-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zkxdn
őstag
válasz Citroware #21591 üzenetére
Én nem tudom te mivel játszottál PS3man meg PS4en de én sehol nem láttam The Last of Us Part 2, God of War szintű grafikát. Sehol nem láttam a Ghost of Tsushimán kívül, gyors töltési időt (most gyakorlatilag 0 lesz), és elég kevés játék támogatta a 60 fps-t, míg sorra jelentik be a PS5 esetében.
De megnézheted az eredeti Demons Soulst PS3mon és megnézheted a a Demons Souls Remaket PS3,5 Pro Pro-n.
Miért a gen elején várod a nagy előrelépést mikor idén megkaptuk az egyik legszebb PS4es játékot???[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz NyMRooD #21594 üzenetére
Maga a PCIe 4.0 önmagában nem garantálja azt a sebességet ami a minimum követelmény lesz a játékok futtatása szempontjából. Azt más tényezők is befolyásolják. Szóval a legvalószínűbb, hogy konkrétan fehérlistázva lesznek a kompatibilis modellek, mást pedig nem fog elfogadni a rendszer.
-
NyMRooD
őstag
válasz predakon #21565 üzenetére
Ott csak 1 féle seaget-et tudsz venni ami valószínűleg drágább lesz mint egy bolti random, szóval szerintem ez elfogadható megoldás (kivéve ha bőröd alatt is pénz van és lesz vagy 10 darab ssd-d amit folyamatosan cserélgetni akarsz, akkor bizony SX-el jobban jársz )
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
-
NyMRooD
őstag
"ezt mar Cerny is elmondta" - ezt nem tudtam (sundayrobi (#21524) akkor még is csak hivatalos).
Nem csak annyi lesz, hogy PCIe4-es legyen?
PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ
-
marquuard
veterán
39cm magas standdel, vagy anélkül? Ha az első, akkor elfér.
PSN ID: marquuard
-
addikt
De ez már most karcsúnak tűnik ahhoz képest, hogy régen ha az ember vett egy konzolt, akkor volt egy hűb.meg élménye, most pedig csak hm... kicsivel szebb, mint eddig, egész jó...
Nincsenek olyan előrelépések, mint a PS1-ről a 2-re, vagy a 2-ről a 3-ra. Nekem már a PS4 is csak egy PS3,5 volt. A PS4 Pro, az igazából csak PS3,5 Pro. Vagy PS3,7.
A PS5 pedig inkább PS3,5 Pro Pro.
De ha nagyon jószívű akarok lenni, akkor a PS5-re rá merem aggatni a PS4 jelzőt.[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz Citroware #21569 üzenetére
Elég lesz a 10 TFLOPs.
Az Ampere elméleti TFLOPs számaiból ne indulj ki. LinkA One X a maga 6 TFLOPs-ával egy rakás játékot vitt natív 4K felbontáson.
Ezen kívül egy csomó más bottleneck-et is kivettek a rendszerből, ami még mindig egy célhardver, teljesen máshogy optimalizálnak rá, mint PC-re.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
válasz Citroware #21578 üzenetére
Ez van, láthatjuk, hogy egy RTX 3080 mire képes, milyen áron és milyen fogyasztás mellett. Most a videóban ott volt, hogy a PS5 tápja 370W, a fenti kártyához 750W az ajánlott. Egyszerűen pixel pontos 4K, 60 fps még nem a konzolok teljesítményszintje.
A Slime draws near! Command?
-
NyMRooD
őstag
válasz Wesder #21527 üzenetére
Gondolom ami PCIe4 az mehet, ami nem az nem, nem lesz külön certelve a Sony által (vagy ha volt erről szó, akkor lemaradtam).
-
zkxdn
őstag
válasz Citroware #21578 üzenetére
Ajjjajjj
""PS3 230,4 Gflops - 37x erősebb, mint elődje"" ezzel a Sony kitörölhette a seggét mert olyan nehéz volt rá írni hogy nemigaz.A többire már nem is írok semmit. Itt látszik hogy mi a legnagyobb baj a Tflopsos szarságokkal, nem mutatja közel sem a konzol igazi erejét/tudását
[ Szerkesztve ]
-
NyMRooD
őstag
válasz Fox Mulder #21524 üzenetére
Tudom, hogy ps4 (slim) és ps4 pro-nál így van, de itt még ez nem hivatalos, szóval maradjunk abban, hogy 99% (annyira könnyen szerelhető, hogy tényleg nem valószínű a garancia vesztés).
-
hyggelig
senior tag
válasz Violka2016 #21579 üzenetére
Csak jóslatok vannak érkező szállítmányokról. Biztos infó nincs.
-
-
marquuard
veterán
válasz Violka2016 #21579 üzenetére
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a Konzolvilág ugyanannyit tud, mint mi itt.
PSN ID: marquuard
-
Madwe
nagyúr
válasz Citroware #21569 üzenetére
A konzol sosem a max settingsről szólt.
egyébként a tflops se minden, új utasításkészlet, modernebb apik, ps esetén magasabb frekvencia, ezek is nyomnak a latba.
amúgy a 2-3x tflops növekedés ps4prohoz képest vmennyire ok, de nyilván lehetne több.azért ne egy olyan kártyával vessük már össze, ami egymaga annyi mint a konzol egésze.
ok, régen egy konzol kb hozta az akkori pc csúcs hw-t vagy még át is lépte - de régen a pc csúcs az akkori techhez képest nem volt ennyire elszállva, mostani medium szinten volt kb - mostanában a pc csúcs sokkal bikább, többet fogyaszt s sokkal drágább, inflációval számölva is, mont ami volt mondjuk egy ps1, ps2 vagy akár ps3 idejében. -
NyMRooD
őstag
válasz Tuomas #21515 üzenetére
De éppen azt mondom, hogy a third-party kiadóknál nem ő szabja meg az árat és azok szerintem máshol is emelni fognak (de mivel 0 kommunikáció van, csak egy feltételezés a részemről és nem lep meg, hogy te a fordítottját gondolod), a saját játékaiért meg nem véletlen, hogy többet kérnek el, miért is ne tennék, ha a 0 tartalmas cod és fifa is többe fog kerülni.
-
Violka2016
tag
Sziasztok!
Tudom megy a vergődés az előrendelés miatt stb, de ajándéknak szántunk egy PS5-öt és elő is rendeltük 09.17. viszont ugye jött a mail a Konzolvilágtól, hogy kimaradtunk az első körből viszont a honlapjukon azt írják, hogy aki 09.23 után adta le az jövőre jut hozzá. Van erről bármi infó, hogy 23. előtti rendelés meglegyen karácsonyra vagy nézzünk más ajándék után?!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Csináltam egy kis összehasonlítást, mert érdekelt a téma.
Konzolok videokártyáinak teljesítménye:
PS2 6,2 Gflops
PS3 230,4 Gflops - 37x erősebb, mint elődje
PS4 1,843 Tflops - 8x erősebb
PS4 Pro 4,2 Tflops - 2,28x erősebb
PS5 10,28 Tflops - 2,45x erősebb, mint a PS4 Pro, és 5,58x erősebb, mint a PS4Én már a PS4-nél is azt éreztem, hogy csak egy félgenerációs ugrás volt a PS3-hoz képest. Ezek után pedig még annyi sincs.
De legalább lesz SSD, stb. -
Madwe
nagyúr
válasz stickermajom #21555 üzenetére
Ha itt is lesz quick resume, akkor azért fog (az gyk egy memory dump az ssdre)
AshR6: 16GB GDDR6/256-bit @ 448GB/s
[ Szerkesztve ]
-
-
-
vg
addikt
válasz Carlos Padre #21564 üzenetére
Nem vagyok programozó, de sztem egy számítógép - ide sorolhatjuk a konzolt is - nem csak olvassa a merevlemezt. Játék közben sem csak olvassa az adatokat. Szóval ha éppen játszol vagy nem csinálsz semmit, akkor is ír valamit (nem tom mit, annyira nem vagyok intelligens, hogy tudjam, gondolom valami olyasmi lehet, hogy adatokat letárol aztán küldi haza mit csinálsz épp a géppel... ). Mindegy, még átgondolom, hogy kell ez a gépezet így nekem max átadom másnak.
-
törölt tag
Kozolte mar a sony, hogy mennyi memoriat kap a rendszer?
-
Wesder
félisten
válasz Carlos Padre #21562 üzenetére
Thanks Captain Obvious.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
addikt
Nem lesz kicsit karcsú a 10 tflopos videókártya 4K-hoz?
Az új nvidia RTX széria kártyái közül az RTX 3070 20 tfloppal, az RTX 3080 30 tfloppal bír, és azok is éppenhogy elviszik 60 fps környékén a legújabb játékokat maxra tolva 4K-ban.
