Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prisz
senior tag
válasz 3L1T3 #101496 üzenetére
És mit akarsz újdonságot játszani "korszerű igényekkel"? Ebben a hónapban pc-re a legizgalmasabb megjelenés, a cyberpunk2077 1.5-ös patch volt, ami még talán értelmes javítást is tartalmazott a játékban.
@kecsu10
Maradjunk annyiban, hogy az nvidia az egyik legmocskosabb cég a világon. Tudatosan bányászatra tolja ki a kártyáit, te meg vedd meg 800k fölött. Undorító. Pont ezért csökkennek a pc ealdások. Saját magukat lövik tökön...[ Szerkesztve ]
-
kecsu10
aktív tag
válasz 3L1T3 #101496 üzenetére
Mikor megjelentek az új konzolok, már akkor nevettem magamban, hogy ráírják a 8k-t, ami még a 3090 esetében is finoman szólva necces, nemhogy egy konzolnak... De ahogy írtad is, ott a lehetőség a 60-ra. Nyilván lejjebb veszi a grafikát, mert muszáj, valahogyan ki kell hozni a matekot. De nem baj, majd jönnek a pro gépek, az új "legerősebb konzolok", de ez szerintem rossz marketing, és rossz irányba megy a történet. Az emberek a minőségi játékokra várnak elsősorban szerintem. Ha nem így lenne, akkor a Nintendo exkluzívok nem döngölnének a földbe mindent. Márpedig megteszik. Alapvetően pc játékosként furcsa nekem, hogy egy konzol topikban ennyire fontos ez az egész. Mi lesz majd, ha kijön az Nvidia a 40-es sorozattal? De a konzol ciklus végére lehet már az ötvenes is jönni fog. Na ők jól csinálják a marketinget, üzleti modellt. Mire jöttek a konzolok, ők már készen álltak a 30-as kártyákkal, ezzel már egy fél generációs előnybe hozva a PC-t. De ahogy figyelem itt is, a pc játékosoknak alapvetően megfelel a 30 frame isa Horizon 2-nél, mert az élmény a legfontosabb, nem az afterburner számolgatása.
-
-
3L1T3
addikt
válasz kecsu10 #101495 üzenetére
Az a baj, hogy nem a felhasználó várja el ezeket, hanem a dobozon ott virít a 8K és egyéb maszlagok.
Az alapvető gond pedig ez a felfogás, hogy "ennyi pénzért nem is lehet elvárni". Mindenki tudja, hogy miről szól a konzol, célhardver, és megfizethető hiszen majd visszahozzák a licenszek az árát a fejlesztésnek.De 2022 van és, bármi fura vagy fájdalmas lehetnek az embernek korszerű igényei.
Félreértés ne essék , legalább végre van a legtöbb játék esetében választási lehetőség. Vannak akik a kisebb input lagra és a nagyobb frameratre szavaznak, míg vannak mások akik a grafikára csöpögnek 10+ órán keresztül.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
mrThomi
addikt
Rendben köszönöm a gyors válaszotokat, jók vagytok
-
Peat76
őstag
válasz Ctrl+Alt~Del #101475 üzenetére
Mondom én, majd még kitalálják hogy azért nehezebb a játék mert 30fps lock..
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
fogtunder
nagyúr
válasz ANOka #101461 üzenetére
Az megvan, hogy ezeket a bundle csomagokat nem a retailerek rakják össze, hanem a Sony és jelenleg nem az van, hogy azt kapsz, amit rendelsz, hanem ami jön az országba? A KV ráadasul még egész emberi árréssel adja őket, kicsit RRP felett, de nem vészesen.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
mrThomi
addikt
Sziasztok.
Azt tudja valaki véletlenül hogy ebbe a WatchDogs Legion -ba van e magyar nyelv(ha jól tudom az eddigiekne volt magyar felirat) [kép]
Holland és Francia nyelven van a hátulján, de EU-ba szánt elvileg akkor kell lennie. Luxemburgba venném amúgyKöszi ha valaki tud segíteni ebben
-
d@vee
őstag
válasz KaitouP #101483 üzenetére
Gyerekek, menjetek az fps topicba, ott minden nap erről szól a vita. Itt már kicsit unjuk.
Ja
-
RangerFox
Topikgazda
válasz Ctrl+Alt~Del #101481 üzenetére
Reszponzívabb irányítás, shooterekben könnyebb célozni, stb. Nekem ez ott tűnt fel, amikor sok remastered játékot 60fps-sel lehetett játszani PS4-en, és míg PS3-on normal nehézségen kiegyensúlyozott kihívást nyújtottak a játékok, addig a remastered kiadásokat már hardon kellett játszanom ugyanahhoz az élményhez. És azóta ezt minden játékban érzékelem. De jah, aki 60fps mellett le tud győzni egy souls bosst, az 30fps-sel is képes rá.
-
RangerFox
Topikgazda
Amúgy simán lehet, 60fps-sel könnyebbnek éreztem minden játékot (akár a DeSt, Monster Huntert is).
-
kIsDe`
tag
Valoban nem azon fog mulni egy-egy boss, hogy 30 vagy 60fps, abban viszont biztos vagyok, hogy nagyon kevesen valasztjak majd a 30fps-t -az Elden Ringben.
-
prisz
senior tag
válasz Peat76 #101468 üzenetére
Nálam is vannak akadások 30fps-el. Senkit nem kell lehurrogni, mert látja. És valóban látja. Azt viszont tisztába kell tenni, hogy ez a vas, nem egy high tech kb. 2 millás gamer pc, kb. teljesítményben a felét, talán kicsit többet nyújtja. Ezt el kell fogadni, tudtuk mibe ruházunk bele, vannak grafikai kompromisszumok. Ettől függetlenül, ár-érték arányban, a legjobb választás egy PS5, bárki bármit is mond.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
ribizly
veterán
Na ki ne találjuk már, hogy túl "érzékeny" a 39 éves szemem?!?
Én is lenyomtam számtalan játékot 30-ra lock-olva (UC4+LL, TLoU2, HZD, Spider-Man, ...), de ott is sokszor volt helyzet, amikor egész egyszerűen kevés volt és technikai oka volt, hogy valami nem úgy sikerült egy manőverben.
Lehet mindennel játszani, de amikor valaki azzal jön nekem, hogy a 30 FPS ugyanolyan jó, mint a 60, akkor az leginkább vak.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kecsu10
aktív tag
válasz keIdor #101469 üzenetére
Hátha jönne hamarabb a pc port. Egyébként ahogy néztem a VR-t, nem rossz a 30, engem ez nem szokott zavarni. Az viszont egy nagy kérdés, hogy a következő címek esetében is így lesz e, mármint az FPS számok. Valószínűleg igen, mert a hardver nem nagyon tud többet megoldani, bármilyen optimalizált is legyen a játék. De felesleges ezen agyalni, majd látjuk mi lesz.
-
Scholes9
nagyúr
válasz BusinessGuy #101435 üzenetére
Na kiváncsi vagyok milyen lesz az Arctis 7P+ alatt. Következő hónapban majd vadászok egy példányt aprón Ha nem jönne jövő héten az Elden Ring, akkor beszereztem volna most
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
kIsDe`
tag
Ehhez nem kell erzekenynek lenni, nagyon szembetuno a kulonbseg, siman megeri a kisebb felbontas stb a 60fps-ert cserebe. Akinek jo a 30 oruljon neki, a tobbiek pedig ugy is atpattintjak 60-ra hogy ne kepregenyt nezzenek pl. a gyorsabb kameramozgasoknal.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
-
Peat76
őstag
válasz 3L1T3 #101465 üzenetére
Apa...kezdődik..
Érzékeny szemű gamer yzr generációSony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
3L1T3
addikt
Továbbra is borzalmas ez a 30 frame! 😩😂 NEKEM!!!!
[ Szerkesztve ]
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
vonSux
őstag
válasz prisz #101447 üzenetére
Kinek mi. Engem az első rész sztorija tökre érdekelt, de a játékmenetet eluntam. Most meg elindulok a főküldit csinálni, és összefutok két npc-vel, akik adnak némi hasznos infót egy gyors életmentésért cserébe, meg kitakarítok egy ügyesen összerakott romot és hopp elment egy óra és a főküldi meg vár. Szerintem nagyon sokat fejlődött a játék az első részhez képest, de úgy látszik ez van akinek rejtve marad
-
Blaze_
aktív tag
Néztem pár Sophy-s videót Youtube-on, jó cucc lesz ez nagyon. Erősen gondolkodom, hogy elő kellene rendelni pedig nem szoktam olyat.
-
Sundesz
őstag
Ha esetleg valaki az UK-ban él és megnézné az Uncharted mozifilmet, akkor megosztok egy db mozijegyet adó kódot (berakom a PS4 topikba is).
UNCHARTED at Cineworld Cinemas:
INTS3000179219597
To redeem your movie ticket code,
1. Visit www.cineworld.co.uk.
2. Once you have selected a screening of UNCHARTED, you will see a box called “Got a Voucher or CEA card?”.
3. Enter your code in the box and click "Add Voucher".
4. When a valid code is applied, the complimentary ticket type will automatically appear in the table.
5. Select your seat(s), review and finalise your booking.[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
pzstm
titán
válasz prisz #101447 üzenetére
Teljesen megertelek. En meg azt mondanam hogy szep nagyon de semennyire nem wow faktor sajnos. Azert kinlesz tolva ez is de eddieg alapjan ev jatekra Ragnarok sokkal
eselyesebbiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
ldave
félisten
A Crysis Remastered Trilogy az 3 külön játék vagy olyan mint a Mass Effect újrakiadás, hogy egy nagy letöltés az egész? Engem csak a 2-3 érdekelne, de ahogy látom egyben a három valamivel olcsóbbra jönne ki.
[ Szerkesztve ]
A Slime draws near! Command?
-
RangerFox
Topikgazda
válasz TrishtanAG #101448 üzenetére
A városokban van egy megosztott stash, abban fogod megtalálni őket.
[ Szerkesztve ]
-
TrishtanAG
senior tag
Tuti láma kérdés, de a HFW előrendelési kóddal kapott cuccokat hogyan lehet elérni a játékban? A Store-ban persze beváltottam a kódot.
www.adventuregames.hu
-
prisz
senior tag
válasz Elderath #101431 üzenetére
Nekem is benne van 8-10 óra, de ha megköveztek, akkor is valami nagyon hiányzik. Szép, szép, de valahogy nem érzem azt nagy "beszippantást". Persze végig tolom, de valahogy nincs meg bennem az az érzés, hogy naponta nyomjam. Tuti jön még javítás, mert azért az a 30 fps esetenként leesik 20 alá.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
1nf4m0us
csendes tag
-
Bazsi747
aktív tag
Most merültem először,döbbenet ahogyan kinéz ott is minden
-
1nf4m0us
csendes tag
Hali!
Írtátok sokan, hogy 1-1 helyen elérhető a ps5.
valaki látott esetleg mostanság?
Media oldalán semmi, notebook.hu-n csak digitális van, telekomnál nem rendelhető már..
Kezdem elengedni ezt a 25.-i elden ringes ps5-ös mutatványt -
madkiller
őstag
C1 game options menüje nálam mindig 60 fpst mutat. Ez a features nem kompatibilis ps5el vagy valamit állítani kell?
-
BusinessGuy
őstag
Én is visszavettem az elmosódást,mintha kevésbé lenne darabos, vagy hozzászoktam egy idő után. Most volt a főcím eddig nagyon rendben van a cucc. Oh és aki nem próbálta még ebben, a 3d audio itt szuperül működik fejesben és nincs hangminőségrombolás. Komolyan szól eddig ilyen korrektül csak az astróban és a Resi Village-ben hallottam, legtöbb játékban off. :)
-
Elderath
őstag
Na toltam 2 órát OLEDen resolution modeba alacsonyra állított motion blurrel. Eszméletlen ahogy kinéz. Az egyik legsimább 30 fps játék, marha alacsony input laggal, gyönyörű HDRel, eszméletlen képminőséggel. A dualsense support marha jó, 3d audió szintén, egy élmény irányítani aloyt annyira smooth, a mászás is sokkal jobb lett, na és a zene... ahh holnap reggel meló, de este alig várom hogy folytassam.
Minden téren hatalmas ugrás az első részhez képest. Az animokról, párbeszédekről meg VAról nem is beszélve
[ Szerkesztve ]
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
TrishtanAG
senior tag
Sima FullHD-s 2015-ös Samu TV-n játszom Aloy új kalandjait. A 30 FPS-es módon tényleg elképesztően néz ki, ellenben sokkal darabosabb, mint amilyen az első rész volt Ps4 Pro-n ugyanezen a TV-n, szintén 30 FPS-el játszva. Ellenben a 60 FPS mód, mivel nem 4K-a kell felhúznia, alig csúnyácskább. Egyes-egyedül a piros szemcsés izéknél zizi a kép. Ez valószínűleg valami particle effect dolog, nem hiszem, hogy nem nyúlnának bele, ha sokan panaszkodnak miatta.
Aloy meg csak úgy táncol
[link][ Szerkesztve ]
www.adventuregames.hu
-
S e t h
nagyúr
Most este átállítottam 30 fps-re, délelőtt játszottam utoljára a játékkal és így valóban nem volt annyira szembetűnő a lassulás, viszont a látvány az odab.sz.
Amikor napfényben először merültem le egy folyóba, akkor gyakorlatilag az állam esett le, isten hozott 2022-ben, emelem kalapom.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Frod
addikt
Tipikus ow játék betegség nálam, de megint nem tudok a sztorival haladni, amíg az táskák nincsenek maximális kapacitásra fejlesztve
Skill fa amúgy szép nagy lett, elsőre túl nagy isDo you see the white shadow?
-
törölt tag
Pár óra alapján tetszik a HFW. Tényleg pont azokban javult, amik miatt az előd nem jött be.
Sajnos a 60 fps után egyszerűen nem tudom visszarakni 30ra. A feleségem is nézte amikor váltogattam és kérdezte hogy 'most miért kezdett el akadozni és rosszabb lenni a mozgás?'.
Eléggé jól látható a különség, de azért performance módban is szép. Pár óra után pedig úgyis az élmény a lényeg.
-
Skynet258
veterán
válasz RangerFox #101348 üzenetére
Nekem az tűnt fel még a játék eleje felé, hogy a vízesésre késve doba rá az effektet, így olyan mintha épp akkor "nyitnák meg a csapot" amikor odanézel.
A színek enyhe gyengülése nálam is jelen van (CX OLED), olyan mintha a túlélesítés és a motion blur elmosás kombója lenne, főleg a fűnél látszik de egyébként minden objektum színe változik valamelyest.
Nekem mintha az első részből is rémlene amúgy valami ilyesmi dolog de már régebben volt és nem vagyok benne biztos.Amúgy amit eddig láttam a játékból az tetszik, szerintem sok órát elleszek benne. Anno a PS4 Pro-hoz az első játék volt a Horizon Zero Dawn amit megvettem, így nekem maradandó élményt nyújtott.
-
laci1117
tag
HFW-ben mikortól és hogy lehet berakni az előrendelői ajándékokat? A kódot aktiváltam már, de nem jelentek meg sehol a cuccok
-
Chalez
őstag
LG B9 65", quality mód alatt ha megállok, szintén világosodik a kép. De mindegy, mert annyira szaggatós a szememnek, hogy marad a 60 fps performance mód, teljesen megfelelő az a minőség, amit ott látok.
-
ImACeltic
őstag
Quality módban brutálisan éles a kép. Elsőre talán kicsit furcsa, túl éles is volt, de 3 óra alatt megszoktam. Átraktam egyhelyben performance-ra, de ott zavaróan homályosak a távoli dolgok és főleg a piros, mérgező növényzet részecskéi néznek ki rosszul, mintha nem lenne rajtuk élsimítás vagy valami ilyesmi.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
gomez55
tag
A Telekom-nal is van raktaron PS5 az alabbi csomagban:
PlayStation 5 konzol + Ratchet&Clank: Rift Apart szoftver + kontroller
240 680 Ft -
Ferenczi Áko
addikt
válasz Tiszteletes #101407 üzenetére
hardverapro.hu-n próbálj meg kifogni egyet.. 1-2 hónapos, normális garis készülékek vannak néha korrekt áron.. Ha nem idegenkedsz attól, hogy nem te vagy az első tulaj.. Én is így vettem, normális papírokkal, dobozzal stb, olyan volt mint ha új lenne.
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
szasanyi
félisten
1 hónap az nem elég, mivel az ellátottság nem (sokat) javult. Saját Alza tapasztalat ITT olvasható, ami kivártam mert én nem akartam többet fizetni érte mint amit megér.
-
EmThor
addikt
Notebook.hu mintha lenne raktáron.
Forbidden West kód van valahol olcsóbbért amit magyar acc alá is be tudok váltani? Cdkeys-en nem nagyon áruknak psn-es játék kódokat.
[ Szerkesztve ]
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
Tiszteletes
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Todom, tudom n+x-edik hasonló hsz a 100k-ból, de ma délelött már másodszorra módosított az Alza, PS5 lemezes, január közepén leadott rendelésemen "várható beérkezés" dátumot. Felvilágosítást a pult mögött ülő ecsethajú kisgyerek adni nem tud, a termékmenedzser elérhetőségét megadni szintén nem.
Esetleg ha tudna valaki sarcmentes beszerzési forrást, vagy támpontot, személyes tapasztalatot (reményként), hogy a Sony Bp-i központi boltjában leadott előrendelés átfutási ideje se több mint egy hó... Azt nagyon megköszönném. Nem szeretném frodolni a fórumot, így aki "vígasztalna" inkább PÜ-ben tegye.Tudom, hogy itt többen hónapokat vártatok, mi ahhoz az én egy hónapom... ? De az én türelmem az meg épp itt, épp most ért a végére. Már csak egy hajszálra vagyok attól, hogy inkább 3db PS5 árát költöm egy videokártyára és hagyom a kontrolleres bohóckodást, meg a 30-60 FPS-t ott meg**hadni ahol van, mielőtt még belekóstoltam volna.... Ugyanitt előre beszerzett PS4, PS5 játékaim ár alatt eladók..
Mindenkinek köszönöm aki elolvasta. Ha valakit sikerült megmosolyogtatnom, annak külön örülök. A lelki munka felét a posztban tulajdonképp már elvégeztem. Ha segítséget is kapok tőletek, az már csak az extra.
További szép délutánt, és örömteli játékot kívánok a szerencsés türelmesek!
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- X-Box Series X új eladó karácsonykor is! 1 TB, beszámítás + garancia
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Ps5 fat lemezes,gari 2025-03-21 ELADVA,értékelésre vár
- PlayStation 3 Slim 4.90 HFW - HEN, tele játékkal és 3 hónap garanciával eladó!
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest