-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz Yodafon #164058 üzenetére
Valamit kitalálhatnának, hogy a konzol konzol legyen, ne egy Low End PC. Akár valami überbrutál ARM procis gépezet a jelenlegi 300W-os TDP kerettel. Régen valami pluszt felmutatott a konzol a benne lévő hardware-hez képest, tehát egy hozzá egyenértékű procival és videókártyával rendelkező PC gyengébb volt. Most nincs így, semmi extra optimalizálást nem kap a konzol, max annyi az előnye, hogy nincs shader compilation stutter. Sony EX cím mint olyan szinte nem is létezik, minden megjelenik PC-re idővel.
Nekem a konzol kényelme kellene, de ne már ezekkel a 720p 60 fps-es játékokkal (Lásd Star Wars Jedi).
-
válasz ProEvoFan #164092 üzenetére
Egy kb 15-20 éves játékról beszélünk. Vagyis egy fogkefén is elfutna. Csak nem érted a videó lényegét.
Ez a videó azt mutatja meg, hogy lehet ps2 szintű gépen is megfelelő fizika, AI, stb, ha foglalkoznak vele. De erre nincs igény, ezért nem foglalkoznak vele, mindent beáldoznak a csilivili grafikának. Mert azt tudják eladni. PC-n is követelhetném ezeket, de ott is leszarják. Nincs olyan, hogy PC-n jobb AI-t vagy jobb fizikát kapna egy játék, mint konzolon. Ez hülyeség. Ugyanazt a szart kapja mindenki.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz icemad #164091 üzenetére
Nyilván nem értek hozzá, de kíváncsi lennék milyen gépigénye lenne egy mai játéknak, ami modern grafikával csúcs fizikával ilyen aprólékos kidolgozást kapna. (Hogy aztán a játékosok többsége maximum a YT videók alapján ámulna ezeken, mert ingame nem foglalkozik vele senki) Persze normálisabb fizika azért nem ártana mai játékokban, de anno amit FC2 csinált kicsit túlzás volt már szerintem.
Ettől függetlenül nem szeressük továbbra sem Uborkáékat
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz icemad #164091 üzenetére
A fizika.A kedvenc érvelésetek ez a játék. A problémám, hogy nekem az egyik legszarabb FC rész. De legalább szépen terjed a tűz.
Ha ennyire zavarna a fizika hiánya, akkor a HL 2 óta nem indítok el fps játékot.
De szerintem ez is ilyen PC géming sajátosság. Legyen minden a helyén. Fizika, grafika, 60 fps (vagy már 120? a menő?), legmagasabb felbontás. Ok, legyen, nincs ezzel semmi baj. De ne konzolon várjátok ezt el. Ezt kellene megérteni. PCn követeljétek ezeket a magas elvárásokat, ne itt. Bár a steam felmérés szerint a PC közösségben sem éppen a bika PC az elterjedt.[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
GT7-ben hogyan tudok tuningot levenni kocsiról?
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
belan
addikt
Hát nem teljesen így van ,de 20 éve zsömle meg kenyér meg péksütit meg tej is finomabb volt mint most . Már nem tudnak újat kitalálni .
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
-
-
válasz zozika84 #164072 üzenetére
És ezeket még PC-n játszottam, valami brutálisan lebutítva, hogy legalább fusson... De olyan élményt adtak, hogy akkoriban azt gondoltam, ennél már csak jobb lehet. Így 20 évvel később sajnos ebből nem sok minden lett.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
sz_b
csendes tag
válasz zozika84 #164074 üzenetére
Ha új IP-kal jöttek volna akkor meg az lenne a gond hogy hol van a GOW/Horizon/Spiderman folytatása... Sajnos nem lehet mindenkinek kedvezni. Valószínűleg majd a gen második felében jönnek azok a címek amikről már mennek a pletykák egy ideje pl Naughty Dog új IP, Santa Monica új IP stb.
-
válasz ripla #164069 üzenetére
Végre valakivel lehet erről normálisan beszélni.
Nekem pl már az is elég volna, ha a Far Cry 6-ban, ha belelövök egy rakétát a fabudiba, akkor ne az oldalán legyen egy fekete folt, hanem repüljön szét millió darabra. Vagy, ha meglövök egy ellenséget, akkor a másik fedezze vagy segítsen neki. Ilyeneknek a mai játékokban nyoma sincs. Pedig nekem sokat hozzátenne az élményhez. Amiről te beszélsz, hogy a föld a vízzel keveredjen, az kb soha nem fog megtörténni egyik játékban sem, mert azzal nem lehet eladni. Erre egyébként komplett játékos mechanikákat lehetne felépíteni. Rombolható környezet megint egy olyan dolog, hogy baromi jó lenne, de szinte senki sem foglalkozik vele, mert nem lehet eladni.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
zozika84
őstag
válasz icemad #164068 üzenetére
A Far Cry 2 inasba rak fizikában sok mai játékot, ahogy AI tekintetében a F.E.A.R.
Itt az a szomorú, hogy nincs igény ezeken a területeken fejlődésre, és amint ezt bárki szóvá teszi, olyan fejlesztő/konzol mosdatás veszi kezdetét, hogy olyat nagyon ritkán látni más területen[ Szerkesztve ]
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
GEIL
addikt
válasz markknight #164050 üzenetére
Pont az általad leírt előnyök miatt vannak itthon a konzolok is. Célirányosan használjuk őket.....ma maratoni gamelést tartunk a fiammal.
Délelőtt az Xboxot Series X-et hajtottuk és Forzáztunk (3,4,5 és motorsport) kanapéról.
Ebéd utántól hajtottuk a PS5-öt és Mortal Kombat (XL, 11, 1) és Gran turismo ment.
Most durrantottunk egy kis sonkát meg tojást és behuppanunk a PC-k elé, mert nekiállunk a Fortnite-ban picit grindolni a szinteket Epic (grafikán és Raytracinggel).
Abszolút kihasználjuk a gépeket...asszony közben lő valami filmet Xboxon indítva a Netflixet stb.Reggel frissítettünk minden konzolt és PC-t + kitakaritottuk / porszívóztuk amit lehetséges....stb stb. Megadjuk a módját mindig ahogy kell....de szerintem ezzel nem vagyunk egyedül.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
ripla
addikt
válasz icemad #164068 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek, illetve behoznám még a több rétegű ruhafizikát (10+ éve létezik, mégsem látni sehol), illetve az anyagok saját fizikai modelljét, bár szerintem erre gondoltál, ami alatt azt értem, hogy minden anyag a neki megfelelő tulajdonságokkal rendelkezik, kopás, törés, repedés, a föld a vízzel keveredve sárrá változik, a füst gomolyog, a fa szilánkjaira hull, stb.
Tavaly éreztem utoljára gyermeki lelkesedést, amikor megláttam hogy a Counter Strike 2-ben milyen lesz a füsteffekt, igaz elég gagyi meg kezdetleges, aztán utólag rájöttem hogy inkább elszomorító, hogy még ennek is tudok örülni, pedig hol van ez még a tökéletestől.[ Szerkesztve ]
-
válasz ripla #164063 üzenetére
Nagyon nagyon egyetértek veled, több dologban is. Pár dolgot viszont másképp látok. Pl a grafika és fps fontossága a játékosok szerint nagyon fontos. Ettől hangos ez a fórum is. Meg a külföldi fórumok többsége is. Meg a "sajtó" szerint is. Ezt látják a készítők, ezt látják a befektetők is. Szóval erre mennek rá. Engem, mint játékos, sokkal inkább érdekel(ne) a normális AI vagy a normális fizika. De ez 2024-ben már senkit sem érdekel, ezért nem is foglalkoznak vele. És ebben vastagon benne van a youtube meg twitch meg a többi oldal, amik arra mennek rá, hogy a grafika az isten. És ezt verik bele több ezer vagy több millió vásárló fejébe. Az elmúlt 10 évben semmit nem fejlődött az AI a játékokban. A fizika igen, de ott sem a nagyobb cimeknél. Pl Teardown fizikája egész jó. De régebben pl a Far Cry 2-nél volt idejük megcsinálni a jó grafikát, a jó AI-t és még a fizika is vállalható volt valamilyen szinten. Ma már ennek a nyomát sem látni...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
ripla
addikt
válasz icemad #164048 üzenetére
Persze hogy egyre többet akarnak, de ezért első körben a marketinget hibáztatnám és nem a játékosokat. Amikor az ember arcába tolják a csilli-villi fényeffektekkel agyonreklámozott konzolt, hogy ezt tudja, azt tudja, ezt IS tudja, meg még azt IS, vedd meg mert neked ez KELL... akkor azért nagyon sokan elcsábulnak és fizetnek mint a katonatiszt.
Aztán jön a valóságra való ráébredés, hogy nem is tudja a 4k - 120hz-et (pedig ott van a dobozán feketén-fehéren), sok esetben nem is tudja a 60hz-et magas grafikai teljesítménnyel együtt futtatni (pedig ez lenne a minimum elvárás), és még a játékok többsége is egyre butább és egyre rondább (ez mondjuk általános jelenség már néhány éve).Szóval igen, rohadt kényelmes a konzol, én is imádom, de eltelik néhány év, és az előnyei szép lassan hátrányok képében fognak megmutatkozni. Nem tudsz alkatrészt cserélni, nem tudsz videókártyát cserélni, nem tudod bővíteni, az egész géptől meg kell válnod, ami egyszerűbbnek tűnik de valójában sokkal macerásabb, mintha alkatrészenként tudnád eladni. Ez talán a legnagyobb hátránya egy PC-vel szemben. Amíg egy asztali gép bármikor fejleszthető, addig a konzolnál azt használod amit kapsz.
A játékok fejlesztési ideje meg egy hatalmas probléma az iparon belül, egyre tovább tartanak a fejlesztések, egyre drágábbak is ami óvatos távolságtartásra inti a vezetőket, és ezzel párhuzamosan mégis egyre több az olyan végeredmény, ami nem éri el azt a szintet amilyennek elképzelték.
Ezen a ponton jöhetne be az A.I. mint külső segítő, hogy a monoton feladatokat levegye az emberek válláról, vagy átnézhetné a kódot és hozhatna egy megfontolandó véleményt, esetleg besegítene másodlagos vagy harmadlagos feladatokban, akár évekkel lerövidítve egy fejlesztési időt.
Mert ahogy írtam is, és ahogy én látom, szerintem néhány éve már válság van a játékiparon belül, mi nem látjuk de szerintem a függöny mögött az összes nagy kiadó retteg a holnaptól, hiszen sorra buknak meg a magas költségvetésű játékok, és nagy többségben inkább csak a kis költségvetésű és az indie címek tudnak zajos sikereket elérni. Ezekhez a játékokhoz viszont sem a 2 millás PC-re, sem a PS5 Pro-ra nincs szükség.[ Szerkesztve ]
-
-
belan
addikt
Nekem elden ring is tesztet szépek voltak színek művészileg nagyon ott van grafikával nem volt bajom oled tv szinte pazar volt ! De azt is fikaztak hogy néz ki még is évek óta nem volt olyan játék ami ekkora fillinget adót . De szerintem lépjünk tovább . Ott ronin mondjak ps4 grafika rossz AI én alig várom nyomjam !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Yodafon
senior tag
Mivel anno a PS3 Cell cpu-jat nagyon szidtak a "komplexitasa" miatt kivancsi lennek ha ujra Cell cpu -val lenne mondjuk a PS6 akkor ma is hasonlo lenne e a fogadtatasa? Mert mostmar teljesen megszokott a 8 magos processzor konzolokban is.
Tovabba mivel az X86-ban tul sok optimalizaltsag nincs, talan ujra lehetne 'csodat' muvelni egyes jatekoknal mint anno a Last of Us 1.
Jo nyilvan igy a visszafele kompatibilitas bukna, de most az uzleti szempontokat keretik NEM figyelembe venni 😬I'm gangsta!
-
-
belan
addikt
válasz zozika84 #164054 üzenetére
Sajnos fogyasztói társadalomba élünk szóval lesz rá kereslet . Legtöbb ember annyi mindent megvesz és nincs is rá szüksége példa ps portál ! Utána meg adjak el . Face
már ezen héten ötödik portált látom eladni .[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz zozika84 #164052 üzenetére
Fejlődik de pc más liga mert ott szinte mindent lehet fejleszteni évente nem mindegy ! Ez azóta van mióta a ps pro meg jelent a piacon , csináljanak a erős gépet és 6 évente legyen egy új ps ,nem kell ez pro mizéria mert ez is csak egy lehúzás . Sok a fejlesztőkön múlik , másik fele amikor ps4 volt ő de rossz fps stbi most meg AI meg ,játékmechanika lett rosszabb mindig lesz valami kifogás miért rossz a konzol !
[ Szerkesztve ]
-
zozika84
őstag
válasz ProEvoFan #164049 üzenetére
És a konzol nem fejlődik, vagy mi?
Attól hogy konzol, még nem kell minimális elvárásokat támasztani az irányukba.
És persze, hogy felhozzák az eltelt időt, mert azóta fps számban még mindig toporognak ezek a csodák, az AI hülyébb lett, a játékmechanika szintén visszafejlődött és toporog...akkor most mi fejlődött???[ Szerkesztve ]
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
markknight
veterán
válasz belan #164047 üzenetére
Itt amúgy nem csak a pénz a téma, szerintem sokan vannak akik szeretnék a konzol kényelmességét és a maximum grafikát élvezni. De sokan nem a grafikán hőbörögnek, hanem főleg az fps-en, már amennyire a topikot olvasom. Azért ha megveszel egy brutál PC-t 2 misiért, az is crashel, telepítheted a geforce frissítést hetente, random egy kép megnyitásakor lefagy, hát csak windowsról beszélünk. Konzolon letöltöd és indítod, nincs felesleges rizsa, kiadáskor is jobb állapotban vannak általában a játékok (kivétel helldivers) sok-sok olyan kényelmi faktora van a konzolnak, ami PC-n sehogy nincs, meg nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ripla #164044 üzenetére
Az a baj szerintem, hogy a játékosok többsége egyre szebbet, egyre többet, egyre jobbat akar. Ezt meg a mai világban nem lehet megoldani ilyen rövid idő alatt. Nagy átlagban egy konzol kb 7 évig számít current generation-nek. És egy normálisabb/komolyabb játék most már majdnem ugyanennyi ideig készül vagy éri el a majdnem bugmentes formáját. Szóval hosszabb távon nem lehet megoldani, hogy évente jöjjön egy Tlou, Gow, Ds vagy hasonló cím. Ha megszakadnak a fejlesztők, akkor sem. Ehhez jön hozzá, hogy ha holnap megjelenne valami szuper cím, azt már biztosan elkezdték fejleszteni 5-6 évvel ezelőtt. Vagyis az akkori technikai szintből indultak ki, és valószínűleg csak tippeltek, hogy mit fog tudni egy ps5 és mi kell a teljes konzol kihasználásához.
-
belan
addikt
válasz syler123 #164021 üzenetére
Már megint ez gyenge proci stbi nem unalmas még ez konzol topik nem pc ha valaki csúcs minőségbe akar játszani melyen nyúljon zsebe vegyen 2milláért jó pc-t . Ps5 pro se fogja meg váltani a világot valaki meg se fogja venni ! Részemről nagy oled tv és egy konzol nem kell több csak jó játékok ,aki meg fps húszàr meg felbontás bajnok ott pc . Persze 60 fps legyen meg azért de ha nincs meg nem dől össze a világ ha jó a játék tudjátok nagybetűs játék ! Ps1,ps2 korszakból nem volt felbontás meg fps . Gondolom nem kő gazdagok vannak itt akik meg engedhetik a drága pc ha csak konzolra telik akkor el kell fogadni ez van !
[ Szerkesztve ]
-
-
ripla
addikt
válasz Elderath #164028 üzenetére
Lesznek későbbi játékok úgy érzed? Egy olyan érában, ahol erre az évre már megmondták, hogy senki ne várjon tőlük nagy címeket, mert nem lesznek? Ez azért egy elég gyatra hozzáállás egy olyan divíziótól, amelyik játékokat készít és már az év elején közli, hogy idén semmit nem kaptok ami nagy költségvetésű és jól néz ki. Tényleg így akarnak több ügyfelet szerezni?
A jobb hardver min segít? Továbbra sincs igazi nextgen játék a hardverhez, még pletyka szinten sincsenek ilyen fejlesztések, még a mostani géphez is csak a fentebb említett 2 exkluzív játékot tudom mondani ami fullosan kihasználja, ezek viszont a mostani gépen is tökéletesen futnak, tehát továbbra sem értem minek egy erősebb kiadású hardver a nem létező nagy semmihez.
Nem lenne ésszerűbb inkább a kód optimalizálását megtanítani a fejlesztőknek, és a hardver gyártásra szánt pénzt, időt és erőforrást a végletekig csiszolni és majd 3 év múlva kijönni a következő generációval? Csak egy ötlet.
Ez az év már kiesett a fentebb vázoltak alapján, tehát jövő ilyenkor ott fogunk tartani, hogy lett egy erősebb hardver, eltelt 4 és fél év, és még mindig nem kaptunk olyan nextgen címeket, amit meglátva tömegek rohannának az üzletekbe, hogy lerabolják a PS5 készleteket. De még ha kapnánk is, addigra már szinte teljesen kihunyna a láng, mert mindenki a következő generációt várná, vagy csak simán csalódott a Sonyban, köztük én is.
Szerintem borzasztóan rossz ütemben csinálják. Új konzol megjelenésre legalább 5-6 darab fullos gépizzasztó játékkal kellene előállni, és utána minden évben hozni legalább 2 hasonlót. De ez, hogy 3 és fél év után átlag 4 havonta kapcsolom be a gépet, ennél rosszabb reklámot egy cég sem akarna magának...#164037TBT
Ha lesz PS6, biztos hogy megvárom vele a generáció végét, és majd akkor döntöm el hogy adok-e érte pénzt és lesz-e hozzá legalább 7-8 olyan játék, ami csak a konzol miatt érdekelne.
PS4-em volt, csak az exkluzívok miatt vettem meg, imádtam, a PS5 csak azért kellett mert elvakított engem is a hype, de itt már jött is a hidegzuhany, mert az első félévben egyszerűen alig volt rá olyan játék, amit érdemes lett volna megvenni, még most se nagyon van.
A következő generáció nem lesz első napos vétel... kivéve ha meglepnek és day 1 adnak mellé legalább 5-6 olyan játékot, amivel el AKARJÁK adni nekem a hardvert. Bár erre mondjuk semmi esélyt nem látok, mostanában mintha inkább arra játszanának, hogyan lökjék el maguktól a vásárlókat.[ Szerkesztve ]
-
válasz Wesder #164036 üzenetére
Szerintem jóval régebbi játékokban is volt már tükröződés. Az első, ami eszembe jut, az a Duke Nukem 3d, de ott igazából nem volt lényeges. A másik a Nocturne PC-n, ott aktívan hozzátett a játékhoz is, mert pl a vámpíroknak nem volt tükörképe, más karaktereknek meg igen. Ott viszont a fix kamera miatt jóval egyszerűbb volt megoldani. Autós játékok jutnak még eszembe, de ott is voltak vicces megoldások. Pl a Screamer első vagy második részénél, ahol a kocsi hátsó szélvédőjén tükröződött a táj. Csak érdekes volt, hogy az előttünk lévő tájat rakta a szélvédőre, nem a mögöttünk lévőt.
-
Wesder
félisten
válasz Bad Pritt #164039 üzenetére
3rdparty játékok PC portját nem igazán szokta a Sony finanszírozni, mikor ő a kiadó.
szerk.
Nincs piaca, de azért nekiláttak, hisz olyan jó égetni pénzt, főleg ha kevés is van belőle.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
TBT
addikt
válasz ripla #164026 üzenetére
A Stellar Blade még mindig egy külsős cím, a Horizon pedig egy belsős Sony csapat munkája. Tudomásom szerint a Shift Up-ot a Sony nem vette meg, csak időszakos exkluzivitást kért a játékra/finanszírozta a játék befejezését, míg a Guerilla Games az egy az egyben a Sony (PlayStation Studios) alá tartozik. Én egy "belsős" csapattól várom el, hogy megmutassa a konzolban lévő delejt és nem egy kívülálló csapattól. Naugthy Dog/Santa Monica Studio/Insomniac dettó.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
Wesder
félisten
válasz cyberkind #164029 üzenetére
Tükröződés már PS3-on is volt. Nehezen tudom elképzelni hogy pont arra nem maradt erőforrás PS5-ön. A játék vilàgába beleillik, és így talán maradt +0.5ms renderidő másra is. Legalàbbis én biztos nem pazaroltam volna renderidőt tükröződésre az AW2-ben.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
megyer11
tag
Én teljesen egyetértek veled, itt sokan vannak aki nem tudnak szöveget megfelelően értelmezni. Nem áll szándékomban senkit sem megbántani, day one óta van ps5, de alig van játék amit érdemes megvenni. Lehet itt a többség sokkal fiatalabb és több idejük van játszani, meg persze egyformák sem vagyunk, nehéz nagy tömeget, ennyiféle játékost megfelelően kiszolgálni. Talán a következő gen jobban figyel majd a nívóra bár optimista nem vagyok e téren.
-
Elderath
őstag
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
syler123
veterán
válasz Elderath #164022 üzenetére
Lehet kedvelni vagy nem a DF-t, de ebben igazuk van teljes mértékben, érdemes megnézni.
Ha 30 FPS a cél, arra jó lesz a pro, 60-ra nem, mert már volt jópár cpu limites játék, ami azért nem kapott performace módot, mert akkora volt a cpu bottleneck mint a fene.
Még a Ps4 pro is nagyobb upgrade volt, mégsem lett a 30 fps-ből 60, csak kicsit nagyobb felbontás.
-
cyberkind
félisten
válasz Elderath #164024 üzenetére
Legyen inkább PC a konzol, nekem pont ez a nyomorult hozzáállás a dologhoz vette el a kedvem a konokosditól, mindezt úgy, hogy nincs egy igazi nextgen cím se, nem is veszek több konzolt, ezért felesleges.
Wesder
Ezt a beleillik a világba dolgot elhinném, ha nem ismerném az ipart, csak sajnos az se igaz, amit kérdeznek.
[ Szerkesztve ]
-
Elderath
őstag
Segíteni fog a jobb hw a mostani és a későbbi játékok kinézetén (elsősorban itt az IQra gondolok) és teljesítményén? Igen. Nincs miről beszélni. Most kár itt azzal jönni hogy mi használja ki a PS5öt meg mi nem. Ezek a játékok vannak és ezek is szarul néznek ki meg/vagy szarul futnak. Jobb hw ezen segít, pont
-
belan
addikt
Nekem Nier: Automata fílingem volt a játéktól , ilyen csinos formás női karakter egy játékba se volt még és melle meg popsija mikor megy vagy mászik a létrán hogy mozog úristen . Grafika is szép nem a legszebb de szép .
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz markknight #164018 üzenetére
Csak magamat tudom ismételni, kérlek benneteket, próbáljátok meg értelmezni amit leírtam.
"Eltelt majdnem 3 és fél év a konzol megjelenése óta, és egy kézen meg lehet számolni hány darab olyan játék érkezett, ami kifejezetten a PS5 széria miatt készült el, nem remake, nem remaster és nem multiplatform."
Megpróbálom jobban körbeírni, hátha... arról beszélek, hogy olyan játék ami kifejezetten azért készül, hogy megmutassa mi az a maximum, amit ki lehet sajtolni a PS5 hardveréből, abból a fentebb említett 2 játékot tudtam csak mondani (Ratchet & Clank - Rift Apart, és a Horizon Forbidden West), mert nem nagyon van más. Még így 3 és fél év eltelte után sem.
Próbáljuk meg kihúzni erről a képzeletbeli listáról az olyan címeket, amik megjelennek más platformokra is, illetve remake vagy remaster címek. Akármilyen irányból próbálom ezt megközelíteni, rettentően vérszegény a felhozatal. Az általam elvárt kritériumok alapján, miszerint PS5-öt megizzasztó és elsősorban PS5-re fejlesztett játékokat szeretnék látni, a felhozatal a sor legvégén kullog, lemaradva, valahol a kanyar mögött.
Ezt a Stellar Blade-t se hozzuk már fel légyszi, ahhoz képest hogy PS5-re készült, egyszerűen kevés amit ad, ismét csak a kedvenc példám, Horizon F. D., hasonlítsuk már össze a kettőt, a Horizon ahogy kinéz, az úgy hozza ki a maximumot a gépből, mint ahogy a PS4-el tette a Last of Us 2. Na ilyen játékokat szeretnék látni egy jelenkori "állítólag" csúcskonzoltól.
Nem tudom ez kinek a sara, a fejlesztőké vagy a Sony fáradt bele az egészbe, de valami nagyon nem stimmel.
Jim Ryan hálistennek áprilisban lelép és otthagyja a Sonyt, remélhetőleg egy olyasvalaki jön utána aki érti is, hogy mit várnának el a játékosok egy célorientált hardvertől.[ Szerkesztve ]
-
Elderath
őstag
válasz cyberkind #164023 üzenetére
Most felhoztál egy játék példát a több ezerből. Hagyjuk már. Amúgy meg pont hogy ott lehetne nagy javulás, mert a sokkal jobb RT teljesítmény miatt lehetne RT reflection a játékban a pron. Mindenkinek szíve joga eldönteni neki megéri-e a jobb gép, de azt mondani, hogy nincs rá igény meg semmi értelme hatalmas baromság.
[ Szerkesztve ]
-
Elderath
őstag
válasz syler123 #164021 üzenetére
A fos képminőség nem a proci miatt van. Az GPU és az okádék FSR alacsony felbontásról való felskálázás keveréke. Ezen rengeteget segíthet a pro
Milyen gyenge upgrade? Eleve a nyers GPU plusz erő és a PSSR kombó hatalmasat dobhat a képminőségen 60 fps mellett
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-=Jam=-
őstag
Ezt a Stellar Blade demot azzal cseszték el, hogy a játék elejéről ezt az élettelen fakó gagyi részt rakták be, mert ettől nekem is majdnem elment a kedvem. Viszont a végén az előzetesben látszik, hogy szerencsére a többi rész nem ilyen lesz, illetve a boss challenge, azért javított a dolgon, az már rendben volt.
Amúgy aki elő akarja rendelni, az várjon egy kicsit, mert szerintem ez is lesz áprilisi challenge a ps starson, hogy vedd meg és kapsz érte pontot. Az FF7 Rebirth 250 pontot adott pluszban a vásárlásért járon felül.
-
-
ripla
addikt
Kis elmélkedés következik, pörgesd át ha nem érdekel a panaszkodás.
Én amúgy azt érzem, hogy ez az ötös széria az eddigi leggyengébb játékfelhozatal terén. Eltelt majdnem 3 és fél év a konzol megjelenése óta, és egy kézen meg lehet számolni hány darab olyan játék érkezett, ami kifejezetten a PS5 széria miatt készült el, nem remake, nem remaster és nem multiplatform.
Én konkrétan kettőt tudok mondani, ez a Ratchet & Clank - Rift Apart, és a Horizon Forbidden West ami szerintem a mai napig a legszebb PS5 játék. Lehengerlően néz ki, nem akad, nem bugos, open world, hatalmas terek, iszonyúan hangulatos és látványos világ, a játék motorjával készült átvezető animációk egy hajszálnyira vannak a real-time render fogalmától, és mindez egy pillanatra sem röccen meg, gyakorlatilag tökéletes.
Ezek után egy Dragon's Dogma 2, ami ezt a szintet messze nem éri el, de szerintem még a 9 évvel ezelőtti agyonmoddolt Witcher 3 is szebben néz ki, erre mondják azt hogy ehhez már sajnos kevés a PS5 hardvere.... Valójában nem az, csak a kód optimalizációjának elmulasztása, mára egy általános jelenséggé vált szinte mindegyik kiadónál.És ezen a ponton el is jutottunk oda, hogy meglátásaim szerint néhány éve a játékipar egy válság közepén toporog, és fogalma sincs hogy merre van az előre. Lásd, dollár százmilliós összegekbe kerülő játékok sorra buknak meg (Atlas Falling, Suicide Squad - Kill the Justice League, Immortals of Aveum, stb.), mindezt tetézik a katasztrofális állapotban lévő megjelenések, orbitális szarvashibák a játékokban, akadások, bugok teszik tönkre a játékosok idegeit.
Ha megnézünk egy Crysis 3-at mondjuk, 11 éves játék, és még mai szemmel is röhögve padlóra küldi bármelyik mostani FPS-t, és már egy mobiltelefonon is elfutna. Talán az új Doom játékok vannak vele egy szinten. 2013-ban konkrétan a Crysis 3 pörgette fel a videókártya eladásokat, hová tűntek az ehhez hasonló innovációk?
Mindezek mellett folyamatosan erőltetik ezt az átkozott "szolgáltatás-alapú" megoldásokat, amik nem játékok, csak egy persely, ami azért ad egy minimális tartalmat a bedobált pénzekért cserébe, csakhogy ne érezd úgy mintha átvertek volna.Visszakanyarodva a PS topik témájához, őszintén nem értem hogy mi szükség van egy PS5 Pro verzióra, tényleg nem értem. Minek egy erősebb gép, hogyha nincs hozzá tartalom? Ez senkit nem zavar?
-
Gondoltam megkérdezem itt is, hátha.... Tudtok ajánlani valami jó játékot, ami nagyon hasonlít a Crimsonland-hoz? Ezek lennének fontosak: Felülnézetes, agyatlan lövölde, rengeteg fegyver/perk/powerup, aránylag nyílt pálya, rengeteg vér és testrészek , esetleg local co-op, ha van...
Tesla vs Lovecraft, Vampire Survivors és Brotato-t ismerem, azok nem annyira ilyenek. Régen még ps1-en voltak a Loaded és Reloaded játékok, azokhoz hasonló is jöhet.
Van tippetek?
(xbox, switch, pc cím is jöhet privátban, hogy ne legyen túl sok off. )[ Szerkesztve ]
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz zozika84 #164002 üzenetére
A grafika nem zavar annyira bár tény, hogy olyan mintha előző generációs lenne. A harcok jó, a loot jó, a harc stílusok váltása jó ötlet, a parry nem nehéz. A skillek annyit nem adnak hozzá, van hogy 1-2 óra játék után jut eszembe elosztani a pontokat. A sztori elmegy semmi extra, az AI buta mint a föld... Kitakarított terület után még ott visítanak az NPC-k és futkároznak össze-vissza (de a legjobb amikor az ellenség megvárja hogy a társait leölöm és nem csinál semmit csak ül a kapuban)
Live-Die-Respawn
-
ProEvoFan
nagyúr
-
heihachi
addikt
Stellar Blade demo ravett, hogy olyat csinaljak amit ezer eve nem: tobbszor vegig toltam egy demot es elorendeltem.
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok