-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogtunder
nagyúr
a narratíva tényleg lehetne erősebb benne, de arra bőven elég, hogy keresztülvigyen a játékon. és egyébként annyira jól össze van rakva, hogykönnyebben elnézem neki, mint amikor király a narratíva, de szar a mechanika mögötte.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
stemplar07
őstag
a 980 pro- ra felhelyezett Axagon csavaros hűtőborda kissé magas, okozhat gondot, hogy az alu ,,ajtót,, nem teszem vissza rá ?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
raziel01
veterán
[link] I Played the Final Build of Elden Ring
-
penge111
addikt
válasz sxxorp #100083 üzenetére
Én is hasonlóan gondolkodom mint te, a saját értékrendem szerint megítélt legjobb játékokat hagyom utoljára. A Witcher 3-at is évekig tologattam, milyen jól tettem, hosszú ideig semmi nem tudott lekötni utána, de hasonlót éreztem a DOS2 és az TLoU 2 után is, de mindig az aktuális backlogom legvégére tettem ezeket a címeket.
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
bgunne
tag
Én a játékokat úgy osztom be, hogy
1. Olyannal játszom, amit nagyon vártam / remekmű.
2. Ha végigvittem az előző pontban szereplő játékot, játszok egy olyannal, ami érdekel, de nem feltétlenül nagy lélegzetvételű dolog.
3. Ha nem tetszett a második pontban lévő játék vagy nem állok készen egy újabb nagy kalandra, akkor kipróbálok egy olyat, ami nem nagyon érdekel, de akár szórakoztató is lehet vagy korábban elkezdett, de súlytalan játékot folytatom. Ezeket jellemzően nem viszem végig.
Példa tavalyról a PS logból :
1. -> 2. -> 3.
God of War -> Star Wars Racer ->
Last of Us -> Astro -> Bugsnax ->
Red dead Redemption II -> ManEater ->
CP2077 -> Infamous Second son -> Destruction Allstars
Ghost of Tsushima -> Ratchet&Clank -> Zombie Army 4
Subnautica -> NFS Hot Pursuit -> Trackmania Turbo
Plague Tale -> Operation Tango -> Just Cause 4
Uncharted (na jó itt egybe mindet) -> NFS Heat -> Concrete Genie
Final Fantasy VII -> Spider Man Miles Morales ->
Bloodborne -> Yakuza kiwami -
Mike
veterán
én mindent megveszek ami megtetszik, aztán 1000 órát rakok egyvalamibe. Ha neadjisten ezen felül mással is játszom, általában a játék feléig jutok annyi idő alatt, amíg más kiplatinázza. Ezen felüli negatív tulajdonságom, hogy nagyon kevés játékot játszom végig, talán pont a lassúságom miatt.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #100082 üzenetére
Én megcsináltam rendesen, szerinted mennyit kanyukáztam? Meg ugye a régi részeket brutálon...
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
fogtunder
nagyúr
Én nem azt mondom, hogy ne legyen benne akció, hanem hogy legyen jól/jobban megcsinálva ennek a résznek a mechanikája. Pont az a gondom vele, hogy a játék többi részéhez képest a lövöldözős részek nagyon kidolgozatlanok.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Számomra a gamer-lét egyik fontos apektusa a végig játszandó játékok sorrendje, hogy a legélvezetesebb, legésszerűbb. Én az étkezésben is olyan vagyok, hogy a biztosan finom falatokat hagyom a végére, mert egy gyengébbet a finom után nem biztos, hogy megeszek. Figyelembe kell venni azt is, hogy valami olyan vacak, hogy inkább meg sem eszem, de el ne telítődjek a gourmet fogás előtt azzal az étellel. Szerencsére erre az idő gyakran megoldás - mindkét téren.
Tök érdekelne, hogy ki hogy menedzseli ezt a kérdést (pl. biztos van, aki ráér/éhes annyira, hogy szinte minden elé kerülő kaját felzabál, vagy valaki a legjobbat veszi előre stb.) -
Lackooo84
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #100047 üzenetére
Ugye tudod, h nem kellett volna végigszenvedned, hanem idő lassítással, örök lőszeres bikafegyókkal is ki tudtad volna nyomni...
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Frod
addikt
válasz RangerFox #100074 üzenetére
Igen, most én is találtam cikket róla ahol azt említik elsőnek, de megmondom őszintén, én a Bioshock-ban nem tudnám megmondani mi az, ami megfelel ennek.
A Splicer-ek eleve agymosottak, szerintem semmi gond nincs a halomra lövésükkel, Big Daddy szintén ellenségesen lép fel, most arra utal, hogy a 2-ben megölöd-e a Little Sister-eket vagy sem? Ez kevés ehhez nekem.TR reboot sokkal inkább iskolapéldája a fentinek, ahol először még az őzikét is megsiratja, aztán pedig tucatszám írtja ez ellent.
Do you see the white shadow?
-
.LnB
titán
válasz fogtunder #100077 üzenetére
És még így is, a negyedik résztől odáig voltam, és vagyok. Annyira lenyűgözött. Egyébként én ez új Tomb Raidereket végig sem tudtam játszani az Unchartedek után. Játszottam velük, de egyszerűen azok után érdektelenek. A Gears of War meg... jó a grafikája. Ennyi.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz fogtunder #100075 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled a három játékkal kapcsolatban.
Képzeld el azt, hogy a négy +1 Uncharted részt, én egymás után játszottam végig. A harmadik részt egy nap alatt. Szerinted mit gondoltam a végén a lövöldözésről?!„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
fogtunder
nagyúr
válasz RangerFox #100074 üzenetére
igen, az új TR szériára amolyan szegény ember Unchartedjeként tekintettem én is, élveztem őket, de az UC olyan jeleneteket tolt az arcomba néha, amikhez nem tudott felnőni soha. de a lövöldözős részek miatt sose lesz igazi kedvencem, a 4-et a végén már levettem legkönnyebb fokozatra, annyira elegem volt belőle, így legalább gyorsan vége volt.
a Gears meg lövöldének jó, de amúgy pont annyira izzadtságszagú az egész körítés, mint Marcus lehet abban a páncélban.[ Szerkesztve ]
-
RangerFox
Topikgazda
válasz fogtunder #100072 üzenetére
Igazából csak válasznak szántam arra, miért lett Laraból 10 perc alatt gyilkológép, meg Nathant miért ítélnék el minden játék után népírtásért.
Frod: Talán az első Bioshock volt ennek a kifejezésnek a megalkotója, legalábbis én ott találkoztam először vele.
Én imádom a tps játékokat, akció szempontjából talán a Gears működik a legjobban, felfedezés/puzzle részek a Tomb Raiderben a legjobbak, de karakterek/sztori/körítés/overall package terén az Uncharted más ligát képvisel, és mindegyik része új sztenderdet állított fel a műfaján belül.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz RangerFox #100069 üzenetére
na, erre most rá kellett keresnem, de igen. és az UC esetén amúgy azért is zavar ennyire, mert látszik, hogy bizonyos részeket milyen műgonddal políroznak halálba, de ezzel a széria kezdete óta nem tudnak mit kezdeni.
-
-=Jam=-
őstag
Azért lehet egy héttel előbb előtölteni, hogy elosszák a terhelést, ha mindenki ráugrana megjelenés pillanatában, bedőlne az egész szerver, akkora terhelést kapna Az szerintem mellékes náluk, hogy a lassú nettel rendelkezők is időben le tudják szedni, az csak hozadéka.
Aki a PS4-es verziót vette meg PS5-re, az minek tölti le?
Majd megjelenéskor lehet upgrade-elni, akkor kell a PS5-öst leszedni, ennyi hátulütője van a spórolásnak, hogy nem tudjuk előtölteni[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
ez egy olyan dolog, hogy ha jobb lenne, lehet nem érezném soknak. a Gears of Warban pl alapvetően hasonló fedezékes lövölde van, ott nem fáradtam bele soha, viszont ugye a sztori, meg a körítés sehol nem volt ehhez képest.
meg hát a jó fej szerencsefia kincsvadász imidzshez kissé nehezen jön össze az, hogy gyakorlatilag népírtást hajtunk végre minden egyes részben.
ugyanezt a Tomb raider szériának is felróttam egyébként, ahol Lara az első részben kb 10 perc alatt transzformálódik szipogó őzgidából hidegvérű tömeggyilkossá. nem olyasmi volt ez, amit nem tudtam elnézni neki, mert amúgy egy tök jó játék volt, csak narratíva szempontjából nem nagyon állt össze a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
válasz S e t h #100057 üzenetére
Valószínű benne van az is, amit Te mondtál, hogy a lassabb nettel rendelkezők is le tudják tölteni a játékot. Illetve gondolom az sem mindegy, hogy most szép kényelmesen mindenki le tudja tölteni a játékot, vagy a megjelenés pillanatában több ezren rászabadulnának a szerverekre, és azok meg kifekszenek/belassulnak a terheléstől. Így megspórolják maguknak az anyázos kommenteket
-
Frod
addikt
válasz fogtunder #100049 üzenetére
"Imádom az összes részt, de a lövöldözős részek nekem ilyen szükséges rossz szakaszok, hogy megkapjam azt, ami tényleg jó."
Az utóbbi években egyre többször hallottam ezt már az UC szériával szemben, kíváncsi vagyok a jövőben mennyire nyúlnak bele a receptbe, mert már túl általánossá vált ez a vélemény, hogy igazából a többségnek nyűg az akció rész benne. (aztán lehet persze csak a buborékban van ez amit én látok/hallok, de tapasztalataim alapján nagyon erősen dől a mérleg nyelve arra, hogy túl sok a lövöldözés benne)
#100057 S e t h
Azokra is, meg akik nem bírnak várni (pl streamer aki leül pont éjfélkor), stb.
Igazából ez az előtöltés egy elég jó találmány.[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
fogtunder
nagyúr
-
S e t h
nagyúr
Egyébként mi a ráció abban, hogy egy héttel előbb le lehet tölteni egy játékot a megjelenés előtt?
Gondolnak azokra is, akik fél megás nettel tolják?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
-
nesh_019
senior tag
Horizont megvettem ps4es verziót, Elotoltottem, lejott a ps4 verzio. Ps5om van, mikor fogja letolteni a ps5 verziót?
Csak az káromkodik aki nem tudja szavakba önteni amit gondol.
-
aktív tag
válasz Bobek198508 #100038 üzenetére
Egyébként lehet tudni hogy miért ilyen kicsit a különbség a HFW verziók mérete között?
PS4 90GB PS5 pedig 98GB, azt hittem a Kraken tömörítés miatt kisebb lesz a PS5 verzió (legjobb esetben a fele)
Lehet hogy itt még nem alkalmazták? (esetleg később fogják?)
Ha monduk a Days Gone-ból indulok ki ahhoz is később jött egy patch, ami után a 60GB-ot foglaló játék 40GB lett.
Még van szabad helyem, csak kicsit meglepődtem.
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
nagyúr
A deluxe PS5 meg 98GB...
Az extrák meg még ezen felül is 1.7GB.Kíváncsi leszek mit lehet már tényleg elérni belőle.
Sajnos semmit, még az extrákat se engedi megnézni...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
M107
addikt
Nagyon szépen köszönöm, mindenkinek aki segített értelmezni a PS ssd élettartamáról szól kérdéskörtA fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
fogtunder
nagyúr
Engem az Unchartedekben úgy a játékok kétharmadánál már normal szinten is zavar, hogy csak úgy sikerült megoldani a nehézségi görbét, hogy kisebb hadsereget kell lemészárolni pár percenként az amúgy sem túl tökéletesre csiszolt harcrendszerben. Imádom az összes részt, de a lövöldözős részek nekem ilyen szükséges rossz szakaszok, hogy megkapjam azt, ami tényleg jó.
-
Frod
addikt
válasz polonic #100035 üzenetére
Senki sem állította, hogy a crushing szint a szórakoztatásunkra van
Az csak a plathoz kell, ahhoz meg kell küzdeni.
Nekem elég volt a Lost Legacy ilyen nehézségen, köszöntem szépen.
(pedig az UC4-ben elvileg glitchelhető a crushing valahogy, de túl hosszú az a játék, így biztos nincs időm még egy körre)Do you see the white shadow?
-
S e t h
nagyúr
válasz Ctrl+Alt~Del #100042 üzenetére
Engem az első sem érdekelt, ezután nem meglepő, hogy ez sem.
Az a játék nálam már mínusszal indul, ahol a marketing a megjelenítésre helyezi a hangsúlyt, kvázi elfedve a tartalmi hiányosságokat.
Ettől függetlenül ezzel is fogok játszani, csak éppen a viszkető érzés nincs, hogy mindenképp ott akarjak lenni abban a világban.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Mephike
őstag
Elindítottam én is a letöltést. Az első részt platináztam, ezt is muszáj lesz. Nagyon vártam már ezt a címet.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz oriic #100004 üzenetére
Akit egy kicsit is érdekel a játék, az garantáltan ne(m) olvassa el ezt a spoilercunamit.
Őszintén, mi a viharnak kell ilyen részletességgel egy megjelenő játékról beszámolót írni és közzétenni? Ennyire hiányzik a kattintás?
Azt gondoltam, az általános tapasztalatait írja majd le, így a harmadik bekezdésnél, ahogy nyilvánvalóvá vált, hogy itt bizony nem erről van szó, instant skip volt.
W | W | H | W | W | W | H
-
Deck
titán
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Amilyen érdeklődéssel voltam az első rész iránt annak idején, az úgy zuhant be nullára magam sem tudom miért ezzel a játékkal kapcsolatban. Az égvilágon semmi késztetést nem érzek arra, hogy ezzel bármikor is játsszak, pedig az első részt platináztam, és kétszer is kompletten végigjátszottam.
W | W | H | W | W | W | H
-
bbuffy
senior tag
De jó, még van hat napom befejezni a Returnalt.
Ami persze nem lesz meg. Azért a k.annyát néha...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
SH4D0W2011
őstag
Oh de zsír.
-
-
polonic
félisten
Uncharted hardon lényegesen könnyebb és szórakoztatóbb, mint crushing szinten.
Fel is idegesített. Pedig nem volt még játék eddig, ami e zt tette volna.
Kb csaló módon. Amikor gránátot dobok fedezékből és a kihajlás, kifordulás alatt megölnek a francba, na az már sok. Nem is lehet másképp, az a mozdulat mindig meg van. Meg hogy 5-6 találat kell az ellenbe, nekem meg akár 2 is elég, hogy megmurdeljek. -
nitro16
senior tag
Annyira ment itt a hetekben a Horizon téma, illetve látva, hogy jön az új rész gondoltam adok neki még egy esélyt. Előtte egyszer próbáltam 2-3 óra erejéig de valószínűleg akkor olyan paszban voltam, hogy nem rántott be magával. Viszont most nagyon elkapott a gépszíj, pénteken nekiálltam és a mai napon már meg is lett a platina, illetve belekezdtem a Frozen Wilds részébe is. Nem is kérdés, hogy day1 vétel lesz a HFW. Nálam bekerült a top5 játékok közé.
-
stilo18
addikt
No, jó barátom 42.- nek megcsinálta a Sifut platinára
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
sp8787
addikt
válasz oriic #100004 üzenetére
gatekeeping on
Igazan hianypotlo iras, nagy szukseg volt ra.
A patoszos "végre itthon vagyok!"-bol egybol lejon ,hogy az iro nagy ismeroje a mufajnak es rendszeresen hollowingol solo-ban ezekkel a jatekokkal!!!
Csipetnyi hianyerzetem azert maradt, a rengeteg mulelkesedes es patosz mellett azert hianyoltam egy belinkelest.
gatekeeping off -
Medocsabi
addikt
Az normális,ha hiába van bent egy lemez, folyton írja,hogy nem található játék? Ilyenkor lemez ki-be és jó. De rettentő idegesítő, hogy minden kikapcsolás után ezzel kell bénázni.
-
ImACeltic
őstag
[Dawn of Ragnarök - Deep Dive Trailer | Assassin’s Creed Valhalla]
Azért ez elég baszó dlc-nek ígérkezik.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
-
Soocy
csendes tag
válasz sirarcheer #99968 üzenetére
Köszi választ akkor megpróbálom én is Konzolvilágot, a Sony központi szalon alatt nem tudom mit értesz a sony.hu ra felmentem ott egy vásárlás gombot se találtam, megpróbálom majd felhívni őket.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Az első 17 halálom az Elden Ringben
- Grath virtuális tollábólLive-Die-Respawn
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Playstation 5 Slim Drive Edition 1TB , 1,5 év garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Nintendo Switch OLED 19.0.1. Dual-Boot Cfw okositott + 256GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó gari!
- Beszámítás! VALVE Steam Deck OLED 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest