-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz Scholes9 #187482 üzenetére
Csak a stellar blade-ről tudok nyilatkozni. Jó design, grafika, kpop zene, egész értelmes történet, nem túl unalmas világ, de a harc egy normális soulslike után borzalom. El lehet vele bohóckodni, de van benne pár lőfegyveres rész is, ami kontrollerrel nekem vállalhatalan volt
-
-=Jam=-
őstag
Nekem mindkét játék platina, de nagyon nehéz lenne eldönteni, hogy melyik volt a jobb. Talán inkább a Stellar Bladehez húzok jobban, mert a Rebirth az elég hasonló volt, mint a Remake, így ott kevesebb volt az újdonság. Max akkor lesz egy kicsit repetitív, hogyha ki akarod maxolni. Ha csak a főküldetésen mész végig pár side mission-nel, akkor ezzel nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
-
KKaresz45
senior tag
Nem lehet megmondani hogy neked melyik fog bejönni jobban. Különböző játékok, a Stellar Blade akció orientált, a FFVIIR meg JRPG.
Engem a Stellar Blade lekötött, a FF meg nem igazán akar beszippantani, úgyhogy én a Stellar Blade-re szavaznék. Mind a kettő látványosan szebb pro-n, ezeknek nagyon jól sikerült a pro patch-ük.
-
floatr
veterán
válasz Scholes9 #186933 üzenetére
Ok, bár nekem pont ez a darksouls sandbox a legkevésbé érdekes. Az exploration a skyrimben, a RDR2-ben vagy az AC részekben jött be. Vagy akkor inkább minecraft/terraria
esetleg NMS (:#186934 F-ECT$
Nem írtam, hogy nem tetszik, a hades jobb, szebb, illatosabb
Nem csak szerintem, de a felhasználók és a kritikusok szerint is (meta, steam, díjak)
De valóban kár ezen rugózni, ha neked az tetszik, azzal játszol. Arra reagáltam, hogy kolléga szerint az indie egy fostalicska, mert nem over-the-shoulder-cinematic-action-rpg.#186954 _drk
Nem én degradálom az überstúdiókat, hanem a produktumuk. Valamiért azt gondolják, hogy jó ötletekre csak az indie stúdióknak van szükségük. És még csak azt sem mondtam, hogy a hagyományos nagy stúdiók és a játékaik gázosak, de látni kell, hogy egyre ötlettelenebbek, és már csak folytatás, remaster, reskin vagy port jön. Vagy még rosszabbEzért jó látni, hogy vannak igazán ötletes indie játékok, és új AAA-képes stúdiók.
Na jó, leszállok a témáról, kicsit offolás lett belőle
-
PTM
aktív tag
válasz Scholes9 #185773 üzenetére
VRR maximum performance módban mehetne, de az a frame generation ill. input lagok miatt állítólag egyébként sem élvezetes mód. Durvábban fogalmazva szar.
A balanced mód már fix 40 FPS/120 Hz mellett fut, aminek klassz az összhatása, viszont a VRR range-en kívül esik. (Stabil framerate mellé amúgy sem kéne VRR.)
HDR sincs állítólag, az nekem inkább fura. Ill. az, hogy a patch előtt miért a mindenhogyan gázos 45 FPS-t célozta a blanced mód.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz Scholes9 #184583 üzenetére
Így van ez jól, csak ismételni tudom magam, totál megértem, ha valakinek nagyon tetszik.
F-ECT$: "A beleölt munka még ma is kiemelkedőnek számít"
Ez nem vitás, írtam is, hogy a részletekre való odafigyelés, aprólékosság vagy a látvány nem piskóta.
"Engem a játékmenet, vagy még inkább a gunplay nem fogott meg, egyszerűen nem volt vele jó élmény játszani"
Ugyanez. Nem rossz, de nem is jó. Épp ezért ha csak sztoriban, karakterekben vagy valamiben mellé nem domborít akkorát, akkor nem tudom "remekműnek" nevezni. A fenti pozitívumok az aprólékossággal kapcsolatban csak jó programozók, pénz és idő függvénye. Szuper, hogy van lehetőség ilyet megtapasztalni a büdzsének hála, de nem változtat annyit a megítélésemen, ha más részei (amik nekem fontosabbak) nem igazán jönnek be, akkor sem, ha ez egyfajta konszenzus az emberek körében.
Szuper lenne, akár a Naughty Dogtól látni olyat, ami közel ugyanilyen igényes, és a többi része is megfog. A God of Warra ezt el tudom mondani, más meg arra nem. Így megy ez."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
mattheus
őstag
válasz Scholes9 #184379 üzenetére
Én a Frame rate opció kapcsoltam be a Quality helyett, mert nekem eddig is szép volt a játék. Ráadásul szerintem a 120 FPS fontosabb, mint a plusz szépség (Ray Tracing) amit Pro-val kaphatok és amit úgy sem látok az online versenyek során.
Ha pontosan akarod látni, tudni mit a különbség, akkor Digital Foundry tesztjét nézd meg
-
-
-
-
Farkassacred
őstag
válasz Scholes9 #179045 üzenetére
Ide is lenne egy kérdésem. Úgy látom, hogy a kontrollerbe is dugható jack fejes, gondolom normál jack csatlakozó. Nem jön ki olcsóbban az ember egy vezetékessel akár ezerszer jobb hangzással töltés nélkül? Lassan 10 éves lesz a fejhallgatóm, ki tudja mikor ejtem le stb..
I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Scholes9
nagyúr
válasz Scholes9 #177746 üzenetére
Lejárt a szerk. idő, de annyit még, hogy tegnap vettem Eneba feltöltőt, amivel “nyertem” 3500 Ft-ot, meg most beváltottam 500 stars pontot 2000 Ft-ra, így kb. 8500 Ft-ra jött ki 14 ezer helyett a Vessel of Hatred Szóval érdemes egy kicsit okoskodni, lehet faragni az árakon
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
nagyúr
-
LÁZ
addikt
válasz Scholes9 #177607 üzenetére
csak a szokásos, van kb 1 hónapjuk, hogy megcsinálják, de ha nem, én mindenképp irni fogok nekik (persze halottnak a csók, de ha többen irnak, hátha nátha), hogy mi lett a pontjaimmal, amiket nem kaptam meg....
de ez azoknak is szivás, akik most akarnak wukongot-elder ringet venni, mert azokra most 400 ponty jár, az extrás free 150el meg pont kijönne a 2k kupon, akinek meg csak ennyi hiányzik a 8k-s hoz....
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Scholes9 #176429 üzenetére
Mindaddig gondolod ezt, amíg nincs egy saját vállalkozásod. És a saját szakálladra bekészletelsz valamit, mert a paraszt megrendeli. Ezt tárolnod kell, a cash-flow-d üti, majd a paraszt nem megy érte, mert meggondolta magát, vagy mert másik három helyen is berendelte. Te meg szívsz.
Szerintem nagyon is jól van ez így. Az üzletből sem hozod el a terméket fizetés nélkül.
Nem muszáj vásárolni. Akinek ez nehezére esik, vagy nincs pénze rá, nem vesz. Aki meg szeretne, és elfogadja a játékszabályokat, az meg vesz, és majd élvezi.
[ Szerkesztve ]
W | W | H | W | W | W | H
-
-
kwzatz
addikt
válasz Scholes9 #175047 üzenetére
"de az meg kb 1,3 milka lenne"
Annyira viccesek ezek a kommentek. Ahhoz nem kell 1,3 milliós gép, hogy pl. az Alan Wake 2-t 1260p-ről skálázza fel 4k-ra mindezt a PC-s medium preset alatti beállításokkal RT nélkül (ez ugyanis a PS5 quality mode-ja, ami marad a Prónál is elvileg és talán(!) kiegészül valami low RT-vel) 30 fps-ért.
Ki akart már téged átverni ezzel az 1,3 millióval? Vagy ezek a megállapítások úgy általában honnan jönnek, hogyan születnek? Valaki, akinek lövése nincs, beír csak úgy hasraütésszerűen egy nagy számot? Tényleg kíváncsi vagyok.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
_drk
addikt
válasz Scholes9 #175047 üzenetére
1,3 Milla már nagyon hardcore. Az már nem a konzolos szint.
Nem is tetszik most nekem ez a "PS5 pro árából gamer PC egy hülyeség" hozzá állás, mert nyilván csak i9 és 4090 van a piacon....Holott aki értené miről beszél az tudja, hogy a PC építés nem így működik.
350ből például már egy egész jó alapot lehet kihozni és valamennyit rádobva, vagy csak később, vagy alapból kevesebbről indulva majd később nagyobbat rádobva már alternatíva lehet.
És tényleg így működik a PC, hogy ott azért nézni kell az ár/teljesítményt, a grafikonokat, éppen mi a trend, köv évben jön nagyobb fejlesztés, új ram foglalat stb.
Ha már meg van akkor évről évre pár 10 ezerért lehet kissebb nagyobb fejlesztéseket eszközölni.
Nem lehet egyben átültetni az egészet.Eddig a PS4-PS4PRO-PS5-nél nem volt kérdés. Annyi pénzért olyan látványt és hogy minden úgy működik ahogy kell,
Nem hiába ment kurva nagyot a PS4! És a mai napig megy, nem is csodálom mert ennyi pénzért, most 50-60 között megy használtan valami elképesztő!Viszont ennyi pénzért PS5 pro és még exkluzívok se jönnek, ha jönnek silányok már nagyon a másik irányba fog billenni a mérleg. Persze már aki ért hozzá.
Vagy a harmadik irányban inkább nyomja a mobilján és nem vesz inkább semmit. -
-
Rathrol
senior tag
-
-
LÁZ
addikt
válasz Scholes9 #172409 üzenetére
én még matekozom, mert lehet később is elővenném, akkor meg inkább a digitál( hogy ne tekerje mindig a lemezt), plusz most a stars is ad +150 pontot az előrendelésre, amellé, amit a vásárlás után kapnál, a 2k walletom mellé a 25ks feltöltő 19be megáll, plusz összejön még 2k utána a pontokból.
lemez kb 23-24k, 19be biztos elviszik utána, akkor már beljebb vagyok a digitállal, ha meg akarom tartani.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
spleenszuru
őstag
válasz Scholes9 #171358 üzenetére
Nem tudom, nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, mivel rendszerint félrevezetők.
Úgyis minden teszter talál valami kivetnivalót minden játékban, ha meg már ott van az Ubisoft, eleve mínuszról indul, én meg arra nem vagyok kíváncsi.#171359Kendek
Köszi. Akkor talán az lesz, hogy a 2-ből egyet törlök a konzolból, és akkor azt használnám a PC-hez, hogy ne csak az Xbox kontim nyírjam folyamatosan.Malaka!
-
válasz Scholes9 #171183 üzenetére
A másik gondom ezzel, hogy én is úgy vagyok, hogy elég az alap (amúgy most az sincs), de ha befizetem azt egy évre, akkor nincs opció, hogy mondjuk télen, amikor esetleg több időm lenne játszani, akkor 1-2 hónapra átlépjek Extrára, mert ugye a teljes fennálló maradék időre meg kell venni azt. Egyedül egy másik fiókos megosztással, bohóckodással lehet ezt megoldani, amire vesz az ember akkor 1-2 hónap Extrát.
A Slime draws near! Command?
-
Petreszku
senior tag
válasz Scholes9 #169121 üzenetére
Szia! Azon kevesek "souls játék" szerető játékosok közé tartozom akiket a Elden Ring DLC nagyon nem mozgat meg. Az alap játék sem volt/lett a szívem csücske.
De a Lords of the Fallen újabb részét legalább 7 alkalommal játszottam végig. Más, más karakterekkel más, más kihívással. A mostani "only bow" és még mindig tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Ps3 Játékok