-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elderath
őstag
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
Alexios
veterán
válasz nagyatt #172097 üzenetére
Annyit biztos nem számít, főleg ha nem csak a szépséget hanem frameratet(fps számot) is figyelembe vesszük. Ahol számíthat az valószínűleg hasonló teljesítményű pc-k, pl. a ps5 gpu-ja nagyjából egy rx6700-nak felel meg, ilyen helyzetekben valószínűleg jobban(hatékonyabban) fut ps5-ön, de a korábban említett 4070-hez képest már annyira jelentős a nyers erő különbség hogy nincs az az optimalizálás ami egálba hozza őket. Nézd meg mit tud egy cyberpunk mondjuk a ps5 változattal szemben.
Ps5 megjelenésekor ugye más volt a helyzet, mert sokkal drágábbak voltak a pc alkatrészek, illetve maga a ps5 is olcsóbb volt[ Szerkesztve ]
-
nagyatt
tag
válasz Alexios #172096 üzenetére
Értem, köszi. Akkor a konzolra való optimalizálás meg hogy “cél hardver” nem ér annyit, mintha a nyers erejét vesszük mondjuk egy 370 ezres új PCnek alapul ? Teszem fel egy TLOU nem néz ki olyan szépen egy PS5ön, mint az említett árú PCn?
Nincs PC-m azért kérdem. De lehet akkor azt veszek PS5 pro helyett legközelebb. -
Alexios
veterán
válasz nagyatt #172095 üzenetére
Egy 370k körüli(új) gép sem egy ligában játszik a ps5-el, semilyen szinten, elmúlt a kripto láz, lehet már normális áron kapni alkatrészeket. Szerintem használtan 200ból is jelentősen erősebb gépet össze lehet már rakni mint ps5, de ez nagyjából mindig így volt konzoloknál(bár ugye régebben idővel csökkent nem nőtt cserébe a konzolok ára)
[ Szerkesztve ]
-
Gorgonka
aktív tag
-
hombre[EU]
veterán
a ps5 pro remasteredet csinál a játékokból...sōt jobbat,mint a last of us 2 remastered
Life, Uh, Finds A Way
-
Gorgonka
aktív tag
válasz zozika84 #172078 üzenetére
Igen, ha nem lett volna a bitcoin láz, akkor valószínüleg én azzal is ugrottam volna bele ebbe a generációba. Eddig amik igazán tetszettek azok a Ratchet & Clank és a Returnal voltak. A többi kedvencem, amit a PS5-ön játszottam mind multiplatform címek voltak.
A PS4 esetében több játék volt, ami a gép megvásárlásra sarkallott, de azt csak a megjelenés után pár évvel vettem meg. Addigra volt már több cím, ami érdekelt.
Tudom, hogy aztán a R&C és a Returnal is multiplatform címek lettek végül, de ennek dacára sem bánom a PS5 vásárlást, mert kellett valami a drága VGA helyett, így ez nekem megérte. A Pro nem, de ez nyilván egyéni preferencia kérdése.[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Astrobot codes are out. Embargo Sept 5."
Kíváncsi vagyok hogy tetszik majd az embereknek a cucc.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Gorgonka
aktív tag
válasz balintka #172070 üzenetére
Persze, ez az anyagi helyzettől is függ. Nekem is volt pl PS4-em a PC-s időszakomban is, de a Prot abból sem vettem meg, hanem a PC-re költöttem inkább a pénzt.
A PS5 azért lett, mert akkoriban elszáltak a VGA árak és a PS5-el olcsóbban tudtam elérni a kívánt sebességet elfogadható grafika mellett. Most, hogy már nem annyira pofátlanok a VGA árak, valószínüleg a PC lesz megint a fő platform. Épp most nézegettem, hogy a használt piacon kb félárban tudok venni egy RTX 4060 ti-t vagy RTX 3070-et, ami számomra már elfogadható kockázat (probléma esetén tudok venni még egyet az új VGA árából).
Sajnos nekem nem futja mind a kettőre, szóval "ügyeskedni" kell.
Persze a PS5 nekem is megmarad, de ezeket a fél generációkat én nem szoktam erőltetni. -
raveinT
tag
Kijön a ps5pro (ha jön), kint lesz kb. napon belül a részletes teszt YouTubeon h miben mivel hoz többet, a teszt és az ár alapján pedig mindenki eldönteni kell-e neki vagy sem. Túl van tárgyalva jelenleg a téma szerintem
-
_drk
addikt
A Horizon Forbidden West szerintem kapni fog egy nagyobb upgrade-et PS5 prora.
Tippre ezért vették ki PS+ból és hát valamivel promózni kell majd. -
balintka
addikt
válasz Gorgonka #172069 üzenetére
Nekem a gamer PC és a PS5/Xbox SX nem zárja ki egymást, inkább kiegészítik egymást.
Nemrég eladtam a 4070 Supert, hogy majd 4070 Ti Super-t veszek, de aztán közben befigyelt egy PS5 Slim és egy Xbox SX is, úgyhogy a PC most játék szempontból pihenő pályán van (Intel integrált VGA-val ), de majd az ősszel beújítok VGA-t is (nyilván sokba fog kerülni), illetve veszek 15. gen Intel procit, alaplapot is, ahogy belefér anyagilag. Meg szemezek a PS5 Pro-val és az "új" XSX modellekkel is.
[ Szerkesztve ]
-
Gorgonka
aktív tag
Gondolom, amihez jelennek meg patchek, azoknál igen. Ha már ilyen drága lesz a PS5 Pro, akkor nekem jobban megéri visszamenni PC-re, mert azt a pár exkulzívot, ami megjelenik egyszer végig tudom majd játszani a sima PS5-ön is és közben PC-n nem kell patchekre várni, hogy 30 fps-nél több jöjjön ki a gépből.
De persze nekem megvannak az alapok, nyilván máshogy gondolkozik, akinek mindent vennie kellene.[ Szerkesztve ]
-
Gorgonka
aktív tag
Én pl a 60 - 120 fps ígérete miatt vettem meg a PS5-öt. Azóta is performance módban indítok mindent. Nálam fps > grafika.
Éppen ezért megelégedtem PC fronton is egy 80 000 Ft-os VGA-val. Lehet játszani úgy is, hogy az ember nem költ el pár évente 300 000 - 500 000 Ft-ot
A PS5 Pro helyett én pl egy jobb VGA-ba tenném a pénzt, feltéve, hogy proci, SSD, ilyesmi megvan. Ha esetleg annyira elszállnának a PC-s gépigények, akkor valószínüleg abba is fogom. A PS5 meg jó lesz Unchartedre meg a régebbi exkluzívokra. -
-
_drk
addikt
válasz Imilenni #172056 üzenetére
Csak közben haladni kellene a korral.
Okés hogy Nintendo leszarja és csinálja a játékokat amikkel az 5 és 95 éves is eljátszik, viszont a többi platformon lenne igény fejlődésre, komolyabb játékokra.
Ezért is vannak több milliós eladások itt is, csak jóval nagyobb a kínálat és eloszlik.
Az már egy másik kérdés, hogy ezek az igények mennyire vannak kiszolgálva ebben a genben. -
.LnB
titán
Ne mond már, hogy ez nem dobogtatja meg a kicsi szívedet! [link]
Inkább vennék két pár olyan cipőt, mint PS5 Pro-t.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
Hol? Mert sima Presto-kat is alig kapni itthon már. Ha meg limitált külföldön is, akkor ahhoz is kell szerencse, hogy legyen a méretedben.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Imilenni
addikt
Attól hogy nálad a minőség = grafika, sokaknál nem.
Sokan nem arra hegyezik, hogy 200k poligonból van a fűszál vagy 100-ból.
Nagyjából emiatt tartunk itt, mert az embereknek nem a játék a fontos, hanem hogy salamon tökén megcsillanyon a nyál.[ Szerkesztve ]
Press "F" to pay respects.
-
Catman
aktív tag
válasz #42308056 #172049 üzenetére
Én sem értem ezt az egészet. A konzol arról szól, hogy megveszed, és mondjuk 7 évig minden játék, ami megjelenik rá, futni fog játszható minőségben. Hogy ezt milyen grafikai szinten teszi, azzal egy konzolvásárlónak nem lenne szabad foglalkozni (persze egy minimum elvárás azért mindig van).
Aki ezt nem tudja elfogadni, és max grafikát akar, annak nem konzolt, hanem PCt kell venni. -
Moby
veterán
válasz Imilenni #172051 üzenetére
Ja anyám. Elindult a szavakon finghámozás quest
A jobb minőség - > jobb képmiőség tényleg ennyire értelmezhetetlen volt a szövegkörnyezetben? Tényleg minden szart meg kell már magyarázni, hogy ne a végtelen ökörség szülessen belőle? Tényleg? Hogy jön ide a Switch? Kit érdekel ez? -
_drk
addikt
válasz nagyatt #172043 üzenetére
Csak eddig volt egy duma, hogy idővel megtanulnak rá fejleszteni, ki ismerik a gépet, meg sokkal egyszerűbb az optimalizáció mivel csak egy gépre kell.
Na ez az amiből semmit nem látunk!Outlaws-on nem csodálkozok, igénytelenek.
Wukongon igen, hogy az egyáltalán így fut, sokkal rosszabbra számítottam.
-
Moby
veterán
válasz republic666 #172041 üzenetére
Inkább ez, mint VR-ban klozetet pucolni
-
nagyatt
tag
PS5 gen elején azért tudott hozni egy PC medium grafikai szintet. Látszik gyorsan elfáradt a kezdeti lendület, mert mostmár egy low szintet is nehéz tartania.
Mondhatni ahhoz áll közelebb quality módban 30 FPS mellett...
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz nagyatt #172036 üzenetére
Durva az a cipő. Halandó ember ilyenhez nem nagyon jut hozzá. [link]
Még a "balázskánál" sem kapni.
-
_drk
addikt
Wukongnál látom így elsőnek, hogy ezen a patch se fog segíteni. Túl jól néz ki hozzá és mivel nem belsős se idő se pénz nincs optimalizációra.
Outlawsból amit láttam annak menni kéne sima gépen is pláne Ubisoft-tól akiknek már tudni kéne megoldani.
Vagy mi a másik? Concord? Az is UE5 -
nagyatt
tag
Kojima már a Ps5 Pro ra fejlesztette a DS2-t ? Azt rebesgetik már a Pro lapul a lepel alatt.
Kár, hogy 2025-re tervezik a megjelenést, így nem ez lesz a Pro starting géme.
[ Szerkesztve ]
-
Moby
veterán
Mi indokolja? Pl az összes játék, ami mostanában megjelenik. Nagyrészt 1080p, vagy azalatti felbontásban a performance módhoz, széjjelturházva FSR-el. Én nagyon sajnálom, hogy az MS nem hajlandó pro gépet kiadni. Most majd mehet a fejvakarás, hogy az olcsón megvett, vagy GP-ben ingyen behúzott, szarabb minőségű játék, vagy drágán megvéve, jobb minőségben tolni. Ilyen helyzet eddig nem volt
/meg a PSVR2, de az már a nulladik percztől indokolta volna
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Tegnap beleraktunk egy 2,5 órát a 2 coop partneremmel a Tiny Tina Wonderlands-be es elég jó Akinek a Borderlands tetszett, annak szerintem ez is fog. Kellemes humor, jo a setting, kellően elborult
-
DaVE-1
senior tag
válasz republic666 #172018 üzenetére
Ja főleg hogy a ps5 áránál is már rinyáltak....(és nem csak a magyarok)
-
frankdelgado
őstag
Ugyanaz a szitu, mint 17-ben a onex-nél, ott is kidobták az erősebb gépet mikor javában tombolt a nincsenrájáték láz, meg asszem akkor még ott volt a Halo infinite félrenyúlás is....de akkor is vették a boxot, mintha kötelező lenne...pontosabban:vettük . Mivel van seires gépem és az ősz a STALKER + Indiána Jonás varázsában fog telni, így azt mondom, h húzzák a f@@@ukra a ps5 pro-t.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
.LnB
titán
Szarkazmus akart lenni. De ez most elment melletted.
Pont erre próbáltam utalni, hogy minek ez a Pro? Mi indokolja? Még exkluzív címekkel sem tudják megtámogatni, megindokolni, hogy ezt megéri megvenni. Előbb jó ex játékokat kellene letenni az asztalra, aztán kiadni ezt. Szerintem. Bár számomra a sima PS5 is indokolatlan a mostani játékfelhozatallal.
[ Szerkesztve ]
-
vg
addikt
válasz spleenszuru #172019 üzenetére
Most őszintén, szerinted menni fog 60fps-el? Akkor mégis mivel akarják majd eladni a ps6 verziót. Ez a Pro gép még mindig krumpli akár a 4080 Supert/7900 XTX képest is.
-
.LnB
titán
Az a jó, hogy frankón felvezették ezt a Pro gépet játékokkal. Adtak okot a játékosoknak arra, hogy váltsanak, vagy egyáltalán csak várják a Pro kivitelt.
-
spleenszuru
őstag
Igazából, kinek mi a matek.
Ezt most csak leírtam, hogy számomra pl. meg is érhetné akár. Ettől függetlenül nem fogok szaladni megvenni, ahogy megjelenik.
A PC-m azért lassan "megöregszik", és egy minőségi teljes platform váltás nem 300k lenne.No de kérdésedre válaszolva, amin majd konzolon játszani szeretnék, az a GTA 6, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem fogja a PRO gép sem vinni 60 FPS-el.
Malaka!
-
vg
addikt
válasz spleenszuru #172016 üzenetére
Hát ezzel azért lehetne vitatkozni, hogy mi a jobb üzlet. Itt a kérdés az, h mivel akarsz játszani Pro gépen, mi az ami jobb lesz vele. Jó, a majmos gow, meg az elden ring megy majd 60fps-el, nem fog megakadni néha. Ejha. Jójó.
-
spleenszuru
őstag
Bevallom rosszabbra számítottam. Engem a lemezes verzió nem érdekel, nyilván itthon ez drágább lesz a végén, de még mindig nincs 300k.
Ha nem kéne TV-t vennem, valszeg meg is venném a PRO konzolt, mert még mindig sokkal jobb üzlet, mint 4080 Supert/7900 XTX-et vásárolni a PC-be.Malaka!
-
Yodafon
senior tag
Elkezdtem játszani a cyberpunkkal, de már a harmadik küldetés után elvesztettem a fonalat, hogy ki kivel miért hova és hogyan 😭😱😱😱
I'm gangsta!
-
belan
addikt
-
belan
addikt
Hello van egy adót problémám egy játéknál csak Division 2 conflict pvp jön csak elő nálam , van egy kis hang recsegés és el megy teljesen hang , utána indítok egy másik játékot és van hang tv adáson is YouTube is mindenhol van hang , oled tv-nek semmi köze hozza mert azóta vettem egy új tv-t és ott is el játszotta ezt egyszer ! Ps5 hardver hiba vagy csak játék bugos egy ideje csak ennél játéknál fordul elő pvp conflicton máshol nem .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
LÁZ
addikt
ps5 pro ügyben asszem izzitani kell az ámerikai rokonyokat...
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO FOR SZÉL
-
Moby
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Drive Edition 1TB , 1,5 év garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Nintendo Switch OLED 19.0.1. Dual-Boot Cfw okositott + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó gari!
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest