dc-ről.
Linkelhetném ezt is ( doboz nélküli az enyém, szándékosan nem akartam dobozzal )
Vagy ugyanígy néz ki csak nem Zigbee-s. Szerintem a képek ugyanazok mindenhol -
vampire17
addikt
válasz
kenand #57384 üzenetére
Nem, ez nem az. Ezek az IR/RF kozpontok altalaban soha nem azok.
Ilyen az, ami kapuhoz is jo: https://www.aliexpress.com/item/1005004195812942.html
De ennel tudni kell, h csak egy eszkozzel tudod parositani! Avatto val itt azt irtak rossz tapasztalat volt, nekem ezt ajanlottak: https://www.aliexpress.com/item/1005007315490508.html
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz
vampire17 #57379 üzenetére
EZ volt amit próbáltam, de nem tudom hogy ez ugrókódos-e, minden esetre nem tanulja meg a Sommer garázskapum nyitóját, amit egy 3 USD-s másolós megtanul.
Igazából nem nagy probléma, extrém ritka, hogy távolról kellene garázs/kertkaput nyitnom.[ Szerkesztve ]
-
4D4M
senior tag
Nekem inkább a Fibaro alternatívája
~
Jah, igaz. Az már teljesen kívül esik az érdeklődési- és látókörömön.kevésbé zárt asszem mqtt-vel is etethető
~
Ha másról nem is, erről szívesen vennénk a beszámolót. (meg persze a HA vonatkozású dolgokról...)
Köszönet előre is!...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
gorbep
senior tag
válasz
kenand #57380 üzenetére
Az én garázskapum 35 éves és ugrókódos... garázsban túl nagy érték van ahhoz hogy ne az legyen. Sima kódot végigpörgetik 1 perc alatt és már nyílik is a kapud... kizárt... ha mégis így van, sürgősen cseréld!
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
-
mexel
veterán
válasz
gorbep #57375 üzenetére
Azt szerettem volna elkerülni hogy még külön tápok is kelljenek
Akkor lehet egyben a bejövőt kapcsolnám, nem volt feltétel a külön kapcsolhatósaág, csak jónak tűnt.
Milyen táp jöhetne ide szóba ami bírja pl nonstop egy padláson télen-nyáron? ( kis áramfelvételű ip kamerákhoz menne a delej. -
mexel
veterán
Sziasztok. Kicsit figyelmetlen voltam, és nem olvastam el egy eszköz specifikációit rendesen így tévesen vásároltam. Vettem 4 csatornás wifi kapcsoló- relét.
Valamiért azt hittem van 4db kimeneti 5V feszültség rajta amit kapcsol, közben egy csak relé és jelet ad ki. ( tudom hinni máshol kell, és ha lehet nem a kioktatást kérem hogy miért nem figyelek stb, azért nem világvége egy 5000ft-os kütyü)
A kérdésem, hogy igazából ezt hogyan ls mire tudnám használni? Vettem kettőt, az volt a célom hogy a kemrákhoz szükséges 5V-ot ez fogja kiadni és majd távolról tudom kapcsolni, de mellélőttem.
Kidobni nem akarom, eladni nem biztos hogy sikerül, valamire jó lenne használnom.Természetesen elkezdek utánaolvasni, csak talán van olyan ötlet amit nem találok vagy nem jut eszembe
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Próbáltam egy Tuyas IR/RF központot, sajna az sem jobb, mint a Broadlink
Egyik távomat (433) megtanulja, de nem mindig működteti, a másik garázskaput 433.92Mhz nem hajlandó megtanulni, pedig ilyen egyszerű távok simán megtaulják -
daninet
veterán
válasz
Jofi81 #57370 üzenetére
Teszteld le, dugj be valami nagyfogyasztót abba a dugaljba és látnod kell fogyasztásként az inverteren.
Egy olyan szituácio fordulhat még elő, hogy a villanyóra melletti dugalj egy kialakított ideiglenes áramvételi hely, de akkor annak saját megszakítói vannak[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Yocee
aktív tag
Nekem inkább a Fibaro alternatívája, de kevésbé zárt asszem mqtt-vel is etethető, és reagál az igényekre a magyar, és lengyel csapat.
Volt egy ilyen példa, hogy ami 20M ft lett volna Loxone-al, az ezzel 6M. (Persze megspórolod a vezetékezést, de az elemeket meg nem...)
A tanfolyam után részletesebben beszámolok. -
4D4M
senior tag
Ha jól értem, akkor ez egy olcsó loxone, és nagyjabol ugyanúgy zárt. Mindenképp pozitív fejlemény, hogy valóban igényes és out of box megy, csak ebben a topikban ugye eléggé fázunk a gyártók megfejteseitől (:
Közületekhez viszont ilyen megoldások passzolnak, nem egy HA....mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
vampire17
addikt
válasz
Joke21 #57363 üzenetére
Ezek oda jok ahol pl regen egy kapcsolo volt, de akarsz mashova is (mintha alternativ kapcsolot raknal) tehat pl 3 helyre akarsz kapcsolot, abbol egy helyen ,az eredetin, van kabel. Oda rakod pl ezt: [link] ehhez kapcsolodnak direktben ezek, amik elemesek: [link] ebbol veszel kettot. Maris olyan, mintja alternativ kapcsoloid lennenek.
-
daninet
veterán
válasz
Jofi81 #57361 üzenetére
Villanyóra és az elosztód közé te bekötsz dolgokat?
Az erősen szabályellenes lenne főleg úgy, hogy kettős betáplálás van a napelem miatt.
Szerintem neked minden áram átmegy az inverteren és még a villanyóra mellettindugalj is egy visszavezetett szál[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
válasz
Joke21 #57363 üzenetére
Sonoff-ot nem ismerem. Tuya-nál az appban tudod beállítani, hogy ha X dolog ezt csinálja, akkor Z eszköz csinálja azt. Gondolom ez Sonoffban is van.
Ha RF, akkor más tészta, oda gateway is kell, de a lényeg, h ne egymáshoz kapcsolódjanak, hanem az apphoz wifin.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Joke21
aktív tag
válasz
Joke21 #57362 üzenetére
Közben találtam, van ez a sonoff berem kapcsoló. Viszont ha jól értem, akkor kellene egy relé is, amit a berem és a smate kapcsolgat. Mert az smate-t a hagyományos kapcsoló vezérli, nem tudja a berem. Pedig az lenne a jó.
Amire nekem kell, arra ha jól értem jobb lenne egy SmartWise Mini BT.
[ Szerkesztve ]
-
JMP
kezdő
válasz
szricsi_0917 #57331 üzenetére
Szia!
talan ez? [link] megy HA alatt nekem is van.
Keresni interneten másolni és azt módosítani és jobbá tenni könnyebb mint kitalálni új dolgokat :)
-
Yocee
aktív tag
Kicsit később akartam írni a lengyel Sinum okosotthon termékekről. Nem kínai cuccok, teljes lengyel fejlesztés, és gyártás. Még saját nyomdájuk is van a papirokhoz
Ugye ők a TechControllers mint cég. A Sinummal a fűtésvezérlés világából mennek az automatizálas felé, és a energia menedzsment az egyik fő profiljuk. A központjuk működése hasonlít a Home Assistanthoz. 3 napos tanfolyam van rá. Az ára a modbusos központnak 230-250e ft. Cserébe simán összedrótozod benne a Midea hőszivattyút a Fronius inverterrel, és az ABB energiamérővel, mert minden modbus táblát ismer szerintük.
Vannak radiátorszelep mozgatók, relék, mérő eszközök, termosztátok. 868mhz kapcsolattal vezeték nélküli minden termékük, ami nem lanos. Nem egy iskola, ovoda, önkormányzat fut ma már a rendszerükkel. Jó cucc. Egy baj van, nehéz megvenni, csak zárt értékesítési csatornákon adják, mert nem akarnak b2c értékesítést, és gondokat.[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
vampire17 #57350 üzenetére
Ha redőnyök, ez inkább előny, mert a Shelly auto-kalibrációja finoman szólva nagyon buta, míg a Tasmota manuális sokkal korrektebb, több pontra is megadható, késleltetés is beállítható. Gondolom a legtöbb ablak hasonló méretű így ha a motorok is azonosak, munkában sem nagy, mivel ugyanaz az értékek másolhatóak.
-
eszközöket resetelni kell, gombot nyomva tart, villog, csatlakozik
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hl225
tag
Sziasztok!
ZHA- ról szeretnék váltani Z2M-re.
Van egy Sonoff ZigBee 3.0 USB Dongle Plus eszközöm és 2 db Aqara hőmérőm.
ZHA alól, a két eszközt töröltem, ZHA-t eltávolítottam, a Z2M-et feltelepítettem.
A Dongle a log file alapján működik Z2M alatt, de hiába kapcsolom be a csatlakozás engedélyezését Z2M-ben illetve élesztem fel az eszközöket, egyiket sem látja azaz nem jelenik meg az eszközöknél.
Mi lehet a hiba? Az zavarhat be, hogy ezek az eszközök korábban ZHA hálózat részei voltak? Ha igen, hogyan lehetne a hibát elhárítani?
Csatornát átállítottam 25-re, /config/zigbee2mqtt/ könyvárban lévő fájlokat töröltem.
Újraindítást követően ugyanaz a helyzet mint korábban. -
vampire17
addikt
válasz
Joke21 #57351 üzenetére
Ujabb sonoff cuccok jok foleg erre, smate pl. Minden ami eWeLink-Remote kompatibilis
https://okosotthon.bolt.hu/webaruhaz/termekkategoria/ewelink-remote-hub/
https://okosotthon.bolt.hu/webaruhaz/termekkategoria/ewelink-remote-kozvetlen/
[ Szerkesztve ]
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok!
Panel felújítás előtt állok, újra lesz vezetékezve minden. De új kapcsolót így sem fogok tudni berakni, de szeretnék egy alternatív kapcsolást. Ahogy elképzeltem: lenne egy rendes alternatív kapcsoló, amihez bekötnék egy Shelly Plus I4-t. Plusz lenne egy falra ragasztható elemes kapcsoló. A kapcsoló tudná verzérelni, hogy a shelly a két kimenet közül melyiket kapcsolja. HomeAssistant van, szóval az oldaná meg a vezérlés részét. Vagy van ennél egyszerűbb megoldás is esetleg?
-
4D4M
senior tag
Mondjuk a tasmota venetian tilt funkciója kicsit cizelláltabbnak tűnik...van itt bárki, aki működésre bírt már egy ilyet? Mert ez amúgy, ha megbízhatóan működik az töredék költséget jelent zsaluziák mellett.
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
válasz
Degeczi #57341 üzenetére
Nálam a HA konténerben fut a szerveren - így nem a HA "szolgáltatja" a proxy-t hanem a szerver amin fut, így nincs telepítve az addon.
Nézem a leírását a github oldalán, de semmi érdemlegeset nem látok. És telepíteni se tudom docker környezetbe az addon-t, mert ez nem supervised telepítésMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
4D4M
senior tag
válasz
ViZion #57344 üzenetére
Nekem jó, csak nem feltétlen ajánlanám olyannak, aki nincs és várhatóan nem is lesz ebben benne könyékig. Tehát átlagos lakáshasználó. Nem tudom máshogy kifejezni ezt az építkezők ~60%-át kitevő réteget, aki nem fogja kifizetni a loxone-t még ha ki tudná se, viszont felkeltik az érdeklődését az ilyen belépő szintű okosítások.
Illetve abban ugye nincs teljesítménymérés (aminek hatásosságában és reakcióidejében amúgy kételkedem)
-
-
4D4M
senior tag
válasz
daninet #57328 üzenetére
nem lesz kókány egy dobozban.
~
Fogjuk rá...de 14 db kliens tök feleslegesen terhelné a WiFit. Megoldásnak megoldás, de ajánlani nem ajánlanám senkinek jó szívvel.
Ha már shelly vonal, akkor valóban inkább a Pro Dual Cover PM, de az is egy vagyon, ahhoz képest, hogy mit kap az ember cserében.#57332 vampire17:
Én szeretem a kincony cuccokat, de azért inkább a DIY vonalhoz sorolnám. Köszönöm a linkeket, a Tasmotásat nem ismertem. Vajon van valaki aki próbálta már mindkettőt erre? Gondolom sok képességbeli eltérés nem lehet köztük...Köszönöm mindenkinek!
-
Sziasztok!
Home Assistant nginx reverse proxy mögé helyezése nem akar összejönni - több szolgáltatásom van proxy mögött - de a HA nem akar menni. Van a HA-n belül vmi beállítás amit nem veszek észre? Vagy mi a titka? Természetesen, helyi hálón, IP címmel elérem
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Jofi81 #57336 üzenetére
Hogyne lenne, hiszen a saját mérésnek mindig van némi pontatlansága, rendszeresen korrigálni kell, ha a szolgáltatói órához kellően közeli adatot szeretnél látni.
Ha most cseréltek órát napelemhez, az biztosan P1-es, így már csak kiolvasnod kell, ami egyszerűen megoldható filléres eszközzel is. -
Jofi81
őstag
Most cseréltek mérőórát a napelem miatt. Van értelme/jogosultsága a P1 mérőnek, ha az inverteren egyébként is van Inverter Today's Energy Import és Inverter Today's Energy Export szenzor?
-
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #57332 üzenetére
vagy ha nagyobb kell, van ez is, ez elvisz 16 redőnyt: https://shop.kincony.com/products/kincony-a32-pro-32-channel-4g-esp32-relay-board
-
Degeczi
nagyúr
válasz
szricsi_0917 #57331 üzenetére
Alin kinézel egy szimpatikusat, majd a Z2m oldalán ellenőrzöd, támogatott-e (de néha már az Alis kommentek közt is szerepel)
-
vampire17
addikt
pl ilyen?
https://www.kincony.com/esp32-s3-tuya-relay-board-f24-16a-removable-relay.html
12 redonyt elvisz ,van benne RF vevo, lehet igy taviranyitot ratanitani etc... Tasmota-val esphome-al be lehet allitani pozicio kezelest is etc...
https://tasmota.github.io/docs/Blinds-and-Shutters/#calibration
[ Szerkesztve ]
-
szricsi_0917
tag
válasz
daninet #57323 üzenetére
Szia
Köszi az infót.
Közben kutakodtam a neten. Ugye azért szeretném leginkább a kötődobozba relét, hogy minél kevésbé álljon ki a fal síkjából egy normál okos konnektor mivel ez egy folyosón lenne elhelyezve.
A neten találtam egy ilyet: Ez ugye wifi/ble és nem zigbee. A kérdés, hogy ezt HA alatt tudom kapcsolni szimplán az usb kimenetét is vagy csak a 230V van megoldva?
A másik kérdés, hogy van-e hasonló termék zigbee verzióban.
Csak azért forszírozom, mert jelenleg csak Zigbee és BLE üzemel HA alatt amin nem igazán szeretnék változtatni. -
daninet
veterán
Hát, loxone-nak még a nagy reléje is 14 csatorna 400 euróért ami ha két gombos redőny akkor 7 redőnyt tud irányítani. Szóval 800 eur minimum de az csak a relé ugye.
Shellyből
14 redőny az 14db shelly 2.5 * 35 eur = 490eur
Ha van 3D nyomtató akkor 14 DIN adapter és ezt nagyon szépen meg lehet kötni akkor, egyáltalán nem lesz kókány egy dobozban.Ha a 2PM Pro-t veszed ami DIN sínes az 105eur/darab, 1470eur lesz a redőnyvezérlés
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz
szricsi_0917 #57320 üzenetére
sonoff relék, két féle van nekik nulla vezetékes meg nulla nélküli. Nulla nélküli kisebb.
Aliexpressről MOES márkaMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
4D4M
senior tag
Futott már bele valaki központi (több csatornás) zsaluzia/redőny mozgatóba, ami fel van vértezve mondjuk a shelly 2.5 képességeivel?
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Kötődobozva való relét szeretnék amig zigbee-s. Nem lesz nagy áramfelvétel, mert csak a tablet töltését akarom vezérelni róla. Mivel csak sima kötődoboz van a falban így jó lenne minél kisebb verzió, ha lehetséges.
Milyen opciók jöhetnek szóba ami tapasztalatok alapján megbízható?Előre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
E.Kaufmann
veterán
Most akciós a Conrad-on a Z-Wave modul Raspberry-hez (kifutó modell, de úgy néz ki, működik, elárasztás érzékelővel párosítva HA+RPi3 alatt)
[link](Előbb rendeltem még kettőt, ha kellene majd valakinek, de már elfogyott náluk
)
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
vampire17
addikt
válasz
Worthag #57306 üzenetére
Valoban erdemes Tuya fele mozdulni. Ami fontos, hogy amit lehet, probalj zigbee-ben venni. Nyilvan olyan dolgok, mint porszivo vagy kamera, azok wifi/ethernet , de erzekeloknel torekedj a zigbee re. Wifinel is ha lehetoseg van ra es van olyan alternativa, keress Mattert tamogato eszkozoket.
-
válasz
polonic #57313 üzenetére
hááát, itt sztem nem sokan használják ezt, inkább a xiaomi, tuya és a Home Assistant, Domoticz az elterjedtebb, szal. külföldi fórumokat kell feltúrni, hogy mit llehet hozzá pattintani. Meg a keresés is segíthet, pl. tuya zigbee connect to smart things app
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
daninet
veterán
Mennyi pénzt szánnál rá?
a kaputelefonnak is kell(het) ethernet kábel. Igazából válaszd ki előre, mert annyi verzió van mint égen a csillag. Van, hogy a kültéri wifis, csak áram kell neki, van, hogy ethernet kell a kültéri és beltéri között, van hogy csillagpontos a kültéri és a beltéri is.
Az olcsó verziók szinte biztos hogy wifisek lesznek.A kaputelefon is csak egy kamera, szóval ha akarsz kamerákat célszerű lenne a kaputelefont és a kamerát ugyanabból a márkából venni akkor közös appból mennek majd.
Én hikvision cuccokat használok, kamera és kaputelefon is az. De ez egy magasabb árfekvés, 50k volt a kaputelefon és a kamerák darabja 40k, plusz az NVR szintén 40k körül volt.
A kérdésed lehet jobban fekszik a kamerát topikbaMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
E.Kaufmann
veterán
Sziasztok!
Szereztem olcsón Z-Wave "rádiót" Raspberry-hez játszogatni.
Azt meg tudná valaki, hogy ezek a Z-wave-s Shelly-k ugyanúgy önállóan automatizálhatóak, mint a Wifi-s változatok, vagy csak az otthonautomatizáló központ tudja kezelni a ki és bemeneteket és az ahhoz csatolt eseményeket? Hogy kell elképzelni, hogy tudom pl a bemenet és kimenet alapú eseménykezelést felvinni, ha nincs webes felülete? Vagy van neki?Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
polonic
félisten
válasz
ViZion #57310 üzenetére
Igen, a samsung smart things. Akkor nem kell hub, ez jó.
Igazából azért gondoltam erre, mert sok protokollt támogat. Zigbee, zwave és matter tán. És gondolom akkor tágabb a hozzákapcsolható eszközök száma.Első körben a hő és páramérők. Aztán mondjuk redőny egyszer, kamera, világítások.
A háztartási gépek nem fontosak, de ha éppen pont tudja, az jó.Nyilván az lenne az igazi, ha mindent egy helyen kezelnék, akkor már mondjuk a háztartási gépeket is. De szerintem ezt nem lehet megcsinálni, mindegyik gyártónak van saját app-ja, igaz?
-
Fleed
aktív tag
Sziasztok! Építkezés közepén járunk, okosotthon fronton nem vagyunk annyira otthon, sajnos a kivitelező villanyszerelője sem magabiztos. De smart redőny, 2 kamera, 2 mozgásérzékelőn és egy kaputelefon túl mást nem is szeretnénk okosítani, viszont ezeket telefonrol is szeretnénk irányítani. A redőny már megoldva, viszont a kamera, mozgásérzékelő és kaputelefonra milyen eszközöket ajánlanátok és milyen kiállások szükségesek a villanyszerelőtől kérni? Kameráknak UTP kábelt húz be, viszont a kaputelefonra lövése sincs mit kéne.
-
válasz
polonic #57308 üzenetére
ez a Samsung Smart things? És a Smart things stationra gondolsz? Mert az hub is egyben. Kicsit széles a pálya, szal. ha megmondod mivel akarod bővíteni, akkor esetleg valaki megmondja, h ahhoz jó-e a cucc. De ha ilyen zártabb rendszer felé indulsz, akkor fordítva kell keresgélned: mit tudsz hozzá kapcsolni? Vajon az olcsó kínai bigyókkal működne? Stb...
-
-
polonic
félisten
Sziasztok
Nem vagyok képben a témával. Pár dolgot kerestem már. De még nem állt össze teljesen a kép.
Első körben szeretnék hő és páratartalom mérőt, amit smarthingsbe integrálnék. Zigbee protokollt használ, ha jól tudom.
Milyen cuccokat nézegessen? Ezekhez is kell majd valami hub?
Későbbiekben a smarthings jó alap lesz, ha majd akarnám bővíteni? Elég sok protokollt támogat. -
daninet
veterán
Ha van mért értéked és látod az eltérést az pedig onnantól csak matek. Hozzá tudod igazítani, és minél több fogyasztással igazítod hozzá annál pontosabb lesz. Például:
Jeladóval mért érték 1m3 (100 impulzus)
Valós mért érték 1.45m3Akkor 1/1.45=0.69 szóval 69 impulzus lesz egy köbmeter gáz.
Persze ez csak akkor érdekes, ha azzal akarsz mérni ami van és nem akarod lecserélni vagy igazgatni
[ Szerkesztve ]
-
Worthag
csendes tag
Hali.
Kis helyreigazításra lenne szükségem.
Most költözök és szeretnék egy nagyon casual minimális okos kütyüs házat kiépíteni de tényleg ilyen minimálisat.
- Okos ajtó kamera
- Robot porszívó
-1 max 2 db kültéri kamera
- Idöjárás állomás
KB ennyit tervezek.Na és az lenne a kérdésem hogy milyen eszközöket vegyek mire figyeljek hogy a legegyszerűbb legyen ezeknek az üzemeltetésük? Látok én itt a neten nagyon durva rendszereket ami nekem teljesen felesleges. De a legtöbben azt mondják hogy mindenből vegyek olyat ami Tuya app kompatibilis és ez a legegyszerűbb. Valóban csak ennyi lenne az egész?
Köszi a tanácsokat.
-
spst
csendes tag
Köszönöm, én is ezt néztem és ez alapján merült fel bennem a csere szükségessége, de nincs ezekkel tapasztalatom. Amikor egy közönséges reeddel teszteltem az órát, akkor kiderült, hogy nem mindegy hol helyezkedik el a reed, sokat kellett játszani vele.
Én a 951-858-06 típust kaptam anno az órához a Flogistonnál.
A mateket módosítottam, így jól kellene számoljon, de érdekes,mert a számláló mintha nem változna, míg az Energia lapon mintha jelezné a gáz fogyasztást. Nem értem a helyzetet.
Holnap felhívom a Flogistont és a hétvégén tesztelem a számlálót. Egyenlőre nem tudok jobbat. -
ojb
tag
"Hivatalosan" külön gyári LF jeladó létezik a 10literes és a 100literes impulzusokat kiadó óra szerkezetekhez.
Neked most a 951-858-04 -esre lenne szükséged.
Elméletileg most többet kellene számolnia, mint óracsere előtt, hiszen sűrűbbe jönnek az impulzusok, ha nincs átállítva a matek.
Ha van rá lehetőség (szétszedhető a jeladó) próbáld elmozdítani a reedet -- szemből nézve -- jobbra kb 5-6 mm-el[ Szerkesztve ]
-
spst
csendes tag
-
spst
csendes tag
Szervusztok!
Ma cserélték a gázórát, ugyanarra a Flogiston G4 RF1 típusra, de a régi 0,1 m3/imp volt, míg az új 0,01 m3/imp a jeladó. A régi órába vettem gyári reed-et, de az most úgy tűnik kevesebbet számol, mint az óra. Mit gondoltok másik reed kell hozzá?[ Szerkesztve ]