Ezekhez képest a PS5-ben fele/harmad akkora a teljesítmény. Még akkor is lényegesen kevesebb, ha egy konzolból lényegesen jobban ki lehet hozni az erejét, jobban rá lehet optimalizálni.Ha a maiakkal alig bírna, mi lesz a pár év múlva megjelenő játékokkal?
-
-
őstag
Azért ennél szofisztikáltabb bővíthetőségre számítottam, volt már korábban is memory card-os PS (illetve most a másik oldal is megoldotta ezt).
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
törölt tag
válasz stickermajom #21555 üzenetére
SX eseteben olvastam azt, hogy ha minden nap egyszer teliirod az ssd-t, akkor is evekig ki fog szolgalni. Tehat emberi hasznalat mellett siman ki fogja birni a PS es az SX ssd is a generaciot (5-7 ev) (ha egyeb baja nem lesz persze).
[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
válasz Fox Mulder #21511 üzenetére
Na tessék. Mindent a maga idejében.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
vg
addikt
válasz hombre[EU] #21553 üzenetére
Nagyon jó a kérdés, egy igazi facepalm a jutalmad.
-
Lackooo84
nagyúr
Ezzel is adtak a szarnak egy pofont... Akinek már most kiakadt, mert több, mint level 100-as, az az új rendszerben is ki fog akadni...
The Truth is out there...
-
-
vg
addikt
válasz bbdzyx #21518 üzenetére
És akkor mi lesz, ha a nand elkezdi megadni magát a sok írástól, az egész mehet a kukába, mert javíthatatlan lesz. Tökre azt hittem valami lecsatolható cucc lesz a ssd, de az alaplapra van forrasztva az sdd. az a 1tb hely az valami kb 300tb írásra elég. Itt van a pdf alján a táblázat erre emlékeztem régről: [link] Ez így ajaj-nak tűnik első blikkre, főleg ha sok letöltés/letörlés kell a gépen.
-
3L1T3
addikt
válasz CptAdamica #21541 üzenetére
Az alaplapra van integrálva a gyári SSD. Erre gondolt a kolléga.
(#21540) wesder Nagy valószínűséggel ott is előforduló hiba lehet ez.
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
hyggelig
senior tag
Ha az oldallapok ténylegesen cserélhetőek lesznek, teli lesz az eBay mindenféle olcsó megoldással. Na, ez nagyon bejönne. Így a konzol fehér színe egyáltalán nem akadálya a vásárlásnak.
-
stilo18
addikt
válasz TrueGooner #21533 üzenetére
Ez lenne a kérdés, hogy a PES 2021 - el tudunk e játszani majd ps5 - ön...
Írtam a Konaminak, nagy válaszra nem számítok, de hátha...#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Frod
addikt
-
3L1T3
addikt
Szervizes véleménye:
Látottak alapján ő attól fél, hogy ha lesz bármilyen SSD probléma akkor teljes alaplap csere / új gép. Mert nem lesz csak elég cserélni a nandot, hanem valószínűleg át is kell írni a vezérlőt.Persze ez inkább csak infó mint sem bármi gond. Mert ilyen esetben a felhasználó kap egy új gépet. Garancia időn kívül lesz nehezebb ezt megoldani. De hát jövőre már 2 év garancia lesz.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
opr
nagyúr
válasz NyMRooD #21519 üzenetére
Az ssd bovitheto lesz hazilag, garvesztes nelkul, ezt mar Cerny is elmondta. PS4-nel is elegge felhasznalobarat volt a SONY ilyen szempontbol.
Annyi, hogy a "nem lesz markahoz kotve" kikotes igaz, mert nem markahoz, hanem konkret tipusokhoz lesz kotve. Az a 12 csatorna-12 chip kombo eleg sulyos, valoszinuleg ez meg lesz tartva vagy fixnek, vagy minimumnak.Az En tippem az, hogy 2-3 evig nem igazan lesz realis lehetosege a dolognak, hacsak nem akar valaki harom IFA-nyi penzt beleboritani. Mocsok dragak lesznek ezek az ssd-k eleinte.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
TrueGooner
senior tag
válasz stilo18 #21444 üzenetére
Szia!
A Pes 20 kapott idén "Season Update" frissítést, ezt találod most meg a storeban 13 ezer forint környékén. Alapjaiban véve nem változott semmi, csak adatbázis frissítés volt, illetve sokan azt jelezték, minimálisan hozzányúltak a gameplayhez, de tényleg csak minimálisan.2021-ben pedig jön a Next-Gen PES 22, új motorral, alapjaiban újratervezve. :)
Tehát ingyenes frissítés nincs! Csak olcsóbb! :)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kerdesem h vajon leszedett oldallappal huvosebb lesz e a gep.
Live-Die-Respawn
-
3L1T3
addikt
Szépen átgondolt a felépítése, látszik, hogy agyaltak rajta. Ugyanakkor nem vagyok meggyőzve, hogy nem fog azért ez a konzol hangosodni ahogy nő a hőmérséklet, főleg nyáron. Nem egyértelmű számomra, hogy mekkora levegőmozgást tud elérni az a ventilátor. De bízom bennük.
-
Villa7
tag
Biztos én vagyok vak, de hol láttátok az m2 ssd foglalatot ?
-
senior tag
-
Carlos Padre
veterán
válasz Tomtailor85 #21275 üzenetére
Néhány játékba az is belefért, hogy főztél egy kávét, megittad, elmentél szarni és meg így is idejében visszaértél. Nekem nem fog hiányozni.
-
törölt tag
Ugyesen megoldottak a szerkezet felepiteset.
Addig teljesen faek egyszeru, amig a usernek szet kell szednie takaritas / bovites celjabol.A leszedheto oldallapokert pedig extra pacsi jar, mert igy siman cserelhetoek lesznek mas szinure is. Igy ha nem tetszik a feher, akkor potom osszegert lehet majd feketere cserelni.
-
senior tag
-
NyMRooD
őstag
Ahogy nézem 99%, hogy garancia vesztés nélkül bővíthető lesz az ssd és nem lesz márkához kötve + az erős hűtés miatt lesz marha nagy, illetve a custom oldallapok valószínűleg elárasztják majd a piacot, jó dolgok ezek és jó róluk tudni, de én a játékok miatt veszek konzolt, szóval amíg GoW Ragnarök nem jön, addig nem lesz ps5-öm.
-
bbdzyx
senior tag
válasz Fox Mulder #21511 üzenetére
Csak nekem újdonság, hogy M.2 SSD-vel bővíthető a gép? Valahogy leragadtam a pletykáknál, hogy külső tárhellyel lehet csak bővíteni és így elveszik a szuper töltési idő.
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
.LnB
titán
válasz Carlos Padre #21514 üzenetére
"Az Xbox feje, Phil Spencer nyilatkozatából ugyanis kiderült, hogy a csapat nem akar egyhamar megválni a gaming hardverektől, hiába kerül egyre jobban előtérbe a digitális játék és a streaming. Spencer szerint fogunk még látni új konzolokat a későbbiekben, és az általa elmondottak alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft sem fog kimaradni ebből az egészből. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy valószínűleg a redmondi vállalatnak sem az Xbox Series X és az Xbox Series S lesz a két utolsó masinája."
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
semetka
őstag
Atyaég mekkora hűtőborda van a PS5-ben, fél gép abból áll + a gép súlyának felét az teszi ki
Szerintem itt már nem lesz gondd a hűtéssel és a hangerővel.[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Carlos Padre
veterán
válasz ProEvoFan #21195 üzenetére
Anno le mertem írni egy olyan vérlázító dolgot, hogy a Microsoft elengedi az xboxot és a szolgáltatásokra fókuszál majd, a konzolt majd csak ezek eladására tartja meg. Finoman szólva el lettem küldve az anyámba, de nézd meg hol tartunk most. Változnak a trendek.
-
NyMRooD
őstag
válasz Tuomas #21499 üzenetére
Attól, hogy a Sony a saját játékai árát megemeli még a ps+-ét nem biztos, hogy fogja, ráadásul a több kiadó is emel, még az Uborka is, pedig ők korábban azt nyilatkozták, hogy nem fognak, ráadásul én abban is biztos vagyok, hogy nem csak ps-en fognak emelkedni az árak, szóval ez van, ha day1 akarsz AAA nyúlj a zsebedbe, ha meg nincs rá kereted vagy drágának tartod akkor fogad el, hogy ez már nem rád van szabva és csak 1-2 évvel megjelenés után vedd meg őket (én speciel drágának tartom és éppen ezért nem fogok ps5-öt sem venni amíg nem lesz pár elfogadható áru ex cím) vagy vegyél PSNow-t/GP-t és fogad el, hogy nem te döntöd el, hogy mivel játszol (pontosabban te, csak egy kisebb listáról, azt az 1-2 évet amíg nem veszek ps5-öt ezzel fogom tölteni).
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
senior tag
Nem lesz gond a hűtéssel!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az a heatsink állat
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok