-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hombre[EU]
veterán
-
TrishtanAG
senior tag
"Csak valaki nem akar mókolni, szerelgetni, telepítgetni, stb"
Egy winfosh évekig elvan, nem kell hozzányúlni ésszerű használat mellett, a gépen meg mit kéne mókolni? Egyszer össze van rakva (akár egy üzletben párezerért), aztán elvan. Játékot telepíteni egy Steamből vagy máshonnan ugyanolyan "bonyolult", mint bármelyik konzolon, driverekkel meg már 15 éve legalább nincs semmi hacacáré. Nagyobb játékmegjelenéskor frissül 5 perc alatt a videókártya driver, oszt annyi.Évek óta TV-n játszom a konzol mellett a PC-vel is ugyanazzal a DS controllerrel (és még kábel se kell a dologhoz, mert wifin streamelődik át a gépről a tévére a jel).
Ezek a játékok meg a GTA-n kívül biztos, hogy másfél éven belül mind át lesznek portolva, a GTA meg a megjelenése után másfél évvel (de ez 22 éve így van a szériánál).[ Szerkesztve ]
www.adventuregames.hu
-
szasanyi
félisten
Szerintem is jogos a felvetés, hiszen a jelenlegi PS5 sincs minden esetben kihasználva. Egyrészt mert a játékok nagy része PS4-re is megjelenik és nem végeznek 2x teljes munkát azért, hogy mind2n a legjobb lehessen, másrészt a minőség is hagy kívánni valót maga után (mondjuk a VRR hiányában és/vagy optimalizációban)
Aztán ott az elég gyatra játékfelhozatal is (főként az exclusive címek) amin szintén lehetne javítani.
De ez talán egy közbülső fejlesztés lehet a következő generáció előtt, amiből a SONY pénzt akar csinálni. Lehet, hogy csak annyival lesz jobb mint amit a jelenlegi PS5 megfelelő programozással és optimalizálással is elérhetne (etalonként megemlíteném a Ragnarök és a Forbidden West játékokat amik kimagasló vizuális élményt és hibátlan futási teljesítményt nyújtanak, pedig a RT-et sem erőltették bele). -
_drk
addikt
Meg mert a gépet viszik mint a cukrot és nekik van egy rohadt nagy táboruk akiknek minden is kell. Legalább egy 10-20 millióval lehet számolni, közben meg a használt piac duzzasztja az elérhető játékosok számát.
Közben meg az Xbox-nak is szép döfés, mert ő nekik a 3 konzol már gond lesz, jobban mondva az SS. -
Mephike
őstag
Kb fix, hogy lesz.
A megéri-e dolog meg egyén függő. Ha sokat használod, és napi szinten előveszed, akkor megérheti. Ha csak havonta egyszer kapcsolod be, vagy csak akkor ha olyan ex cím jön, ami téged érdekel, akkor simán jó lesz az alap PS5.
Számomra a legnagyobb vonzerő a PS5 Pr-nál, hogy talán némelyik Sony cím majd játszható lesz magasabb fps számmal is. -
GEIL
addikt
legyen így....lepjenek meg.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Bad Pritt
félisten
Nem teljesen jó a példa, mert a zöld mindig is zöld lesz és nem kék vagy rózsaszín, ezt előre tudod. Egy videojáték viszont simán lehet hulladék és ezt nem tudhatod előre.
Szóval szerintem nem érdemes, mert ki tudja, milyen lesz.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
_drk
addikt
Jó mítikus fantasy-t olyan keveset láttam, hogy nem is tudom ki lenne rá alkalmas.
(A titánok harca például borzasztó volt, ha már görög mitológia. )
Denis Villeneuve lehet jó lenne, de ő meg pont az akciónál vérzik el.
A rengeteg CGI és püfölés miatt Zack Snyder, például a Justice League (a 4 órás)egész jó volt. -
melega
őstag
-
nagyúr
Dehogy veszem sértésnek! Tényleg mások az igényeink, engem a szokásosnál jobban bosszantanak a kisebb hibák, hiányosságok.
krx21: Random bezárogatja az alkalmazásokat (néha hetente többször is, utána hetekig-hónapokig semmi), gyakran előfordul, h 2-3 másodpercig csak "homokórázik" a menüben, néha visszaállít dolgokat amiket korábban beállítottam, és most a legújabb, h meg-megakadnak a 4K 60fps HDR videók a Youtube-on. Illetve olyan is előfordult már, h bekapcsolt állapotban nem reagált semmire, áramtalanítanom kellett. Biztos volt más is, de most csak ezek jutottottak eszembe. Ja! A távirányítóval sem vagyok teljesen kibékülve, szerintem lehetne sokkal ergonomikusabb, ráadásul eléggé rossz az anyagminősége is... Használat közben "nyekereg", főleg az elemtakaró része.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Farkassacred
őstag
Avagy.. Túlzottan "hozzászoktunk" a soulslike játékokhoz.
Én a harmadik nehézségen kezdtem a Gow új részét, de nem mondanám igazán könnyűnek. Megszoktuk a harcrendszert és kész.
Szerintem korrekt nehézségi szint ez így az elején. A Got kezdett például kifejezetten keményen az elején szerintem, fejlesztői hibaként meg is maradt bennem ez.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
krx21
nagyúr
Hát nem tudom. Sztem ez C2 specifikus dolog lehet…
Néha VRR 120hz 4K helyett 1080 vagy ha engedélyezve van 1440p jelet küld ki 4K helyett. Még nem tudom eldönteni, mi lehet az oka…
Ezt ugye a játék indítása után lehet ellenőrizni… Ha jó akkor utána nincs probléma. Viszont másnap lehet megint 1080p csak és nem tudom mitől függ? Lehet a C2 Hdmi kommunikációja nem egyértemű a PS5-nek?[ Szerkesztve ]
-
Jakesz
addikt
Pedig ezen nincs mit szépíteni, akkor is csúnya. Persze erről nem tehet, ahogy arról sem, hogy őt választották ki erre a szerepre. Nem azt vártuk, hogy a játékbeli Ellie-vel legalább 70%-os hasonlóságban levő szinésznőt válasszanak, de ez már nagyon túlmegy az elfogadhatón. Szerintem itt csak arról van szó, hogy a csaj szerződésben áll az HBO-val, hiszen más HBO-s produkcióban is feltűnt már (ahogy Pedro is), emiatt anyagilag lehet jobban megérte nekik őt alkalmazni, ahelyett, hogy egy külsős szinésznőt vettek volna. Nézőként ez persze nem boldogít, sőt inkább bosszantó, hogy esélyesen csak a pénz miatt cseszték el ennyire Ellie-t.
-
opr
nagyúr
Szerintem valami olyasmi lesz, hogy azonnal nem fog menni, de mondjuk egy, max ket evvel megjelenes utan hajlando lennek fogadni egy laza 1000 euroban, hogy de, siman menni fog PC-n, max kell majd kicsit ugyeskedni, es nem feltetlen lesz minden feature tamogatva.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
Az En tippem az, hogy az alapcsomag annyiba, mint a lemezes gep. Aztan valszeg lesznek mindenfele pakkok itt is.
Nagyon meglepne, ha dragabb lenne, mint maga a ps5, azt meg a specifikaciok alapjan teljesen kizartnak tartom, hogy annal olcsobban ki lehet hozni. Igy is, ha siman a ps5 araban adjak, kb a letezo legjobb ajanlat lesz VR headset piacon. Plane, ha (akar kesobb) PC-vel is lehet majd hasznalni, amire szinten nagy eselyt latok, egyreszt azert, mert ujabban erosen nyit a SONY is a PC iranyaba, masreszt meg mert meg az elozo PSVR is ment PC-vel, csak eleg nagy szopas vol megcsinalni, harmadreszt meg mert a fejlesztes mindig PC-n tortenik, es ujabban ilyen szempontbol is erosen az az irany, hogy magahoz a PS-hez mar csak akkor kelljen nyulni, amikor konkretan elkezdesz arra optimalizalni.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
s7evcsenko
addikt
Napok óta bújom az aprót, de eddig 1db hirdetés volt, az is digitális kód formájában, az viszont egész baráti 17k-ért, de nekem még az is sok, hogy "porosodjon" az accomot végigjátszás után...
....elkiabáltam[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
F-ECT$
titán
A) Inkább kicsit kevesebbet gyártanak, aztán majd lesz második körös gyártás, minthogy rájuk rohadjon.
B) Az ellátási láncok még mindig nem tökéletesek, így ennyit sikerült legyártani.
C) A fizikai hordozó előállítása drágult, így ezzel próbálják meg a digitális felé terelni a népet.
Vagy a fentiek mindegyike.
Dive ever, work never.
-
-
-
Raysen623
addikt
Szerintem meg ennek a játéknak a sztorija baromi jól sikerült. Engem végig beszippantott, a mechanikája meg szinte tökéletesre sikerült. Nálam az év játéka volt, GoW-t is megnéztem de nekem annyira nem volt begyere, TLoU meg megint nem az én játékom.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
fogtunder
nagyúr
a narratíva tényleg lehetne erősebb benne, de arra bőven elég, hogy keresztülvigyen a játékon. és egyébként annyira jól össze van rakva, hogykönnyebben elnézem neki, mint amikor király a narratíva, de szar a mechanika mögötte.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
3L1T3
addikt
Ez valóban érdekes, mert én magasról teszek a grafikára, az nem ad semmilyen élményt az első 15 perc után. Ellenben az fps drop megöli a játékélményemet, így én FPS>Graf párti vagyok.
Grafika nem egyenlő az art designal vagy a level designal, szóval az első 15 percet nem arra értem, hogy utána átmész az X-edik pályára és ott a vízeséstől ledobod az agyad.
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
veterán
Az nem olyan csalás mint amire te gondolsz🙂 Van pl egy játéknak 3 befejezése és mielőtt neki mész az uccso bossnak csinálsz mentest pendrive kimasol, utána amikor megkapod a trófeát érte vissza töltöd a mentest és megcsinalod a maradék 2 befejezést is, így gyakorlatilag nem kell az adott játékot 3x vegigvinni, és meglesz az összes befejezes trófea 10 perc alatt 😉
Ezt meglehet jatszani pl bloodborne és a legtöbb souls játékban 👍
De aztán lehet, hogy Kendek másra gondolt...[ Szerkesztve ]
***15 éve a PH-n 869 pozitív értékeléssel***
-
marinea2
addikt
Ja igen nyilvan az araval. Az en szemszogembol ez elmondhato az osszes jatek ararol mondjuk. Sosem vettem meg teljes aron 24-5-6 ezres gamet Mindig van egy evem varni ameg leakciozzak a felere minimum
Fifaval legtobbszor masfel-2 honap es 11-12 ezer Ft akcioba. Story-s Exc cimek meg 1 ev es pl a Dietroit 9ezer Ft, aztan ra fel evre mar ps plus game.. GOW szinten stb.
Nyilvan ez csak a day1-osoknak nagyobb problema"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
Bencus88
nagyúr
Ezt szerintem senki nem tudja miről lesz szó, de ezek a 20 perces showk nem nay eresztések, de remélem lesz valami meglepi.
Ign oldalán találtam egy képet, de gondolom csak random képet raktak be. Bár július óta nincs a játékról info elvileg akkor jelent volna meg. Little Devil inside
F-ETC: Engem is ez tart vissza, hogy azzal kezdenék, de több mint 5k másik 2 meg 2k
-
-
-
-
bgunne
tag
Ne az egyszerűsítésen ragadj le, csak nem akartam sokat írni Egyszerűen szívesebben nézek egy ilyen sztorit mondjuk egy 5-6 órás sorozat évadban, mint 30 órát játszani vele, mert egy játéktól mást várok.
Nem vagy egyedül, a HZD-t sem tudtam megszeretni, egyszerűen az egész játékmechanika taszít. Nem szeretek fölöslegesen craftolgatni (pedig az idén játszott játékok közül az egyik kedvencem a subnautica), az összes játékban utálom az íjazást (nehézkes a célzás), túl könnyűek a feladatok, de legalább messze vannak egymástól és így nekem csak egy futó szimulátor, tehát a "kihívás" résznél már elvérzett nálam, ezt a sztori sem tudta kárpótolni (pedig az elvileg jó benne, hátha lesz ebből is sorozat )
[ Szerkesztve ]
-
bgunne
tag
A "kellően" rész az a saját elvárásaim, nem az objektív minőséget jelezte. Számomra nem volt elég, hogy
(ismétlem: második résszel nem játszottam!) Egyszerűen ez egy mozinak vagy sorozatnak bőven elég (nézni is fogom, ha megjelenik), de ha _játszani_ akarok, akkor ahhoz kevés nekem. De ahogy írtam, azt a kidolgozottságot amit én kerestem, megkaptam a JRPG játékoktól.zombi vírus terjed - a lány ellenáll a fertőzésnek - vigyük el a helyre ahol ellenanyagot gyártanak belőle - inkább hozzuk ki mégis mert különben meg fog halni - vége [ Szerkesztve ]
-
Macccy
senior tag
-
.LnB
titán
Rengeteg színészt leírnak ha volt egy gázabb szerepe. Ami általában úgy is karrierjük elején van. Jared Leto Joker-énél is mi volt.. Pedig a csávó egy zseni. Vagy ott van Matthew McConaughey. Mondjuk ő jó nehezen is jött vissza a romcom filmjeiből a csúcsra.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Wuthering Waves
- Gaming notebook topik
- Kompakt vízhűtés
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok