Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SsPL711
őstag
válasz
tobias88888 #3501 üzenetére
Honor-nál ilyen van.
Sajnos mással nem tudok szolgálni. -
tobias88888
őstag
válasz
Mikemend #3502 üzenetére
Próbáld ki 1 kézzel, sok sikert. De akár két kézzel is ha épp a jobb nagyujjaddal scrollolsz, nézd meg mennyire kényelmes a használata. Ehhez még hozzá jön hogy az enyhe kopogtatást nem mindig érzékeli.
Nem hiába van Honor V3nál is már circle és nem koppintgatás. Pedig az alapban két kezes[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
válasz
tobias88888 #3501 üzenetére
Miben van különbség? Most koppantva és karikázva tudok szövegre és képre is keresni...
-
Dino69
aktív tag
válasz
VanAzAPénz #3495 üzenetére
Igen, így van, csak már elég 2 havonta fizetni, az úgy máris barátibb
-
SsPL711
őstag
válasz
tobias88888 #3494 üzenetére
Nem értem, M6P-ban van circle to search.
Már párszor leírtam. -
VanAzAPénz
tag
Persze, de tegyük hozzá, hogy ettől még nem fog változni a havidíj, mert a szerződött összeg nem változik.
Sőt , ha elő van törlesztve, akkor csak azt az x hónapokat fedheti le .
Azaz ha befizettél teszem fel 10 részletet, attól még marad a várható dátum 2027.
Amíg el nem éri az előre kifizetett hónapok számát, addig nem kell fizetned a telefon részletét. -
tobias88888
őstag
Circle to search amúgy várható hogy jön erre is? Az az egyetlen AI feature amit használnék
-
Mikemend
senior tag
Ezt pedig azért osztom meg, mert izgalmas újdonságokat tartalmaz majd a droid 16, amiket a kameránkkal is kihasználhatunk majd (ha a Honor is úgy akarja).
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
-
Dino69
aktív tag
válasz
kelly416 #3484 üzenetére
Nekem is 17 re jött ki havonta, de eladtam a reyojnak a xiaomi 13 at, majd előtörlesztettem annyival, így már csak 220 at kell kiköhögnöm 2027 januárig. ( Magenta 1 es vagyok, 2 címen van tv, internet, és kb 20 ezerrel kaptam "olcsóbban" a telefont ) Igy már bátrabban hoztam el én is. Az s24 ultrát tették mellé, de egyenlőre nem bántam meg hogy ez jött el
-
Mikemend
senior tag
A Google play rendszerfrissítés egy érdekes dolog. Ránézek időnként a telefon névjegyében, és eddig két alkalommal is az történt, hogy ellenőrzés után kért telefon újraindítást (tehát frissült), de a dátum továbbra is január 1 maradt.
Azaz a kiadási dátum semmit nem jelent, és sutyiban továbbra is adnak ki frissítéseket ugyanazzal a dátummal.
-
kelly416
veterán
Áh, nem mérek. Égettem meg magam bootloop-os LG-vel, kamerahibás Xperia-val, kókányolt Xiaomival, dolgozói Samsung-gal, holott elméletileg mind garisak voltak, garijegyet is kaptam sokhoz. Hol számla kellett, hol érvénytelen volt már a gari és felszívódott az eladó...
Maradok a részletnél. Már ha majd szükség lesz rá. Addig marad az S23 jelen állás szerint. -
Predatorr
őstag
Pedig de.
Megnéztem, mire van szükségem, és mit kerülnék el (így esett ki a Samsung, és semmi más nem maradt, mint az M6Pro), aztán, hogy hol a legjobb ajánlat. Szolgáltatónál soha nem veszek, mert egyik kis trükkös appjai/ROMjai sem érdekelnek. Mert úgy a legokosabb.
hurrikan: Nem egy buborék?
Átfedés hiba? Fut még valami, ami bekavarodhat a msngr-be? Nálam óra appja duplázza az értesítéseket/buborékokat, ha utóbbi aktív.
[ Szerkesztve ]
-
VanAzAPénz
tag
válasz
hurrikan #3478 üzenetére
Szia!
Én nem láttam még ilyet.
Lehet beragadt valami.
Ez csak ötletelés !!
Első körben szerintem egy telefon restart, majd menj a beállításokba, keresd meg az alkalmazásokat, válaszd a Messenger-t, és töröld a gyorsítótárat.
Legrosszabb esetben töröld majd telepítsd újra. -
-
-
hurrikan
addikt
Sziasztok.
Itt írok, mert a Magic 7 pro csoport még nem túl aktív.Megjelent egy ilyen fura kis kör a Messengeren. Nem csinál semmi ha rányomok, csak úgy van.
Jelent meg ilyesmi valakinek? Vagy bekapcsoltam valamit a Honoron?">
-
kelly416
veterán
válasz
SsPL711 #3473 üzenetére
Tudom, ezért is mondtam, hogy ez a tudás már nem köt a samuhoz, tudja ezt más is.
De ma voltam szolgáltatónál, 16.500 plusz az előfizu (mert nagyon kedvezményes a díjcsomagom), úgyhogy lehet, ennyi pénzért marad a samu és inkább a gyerekeknek befizetek valami nyári tábort a megtakarított pénzen.
-
kelly416
veterán
válasz
Mikemend #3472 üzenetére
Nem tudom, mennyire rossz vagy nem rossz a gyorstöltés az akkunak. Haver is mondta, valami 80w-al tölti a saját (ne kérdezd, Huawei, Honor, Xiaomi) telefonját, fél óra alatt tele van és nem melegszik. Nekem ez kicsit fura. Nekem meg van a rutin 15w éjjel feltölti akármelyik telót, mind kibírnak 1 napot az én szokásaimmal.
Bár ha kell, én is rédugnám gyorstöltőre szemrebbenés nélkül.
-
Mikemend
senior tag
válasz
kelly416 #3469 üzenetére
És még egy dolog, ami megváltoztatta az életemet: ha veszel hozzá 100 W-os Huawei töltőt, akkor onnantól soha nem érdekel, hány százalékon van az akku, mert fél óra alatt 100-ra töltöd.
Emiatt van, hogy két naponta töltöm, azt is napközben, estére már sosem hagyom ott a készüléket. -
Predatorr
őstag
Egy kis segítséget kérnék. Hol lehet átméretezni a képeket képszerkesztőben? Máig nem találom.
Samsungnál csak megnyitottam, és menüben ott volt az átméretezés.
Vízszintesen miért nem tud gördülő képet? -
kelly416
veterán
válasz
VanAzAPénz #3468 üzenetére
El is hiszem. Később a T610 meg a W300 idejében én használtam headset-et, én is kaptam rendesen a fura tekinteteket.
-
kelly416
veterán
válasz
Mikemend #3467 üzenetére
A Xiaomi nekem több téren katasztrófa. Közelségérzékelő, háttérből mindent kilövő szoftver, stb. Arra nem váltanék most jó darabig.
Az alma nem az én világom. Én azért maradtam a Samu mellett jó ideje,ert van dex és nagyon ritkán jól jön, de ez már nem kiváltság, úgyhogy ez már nem köt.Köszi az infókat.
-
VanAzAPénz
tag
válasz
kelly416 #3462 üzenetére
Persze sötétben nem a legjobb az S23.
Szép kis lista.
Jómagam egyszer megpróbáltam összeszedni hogy milyen telóim voltak, de alsó hangon a negyedére már nem is emlékszem.
Az tudom hogy 1996-ban vol az első telóm, Ericsson GH 388 volt.
Még Faterom szerezte, annyira F@s volt az akksija hogy 5-6 órát bírt ki Standby-ban.
Emlékszem amikor buszoztam és Fater felhívott, úgy néztek rám az emberek, mint az UFO-ra.
-
Mikemend
senior tag
válasz
kelly416 #3462 üzenetére
Szép lista. Én LG G4 után LG V30-ra váltottam a videózás miatt, de sajnos az is kifutotta magát, ezért is jöttem át Honorra. No meg nem akartam drágáért samut venni (ultra alatt nem adtam volna), az Apple meg nem az én világom. Xiaomin gondolkodtam még, de a kameraszoftverük nem győzött meg, és a tesztekben is a Honort hozták ki jobbnak, úgyhogy engem ez győzött meg.
Eddig szinte tökéletes nekem ez a készülék, és tényleg pár apróságot kell megszokni a V30 után, de lassan minden részletében belakom pár hónap után.Nekem van tok rajta és fóliát is külön cseréltem rajta (amit nehezen tettek fel rá), eddig nem esett, nem karcolódott, egyedül a kamerát tapizom össze néha, mert a V30-nak hátul-középen volt a kapcsológombja. Amúgy imádom, és az esti felvételek nekem gyönyörűek, egyedül a kézi fényerőállítás az, amiért húzom a számat, hogy nem realtime, hanem várni kell egy-két másodpercet, mire megtalálja magát, így értékes idő megy el.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz
tobias88888 #3459 üzenetére
Meggyőztetek a zöldről.
-
kelly416
veterán
válasz
VanAzAPénz #3461 üzenetére
Sima S23.
Éjjel, sötétben hamar elvérzik a Samu és nincs makró. Semmilyen. A 2x meg 3x zoom kamu, annyival távolabb is kell tartani a telót a tárgytól, tehát nincs semmiképpen makró. Néha meg azért kellene.
Mint olvashattad, nem érdekel a one ui. A progi futásának engedélyezése nem hat meg néhány év miui után.
Akkura sosem vigyáztam ennyire. Pont nem érdekel, hogy 80 vagy 100. 20 alá nem engedem ha tehetem, a többit letojom. Használati tárgy.
A videó lagról majd keresek írásokat, az érdekelhet, mert arra is használom.
Ezek voltak, itt azért volt néhány rendszer eddig.
Ericsson T20
Ericsson T20s
Sony Ericsson T610i
Sony Ericsson W300i
Samsung Omnia
Samsung Wave
Samsung B2100
Motorola Defy
HTC EVO 3D
Sony Xperia ION
Motorola RAZR i
Sony Xperia Z
LG Optimus G
Asus Padfone 2
Motorola Moto G
Sony Z1 Compact
Sony Z3 Compact
Asus Padfone Infinity 2
Samsung A7 2015
LG G Flex 2
Lenovo Vibe Z2 pro
Sony Xperia Z2
LG G4
Xiaomi Redmi Note 4
Motorola Moto X4
Samsung J3 2016
Samsung A3 2017
Xiaomi Mi A2 lite
Samsung A8 2018
Samsung S9
Xiaomi Mi 9T pro
Poco F2 pro
Samsung S20 FE
Samsung A04s
iPhone 13
Mi 9T pro
Samsung S23
Moto RAZR 40 Ultra
Samsung S23 -
VanAzAPénz
tag
válasz
kelly416 #3455 üzenetére
Szia!
Ha a fotó a fontos, erre semmiképpen se válts szerintem.
Most persze ha elkezdünk pixelhuszárkodni, akkor van különbség, de olyan nagy azért nincs.
Ha a sima 23-ról akarsz váltani (nekem volt az is meg az ultra), akkor ez nyílván nem kicsivel nagyobb lesz és persze marha nehéz.
A rendszer annak aki a One UI-n szocializálodott, fapad lesz.
Samun ha telepítesz progit, megy a háttérben szépen, míg a Honornál külön engedélyezni kell.
Samun működik a 80%-s töltés korlát, itt van hasonló opció, de kamu.
Videó laggol, persze ha Pro módra váltasz akkor nem.
Az akksi jobb, meg frankó a 3d arcfelismerés is.[ Szerkesztve ]
-
-
kelly416
veterán
válasz
SsPL711 #3456 üzenetére
Nekem is marad majd a gyári ameddig maradhat, csak már elszoktam ilyen nyalánkságoktól, hogy még van gyártó aki ilyennel kedveskedik.
Akkor már ki is rakom a kosaramból a fóliákat.
Én tartok kicsit a zöldtől, de a fekete nagyon nem kéne. Találtam rá megoldást alin, skin-ek vannak, ami a keretet és a teljes hátlapot fedi. Rápróbálok egyre, aztán majd kiderül, hogy jó-e. De bátor leszek, bevállalok egy zöldet.
Viszont a súlyom miatt sosem hordtam farzsebben telót, oldalzsebesben meg ez legalább nem fordul majd keresztbe mint a pici Samu.Fura, hogy a fotókat mondod, mert pont azok vannak kiemelve a legtöbb tesztben, hogy mennyire jók a teló képességei. De majd olvasok mindjárt.
Áh, Samu, Moto, LG (rip), Xiaomi, Sony, egy kis iPhone amire nem gondolok vissza boldogan, meg ki tudja még milyen telóim voltak. Nem használok gyártó specifikus appokat pont ezért.
A szolgáltatóknál is alma meg Samu van kint csak.
-
SsPL711
őstag
válasz
kelly416 #3455 üzenetére
Hali,
Fóliában nem vagyok jártas, a gyárit használom gyári tokkal, még nem kezdett feljönni.
A gyári sem fekszik fel az íves részekre teljesen, odalt ez látszik is, de alul felül nincs akkora íve a kijelzőnek mint oldalt.Ha úgyis szolgáltatótól veszed, akkor ott is van lehetőséged elállni 14napon belül a vásárlástól, ha nem jön be a zöld.
Nekem is Zöld van, a gyári tok is zöld és én nem negyven, hanem 50 feletti (ffi) vagyok, rövidgatyás időszak az lehet, hogy nem ideális a súly miatt sem, nem csak a méret miatt, de én most is és majd a rövidgatyás időszakban is a farzsebben fogom hordani/hordom.A gyerekbetegségek tekintetében szerintem azért olvasd át a fórum második felét.
Én nem tapasztaltam olyat ami miatt nem lennék megelégedve a választással.
A fotókkal kapcsolatban érkezett a legtöbb vegyes érzelem, kinek tetszik, kinek nem.Illetve ha használsz általad megszokott, csak Samu-n elérhető funkciókat, az nem mind található meg Honor-on, pl. az ütemező, vagy valami ilyesmi
Vidéken esetleg a szolgáltatóhoz nézz be megtapogatni, hátha van kirakva.
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Sziasztok!
Gondolkozom S23-ról áttérni egy ilyen telóra. Első sorban kíváncsiság, második sorban a jó kamera az ok.
Sosem volt még Huawei-Honor telefonom. Nem tudom, milyen a rendszer, de spec és tesztel szerint magasan másik liga mint az S23.A vízállóság nem nagyon érdekel, úgyis szolgáltatótól biztosítással veszem. Úszni viszont fog, efelől semmi kétség.
Van egy A04s teló itthon, az méretben kb. hasonló (súlyban nem), az sem bosszant. No meg volt már nagy telóm. Bár jön a rövidgatyás idő, akkor lehet még bosszúság a méret.Ami nagyon érdekelne összefoglaló hijján, hogy gyerekbetegség van-e? Illetve mennyire ajánlott tokot tenni rá mert a jelenlegin is csak elvétve van?
Matt hydrogel fóliát szoktam használni, de íves kijelzőre még csak olyanra tettem, ami csak oldalt íves. Ez viszont alul-felül is. Nehéz rá tenni, rajta tartani, vagy könnyen fóliázható? Tok felnyomja-e általában? Tudom, tok és fólia kombó függő jó részt.A fekete nekem nagyon komor, de 40+ pasiként mennyire lenne gáz a zöld? Sajna csak képeken láttam, úgy nekem tetszik, de buktam már be úgy teló színét, hogy képen jól mutatott, élőben meg pl. S20FE narancssárga helyett rosegold inkább. Na az gáz. Vidéki vagyok, ne nagyon ajánlgassátok, hogy Mamutban meg itt-ott meg lehet tapogatni. Sajna az nem játszik.
-
NoOne1976
őstag
Beszállsz 4 e-mail címmel? Mert akkor oké
Az elvi matek megy nekem is, de nincs kivel osztozkodni. Vagy ha van nálad/nálatok hely, szólj, érdekel. Régen fizettem egyszemélyest, de túl sok az előfizetés, amire költök, így az ment.
A kérdés arra irányult, hogy mi változhatott meg a beállításokban, amiért az egyik nap még nem zárolt, a másik nap meg igen. Ez pedig tipikus telefonnal kapcsolatos szakmai kérdés, az árától függetlenül.
-
-
Dino69
aktív tag
válasz
NoOne1976 #3449 üzenetére
4790 ft + 5 e-mail cím a prémium.. Szerintem havi egy ezrest megér ha szétdobódik, hogy ne legyen reklám, és kényelmesen menjen a háttérben, illetve gond nélkül fusson a youtube music is. (Főleg, egy jelenleg is majd 400 ezres telefonnál) Nem vitatkozni szeretnék, csak megérteni
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
A Brave böngészőt használom Youtube-ozáshoz, mert nem dobál reklámokat. Ma azt vettem észre, hogy akár normál, akár teljes képernyős módban 1 perc után a képernyő elsötétül, lezárja azt. Én biztos, hogy nem állítottam sehol semmit. Előző napokban még hibátlanul ment. Hol nézzek szét, milyen beállítást keressek?
-
Mikemend
senior tag
A poén az, hogy alapból nem dobja le a wifit, tehát látom, hogy a kapcsolat él. Viszont amikor ez a két, hosszabb hívásom volt, néztem, miért szakadt meg a hívás. Mivel csak Messengeren csinálok ilyen dolgokat, így ezért gyanakszom még arra, hogy esetleg keresztbeakad a wifivel, de korábban nem volt ilyen érdekesség...
Ráadásul miután ledobta a kapcsolatot, nem csatlakozott vissza, csak a telefonon a wifi ki-bekapcsolása után.
A routerre ezért nem gyanakszom, mert állandóan volt jel, és a párom telefonja sem szakadt le, pedig ugyanez a telefonja van.Plusz ha más netezést csinálok (facebook, youtube stb.), ott sem tapasztaltam leszakadást. Úgyhogy még nyomozok, csak kíváncsi vagyok, másnál is előjött-e.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz
Mikemend #3440 üzenetére
De, igen, többször megtette a pár nappal ezelőtti frissítés óta. Máskor csak nem veszed észre. Sajna nálunk vizefón one, az amúgy is eldobálja néha. Mármint párnaponta dobálja kb. 1 óráig, v ki is marad pár percre. Biztos fejleszlesztés, a tv-t is szétb.szták.
Amúgy mik ezek a kínai felugró üzenetek itt-ott?Próbalom a szövegkivonást képről, arra is.
2-vel ezelőtti frissítéstől jönnek.
Yodee: ha router lenne, percekih nem.csatlakozna, amíg újra fel.nem.építi a kapcsolatot.
[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
Nálatok nem dobálja manapság a wifit? Vagy csak messengernél fordul elő? Ugyanis az elmúlt két napban egyszer hanggal, másodjára videóval beszélgettem messengeren és wifin, aztán random beszélgetési idő után eldobta a telefon, mintha kikapcsoltam volna a wifit (a wifi jel sem jelent meg a felső sávban). Kikapcsoltam a wifit és vissza, azonnal csatalakozott, tehát nem router...
-
Mikemend
senior tag
Ez egy izgalmas funkció, ami a Honor 7-ben van. Kíváncsi leszek, mi is megkapjuk-e valamikor.
-
Predatorr
őstag
válasz
SsPL711 #3435 üzenetére
Beállításokban megtaláltam, 20 tételre beállítva. Nem jött le semmi, kiderült, nincs aktiválva.
Csináltam neki parancsikont, kiléptem teljes képbúlől, most van egy üres oldalsávom, + a behúzható gyorsapp sáv.
Mi a f.szért nincs ez benne alapból?
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz
alkatraz3000 #3432 üzenetére
Anysoft keyboardom van. Samu sidebaron megvolt minden kivágott elem, de azért nem cserélném vissza ezt arra a rengeteg bugra mellé.
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy van-e a telefonhoz ,,rendes" uvegfolia ami lekerekitett a szélén és teljes felületen ragad, nem csak a széleken egy fekete csíkban? Akárhogy turom a magyar és kínai oldalakat csak sík és kisebb vagy teljes de csak szelén ragadot találok...
-
Predatorr
őstag
válasz
alkatraz3000 #3430 üzenetére
Melyik az az ikon? Sehol nem, találok vágólapot a szerkesztőben, pedig nekem is jól jönne. Vagy egy Samsung szerű oldalsáv.
-
negoro
csendes tag
válasz
alkatraz3000 #3428 üzenetére
Ezt olvasd el, és profi leszel! (ebben 🙂)
https://support.microsoft.com/hu-hu/topic/hogyan-m%C5%B1k%C3%B6dik-a-v%C3%A1g%C3%B3lap-a-microsoft-swiftkey-keyboard-haszn%C3%A1lat%C3%A1val-322f9977-dab7-4edb-a7aa-e1c0611cf7eb -
negoro
csendes tag
válasz
alkatraz3000 #3426 üzenetére
Konkrétan a felső sor, vagolap ikon 😉
-
negoro
csendes tag
válasz
alkatraz3000 #3424 üzenetére
Ekkor is? : "Rögzítse a vágólapon lévő elemeket, hogy 1 óra után ne járjanak le"
-
alkatraz3000
senior tag
van egy probléma, amin nem tudok eligazodni. Kipróbáltam Swiftkeyel is, meg a Gboardal is, de ugyanaz a hiba. A billentyűzet vágólapján nem maradnak meg a korábbi kivágások, mint mondjuk egy Samsung telefonon. Hiába kapcsolom be a szinkronizálást, stb, akkor is eltűnnek X idő múlva.
-
jegenye77
addikt
Megvan köszönöm
Eddig azt se tudtam, hogy ilyen is van és, hogy kapcsolódott be. -
jegenye77
addikt
Pár napja ez az értesítés jelenik meg folyamatosan.
Nem elég, hogy a nagyfogyasztású alkalmazásokra is állandóan figyelmeztet most ez is.
Ki lehet lőni valahogy?
-
CzGabesz64
csendes tag
Üdv! A samunak nem rosszak a kamerái csak sajnos tiszta fényzaj én emiatt nem vettem azt. Sajnos már jól megvilágított beltéren is. Szerintem a Doxmark os tesztek azért tükrözik a különbséget! Régebben is azért vettem a samu helyett P40 prót! De ettől fügétlenül nem vennék Magic 6 prot, de S25 ultrát sem a te helyedben!!
-
VanAzAPénz
tag
Szia!
NEM.
DXO-t felejtsd el, nem etalon.
Jómagam S23/S23U-ról jöttem és akkora különbség nincs szerintem.
S24U-t csak pár percig használtam/pár fotó.
Nemrég jött ki a HM7Pro és azon a bizonyos AI-s javításon kívűl tesztekben nem láttam sok változást. Értem ezalatt hogy a képet nem túl valósághűek , és ahogy mások előttem jól megfogalmazták , inkább Social Mediás jellegű képeket készít.
Vagyunk páran, akik szerint olajfestmény szerű. -
ROBOTER
addikt
A főkamerából hasonlókat lehet kihozni, a Magic6-nak nagyobb fényerejű az objektívje, a Samsungnak picit nagyobb a látószöge, ez utóbbi ízlés kérdése (S: 24mm; H: 27mm). Ha enyhe nagyítás a cél, pl. 2x-es, és nagy képméret kell, az S24U akár jobb is lehet.
Ha a 67mm...110mm eq. gyújtótávolság tartomány fontos neked (pl. portrék, tárgyak stb.) akkor Magic6 Pro. Ez 2,5..4x-es zoom a főkamerához képest. A 2,5x még natív optika, a 4x már hibrid nyilván.
Ha az 5x-ös zoomnak hívott (S24U-nál ez 111mm eq.) vagy ettől nagyobb gyújtótávolság a fontos, tehát sokszor távoli dolgokat fotózol, és van elég fény, akkor a Samu. A samu tele szenzora viszont kisebb, a teleobjektív fényereje is kisebb, ezért csak jó fénynél lehet kihasználni.
Az ultranagylátónak a szenzora gyengébb a Honorban (az objektív viszont szebb rajzú), kb. egyforma a végeredmény. Én ebben picit csalódtam, főként az algoritmusban.
A 24U 3x-os zoomja (a 4. kamera) egy légypiszok méret, még csak nem is fényerős az objektív, sok fényben jobb lesz, mint a főkamerából kivágott kép, beltérben felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
pszihó
aktív tag
Üdv csak a Dxomark kamera tesztjét véve alapul. Érdemes elcserélni egy Samsung S24 ultrát(512-es) Egy Honor Magic 6 pro-ra?
Honor 158 pont 3. hely
S 24 ultra 144 pont 28. hely -
Predatorr
őstag
válasz
SsPL711 #3408 üzenetére
Nem értem, mit nem értesz.
Arra voltam kíváncsi, működik-e, ill. mivel nem a telefon type-c csatlakozása. Haylou csak 1 példa volt, hogy a MagicOS (ON!) miatt nincs multipoint Honor (ON!) telefonokkal. Redmi másik példa, hogy azzal meg van (ON!). Szerintem ez minden Magic6 Pro tulajt érinthet.
Végül gordiuszizáltam a problémát, rendeltem egy Edifier W830NB-t, viszi a hangot USB-n, megspóroltam 14 rongyot, befektettem a fülesbe.Aztán, hogy Magic6 Pro-n is működik-e (ON!), majd meglátom.
Elég sokat láttam már ahhoz, hogy semmiről ne feltételezzem, hogy zökkenőmentesen együttműködne bármivel, amivel „kompatibilis”. -
ROBOTER
addikt
A témához:
Nekem iBasso DC04 van, ami a szimmetrikus kimenetű verziója a DC03-nak. Ebben két sztereo DAC van, azaz 4 csatorna, ezek ellenütemben működnek, ezért 5 pólusú Pentacon csatlakozója van. Szépen megy a Magic6 Pro-val, sőt, mintha több kakaó jönne ki belőle, mint a korábbi Xiaomi telefonommal.
Egyébként az USB Audio Class 1 és Class 2 szabványok írják le ezeket. A Class 2 már tud Hi-Res Audio szolgáltatást és 32 csatornát. Amelyik készülék támogatja ezeket a legalapvetőbb szabványokat (2009-es a Class 2), azzal működnek ezek a külső cuccok. Nekem az iBasso ki volt már próbálva a Samu tablettel, 1 db Mac + legalább 3 db Win/Linux notebookkal, iPhone-nal, 3 Androidos telefonnal, mosógéppel, vasalóval, még soha semmilyen problémát nem tapasztaltam.
A MOTU stúdió hanginterfészem egy fokkal komolyabb kategória, az is ment a notebookokon kívül a tablettel, sőt ha az USB-C-s dokkolóba dugtam a MOTU-t és a dokkolót a telefonba, akkor is működött.
-
Xelo
addikt
válasz
SsPL711 #3404 üzenetére
kompatibilitási problémák abból adódhatnak hogy némelyik dongle dac nem tartja be az usb specifikációkat és több power kellhet nekik mint amit a telefon usb-n le tudna adni. pl iphone-ok max 100ma-t tudnak usb-n de több dongle dac többet kér ettől azaz jelentkezhetnek kompatibilitási problémák. az ibasso dc07 pro pl pont ezért speciális mert dongle-vonalon viszonylag erősnek számít de mégis 100ma-alatt vesz fel hogy biztonságosan működjön minden mobillal.
-
SsPL711
őstag
válasz
Predatorr #3407 üzenetére
Bocsánat, nem kioktatni vagy letámadni akartalak, csak nem értem pontosan a problémákat.
Ha kicsit részletesebben leírod és meg is értemakkor lehet, hogy tudok segíteni ha lehet.
De, azért ne haragudj már meg, de ide hozod a haylou-t mint nem is tudom milyen márkát, holott, egy nagyon Budget márkáról beszélünk, aminek az esetében nem is gondolom, hogy anyira ügyelnének az ilyen-olyan kompatibilitási vagy szabvány megfelelésekre vagy a firmware frissítésekkel kijavítható problémák kezelésére.
Sajnos az ilyen jellegű problémák kiküszöbölésére vagy azért, hogy eleve ilyen problémák ne is merüljenek fel, jobban zsebbe kell nyúlni, erről nem tehetek.
De, én nem várnám el egy haylou vagy EarFun márkától, hogy ezeket rutinosan hatékonyan orvosolja, had ne bontsam ki, hogy a Budget márkák mire hivatottak.Amiket én használok azokkal nincs ilyen probléma vagy már a kiadás után röviddel orvosolták és/vagy van folyamatos támogatás.
Korábban én is bajlódtam olcsóbb márkákkal, sajnos bekellett látnom, hogy jobban jártam volna ha már az elején "kicsit" vastagabb árcédulával rendelkező gyártót/eszközt választok és nem éreztem volna, hogy kidobott pénz volt a korábbi gazdaságosnak tűnő választás, beruházás.
Kiragadok egy részt, amit nem értek: a HM6P nem támogatja a multipoint-ot?
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz
SsPL711 #3404 üzenetére
Akkor lassan leírom +1*: nem minden telefonnal működik rendben vagy egyáltalán. Pl. csak HarmonyOS-szel a haylounál nincs multipoint, vagy Earfunnál LDAC-cal, stb. Megvan? Persze HINNI lehet bármit, meg hivatkozni mindenféle szabványra, amelyekre sokszor szarnak a gyártók. Fel sem tudom sorolni, hányféle „támogatott” szabványt láttam, amelyek valamiért nem, vagy hibásan működnek bizonyos eszközök között. Összekevered a szabványok kompatibilitását (és még az sem mindig igaz) a hardverek/szoftverek kompatibilitásával.
Szóval megkérdeztem a Honoros tapasztalatokat a telefonom topicjában. Elnézést. -
SsPL711
őstag
Ezt a DAC témát akkor sem értem, hogy miért lenne Honor specifikus.
Ez egy külső hardver, periféria.
(Emellett a telefon is rendelkezik valamilyen belső D/A processzorral.)
USB-C vagy A csatlakoztatási lehetősége van, ha a telefon ezek valamelyikével kompatibilis akkor oké, fog digitális audio jelet adni a külső DAC-nak, amit majd a DAC feldolgoz a képességeinek megfelelően, amit analog jellé alakít és küld az analog kimenetére.(Pl.:Jack)
Az LG V30-as téma az megint más, az rendelkezett egy beépített DAC-al, amit ki/be lehetett kapcsolni menüből.
Ilyen drágább DAC hardver nem minden telefonban van alapból, ezért van létjogosultsága a külső DAC-nak amiket különféle gyártók készítenek telefonokhoz is.
Itt szerintem nincs olyan, hogy kompatibilis vagy sem.
Valamint ha nem olyan forrásból hallgatsz zenét mint pl TIDAL vagy saját letöltött és telefonon tárolt flac, vagy sacd anyag, akkor kb. mindegy min hallgatod az mp3-makat, vagy a YT-ot vagy YT Audio-t.A BT-os hang reprodukció pedig egy másik téma, ott az adott verzió 5.0, 5.1, 5.4 LE és a BT codec számít.
Ha a telefon BT egysége nem képes magas felbontású codec-et használni, akkor hiába veszel LDAC vagy AptX HD, vagy AptX Adaptive felbontásra képes fülest, nem tudod kihasználni.Én befejeztem az OFF-os témát, akinek ez fontos nézzen át a Fejhallgató erősítő/DAC topikba vagy a BT fejhallgatós topicba és az alap információkat szerezze be azzal, hogy veszi a fáradtságot és elolvassa legalább az első pár ezer hsz.-t.
Vagy a neten néz utána más forrásokból a témához szükséges alap információknak. -
Predatorr
őstag
válasz
Mikemend #3402 üzenetére
A M6 Pro is (MagicOS) egyedi, hogy nem feltétlenül támogatja a multipointot. A Redmi Buds 5 Pro-val pl. megy (LDAC-vel is, amit meg az Earfun nem tud), pedig az is Xiaomi, mint a Haylou.
A legnagyobb probléma, h BÁRMIT akarsz venni, folyton azt lesheted, kompatibilis-e valami mással, míg ez pár évtizede nem volt gond. Mondjuk akkor még nem kb. felügyelet nélküli MÉH telep volt a piac. -
Mikemend
senior tag
Csak off-kitérő a DAC témához: az LG V-szériája támogatta a Quad DAC-ot jacken (a V30 tuti), ebben is kicsit egyedibb volt anno.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megnövelt felbontás, egyedi szenzor, finomabb formavilág, csúcskategóriás körítés.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LED világítás a lakásban
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...