-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Na hát ez az, hogy ehhez kevés a hardver. De ennyi pénzért... ez szerintem rendben van, amit tud.
Egy 6700XT alatt van a GPU a PS5-ben, RT-re meg a 6700XT is gyenge, egyszerűen PC alatt is elvérzik, az AMD eleve le van maradva nagyon benne. Viszont az a kártya kicsit drágább is, mint egy PS5. Ennyi pénzért itt komoly RT nem lesz, egyébként konzolon szerintem kár is erőltetni, kevés a hardver komoly RT-re.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Egyébként csak érdeklődésképpen kérdezem, amolyan közvélemény kutatás… 40 fps fixen elfogadnátok a 30 helyett?
Vagy mindenképp 60?
Én személy szerint a 40-et már elég folyamatosnak találom. Nyilván a 60 fluidabb.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Rigormortiis #147814 üzenetére
Feature-ök terén ugyanúgy elavulhat.
Hogy példát mondjak, lehetne a mostani 36 CU helyett 60 CU, de bármikor jöhet valami olyan, amit az RDNA 2 nem tud, de az RDNA 3 már igen. Félgenerációk helyett inkább a 7 éves ciklusokból kéne lefaragni 1-2 évet.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Wesder #147809 üzenetére
Itt nagyon pletykálják, hogy lesz és a kódnév is megvan már. Project Trinity.
Azt vettem észre az évek alatt, ha van kódnév, akkor valós lesz a pletyka, főleg egy évvel a megjelenés előtt.
Szerintem szándékosan csinálják mindig a kiszivárogtatását ezeknek. Készítik fel a célközönségét a hypehoz meg a pénzt, hogy legyen megjelenésre.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Rigormortiis #147797 üzenetére
Én pl. a 120Hz/40 fps módnak örülök, ha ott van, az az arany középút.
Régebben is lett volna igény a 60 fps-re, sőt, voltak olyan játékok a 7. generációban, amik a végén már 15-20 fps-el futottak, ott a stabil 30 fps is megváltással ért volna fel.
A félgenerációban egyetértek veled, ugyanakkor a 7 éves ciklusa egy generációnak meg lehet sok, sőt, biztos.
Az Xbox One (S) eleve nagyon gyenge hardverrel érkezett, most képzeld el azt 7 évig.
Frissíteni kellett, most viszont nem ez a helyzet.
Lehet egy 5 éves generációváltási ciklus lenne a megoldás. Ugorjanak nagyobbat akkor.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz nincsnév007 #147795 üzenetére
Elvileg Xboxból nem lesz félgeneráció, hanem a mostaniakat frissítik majd, új WiFi, új BT meg új forma stb. de lehet a Pro-t látva átgondolják, de ha nem is volt eddig tervben, akkor mindenképp késnek vele.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz markknight #147749 üzenetére
Ezzel nincs is szerintem baj, én pl. premierkor átszámolva 150.000Ft-ért vettem a PS5 Digitalt, novemberben lesz 3 éves.
Nem várok ennyi pénzért natív 4K 60 fps-t, egyszerűen képtelenség is elvárni.
Erre ott a PC, ott az RTX-4090, drága igen, de ha nem akarsz kompromisszumot kötni, akkor van rá megoldás.
Ez olyan, hogy egy 1.6 szívótól sem várható el 300km/h, de van gyorsabb, ha meg tudod/akarod fizetni, V8-nak már menni fog.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Elderath #147717 üzenetére
Szerintem sem az erősebb hardver a megoldás, egy generációval korábban még érthető volt a 4K TV-k megjelenése miatt a frissítés, de ez most nem áll fenn és a Microsoft elvileg nem is hoz most erősebb gépet, rá is kérdeztek és azt mondták nem jön. Tehát nem lesz One X-hez hasonló Series konzol.
Most sokkal erősebb konzolt kaptak a fejlesztők, nincs Jaguar CPU, optimalizálni kéne a hardverre, nem erősebb hardverrel válaszolni. Évtizedeken keresztül megvoltunk félgenerációk nélkül. Ez nem PC.
Ettől függetlenül a Sony szerintem meglépi és érdekes lesz, hogy a Microsoft akkor mit lép, mert nagy lesz a különbség, a Series X le lesz maradva. Csak a 8K-t ne erőltessék...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz F-ECT$ #147568 üzenetére
Én értem amit mondasz és én is biztos vagyok abban, hogy nem fogják kihagyni ezt a lehetőséget, ha már a hardver is ott tart, hogy elviszi. (bár biztos rosszabb minőségben azért, hiszen pár wattos hardverről van szó)
De egy konzollal vagy PC-vel minőségben nem fogja felvenni a harcot, ráadásul az Android kérdés még mindig ott lóg a levegőben, amit feldobtam. iPhone-al könnyű, de Androiddal kevésbé, akkora a szórás.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz F-ECT$ #147555 üzenetére
Persze, mert telefon mindenkinek van és kell is.
Csak most őszintén, játszanál Te egy 6”-7” kijelzőn történetorientált játékot buszon, vonaton, metrón, munkahelyen vagy otthon, ha ott a 28-48” monitor vagy 48”-75” TV? A hangról nem is beszélve.
Hát én nem…Persze lesz majd, aki megveszi és kis kijezőn, fülessel fog játszani, de az élmény szerintem sokkal rosszabb.
Régen akkor játszottam Kotort mobilon, amikor az exem már aludt én meg nem tudtam és nála voltunk, kényszertevékenységként.
Szerk.: Meg ez csak iPhone ahol a Metal API miatt sokkal egyszerűbb az egész. A sok millió Android hardverrel és verzióval még nem is számoltunk. Ott jellemzően minden lassabb.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
keIdor
titán
válasz markknight #147279 üzenetére
Jó lenne, ha azt már jobb állapotban adnák ki… és az animációkkal is kezdeni kéne valamit, mert botrány outdated.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz cyberkind #146592 üzenetére
A Forbidden West amúgy jó játék és ezt úgy írom, hogy az elsőt szenvedés volt végigvinni és ha már 80%-on állt, akkor platináztam, de nem jött be igazán.
A második rész viszont tetszett és szívesen játszottam.
De azzal, hogy idén kiadják PC-re megint magukat lövik tökön... van Starfield, van Baldur's Gate 3, lesz új CoD, új Cyberpunk DLC, Avatar, AC: Mirage, tehát megint úgymond bőség zavarába beteszik.Amúgy amit én szeretnék PC-re már, az a TLoU 2.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz tothjozsi96 #146428 üzenetére
172e ma nem annyit ér, mint 3 éve. Infláció.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz markknight #146342 üzenetére
Mi kipróbáltuk tavasszal a Forza Horizon 5-öt Xbox Cloud-on keresztül, havernál, de nagyon homályos kép volt, amit láttunk.
Teljesen más rendes hardverrel alatta. Szerintem nagyon casual playernek kell lenni, hogy valaki úgy játsszon. Akkor inkább a Series S, az is szebb képet ad.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz markknight #146285 üzenetére
Csak jó a történet is.
TES VI-t várom nagyon a másik oldalon, na az várós, főleg ilyen grafikával, vagy jobbal.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz Kendek #145943 üzenetére
Törökországban Ankarától keletre nagy a szegénység, de igazából Magyarországon is nagy és milliókat érint.
Szóval azért kíváncsi lennék, egy átlag török keresetből hány hónap jön ki és egy magyarból hány hónap jön ki.
A törökből sokkal több kijönne szerintem.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz undercover #145854 üzenetére
Viccen kívül szerintem azért, mert nyári szünet volt.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz undercover #145832 üzenetére
Qualityben 30 fps és ennél a játéknál ez elég darabos képet is eredményez. Szóval ne olyat képzelj el, mint a TLoU 2-nél volt PS4 Pro-n mondjuk, attól darabosabb.
Vagy van 60 fps mód, amit nem mindig tart, de pocsék a kép.
Hetek óta nem foglalkoztak vele, nyári szünet van EA-nél is.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz markknight #145707 üzenetére
Meg az a TLoU Pt. 2 is ahogy a mai napig kinéz, azt PS4.
Én Jackfrags videóját néztem meg a Starfieldről, de az PC, és jól néz ki, de szerintem is elvinné a prevgen…
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz LeventeV #145689 üzenetére
Évente nézem inkább, mert tavasszal meg ősszel sokkal több megy el, mint nyáron mondjuk.
Ami kell day1, azt megveszem. Spider Man 2, Alan Wake 2 most ősszel. Starfield GPU-val lesz játsszva (15€ azt hiszem).
Resident Evil 4 és Jedi Survivor is day1 vétel volt. Csak a szoftver része szerintem 500€ felett van/év nálam.
Valami meg ráér leakciózva is.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz syler123 #145640 üzenetére
Emelkedik, csak úgy, hogy ez Xbox-on és Steam-en ingyenes szolgáltatás.
Ez a bosszantó az egészben. Akik főleg történetorientált, Single Playereket játszanak, mint pl. én is, azoknak csak a felhőért ez horror drága és pénzkidobás.
Jönnek PC-re, viszont késve, ezt hozzá kell tenni.
Nyilván lesz Forbidden West, meg Ragnarök, meg Part 2, meg Pókember 2 is, csak 2025, 2026, 2027 stb. én azért éveket nem tudnék várni. Remekül megfér a PC és a konzol egymás mellett, de a Plust lemondtam.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz rwin5 #145620 üzenetére
2160p natívan és 144Hz, vagy DLSS Quality.
Igazából ide.
The Last of Us Part 1 megy ezzel natív 2160p, Ultra 70-100 fps. Cyberpunk 2077 is Path Tracinggel eléggé más világ.
Egy 4090-el meg egy i7-el ugye a PS5 Pro felett vagyok már most bőven. A 30 fps-en sem kell izgulni, mert ezzel a natív 2160p 100 fps is megvan sok címnél. De ha nincs is, ott a DLSS vagy a FrameGen.Persze ára is van. Illetve a Sony címek későn jönnek, 3 éves TLoU Part 2 a mai napig nincs, újra is szeretném játszani, de már itt. De itt a PS5, nem fogom eladni, mert szeretem, csak az iránnyal nem értek egyet, amerre mennek.
Jó a 4070-ed is, felbontásfüggő, hogy melyikhez melyik kell. Szerintem:
4090: 2160p 120+Hz, 1440p 240Hz
4080: 2160p 60-120Hz, 1440p 240Hz
4070(Ti): 1440p 144Hz
4060(Ti): 1080p 144Hz, 1440p 60-120Hz¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz markknight #145617 üzenetére
Mióta 4090 van a háznál, március óta újra a PC a fő platform, marad a PS5 a Spider Man 2-re aztán nagyjából ennyi akkor. Jimbo óta amúgy sem szimpatikus, amit csinálnak.
A controller meg szerencsére jó PC-vel is. Nekem nagyon kényelmes.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz markknight #145606 üzenetére
Költünk is, ennek viszont szimpla lehúzás szaga van. Én meg az a fajta player vagyok, aki szinte nem is multizik. Néha 1-1 kör BF2042, de az is PC. Csak a felhőért én nem fogok ennyit kiadni, mert nem éri meg. Akkor inkább tényleg fogom a firmware-es pendriveot és ráteszek mindent. PS5 óta nem jó irányba halad a Sony, továbbra is tartom, hogy a PS4 generáció sikereit meglovagolva most olyanok lettek, mint 2006 környékén voltak...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Engem zavar is, hogy 1080p, 1440p és 4K-nak hívják ezt a három elterjedt felbontást. Szóval most vagy az egyik, vagy a másik… én direkt szoktam 2160p-nek írni.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
keIdor
titán
válasz Kendek #143104 üzenetére
Ez mind elfogadható indok, viszont minket, mint felhasználókat ez nem vígasztal. Nem volt olyan régen 2018 mondjuk, ahol kaptunk vagy 4-5 exklúzívot egy évben, meg mellé igen jó címeket még 3rd party stúdióktól.
Most tényleg csak Remaster, Remake van, meg jön egy pókember 2, amit várok, de rettenet kevés a tartalom. Még az a jó, hogy én szeretek újrajátszani címeket, de már azt is kezdem megunni.Vagy legalább csepegtetnének valami infót (tudom másik oldal) a TES 6-ról vagy a GTA 6-ról, Wolverineről vagy TLoU 3-ról, az emberben legalább valamit kelthetnének...
Én sem Prora vágyom, a handheld meg nem is érdekel egyáltalán. Játék kéne inkább.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Nem vagyok meggyőzve, hogy kell a PS5 Pro, hiszen csak meg kell nézni, hogyan futott az előző generáción a The Last of Us Part II.
A mostani Zen 2-es CPU nyers erőben valami 6x-7x gyorsabb a régi Jaguarhoz képest.
Szerintem csak nem optimalizálnak rendesen, meg eleve a 30 fps targetet lövik be, ahogy most a Bethesda is a Starfield-del.
A legtöbb stúdió annyit csinál, hogy a 60 fps-hez visszabutítja a részletességet és a felbontást, aztán kész.Egyébként nekem a 40 fps @ 120Hz mód a leginkább járható út, az az arany középút, ennyi pénzért az teljesen élhető lenne mindenhol. Komoly RT-t meg ettől a hardvertől RDNA3-al se várnék, abban az AMD egyszerűen le van maradva.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Szerintem idén jól sikerült a Hogwarts Legacy, RE4 meg a Jedi Survivor is, mint játék.
Annyi, hogy a Jedit én félretettem Koboh elején, várok patchet. Elvileg este jön valami hozzá.
Aztán meglátjuk, hogy folytatom-e, vagy várok még.Nálam egyedül a 2020 végén megjelent Cyberpunk 2077 volt olyan, annyira bugos, romhalmaz, hogy azt raktam félre vagy egy évet. Azzal tényleg komoly gondok voltak.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
válasz markknight #137691 üzenetére
Pedig szerintem elég szarul fut.
Performance módban szemre nem mindig tartja a 60 fps-t, sőt, van olyan folyosó, ahol kb. 45-re leeshet.
Quality módja ennek meg nekem is szaggat, kevés a 30 fps.PC-n is állítólag gatya, a 4090-el sem vajsima. De azt nem néztem még…
Maga a játék jó, csak kell pár patch ennek is, szokás szerint.
DigitalFoundry-t várom mit mondanak.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Lement nálam is a Horizon DLC.
Egynek elment, szerintem nagyon rövid, a főküldetés 10 óra alatti, áll vagy 5 küldiből, meg találtam még két mellékküldit és van egy Couldron. 10 óra alatt megvolt ez.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Mephike #134649 üzenetére
Őőő…
Nem tudom mi lesz pár év múlva, de nekem az Xbox 360 után amit csinálnak, hatalmas csalódás. Az Elite 2 kivételével gagyibb, butább controller, exklúzív játékok nulla, tudom van Forza meg Halo, Gears, de azzal vége. Hardver igaz kiválló, VRR, 1440p és egyéb formátumok gyors támogatása pirospont, de nem láttam még tőlük olyan címet, aminél az állam keresném, PS5-ön legalább már van ilyen.
Nem vagyok VR-es, de aki igen, ott VR sincs.Szerettem, amit 2005-2013 közt csináltak, de ez a mostani GP-s vonal nem szimpi.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz ρσгτσ #134054 üzenetére
Nem érsz semmit a lemezzel sem, azon a day1, még sokkal bugosabb 1.0 verzió van, ami manapság nem jelent jót.
A patchelt, kijavított, polírozott verzió ugyanúgy a neten van, ami “nem a tiéd”. Nekem a PS2 korszakban még vonzó volt a lemez, mióta internet van, szerintem emiatt értelmét vesztette.
Persze egyetlen előny, hogy eladható.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz TrueGooner #134053 üzenetére
Nekem is digitális van, felesbe veszünk mindent.
Ritka az, hogy eladnék bármit is.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Wesder #133672 üzenetére
Én dokkolóval oldottam meg, mindegy, hogy arra teszed a controllert, vagy az asztalra, cserébe mindig három csíkkal kezdem.
Én sem szeretem az elemet. A másik oldalon ezért volt Elite 2, hogy az is inkább aksis legyen. A rezgése is annak finomabb.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
keIdor
titán
-
keIdor
titán
Azért remélem a Resident Evil 4 akkor nem késik.
Így minden hónapra lenne egy játék.
Február: Hogwarts Legacy
Március: Resident Evil 4
Április: Jedi Survivor
Igaz főleg májusban játszanánk vele.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz markknight #128583 üzenetére
Nem nextgen a Ragnarök, alig több, mint a 2018-as.
Nem tudni, hogy lesz-e Pro. Szerintem idén meg jövőre indokolatlan lenne még. A sima gép is 550€.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
válasz Maxtreme #128138 üzenetére
Meg is lehet ezt fordítani, mert a folyékony fém “nem fárad”, avagy nem szárad ki, viszont az Xbox-nál a paszta meg igen, szóval idővel pont azt kell majd szétszedni újrapasztázás céljából.
Nekem több CPU-m PC-ben is volt folyékony fémmel kezelve az IHS alatt, sosem folyt ki. Pedig az is vertikálisan van ugye.2020 novembere óta állítva van, nincs baj vele.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok