Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
eventus #1554 üzenetére
A legjobb a szenzor méretének növelése lenne, de egy mobilban az elég korlátozott, így marad ez a vona, A 200 megapixelnek nem a a lényege hogy lehessen 200 megapixles képeket csinálni, hanem a pixelek összevonásával elérhető minőségjavítás. Persze ehhez kell egy rendes algoritmus, is alá.
-
eventus
veterán
200 mpx Sony érzékelő a Pro II-ben, akár
[link]
-
Szena67
aktív tag
válasz
Sousuke #1547 üzenetére
Minden fényezett alu keretes telefonnál idővel a tokba szorult porszemek dolgoznak. Alu és a festék nem is nagyon szeretik egymást. A felületi oxidréteg miatt spec alapozás kell mert nem tapad rá a festék. Minden esés vagy kocc leveri róla a festést és kilátszik a fém. Ezüst az csak eloxálva van, ami egy vastagabb védő oxidréteg de a színét nem változtatja.
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1544 üzenetére
Nekem a fekete színű lett, de pont ebben a színben akartam. Bár a zöld is jó lett volna, ha csak az lett volna. Küldtem visszajelzést a Sony felé a Támogatás alkalmazásból. Leírtam, hogy a Boot animáció hibásan jelenik meg teljes felbontáson. Ami hiba nálam kijött még és szintén megírtam, hogy a ne zavarj módban fel tudnak engem hívni akkor is, ha az van beállítva, hogy senki nem teheti ezt meg. Illetve ki van kapcsolva a 15 percen belül többször hívás is, de akkor is fel tudtak hívni. A Ne zavarj mód az éjszakai móddal együtt kapcsol be. Külön még nem teszteltem, hogy csak a Ne zavarj módot kapcsolom be. Más is tapasztalta ezt a jelenséget?
-
Szena67
aktív tag
Lehet, hogy a VI kijelzője azért lett ez ami, mert a sampon megszivatta őket. Vagy nem készültek el időben a kijelzők vagy pofátlan árat mondtak és ezért gyorsan keresniük kellett egy kínai beszállítót. Melyik színt találtad meg bontatlanul az Euronics-ban? BF alatt vettem az V-öt. Szintén el kellett menni az egyik áruházba, mert ezüst csak ott volt 1 utolsó darab.
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1542 üzenetére
Sajnálom, hogy a Sony nem tartotta meg az Xperia 1 VI-nél a 21:9 képarányt, pedig majdnem azt a telefont vettem meg, de mikor megtudtam, hogy a Sony Pictures Core alkalmazás arra a telefonra már nem érhető el, akkor úgy voltam, hogy hiába a rövidebb szoftveres támogatás, az egy évvel régebbi hardver, picit rövidebb gyújtótávú telefotó és a makró hiánya, akkor is valahonnan szerzek egy új, bontatlan Xperia 1 V-t. Imáim meghallgatásra találtak, mert az országban az utolsó ilyen példány a tatabányai Euronics üzletben volt és csak személyesen lehetett átvenni. A Sony hatalmas öngólt rúgott saját magának azzal, hogy az új csúcsmodellre egy húzó szolgáltatását nem tette elérhetőve (Sony Pictures Core for Xperia), ami a Mark IV és Mark V csúcsmodelljeire elérhető volt. Nekem ez volt a deal breaker.
-
Szena67
aktív tag
válasz
Sousuke #1541 üzenetére
Igen a boot animáció képet nem cserélték ki a 4k felbontásnál ez ismert hiba. Valódi 4k 21:9 arányú videóknál kijön a különbség nagyon is. Viszont az öreg (2016-17) oakley radar pace szemüveget elővettem a szekrényből hátha feltölthető még az akkuja. Elvileg a benne lévő BT protocol stack csak az ösi sbc codec-et ismeri ennek ellenére tudom addig mókolni a Poweramp beállításait a telefonon, hogy hires outpur 32bit 96kHz-et ír ki és ekkor nagységrendekkel jobban is szól. Holott az sbc standard az 16bit 44,1kHz mintavételezés. Persze valami Intel cél microcontroller meg AI van benne (bár akkor még nem adtak ennek a funkciónak ilyen puccos nevet), így akár többet is tudhat, mint amit elárul magáról. Na ilyen egy iphone-al biztos soha nem fordul elő, hogy többet tud, mint ami elvárható lenne. Remélem az 1VI is valami hasonlóan jó telefon lesz, 21:9 nagyon kéne bele. Köszi, szép napot viszont.
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1532 üzenetére
Semmi gond, megmosolyogtató volt olvasni, értem a szarkazmust
Mindent az általad elmondottak alapján állítottam be, álleejtő, hogy mire képes a kijelző
Kipróbáltam teljes felbontáson milyen a kép, annyira nem látni a különbséget a FHD+hoz képest. Az Xperia boot animáció viszont hibásan jelenik meg teljes felbontás esetén. Remélem ezt orvosolják japánban. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget és a tanácsokat!
További szép napot!
-
-
eventus
veterán
válasz
Szena67 #1535 üzenetére
Igen, az akkoriban nagy előrelépés volt és indult az mpx háború. Samsung 200 mpx kameráját sem értem.. Sony szépen megtervezett készülék és szerencsés hogy nincs rezsó a hátoldalon, bár nagyobb blende sem lenne rossz. Esetleg ennyit lehetne, mint ez a Motorola volt a Razr Maxx, hogy egy kicsit vastagabb felül és szépen emelkedik a hátlap egyenesen.
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1534 üzenetére
A htc csinált nagyobb méretű szenzort 2014-ben ultrapixel néven, ami a nagyobb pixelméret miatt több fényt engedett be, ezért low light környezetben jobb volt, de csak 4MP képeket készített, míg a konkurencia már elkezdte a megapixel háborút. Így borítékolható volt, hogy túl korán jött az ötlet mert a technológiai fejlettség még nem tartott ott, hogy 12MP szenzort el tudtak volna készíteni. Majd az apple laporolja az ötletet és valami parasztvaktó néven eladja, mint világmegváltó újdonság.
-
Szena67
aktív tag
Lemaradt:
HiRes 24bit/96kHz is kb. az első
-
Szena67
aktív tag
válasz
Sousuke #1531 üzenetére
Iphone büntetés lehetett, de gondolom jó magaviselted miatt idő előtt szabadultál. Gratulálok a szabadsághoz bevetted a piros pirulát a Mátrixban
Bocs, semmi piszkálódás, csak ezt nem tudtam kihagyni. Valóban közel mérnöki mestermű a telefon, kivéve a zoom kamerát, de az máshol is csak szemfényvesztő marketing volt akkoriban. Még droid 14-en vagyok, nálam a készítő mód 120Hz frissítés megy újkora óta. Droid 15-ön valószínűleg az FHD+ választanám akkuidő miatt. Csak ha valami 4k video néznék, akkor kapcsonám be előtte a 4k felbontást. Hangban mindent kipróbáltam, a legjobb hires minőségű streeminghez 24bit/96kHz (esetleg 48KHz) és telefonon tárolt flac-hoz a Poweramp alkalmazás. Itt minden esetben a nagy felbontású kimenetet kell választani beállítások -kimenet -hang és akkor 24bit/96kHz minőségben (persze ehhez ilyen felbontású zene is kell) pusztítóan jól szól egy minőségi vezetékes fülessel. DE előtte a Dolby és 360 upmix, DSEE meg minden ilyet ki kell kapcsolni és a PowerApm beállítások - kimenet - hang - nagy felbontásu kimenet nincs DVC-t bekapcsolni, mert egyébként ezek csak visszakényszerítenék az android standard 16bit/48kHz beállítást. A dolby és a DSEE-nek szerintem csak akkor van értelme, ha valami alacsony felbontású mp3 vagy spotify szokásos sokol rádió minőséget kell felskálázni, hires-nél ki kell kapcsolni őket. Nekem ezek vannak otthon ezekkel elég jól szól a telefon xtrabass füles mdr-xb70ap (ez már régi talán 2017-ben vettem) a nem xtrabass mdr-ex650ap, azt most vettem hozzá. Ezek in-ear fülesek pontosan ki kell választani hozzá a fülhöz illeszkedő megfelelő méretű gumiharangot a szetből, ekkor lesz a tökéletes a hang és minimális a leak. TWS-el zenehallgatásra nem használom mert annak a minőségéből pont csak a zene hiányozna. TWS csak sportra jó, már amelyiknek van ipx minősítése és nem esik ki a fülből, zenére nem jók.
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1530 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, a probléma megszűnt.
Szeretném még a tanácsodat kérni a következőkhöz:
Milyen képminőség beállításokkal érdemes használni a telefont? Érdemes a Készítő módot bekapcsolni normál használathoz vagy csak hogy bizonyos alkalmazások használatánál váltson át? Pl: Netflix, Disney+, Sony Pictures Core, YouTube stb.
Érdemes teljes felbontásra állítani a kijelzőt vagy elég a nagy felbontás is? Hang beállításoknál érdemes bekapcsolni a DSEE Ultimate-t vagy a Dolby Sound-ot? Bocsánat a sok kérdésért, csak iPhone 14-ről váltottam és ott ennyi mindent nem lehetett/kellett állítani. Ami nagyon tetszik ebben a telefonban, hogy 21:9 a képaránya, gyönyörűek a színei, 120 Hz-es frissítési ráta, nagyon jól szólnak a hangszórói, van dedikált kétállású fényképezőgomb, Sony Pictures Core alkalmazás exkluzív. Szeretném a maximumot kihozni a telefonból, hogy a legjobb kép és hangélményt kaphassam. Hatalmas előrelépés ez a telefon nekem, nagyon örülök neki, hogy majdnem két évvel a megjelenést követően még bontatlanul meg tudtam venni. Köszönöm szépen a válaszokat előre is! -
Szena67
aktív tag
válasz
Sousuke #1529 üzenetére
Volt már nekem, hogy Android fissítés vagy a PowerAmp zenei mappa mókolás után bedöglött az SD kártya és újra kellett partícionálni és formázni. Javaslom partícionáld és formázd újra a kártyát, persze adatmentés után.
A legvalószínűbb, hogy a kártya okozza vagy megsérült vagy nem elég gyors ahhoz, hogy fotót videót real time-ban rögzítsen oda az alkalmazás. Vagy állítsd át belső tárhelyre az sokkal gyorsabb írás/olvasási sebességben és legfeljebb később onnan az SD-re mozgatod. A Legtöbb SD nagy felbontású video real time rögzítéséhez egyszerűen nem elég gyors. Android 13 --14 --15 átmenet miatt mindenképpen hasznos újraformázni.
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1528 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, töröltem a cache-t, most is néha megdermed a kamera, viszont kiírja, hogy az SD-kártya nem érhető el. Az érdekes ebben, hogy az SD-kártya olvasható a Files alkalmazásban és látja is. Szóval néha gondol egyet a telefon és nem éri el, máskor pedig igen. Más használ SD-kártyát a telefonban? Illetve tapasztalt már hasonlót? A microSD kártya egy SanDisk Extreme Pro 256GB. A válaszokat előre is köszönöm!
-
Szena67
aktív tag
válasz
Sousuke #1527 üzenetére
Első körben töröld az alkalmazás cache tartalmát (gyorsítótár törlése), majd újraindítás lehet, hogy ez megoldja. 90%, hogy ez lesz a baj. A hirtelen ráengedett sok frissítés talán ezt nem törölte ki így az új verziójú Photo Pro a régi verzió cache tartalmával próbálna működni és ez zavart okoz. Mondjuk én így utólag már inkább meghagytam volna Andoid 13-n, mert az működött a legjobban.
-
Sousuke
tag
Sziasztok, nemrég vásároltam egy Sony Xperia 1 V telefont újonnan. Kibontás után a megjelenéskori szoftver volt rajta, amit legalább 15 frissítést követően felfrissítettem a jelenleg elérhető legújabb verzióra. Nagyon tetszik a telefon, a kijelző, a kamerák, a rendszer sebessége. Sajnos tapasztaltam egy olyan jelenséget, hogy a gyári kamera alkalmazást megnyitva időnként a kamera képe megdermed 2-3 másodperc után. A kamera alkalmazás működik, mert bele tudok menni a menübe stb, csak a kamera képe van megdermedve. Ezt a jelenséget tovább vizsgálva letöltöttem a Black magic kameraalkalmazást, amiben ezt a hibát nem produkálja. Van, hogy gondol egyet a gyári kamera alkalmazás és minden rendben, majd kicsivel később újra megdermed a kép megnyitás után 2-3 másodperccel. Más tapasztalta már ezt a hibát? Mit lehet vele kezdeni? A telefont a tatabányai Euronics üzletben vásároltam 3 év garanciával múlt hónapban. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Remélem sikerül ezt a hibát orvosolni, mert legalább 5-6 évre tervezek a telefonnal.
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1525 üzenetére
Pl. magsafe hátlapja lesz és rá tudsz tapasztani egy sony dsl kamerát.
Komolyra fordítva a szót a jelenlegi vékonyítás, de ugyankkor legyen nagyobb akku is trendek miatt nincs rá hely, ezért nem valószínű. Ezért is mentek el inkább a több rétegű cmos szenzor irányba sonyék, hogy több fényt engedjen be ugyanakkora méret mellett.
-
Szena67
aktív tag
IMX09A [link]
-
Szena67
aktív tag
válasz
eventus #1521 üzenetére
Nekem valami olyan funkció kéne, hogy a lényegtelen hívókat vagy üzeneteket lepattintja valami AI, hogy sajnos most nem alkalmas próbálkozzon később újra olyan 150év múlva. Egyébként van egy hibrid okosóra arra átmennek a hívások és üzenetek, de mostanában azt sem használom már.
-
Szena67
aktív tag
Mások is ezért nyikorognak a reddit-en.
"21:9 is ever so slightly easier to hold and use, at least for me. I would also want the LED notification light to be back, I find that very useful to know if I have any messages without even needing to pick up the phone."
-
eventus
veterán
Kamera infókat adnám, ha tényleg rajta lenne, hajazna kicsit az igazi gepekre [link]
Van egy Evilcase kamera körüli feliratokkal, de ide szállítva nagyon drága .
-
Szena67
aktív tag
mdr-ex650ap nagyon jól szól az 1V-el még kiegyensúlyozottabb a magas tartományban, mint a már sokat látott xb70ap (2017 körüli vétel volt itt a mély hangok nevéhez híven picit erőteljesebbek). A cintányér réz jól vizsgázott.
Közben megint android 16-ról hablatyol: [link]
-
-
eventus
veterán
Lehet kapunk Android 16-ot? [link]
-
Szena67
aktív tag
Rendeltem egy ilyet. [link] Gondolom megmaradt készlet. Ez volt a nem XB változat, amikor az enyémet vettem. mdr-xb70ap-t és mdr-ex650ap-t egyszerre árulták MM-ben. Driver benne ugyanaz, csak xb rezonancia kamrája nagyobb és aluminium ex kamrája sárgaréz, mit a hangszerek.
Előbbi 4- 26000Hz emez meg 5 - 28000 Hz frenkvanciátvitel. Review [link] Mai műanyag csodákkal ezt nehét lesz felülmúlni. Gyanítom a közelébe sem érnek, csak a nagyon drágák mellé mernek megadni frenkvenciaátvitelt. IE200 pl. rosszabb 3-szoros áron (6- 20000 Hz).
-
Szena67
aktív tag
Ne is mond a fóliasátort a fejemen én sem szeretem utcán.
#1449-ben írtam xb75ap-t kínaiak árulnak átalakítva választható kábellal/kábel nélkül (ha valakinek már van). Kábel lehet 3.5 jack végű vagy usb C. Ennek a rezonancia kamrája aluminium. Érdemes megnézni, ha nekem elhasználódik valszeg erre megyek. Gyári dobozos állapotában a sima litze vezetékkel még olcsóbb csak az egy idő után picit gubancolódik, de együtt lehet élni vele. Az enyém már kb 8-10 éves, de meg tudom javítani magamnak, ha majd a kábelt cserélni kell, viszint nem tűnik úgy, hogy megadná magát. -
Xaels
félisten
válasz
Szena67 #1505 üzenetére
Igen, alapvetően azért vettem a WH helyett a WF-et mert meguntam cipelni a tokot meg a bőrbe belefőtt a fejem már 20fokban. Szeretem a fejhallgatókat, de utcára kényelmetlen számomra, pláne amikor már a saját bőröm is soknak érzem már.
Sajnos az IE200 is műanyag tokos, de komolyabbra nem nagyon van keret, erről azért jók a tesztek és szeretem a Sennheiserek hangját, volt több is.
-
Szena67
aktív tag
TWS órási kompromisszum hangban, de legalább drága. A műanyag ház nem egy minőségi anyag rezonancia szempontjából. Ha az lenne készülne műanyag fúvós hangszer. Jó vezetékest nem tud helyettesíteni. Nekem a sony mdr-x70ap 12mm driverrel nagyon jól szól, de ha nem elég jó a qualcomm soc-ban lévő dac akkor ott a topping g5. TWS egyetlen előnye, hogy kicsi és könnyű, cserében középszerű hang, kis membrán, pici akku és hamar halnak. 6-8 mm-es membrántól nem lehet hangot elvárni. Még a 12mm is egy kompromisszumos határ. A fejesekben lévő 40mm jobb lehet ugyan, de én nem szeretek ekkora valamivel a fejemen mászkálni. Neodimium mágnessel szerelt drivernél nem szabad alább adni. A sony csúcs walkmanjeihez már a 90-es években azt csomagoltak, még ma is jól szólnak, de azoknak a membránja is olyan 15mm körüli.
-
Xaels
félisten
válasz
Szena67 #1503 üzenetére
Nem bírta ki amíg hazaérek. Fél óra után kikapcsolt mert lemerült. Majdnem 90ezerbe került, hangban nekem kevesek ezek a TWS-ek. Nem tudom kinek a tulajdonában van a Sennheiser, a Harman (AKG/JBL)-t vette meg a Samsung, a Sennheiser-rel csak partneri megállapodásról tudok.
Igényem egyébként még az IE-200 felett lenne, de ott hatványozottan emelkedik az ár már. A Shure-nak van hasonló árban még amit esetleg megnéznék.
-
Szena67
aktív tag
Annyira problémás volt? A Sonykban jó driverek szoktak lenni, hangban általában verik a teljes mezőnyt, csak hát a kínai összeszerelés és körítés. Ezek a pici akkuk szerintem a sok töltési ciklus miatt kb. 2 év alatt meghalnak. A Sennheiser nem Samsung tulajdonba került? Mert akkor én elkerülném.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mondhatni nincs meglepetés: műértők kezében egy csodálatos eszköz, átlagos felhasználóknál “csak” egy stílusos csúcsmodell.
- Jövő héten jelenik meg a Poco F7 széria
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- alza vélemények - tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED világítás a lakásban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- AKCIÓ! ASUS PRIME B550M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Zalman S5 RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest