Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamyno
tag
Talán a legcérszerűbb egy értelmes dokkoló lehet. Azért úgy írom, hogy értelmes, mert vannak méret korlátok. Nekem például a dokkolóm csak 2TB lemezig működik. A 3 TB-os lemezt párszáz gigának látja, de egy értelmes dokkolóval működik.
Mi a cégnél vettünk most 2 lemezeseket LC Power. Egyelőre beváltak. Otthonra nem biztos, hogy kel la 2 lemezes, de egy 1 lemezes dokkoló sok hajtépéstől meg tud menteni. Pláne ha még eSATA is van rajta és a célgépen is, de az már egyre ritkább. -
kandban96
csendes tag
nem is kell hogy lássa, csak kattints a menüpontokra és írd be az ip cmíet és a megosztott mappa nevét, amit be akarsz mappolni.
ha pl a nas-od ip címe 192.168.5.100 (biztos tudod, hogy milyen ip címen van a nas-od (fix ip címet célszerű használni hozzá)), és a nas-on a megosztott mappa neve FILMS (gyárilag azt hiszem, video, meg music, meg photo mappákat hoz létre), akkor a képek szerint csináld meg.Még egyszer: nem keresgetni kell, hanem írd (gépeld) be az ip címet és a megosztott mappa nevét olyan és annyi per jelekkel, ahogy írtam . Erre a jelre gondolok: \
Ha nem akarsz rosszat magadnak, kerüld a szóközöket, ékezetes betűket ilyesmit...alap betűk és számok szóköz nélkül nem szivatnak meg....Ő Á Í stb betűk igen...
Utána elvileg lesz a példa szerint W meghajtód és benne a filmek, vagy amit tárolsz a könyvtáradban...
Mindezt annyiszor megcsinálni, ahány maghajtót akarsz bemappolni... -
kandban96
csendes tag
Total Commander-ben a net menüpontban "Network Connections", és a megjelenő ablakban megadni a betűjelet (pl K meghajtó) és az útvonalat, amit célszerűen az ip címmel adj meg:
pl ha a nas-od ip címe a hálózatodban 192.168.5.100 és a FILMS nevű megosztást akarod bemappolni, akkor így írd be:
\\192.168.5.100\FILMSEzt annyiszor, ahány megosztás szeretnél bemappolni (nyílván más-más betűjelet és megosztást választva)
-
kandban96
csendes tag
Szia,
azt írja, hogy a hozzáférés megtagadva, tehát nem tudta módosítani... biztos admin módban nyitottad meg a PowerShell-t?
Indításkor a jobb egérgombbal kattintva a powershell ikonra, a megjelenő lehetőségekből az adminnal (rendszergazdával) való megnyitást választva... -
-
kandban96
csendes tag
Szia,
Windows PowerShell-ben (search box-ba alul beírva indítható, admin módban indítsd) a következő három parancsot add ki (nekem megoldotta, mást nem is kellett állítgatnom, smb-t sem, semmit...):
set-smbclientconfiguration -EnableInsecureGuestLogons $true -Force
set-smbclientconfiguration -RequireSecuritySignature $false -Force
set-smbserverconfiguration -RequireSecuritySignature $false -Forceszólj majd vissza, megoldotta-e...
Sok sikert -
kodmen
aktív tag
válasz
Adamyno #6684 üzenetére
Kizárt dolog, mert nem tudom!
Mindkét lemez be volt rakva mindaddig, míg hiba nem volt. Az után nem léptem be web-en, csak ssh-n. Amikor működött a web, és bent voltak a vinyók, akkor már láttam ezt az üzenetet, ezt leokézva hagyta abba a vinnyogást. Megpróbáltam lementeni helyreállítás előtt az adatokat, de nem jártam sok sikerrel. Egy másik HDD-t külső usb dokkolóval rákötöttem, oda kezdtem el másolgatni parancssorból az adatokat, de egyszer csak nem tudta végre hajtani a műveletet. Még egy kísérletet teszek azért rá, hátha. Próbáltam a laptopra kötni a NAS vinyót, de windows persze nem látta, windows subsystem for linux és ubuntu alatt sem nagyon tudtam próbálkozni, mert az USB csatlakozás és lecsatlakozás váltogatta vél percenként egyást, szóval nem tűnt stabilnak a dolog. Az asztali gépem meg ősrégi, és valamiért nem tudtam pendrive-ról bootolni, pedig ott sata-ra kötöttem a vinyót. Szóval egy pár órás melóval szívok napok óta. De valami majdcsak lesz. A szünetmentes minden esetre már úton van.
-
Adamyno
tag
Nem feltétlenül lemezhiba, azt a RAID adatoknál meg tudod nézni. Szerintem itt az össze-vissza ki-be szedegetés miatt fájlrendszer hibád lesz. Egy lemez volt benne vagy kettő? Mert ha kettő és nem csatoltad fel a RAID kötetet szabályosan és úgy törölgettél adatokat, akkor szétment a szinkron és nem is hiszem, hogy jó lesz már ezután.
A rendszer a konfigurációt a lemezen tárolja. Ha nincs lemez, szerintem hiába mented el a beállításokat, következő indításnál nem lesz semmi mert a NAND-ról olvassa be bootoláskor, az pedig Read-Only.
Elméletileg nem hivatalosan lehet csinálni resetet SSH-n keresztül is. Vagy törlöd a konfigurációs fájlokat a lemezről (pl.
/etc/zyxel/conf
,/etc/zyxel/webdav
, stb.) vagy meg kell keresni azt a scriptet ami lefut a reset gomb megnyomásakor és kézzel lefuttatni. Na erre már nem emlékszem, de a bin vagy sbin mappában néznék körül valamilyen reset, wipe, factory vagy hasonló binárisokat keresve. A paraméterezésről általában ad segítséget a rendszer, ha megtalálod ami kell. -
kodmen
aktív tag
válasz
zsiga68 #6680 üzenetére
HDD nélkül most működik, felvettem a felhasználókat is. A HTTPS viccelt meg, azzal sem működött, alapból csak HTTP-n érhető el... A biztonság nem éppen csúcs ennél az eszköznél, tekintve a jelszó beállítási limitációkat is. Megpróbálok egy kis helyet csinálni a winyókon, lehet, hogy az megoldja. Ha nem, akkor ICY BOX 4 fiókos hdd, és ZFS a Proxmox-ban. Már eléggé megbarátkoztam a gondolattal, szóval lehet, hogy ha sikerül is helyreállítani mindent, elindulok ezen az úton, és marad a NAS biztonsági mentésre, bár nem tudom, hogy tud-e önmaga is olyat, hogy egy másik hálózati tárhelyről olvas, vagy csak írni lehet rá. Mondjuk akkor kell még egy Truenas, vagy OMV vagy hasonló konténer a dockerbe, ami a DAS-ból NAS-t csinál...
-
kodmen
aktív tag
válasz
zsiga68 #6678 üzenetére
Korábban jó volt lemez nélkül. De annyit reset-eltem össze-vissza, húztam ki a csatlakozót, mert nem tűnt úgy, hogy reagál, lehet éppen rosszkor, hogy most sehogysem érem el. Az SSH hiányát tudnám magyarázni azzal, hogy alapértelmezetten nincs bekapcsolva. Viszont böngészőből sem látom a https-t és az ip címet megadva.
Ó, most sikerült http-vel elérjem. De lemez nélkül. Megpróbálom beállítani az SSH-t, és lemezeket behelyezve parancssorból törölgetni fájlokat. Vagy van egyéb javaslatod?
-
-
PeterUr
csendes tag
Most a nasom két 1T ás HDD van RAID 1 ben, ezt tenném 4T ra. Minden infót végigi nézve egyszerünek tünik a játék. Egy HDD kiszed berak az uj helyére vár mig helyre rakja magát majd az utolso cserél és megint vár. Csinált valaki ilyet és mennyire volt sikeres vagy gondok az adatok meglétével. Jelenleg csak es kizarólag NFS megosztásban dolgozik semmi más nincs rajta.
-
kodmen
aktív tag
válasz
Adamyno #6672 üzenetére
Kivettem a lemezeket, és felcsatoltam olvasható módban egy linux live alá az elsőt. Teljesen tele van (korábban is kellett már törölni, amit nem értek, mintha gyorsabban telne, mint kellene... szét kell nézzek a nextcloud háza táján...
Lehet, hogy emiatt nem működik rendesen a nas? Kell neki némi szabad hely a lemezen?
-
kodmen
aktív tag
válasz
Adamyno #6672 üzenetére
Köszi. El akartam volna kerülni a reset-et, de nem igazán találtam kézenfekvő és működő megoldást. Szóval megtettem... de semmi. Pittyent pedig, mégsincs változás. Aztán 20 másodpercig is nyomtam, de szintén semmi. Ki is húztam, visszadugtam, és továbbra sincs változás. SSH-n a korábbi felhasználónév és jelszó párossal tudok belépni.
Kivettem mindkét HDD-t, és működik a böngészős elérés. Minden rendben, épp csak mivel nincs benne vinyó, nem látszanak a fájlok. Kiscsit próbálkozok még, az egyik vinyó lehet hibás, mert különben nem láttam volna az SSH-n keresztül a fájlokat gondolom.
-
Adamyno
tag
Én egyszer jártam hasonlóképp, akkor Factory reset lett a vége. Azért, mert az gyorsabb, mint a kendácsolás. Elméletileg a share-k megmaradnak, de a felhasználókat és a jogokat szerintem újra be kell állítani. Már nem emlékszem.
Egyszer volt egy elég komoly víruskapásom, letitkosította a lemezek tartalmának jelentős részét. Ott nem segített a factory reset, flashelni kellett illetve mivel a HDD-n tárolódik a konfiguráció, ott is kellett radírozni. De a gép azóta is él és virul, köszöni szépen
-
Metalrat
csendes újonc
itt is hasonló lehet a helyzet: https://www.snbforums.com/threads/zyxel-nas326-unable-to-access-my-nas-need-help.33570/
teljes reset megoldotta neki
(az i-data megmarad, nem lesz formázva) -
kodmen
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a NAS - és az adatok - elérésében. Sajnos nem volt szünetmentesre kötve, és egy áramszünet után nem volt elérhető. Sem a webes felületen, sem a hálózati megosztáson keresztül (Samba?). A bekapcsoló gomb világít, az alatta lévő led másodpercenként villog, a hdd ledek gyorsan villódznak, vagy csak az egyik, mikor hogy (2db hdd van benne) . Az IP szkenner jelzi, és sikerült is rá ssh-val bejelentkezni. Na, itt megállt a tudományom, még a log fájlt sem találom, hiába gugliztam (biztos nem jól kerestem).
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogy lehetne megtalálni a hiba okát, illetve ha volt hasonló eset, mi volt a megoldás?
Próbáltam csak az 1. fiókba rakni az egyik, majd a másik hdd-t (tükrözve vannak RAID1-el), de nem volt megoldás. Tápot megmértem, adja a 12V-ot. Szétkaptam, nincs látható nyoma túláramnak. Az elemre is rámértem, 3V feletti a feszültség :-) . Egyéb ötletetek van?
Illetve éppen most megtaláltam az i-data mappában a fájlokat!
Lehet, hogy nem futnak a szolgáltatások? Hogy lehene kideríteni, mi nem fut, pláne, hogy miért? A ps eredményét bemásolom, hátha mond valamit valakinek.
/i-data/fbecbfe1/Nextcloud/data/kodmen/files # ps
PID USER VSZ STAT COMMAND
1 root 2648 S {init} /bin/sh -x /init
2 root 0 SW [kthreadd]
3 root 0 SW [ksoftirqd/0]
4 root 0 SW [kworker/0:0]
5 root 0 SW< [kworker/0:0H]
7 root 0 SW< [khelper]
8 root 0 SW [kdevtmpfs]
260 root 0 SW< [writeback]
262 root 0 SW< [bioset]
264 root 0 SW< [kblockd]
265 root 0 SW< [button controll]
266 root 0 SW< [mcu controller]
278 root 0 SW< [ata_sff]
288 root 0 SW [khubd]
296 root 0 SW< [md]
305 root 0 SW< [cfg80211]
306 root 0 SW [kworker/0:1]
391 root 0 SW< [rpciod]
396 root 0 SW [kswapd0]
397 root 0 SW [fsnotify_mark]
398 root 0 SW< [nfsiod]
399 root 0 SW< [cifsiod]
401 root 0 SW< [bioset]
403 root 0 SW< [crypto]
418 root 0 SW [ocf_0]
419 root 0 SW [ocf_ret_0]
1003 root 0 SW< [harddrive_hdd]
1015 root 0 SW [scsi_eh_0]
1018 root 0 SW [scsi_eh_1]
1021 root 0 SW [kworker/u2:2]
1063 root 0 SW [spi0]
1118 root 0 SW< [kpsmoused]
1135 root 0 SW< [kcryptd]
1138 root 0 DW [kworker/u2:4]
1161 root 0 SW< [deferwq]
1301 root 2648 S {linuxrc} init
1302 root 2648 S {rcS} /bin/sh -x /etc/init.d/rcS
1334 root 0 SW< [kworker/0:1H]
1380 root 0 SW [ubi_bgt4d]
1438 root 0 SW< [bioset]
1439 root 0 SW [md0_raid1]
1450 root 0 SW< [bioset]
1451 root 0 SW [md1_raid1]
1526 root 0 SW [jbd2/md0-8]
1527 root 0 SW< [ext4-dio-unwrit]
1550 root 0 SW< [loop0]
1551 root 0 SW< [ext4-dio-unwrit]
1570 root 0 SW [ubi_bgt2d]
1574 root 0 SW [ubifs_bgt2_0]
1578 root 2648 S {rcS2} /bin/sh /ram_bin/etc/init.d/rcS2
1619 root 3696 S /usr/sbin/zylogd
1629 root 6000 S /usr/sbin/uamd
1650 root 122m S python /usr/local/apache/web_framework/main_wsgi.pyc
1695 root 1836 S /usr/local/sbin/dhcpcd_request egiga0 6 auto
1778 root 0 SW< [bioset]
1779 root 0 SW [md2_raid1]
1808 root 0 DW [jbd2/md2-8]
1809 root 0 SW< [ext4-dio-unwrit]
1819 root 1708 S /sbin/dhcpcd -R -G -N -h NAS326 -m 6 egiga0
1884 root 4592 S /sbin/sshd -f /etc/ssh/sshd_config
2017 root 6456 D /usr/bin/python /usr/local/apache/web_framework/lib/zylist.pyc
2030 root 2648 S /bin/sh -c /usr/sbin/zylogger -r
2031 root 3148 S /usr/sbin/syslog-ng
2034 root 3692 S /usr/sbin/zylogger -r
2045 root 0 Z [sh]
2055 root 2756 S N /sbin/crond -L /dev/null
2545 root 5284 S N /usr/bin/schedule_controller
2546 root 1544 S N /usr/bin/timer_source
2548 root 9888 S /i-data/.system/zy-pkgs/pkg_httpd -f /etc/pkg_service_conf/httpd2.conf
2555 root 2648 S {zypkg_controlle} /bin/sh /etc/init.d/zypkg_controller.sh start
2715 root 2276 S N /i-data/fbecbfe1/.PKG/NFS/bin/rpcbind
2723 nobody 11456 S /i-data/.system/zy-pkgs/pkg_httpd -f /etc/pkg_service_conf/httpd2.conf
2724 nobody 11456 S /i-data/.system/zy-pkgs/pkg_httpd -f /etc/pkg_service_conf/httpd2.conf
2727 root 2824 S N /i-data/fbecbfe1/.PKG/NFS/bin/rpc.mountd
2730 root 0 SW< [nfsd4]
2731 root 0 SW< [nfsd4_callbacks]
2732 root 0 SW [lockd]
2735 root 0 SW [nfsd]
2736 root 0 SW [nfsd]
2737 root 0 SW [nfsd]
2738 root 0 SW [nfsd]
2739 root 0 SW [nfsd]
2740 root 0 SW [nfsd]
2741 root 0 SW [nfsd]
2742 root 0 SW [nfsd]
2745 root 2700 S N /i-data/fbecbfe1/.PKG/NFS/bin/rpc.statd --no-notify
2848 root 20832 S N pure-ftpd (SERVER)
2899 root 2648 D {myZyXELcloud-Ag} /bin/sh /i-data/fbecbfe1/.PKG/myZyXELcloud-Agent/etc/init.d/myZyXELcloud-Agent startup
2922 root 4592 S {sshd} sshd: admin@pts/0
2927 admin 2760 S -sh
2990 root 2760 S -sh
3178 root 0 SW [kworker/u2:1]
3313 root 0 Z N [sh]
3319 root 2760 R psElőre is köszönöm!
-
Adamyno
tag
Hogy működnek mostanában ezek a 3rd party megoldások? Én egy ideje visszaálltam stockra, a stabilitás és megbízhatóság érdekében. Egysze bekóstoltak egy ransomware-el, minden adatot letitkosítva a NASon, illetve ezek a 3rd party tükörszerverek nem nagyon mennek ahogy észrevettem.
-
Metalrat
csendes újonc
vagy elegánsabb a
/i-data/sysvol/.PKG/PlexMediaServer/gui/PlexMediaServer/pkgcgi.cgi
elejére beírni egyPATH=/opt/bin:$PATH
sort, mondjuk a 20. sorba. -
Metalrat
csendes újonc
Egy tartósabb megoldás, feltételezve, hogy van entware a nason:
ssh alól:opkg install tar
telepítés után ez lesz a működő verzió:
root@NAS326:~# /opt/bin/tar --version
tar (GNU tar) 1.35
A /i-data/sysvol/.PKG/PlexMediaServer/gui/PlexMediaServer/pkgcgi.cgi szerkesztése:
178. sor
tar xf "${tmpdir}/synology/package.tgz" -C "${tmpdir}/bin"
erre
/opt/bin/tar xf "${tmpdir}/synology/package.tgz" -C "
${tmpdir}/bin"
hogy az újabb verziót használja.
Azért van erre szükség , mert a hiba a "tar" programban van, egész egyszerűen régi.Ezek után a megszokott módon mehet a Plex frissítés.
-
Metalrat
csendes újonc
Plex kikapcs.
A https://github.com/axlecrusher/plex_download_urls/blob/master/archives/linux-aarch64.synology-dsm7.md oldalról, vagy a plex sajátjáról letöltjük, vagy a
/i-data/sysvol/.PKG/PlexMediaServer/share/PlexMediaServer/tmp/Install/synology/package.tgz-t, ami elakad a kicsomagolásban.
Ha letöltjük, akkor a kicsomagolásból lesz egy package.tgz.
A package.tgz-t kicsomagoljuk, majd bemásoljuk a /i-data/sysvol/.PKG/PlexMediaServer/share/PlexMediaServer mappákba, ahol az előző verzió van (persze a benne lévőket töröljük másolás előtt). A könyvtárak tartalma kb azonos, a lib, a plexmediaserver...
Plex indít.
Örül.
Ha lesz időm, írok rá egy szkriptet, mert így kicsit macera. -
ronaldo
őstag
Van egy ilyen eladó NAS-om, hibátlan, dobozával. Érdekel esetleg valakit?
-
zsiga68
őstag
-
Apa+Fia
aktív tag
Üdv mindenkine! A nas 11-24 óra között működik. Van rá kötve usb a 2Tb HDD,ha egyszerre indúlnak nem scaneli le a kúső HDD rendesen,de ha nas indulás után kötöm össze akkor hibátlanul le scanneli. Mi lehet a gond?
-
Fagyi
aktív tag
-
zsiga68
őstag
Nálam pl ha switch van bekötve a router és nas közé akkor a nagyméretű fájlok másolásánál hibát ad. Ha kikötöm a switchet akkor semmi baja nincs. Több switchel próbálltam. Persze utp kábel csere is volt.
Tudom hogy elméletileg ez nem kavathat be. De mégis.. Ja nem látom én se hiszem el. Volt tápcsere minden.eszköznél. routeren feiss firmware. Nason friss firmware, gyári alapra visszaállítva, merevlemez csere.
Csak a ruterre kötés oldotta meg a problémát. -
Freezee
senior tag
válasz
Ferrari fan #6634 üzenetére
Elvileg nem készíthet semmit mivel nem volt változás, illetve a képek nincsenek engedélyezve csak a videók. Csak a letöltött filmek/mesék amik engedélyezve vannak, és láthatóak a TV-n.
A CPU-t tekeri 100%-on a memória 32MB amit eszik. érdkes
-
válasz
Ferrari fan #6635 üzenetére
Ez alapján jó lett, Köszönöm!
Szerk: nem,korai volt az öröm... csak a twonky megosztást látta,az nekem kevés -
Freezee
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam abba a hibába, hogy a twonkyserver 100% on pörgeti a CPU-t és a TV-n így nem indulnak el a filmek, valamint számítógépről a setup felületét sem lehet elérni. Az az érdekes ha ujraindítom akkor 1-2 napig jó majd kiakad. Erre volt valami megoldás régen, de nem találom itt a topicba. Tudja valaki mit lehet tenni ezzel? Köszönöm.
-
Szakik! A 24H2 óta nem látom a NAS326-ot- Próbáltam már a YT-on fellelhető összes dolgot,de valahogy mégsem lesz látható.
Mit nézek be?
Eddig minden rendszernél látható volt, nason és a hálózaton nem változtattam semmit azóta.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Üdvözlettel: ateszm -
zsiga68
őstag
Figyelem. A mijzelf féle repó címe változott!
Új elérhetősége: http://mijzelf.duckdns.org/zyxel/zypkg-repo/
Javallt átírni a web_prefix fájlban is ha valaki újratelepít. -
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Erre A NAS-ra szeretnék biztonsági másolatot csinálni egy Synology NAS mappáiról. A NAS üres. próbálkoztam rsync-el és webDAV-val.
rsync-nél ki tudom választani, hogy hova készüljön a mentés, de aztán a hitelesítésnél elakad.
WebDAV-nál már a helyet sem tudom kiválasztani, mert elakad.
Elvileg engedélyezni kellene az rsync-et, de ilyen opciót nem találok.
WebDAV engedélyezett.Mit csinálok rosszul?
-
GrandS
senior tag
A meglévő 3TB-os mellé betettem egy 4TB-os merevlemezt. Szeretném 2. kötetként használni, tehát összesen 7TB-ot akarok. Amikor kötetet adok hozzá, egyből RAID-et ajánl fel, így nem látom külön kötetként. Hogy kellene csinálnom?
-
Tonyk
veterán
"Nem teljesen értelek"
Ezen sajnos nem tudok segíteni.
A DDNS szolgáltatásnak pl. valami.ddns.net pont az a lényege, hogy a DHCP által osztott IP címet frissítse és a név mögött mindig az aktuális címed legyen.
Tudom mire való a DDNS. De ahhoz, hogy a ip-cím aktuális legyen a DDNS-kiszolgálón, a kliensnek, azaz a te eszközödnek (router, nas bármi), frissíteni kell a ddns kiszolgálón a címet. És mivel a szolgálatói címek 99.99%-ban dinamikusak, ezért változnak. Ezért kell a kliensnek (az eszközödnek) frissíteni, ha változás van. Erről másképp a DDNS nem értesül.
Ipv6 engedélyezve van a tm-ben?
"rpc-bind-address": "::",
-
MuKi^
csendes tag
Nem teljesen értelek. A DDNS szolgáltatásnak pl. valami.ddns.net pont az a lényege, hogy a DHCP által osztott IP címet frissítse és a név mögött mindig az aktuális címed legyen.
Korábban IPv4-re volt állítva a modem és ott nem kellett a Transmission json fájljába piszkálni, csak beállítani a megfelelő port nyitás és forwardot és működött. Csak ez nem a legbiztonságosabb megoldás.
Most annyi a különbség, hogy IPv6 címet ad a router az eszközöknek, amelyet MAC addresshez rendelhetek a host exposure szabállyal és a megadott porttal.
Kintről nézve a DNS beállítások megfelelők, azonban mégsem éri el a 9091-es porton a Transmission admin felületét, belső hálóból sem. Belső IP-vel megadva bejön egyből.
-
Tonyk
veterán
Ha 9091, akkor a Transmission admin portját akarod elérni.
Ahhoz , hogy ez menjen is a transmissionhoz tartozó settings.json-ban is szükség van konfigurációra. Nézz ennek utána. (Előtte le kell állítani a tm-et,szerkeszteni majd újra elindítani!)
Azt hogy most csináltál egy ddns címet egy ip-re, az egy dolog. Ez a cím változhat. Ezt automatikusan kéne frissíteni ha címváltozás van. -
MuKi^
csendes tag
Sziasztok! Kezdem feladni, hátha találkozott már valaki ezzel. Amit szeretnék, hogy a NAS-t elérjem távolról is. Amit csináltam:
Amit csináltam:
- NAS-on a hálózati interface-nép engedélyeztem az IPv6 configot, automata módban
- Putty-al kinyertem a NAS IPv6 címét (ezt mutatja a NAS belső beállításában is)
- Ezzel az IPv6 címmel létrehoztam egy DDNS hostot a noip-n
- Ezt a DDNS host-ot beállítottam a NAS-on
- A Vodafone-os routerben beállítottam a IPv6 Host Exposure szabályt a 9091-es portra
- Kikapcsoltam a router tűzfalát, majd visszaViszont hiába hívom meg a DDNS URL-t, a pontszámot is megadva semmi. A NAS IPv4 belső címe fix. Kikapcsolt router tűzfalnál is semmi.
Esetleg valakinek ötlet? Köszönöm előre is!
-
krealon
veterán
válasz
bunnyhu #6613 üzenetére
"amúgy is laptop winyó az szűk szellőzetlen helyre van amúgy is tervezve."
Annyira szellőzhetetlen helyen vannak a laptopban, hogy direkt kontaktusban, a számítógépház vezeti el a hőt.
Legalábbis a kompakt, fémházas modelleknél (IBM, Lenovo).
Egy kezembe került, rosszul tervezett Dell XPS-ben pedig, főtt már meg HDD. -
bazsy1981
tag
BUÉK
létezik nas326-hoz csendesebb rendszer hűtő venti? tud valaki esetleg linkelni egy bevált ventit?
-
bazsy1981
tag
sziasztok, elkezdtem használni a polcon porosodott nas326-ot. gyakorlatilag csak hálózati meghajtóként használom, minden egyéb szerver funkciót kikapcsoltam. arra lettem figyelmes hogy ennek ellenére rohadt sokat melózik és mint kiderült probál thumnail-eket gyártani ez a rohadék. a poén az hogy ezt is elvileg eltávolítottam a nasról de mégis visszamászik. hogy lehet ezt végkép leőlni?
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segíteni mit kellene beállítanom mert a laptop nem látja a nast,win 11 home,megosztás bekapcsolva smb bekapcsolva és semmi ,többi ezközön laptop asztali gép csak windows 10 re való telepités oldotta meg a problémát.
köszi -
kg.andras
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném frissíteni a Plex-et, de sajnos nem megy. Letöltöm a frissítést, leállítom a plex szervert, feltöltöm a fájlt, rákattintok az install-ra, majd ezt írja:
Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Reklámblokkolók topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PayPal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest