-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tajati #145926 üzenetére
Total Commander, CTRL+B (minden fájl mutatása az összes almappával együtt) és rendezed kiterjesztés szerint. Így azért elég könnyű szétmazsolázni legalább típusok szerint. Aztán ha kell dáum vagy egyéb szerint is az már más tészta.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tajati #145926 üzenetére
Mi lenne a cél ?
Lementeni a fájlokat , rendezetten ?
Mert , akkor marad a kézi mazsolázás.
Erre a Total Commander-t tudom javasolni.
Eggyik oldalon a "forrás" mappák, könyvtárak.
Másik oldalon a "cél" mappa / almappák....ezt létre hozhatod ugyanazon a HDD-n, PC-n , NAS-on is és alkotsz egy logikus felépítést.
Aztán "csak" áthelyezed a célmappába a fájlokat.
Végül törlöd a "kesze-kusza" mappaszerkezetet a "forrás" oldalon.Megtekinteni, hogy melyik mappában mi van?
Erre korlátozottan de használható az IrfanView / Miniatűr nézete :Beolvassa a mappa tartalmát.
Bal oldalon lehet látni a könyvtárszerkezetet és nyitni/zárni a mappákat. Ha rákattintasz egy mappára , akkor pedig jobb oldalon mutatja a képeket / videókat.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi külső HDD-m. Rengeteg mappa és mentés. A legfontosabbak a képek és videók rajta. Sajnos baromi rendszertelen és nagyon sok mappa és alkönyvtár található rajta, semmi féle logikával. Létezik valamilyen program ami indexeli a komplett merevelemezt és kigyűjti az összes fotó és videó fájlokat, hogy ne kelljen egyenként minden mappán végigmenni? -
teptep
senior tag
válasz
Rewmac #145921 üzenetére
USB telepítő pendrive-ot kell létrehoznod. [Rufus] alkalmazásban kiválasztod a pendrive-ot (legalább 8GB) és az ISO fájlt. A Rufus pedig megformázza és rámásolja a kibontott ISO állományt. Másik módszer, hogy te formázod meg, becsatolod az ISO-t, és a fájlokat rámásolod.
A Win10 oprendszer alól pedig kiválasztod az USB meghajtót és kitallózod a Setup.exe alkalmazást. Szokták még mondani, hogy legyen a rendszerről biztonsági mentésed. Bár ha véletlenül nem megy a frissítés, akkor úgyis tiszta telepítés kell, hiába van mentésed. -
-
teptep
senior tag
válasz
Rewmac #145915 üzenetére
Letöltöd a 23H2 verziót ISO formátumban: [#26066]
Kiírod pendrájvra és lesz egy Win11 telepítőd.
Felbootolsz a Win10 rendszerrel, és elindítod az USB Setup.exe alkalmazását.
Ekkor frissülni fog a rendszered 23H2-re.
Duplán klikkelsz erre a reg fájlra, és ezzel rögzíted, hogy a 23H2 ne kínálja fel a 24H2-t.
===DisableUpgrade.reg===
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"ProductVersion"="Windows 11"
"TargetReleaseVersion"=dword:00000001
"TargetReleaseVersionInfo"="23H2"
=======================
Esetleg az lehet bukta, ha nem Win10, hanem valami ősi Win7-8 kulcsal telepítetted a Win10-et, mert az már a 11-re nem érvényes. -
Rewmac
tag
Sziasztok,
Tudok úgy frissíteni Win 10 Pro-ról, hogy 23H2-re menjen és ne 24H2-re?
-
shipfolt
kezdő
válasz
teptep #145863 üzenetére
Nektek kellene vegre felfogni, hogy 50 eves baromsagba ragadtatok bele, mintha piti valosagshow-ban elnetek.
A valodi kerdes az, hogyan lehet megtudni a win-ben, ha az esemenynaplo es a win update egeszen mas dolgokat ir?
Hol lehet megbizhato log-ot talalni, hogy mikor mi tortent?Telepitesi naplonal 01.19-i az utolso bejegyzes.
A win update elozmenyeknel 01.16-an volt egy osszesitett frissites (KB5...09) es egy (dot)Net frissites. Azota azt irja, hogy nincs ujabb elerheto frissites.A VGA driver 2024 augusztusi, azota nem frissult.
Az "ikonok frissulese" 01.27-en tortent, akkor egyetlen szokatlan bejegyzes van, egy "DNS Client events", hogy wpad-nal DNS kiszolgalonal idotullepes volt.
(ismetlodo figyelmeztetesek vannak, hogy a win hello szolgaltatas nem indul, arra tippelek, hogy azert, mert azonnal webre akar csatlakozni, de offline-ban indul a gep.) -
teptep
senior tag
válasz
tylerddd #145905 üzenetére
Csak találgatni lehet, de szerintem sanszos, hogy szoftver gyártónál már nem lehet aktiválni. (Egy TCP/IP monitorral meg lehetne nézni, hogy hova akar kapcsolódni, létezik-e még az a webhely?) A régi gép ProgramData, AppData mappáiban kellene keresgélni, hogy vannak-e az alkalmazásnak tárolt adatai és azokat átmásolni. Valamint a regedit HKLM, HKCU/Software kulcsok alatt megkeresni az alkalmazás bejegyzéseit és exportálni/importálni.
-
tylerddd
veterán
válasz
tylerddd #145898 üzenetére
Odáig jutottam a dologgal, hogy az átmásolt program működik, de aktiválni kellene. Internetes aktiváció során a serialt kéri, ami megvan, de internetkapcsolatos hibára hivatkozva nem sikerül. Elvileg 15 napig menni fog anélkül. Most azt nem tudom, hogy azért van, mert nem telepített a cucc vagy már nem lehet aktiválni, mert nincs támogatva. Egyébként 2020-as volt az utolsó telepítés. Aki akkor megcsinálta neki informatikus viszont sajnos elment közben.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
LOTR
addikt
sziasztok
segítséget kérnék, kaptam egy usb-s m2-es ssd-t (nem tudom fontos tényező e ez az adat), hogy másoljak rá néhány sorozatot
a probléma pedig az, hogy másolás után az mkv fileokat megnyitva a lejátszó hibát ír ki a fileokban (hdd-re másolva nincs gond)
ilyesmit: [link]elképzelhető, hogy hibás az ssd és az okozza? (hd sentinel szerint az állapota ismeretlen)
vagy mi lehet a megoldás?
köszönömOne Ring to rule them all
-
válasz
efemm #145901 üzenetére
Hidd el, a kettő között nincs átjárás. Ha valaki az egyiket megszokta, nem fog váltani.
Én musescore-t használok tizenX éve, nem fogok váltani (bár iPad-en az ingyenes Sibelius eléggé hiánypótló, mivel musescore sajnos nincs mobil platformra, úgyhogy az irányban már elcsábultamde asztali gépen marad a musescore).
-
Armagedown
őstag
Ha valakinek van kedve egy kis agyzsibbasztásra, megnézheti ez a videót
Miért fontos az UEFI-ben történő telepítés?! Bios beállítás?! SecureBoot?! MUTATOM!
Ennyi marhaságot kevesen mondanak egy videóban.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
efemm
tag
válasz
tylerddd #145893 üzenetére
Megpróbálnám a helyedben először egy másik gépre külön átvinni a programot. A fájljai talán csak a saját könyvtárában vannak a Program Files /Program Files (x86) -ban, registry-t meg kell túrni a beállításaihoz. Amit találtam a neten, hogy (milyen) spec fontok kellenek neki. Ha megvan a telepítője, akkor először telepíteni, utána átköltöztetni a registry beállításait és a fontokat.
-
Marci112233
addikt
válasz
tylerddd #145893 üzenetére
Ha nincs messze az ismerős, akkor ha régi gondolom nem nagy a mappa mérete sem ahol van. Ha így van egy Pendrive-ra lemented, és felrakod egy másik gépre, akár a sajátodra hogy elindul-e. Ha igen akkor nyert az ügy. Én így vittem át konrétan a 2005-ben kiadott Need for Speed Most Wantedet egyik gépről a másikra tesztként és azóta is indul és megy rajta a játék.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
tylerddd
veterán
Üdv! Egy ismerős Win10-es gépe rottyon van, újra kellene húzni. Van viszont egy olyan szoftver rajta, ami eleve régi és ritka (Sibelius 4, kottaszerkesztő). Mit javasoltok? Gondolom nem lehet átmenteni ezt a telepített szoftvert az új Windows-ra!? Valami ötlet? Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
sinick
senior tag
válasz
sinick #145855 üzenetére
Sziasztok!
Na! Eredeti problémám itt: 145845
Alaplapon RGB-nél ADD_GEN2_1 lehúztam, majd vissza és meggyógyult. Vagy behülyült és le meg visszadugással nagyon reseteltem a LED vezérlőt (ha van egyáltalán) vagy valami mikro-nano-szubatomi kontakthiba volt, mert lecsúszva nem volt. Gombbal meg Armoury Crate is vezérli.
Házat megbontottam. Áramtalanítottam, RGB-nél ADD_GEN2_1 lehúztam, VGA kivettem. Áram vissza, indítás és van előlapi LED. Áramtalanítottam, ADD_GEN2_1 vissza, áram vissza, indítás és megint csak van előlapi LED. Áramtalanítottam, VGA vissza, áram vissza, indítás és megint csak van előlapi LED. Áramtalanítottam, minden vissza és készre összeraktam, áram vissza, indítás és megint csak van előlapi LED.
-
-
efemm
tag
-
Skillet
addikt
Sziasztok. Fogalmam sincsen, mennyire vagyok a kérdésemmel jó helyen... Irányítsatok át, ha nem!
Pár napja a Yahoo mail fiókom azt csinálja, hogy a bejövő mappából mindent áthelyez a szemét mappába... És ezt naponta többször is eljátsza. Kézzel kell visszaraknom a leveleket a bejövőbe.
Minden ötletet szívesen veszek, ami segíthetMess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
válasz
Rockland #145880 üzenetére
Összeszerelésnél, ez a hátlapból (I/O shield) kiálló pöcök a LAN csatlakozó fölé kellett volna kerüljön, de általában ha nincs kézileg egy kicsit felfele megnyomkodva akkor esélyes, hogy ez a végeredmény.
A legegyszerűbb lehetőség, hogy néhányszor meghajlítgatod és nagyon hamar letörik és innentől meg van oldva minden.
A nehezebb, hogy kiszeded az alaplapot, felhajlítod, majd visszaszereled az alaplapot.Szerk: OK write only kikapcsolva, Csupingo már mindent leírt.
[ Szerkesztve ]
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
Csupingo
veterán
válasz
Rockland #145883 üzenetére
Elvileg némi tartást ad a portoknak, mert rugalmasan feszíti őket. Talán testtel, földel is, de azért nem nélkülözhetetlenek szerintem.
Ott akkor más gond is lehet, mert azt leszámítva, hogy ez elzárja az utat, más gondot nem igazán tud okozni. Pl. az érintkezők is a csatlakozó másik oldalán vannak.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz
Rockland #145880 üzenetére
Kevésbé elegáns, de egyszerűbb, gyorsabb, ha azt a lemezt kivágod a lan port elől. (Jó csipőfogóval.)
Korrektebb megoldás, ha kiveszed azt az alaplapot és azt a lemezt a lan port fölé hajlítod, mert azoknak ott a helyük, csak összerakásnál nem figyeltek erre. Ehhez sajnos ki kell tekerni minden alaplapi csavart és annyira hátramozdítani a lapot, hogy fel tudd hajtani a lemezt.
Esetleg addig hajtogatod, tornáztatod kifelé, míg le nem törik.[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Ez a külső kijelző laptophoz is jó lenne?
[link] -
Blaster
junior tag
Nem sikerül az OpenVPN beállítása egy kis irodában.
Egy TP-Link AX53 (V2) adott (Telekom jelosztón, bridge módban), amin konfiguráltam a DDNS-t és bekapcsoltam az OpenVPN Server-t (egy custom porttal). Certificate-et persze generáltattam, a kiexportált .ovpn fájlban pedig átírtam az IP címet a DDNS host-ra (a custom port is stimmel benne). A DDNS jó IP címre mutat, szóval az működik.
A kliens masinára felment az OpenVPN community edition legújabb verziója, importáltam a konfig fájlt, de állandóan
TLS handshake error
-t ír a log (a hivatalos kliens se csatlakozik).Ha a velső hálóról mobilnetre rakom át a kliens gépet és úgy próbálkozom, akkor ráadásul
Cannot resolve host address
-t kapok.Mit tehetnék? Fos a router? Nincs hozzá sajnos még idei firmware.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
Rewmac #145870 üzenetére
Csak nekem furcsa, hogy 240ezres proci, 100e-es lap és 50e memória mellé már nem fér bele egy 50e-es SSD?
Jó, hogy mentsem a dolgot, függ attól is, hogy most milyen van, miről váltasz.
Ha pl. egy gyors PCI-e 3.0-s nvme, vagy 4.0, akkor lehet, hogy tényleg nem éri meg váltani.
(mondjuk egy pci-e 5.0 azért biztos nem lassú)
-
Rewmac
tag
válasz
efemm #145867 üzenetére
Igazából Am5-re szeretnék frissíteni egy 9800x3d-vel, Gugabyte Gaming X B850-es lappal. A Ddr5 ramra egy cl30 6000mhz EXPO tippet kaptam 32gb. Nem tudom ezek a komponensek jól mulatnak-e együtt? Tápom van egy 1000w atx 3.0 seasonic, illetve a proci hűtőm egy ak620 am4-re de úgy tudom az jó am5-re is.
Viszont nem akarok még 50 ezeres ssd-t venni. A Windowsom retail key-s elvileg lehet újra rakni csak eddig mindig vettem új ssd-t amikor új lap lett, de ez most kereten felül lenne. Megérné átteni vagy mindenképpen újra kellene rà telepíteni a windowst? Mennyire rizikós csak úgy berakni és hagyni h tegye a dolgàt? Nem jelentkeztem be Win11-be soha.
Igazából így egy szuszra
Remélem nem off csak biztosra mennék.
-
Csupingo
veterán
válasz
Rewmac #145864 üzenetére
Akár a milyen gép topikban is érdeklődhetsz.
-
King Unique
titán
válasz
Rewmac #145864 üzenetére
Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Ha új asztali PC vásárlása a cél, vagy a meglévő fejlesztése, mert nem derült ki a leírtakból.
Egyébként a "Build frissítés" nem világos mióta számítógép csere / frissítés, amikor azt pl. a Windowsok közötti verziófrissítésre is használják, de mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Rewmac
tag
Sziasztok,
Build frissítés előtt állok, nem tudom ez-e a megfelelő topic ahol lehet kérdezni ha nem akkor melyikbe tudok kérdezni? Köszönöm.
-
teptep
senior tag
válasz
shipfolt #145858 üzenetére
"Ha lathatoan van egy szokatlan jelenseg, de az esemenynaploban nincs nyoma, akkor hol mashol lehet nyoma?" Fogd már fel végre, hogy az egyáltalán nem "szokatlan jelenseg", és nem utal semmiféle támadásra. Mindenki ezt írta itt neked. Felejtsd el azt a srácot is meg az "osregi webes tanacsait" is...
-
válasz
Marci112233 #145860 üzenetére
Szia. Nem nem fog. Annyit tegyél meg max, hogy mikor párosítod, akkor ne legyen bekapcsolva a másik. Ezt is csak azért ha 2 ugyanolyan nevű lesz, tudd hogy melyiket párosítsd. Ennyi.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Felraktam egy napja a kérdést a Milyen egeret vegyek topikba is, de mivel konkrétan tudom mit is akarok, lehet azért nem jött válasz, így ide is kirakom hátha itt kapok választ.
Több mint egy éve vettem egy ilyen kis logi egeret a másodlagos asztali PC-hez. Meg is vagyok vele elégedve és vennék egyet a laptopomhoz is aminél most még egy A4-Tech G10-810F van. Na most a laptop és az asztali PC 1 métertől vannak egymástól. Ha veszek egyet a laptophoz is akkor a két egér nem fog összeveszni? Tehát a laptopé a PC vezérelni vagy fordítva, vagy épp kiütik egymást és egyik se működne? Az A4-Tech G10-810F-től nem féltem mert az nem BT-vel megy.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
shipfolt
kezdő
A kerdesem tovabbra is az, hogy hol lehet megnezni, hogy mi tortent, ha az esemenynaploban nincs nyoma?
Az egyetlen szokatlan bejegyzes egy "DNS Client events", hogy wpad-nal DNS kiszolgalonal idotullepes volt. (ismetlodo figyelmeztetesek vannak, hogy a win hello szolgaltatas nem indul, azokat nem tartom lenyegesnek)
Telepitesi naplonal 01.19-i az utolso bejegyzes, a win update elozmenyeknel 01.16-an volt egy osszesitett frissites (KB5...09) es egy (dot)Net frissites. Azota azt irja, hogy nincs ujabb elerheto frissites.
A VGA driver 2024 augusztusi, azota nem frissult.Azert irtam le reszletesen, hogy mi tortent, hatha segit, de ugy tunik, kar volt. Az, hogy szokoevenkent jon hozzam valaki es mond valamit, az egy dolog, de orulnek, ha visszaternenk a lenyegre:
Ha lathatoan van egy szokatlan jelenseg, de az esemenynaploban nincs nyoma, akkor hol mashol lehet nyoma?
Az is erdekes, hogy a win frissitest a telepitesi naplo 3 nappal kesobbre irja - talan a win-es utomunkaknak akkor lett vege?
-
sinick
senior tag
válasz
Vismajor01 #145848 üzenetére
Szia! Köszi! Kipróbáltam, nem jó. Azt kéne kideríteni, hogy ház vagy alaplap bibi-e. OS szerintem nem lehet, mert már bekapcsoláskor, boot előtt tudott világítani a ház, lehetett fix színeket kis gombbal kapcsolgatni (meg az alaplap, VGA világítása megfelelően is működik). Írok majd a ház meg alaplap gyártónak, még van mindkettőre fél év gyártói garancia.
-
asus1
aktív tag
válasz
shadow1901 #145849 üzenetére
Intel Dual Band 7260 HMW, ez jó lehetne, mert AC-s, de ha elkezdem túrni a netet mindenhova az van írva, hogy HP, Lenovo laptopokkal nem megy. Oké, hogy laptop van odaírva, de ez a gép ami nekem van, kérdéses, hogy inkább abba a kategóriába tartozik alaplap szerint(laptop memória kell bele pl., kicsi az egész) ahhoz pedig, hogy kipróbáljam és megvegyem, drága.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
asus1 #145846 üzenetére
Milyet találtál, honnan tudni, hogy nem kompatibilis a HP gépeddel? Milyen való bele? Biossal nem kompatibilis? Olyanról hallottam már, hogy intel procival hajlandó elvileg menni. De én konkrétan nem láttam a saját szememmel, illetve csak úgy a próba kedvéért nem lett kipróbálva nem inteles gépben sem tudtommal. Nem a bios fog forgalmazni rajtuk, hanem az OS.
[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
galervin93
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy civil egyesület, aminek szeretnék létrehozni egy facebook oldalt. Én magam nem használom a face-t, regem van, de csak azért, mert használom a Messengert (még akkor regeltem a Messengerre, amikor még nem volt szükséges hozzá face reg, pár évvel ezelőtt kötelezővé tették a face reget, meg is csináltam, de azzal a lendülettel inaktiváltam is a fiókot - így nem vagyok fent a facen, vagyis nem tudnak megtalálni, de tudom használni a Messengert).
Az előzőek fényében a kérdésem: tudok-e úgy egy face oldal teljes jogú tulaja/adminja (nem tudom mi a hivatalos neve) lenni, hogy inaktív a fő fiókom? Azaz még csak annyit sem szeretnék, hogy egyáltalán ott legyen a nevem vagy bármi ilyesmi, "inkognitóban" szeretnék az oldal szerkesztője lenni.) Vagy egyszerűen csak regisztráljak egy (kamu*) mail címmel, névvel, és csináljak onnan egy oldalt?
*"nem úgy" kamu, mert a szervezetnek van email címe, amit szintén én kezelek[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
asus1
aktív tag
Sziasztok,
Nem találom a megfelelő topikot így szerintem ez lenne az?!
Szóval van egy HP EliteDesk 800 G1 USDT (G2K51EC) számítógépem.
Szeretnék bele venni egy mini pcie wifi kártyát, DE nem találok olyat ami bele való és legalább wifi AC kompatibilis.
A bluetooth nem érdekes, hogy milyen verzió, de a wifi legalább AC szabvány a sebesség miatt. Amiket találtam, mind-mind nem kompatibilis állítólag HP, Lenovo stb laptoppal a bios miatt.
Tudna valaki segíteni?Köszönöm!
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Csilivili RGB konfigként van egy Asus Prime B660-Plus D4 alaplap, Asus TUF-RTX3060 VGA, Be Quiet Pure Base 500DX ház, Logitech G502 X egér, Windows 11 Pro (jogtiszta) konfig és - gyerek szólt, hogy - két napja nem megy a házon az RGB világítás. A VGA meg alaplap belső világítása megy.
Az egészet az Armoury Crate vitte. Karácsonykor jött a G502X egér, annak világítását is lehet buzerálni Logitexh G HUB-on. Windows 11 személyreszabásban dinamikus megvilágításban csak az egér van, az is ki van kapcsolva (dinamikus megvilágítás elsődleges kezelője az Armoury Crate).
Ami érdekes, hogy az Armoury Crateban a devicesben a VGA kiválsztása is csak teker teker. De a fény vezérlehető.
Armoury Crate uninstall, majd letölt és install megvolt.
Mi az isten ez?
Szerk.: BIOS-ban Aura állítgatás megvolt. Házon lévő fény kapcsolgató gombocska semmit sem csinál a világítással.[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok, adott egy Dell KB700 billentyűzet, aminek az egyik billentyűje kitört. Hasolnó egy laptop billentyűzethez, a billenyű tartó pöcke tört el. Tudnátok segíteni, valahol lehet ilyen pöcköt beszerezni?
-
BiP
nagyúr
válasz
shadow1901 #145840 üzenetére
meg lehet az is, hogy a dwm.exe restartolt egyet a háttérben. Vagy simán a háttérképcserélő eleme a windowsnak nyűgös volt, és újraindította az explorer.exe-t. Bármi lehet.
Persze nem baj, ha az ember éber, de azért az alusipkát se kell felvenni.Ha nagyon aggódsz, érdemes víruskergetőket végigfuttatni egyszer meg malware-re is ellenőrizni, (bár a beépített Defender is jelzett volna), de gyanítom semmi komoly.
Nálam is néha villan egyet, pont nem szoktam vele foglalkozni.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
shipfolt #145838 üzenetére
Asztalon jobb egérgomb frissítés is képes olykor megvillantani az ikonokat. Tehát akkor éppen feltöröd saját magad?
Explorer.exét bezárod el is tűnnek...
Brave nálam iszonyatosan zabálta a hardvert, az is megakaszthatta egy pillanatra az explorert/elkezdte használni a vga-t. Vagy az épp kikapcsolt frissítések ellenőrizték a VGA drivert.
Ha van ilyen srácod, miért nem az ő tanácsát kéred? Ha neked is gyanús a mondandója, hisz ezért kérdezősködsz itt, miért hallgatod meg?[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
shipfolt
kezdő
válasz
Pyttawrx #145836 üzenetére
Amint irtam, ket dolgot tudtam ellenorizni.
Az egyik az esemenynaplo, a masik a win update, ahol alul vannak az egyebek, aminel a drivereket frissiti.
Egyiknel se talaltam semmit, ezert kerdezem, hogy hol mashol erdemes kutakodni, mert az ikonok villanasa (frissulese?) azt jelzi, hogy valami tortent az oprendszerben.Nem aggodok, a srac szerint egy osregi webes tanacs szerint az asztali ikonok villanasa azt jelzi, hogy valami valtozas tortent az oprendszerben, vagy valami telepitesre kerult.
Mivel ez webes csatlakozas utan par perccel tortent, amikor a bongeszon kivul semmilyen mas program se futott, meg win update se, ezert mondta, hogy kintrol jott valami.
Esemenynaplot majd reszletesen megnezem, hogy mik vannak, ha jol emlekszem, valami wpad-nak volt valami hibauzenete, hogy nem tudott csatlakozni valahova?
-
w.miki
veterán
FAM01 nyomtatványt hogyan tudom megnyitni
Telepítettem az AbevJavaOracle.exe-t, de nem társult vele ez a .jnlp fájltípus[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Valkűr
addikt
válasz
shipfolt #145825 üzenetére
Ennek semmi köze a kémkedéshez, ez szimplan valami frissités vagy valami egy pillanatra beakadt a gépen… Azért ennyire nem kell fosni a Hacker támadástól, hidd el ott nem te leszel a célfont, hacsak nem jutott valami infóhoz hogy megérje neki veled tölteni az idejét! A hackerek nem személyesen Téged támadnak, hanem a webhelyedet és kizárólag a pénz motiválja őket, legyen szó akár SEO spam-ről vagy Ransomware-ről (zsarolóprogram). A jó hír azonban az, hogy kellő odafigyeléssel és megfelelő biztonsági intézkedésekkel a WordPress oldalak ellen irányuló hacker támadások megelőzhetőek.
Használj WordPress biztonsági naplót (Security logging) Logold és tárold a WordPress weboldaladon végrehajtott tevékenységeket. Ezek naplózásával sokkal könnyebben kiszűrheted visszamenőleg, ha valami gyanús és rosszindulatú viselkedés történik a weboldalon.
Sokan a frissitéseket is kilövik mondván nincs rá szükség, pedig sokszor az is megvédhet egy egy rosszindulatú dologtól. Ahol csak lehet használj 2 faktoros ellenőrzést. Röviden ennyi, szóval nó para… 🙂iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Vismajor01 #145828 üzenetére
Ó, dehogy, bármi - is - lehet a baja, pl. valami kábel gond, kondi, akár a potméter, eleresztett forrasztás is. Ha lenne valami átlag szaki egy multiméterrel lehet rá tudna jönni. Ezek a rendszerek egyszerűek mint egy faék.
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
Ha 2.1 rendszernek a melynomoja ilyen hangot ad ki akkor dobhatom ki vagy lehet valamit vele csinálni?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
shipfolt
kezdő
Kemkedes vagy valami mas?
Egy ismerosom latta, ahogy bekapcsolom a a gepem es azonnal ramszolt, hogy talan weben at valaki kemkedik a gepemen.
Ami tortent:
Bekapcsoltam a gepet, win11 elindult.
Amikor minden indulo program felallt, elinditottam a Brave bongeszot.
Amikor keszen volt, bedugtam az internetes kabelt, majd megnyitottam egy szovegfajlt, amiben eltaroltam a linkeket, amiket a sracnak meg akartam mutatni.
Kozben villant a kepernyo es az ikonok eltuntek, meg ujra megjelentek az asztalon, erre mondta a srac, hogy ez annak a jele, hogy webrol valaki betort a gepemre.Az egesz talan negy percig tartott, azonnal kihuztam az internetes kabelt es megneztem az esemenynaplot, de ott csak par bejegyzes volt, hogy loggolasok rendben mennek es nehany informacio volt, hogy valami nem indult el, vagy nem sikerult a csatlakozas.
Utana vagy husz percen mutattam a sracnak a harom weboldalt, kozben eroforrasfigyelo ment, nem volt webes forgalom a webes csatlakozasokon kivul.Hogyan lehet kideriteni, hogy miert villantak az ikonok az asztalon?
Ha fontos, Brave 174.50 verziot hasznalok, nincs engedve, hogy automatikusan frissitse magat, es az esemenynaploban nem volt vele kapcsolatos bejegyzes.
-
uyka
tag
-
uyka
tag
válasz
shadow1901 #145820 üzenetére
Az alaplap új.
Van VGA ,egy Rx480 8gb.
Kábelek minden rendben.
Bekapcsol maga a gép igen. De semmi képet nem ad.
Egyik ismerősöm ram- jával bekapcsol. Egy g.skill aegis rammal. Így az enyemekkel meg ugye nem és 3 at csippan.https://www.facebook.com/hegyiburkolas
-
uyka
tag
válasz
shadow1901 #145818 üzenetére
Bios-t nem tudom mivel még nem kapcsolt be a gép sajnos.
CPU az egy Amd ryzen 2700xhttps://www.facebook.com/hegyiburkolas
-
uyka
tag
Üdv.
Milyen típusú ramot vasaroljak egy Asrock b450m-hdv r4.0 alaplapba amit biztosan támogat?
Egy G.Skill Ripjaws és egy T force VulcanZ próbáltam mind a kettő 2x8 GB volt és 3200 MHz.
Előre is köszönöm szépen a választ.https://www.facebook.com/hegyiburkolas
-
razor03
aktív tag
válasz
Csupingo #145814 üzenetére
Igen, próbáltam egyesével a ramokat, mindkét foglalatban, illetve mind2 kártyával néztem.
De van még Kingston, A-data és Gskill Trident Z ramom is
szóval ránézek mégegyszer hátha elindul.
Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
Csupingo
veterán
válasz
razor03 #145813 üzenetére
Próbáltad a memóriákat egyesével? Nálam egy új x470 alaplappal az volt, hogy az akkori gtx 960 vga-m nem adott képet egyik foglalatban sem. Szerencsére volt itthon egy régebbi gts 450 kártyám is, de az is csak a 3 pcie-ből a legalsóban adott képet. Azzal telepítettem a windows-t, majd miután frissítettem a bios-t, már a gtx 960 is működött a legelső pcie-ben is.
Talán a vga nem tetszik neki. A kártyán a többi kimenetet is próbáltad? Pl. hdmi?Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #145807 üzenetére
Megoldódott.
Az MS fórumon ajánlott Autoruns proginak nekifutottam újra és azzal sikerült törölni.
-
himpike
aktív tag
Ha véletlenül menne akkor meg az XMP-vel problémázik a legtöbb A520.. a komolyabb RAMok nem mennek csak alap órajeleken bennük.
-
Csupingo
veterán
válasz
razor03 #145808 üzenetére
Nekem is az rémlik, hogy hivatalosan az 5xx már nem támogatja a 2xxx processzorokat. Van amelyikben működnek, de elég lutri. Én is ilyen alaplapot akartam a rokonoknak, de mivel nem volt 100%, hogy az akkori 2700-as cpu amit nekik adtam jó lesz bele, ezért b450 lett inkább.
Olyan is volt, hogy az első bios-okkal még működött, majd később vették ki. Azt is lehet feltenni, ha nagyon kísérletezni akarsz és lehet cpu nélkül lehet frissíteni.
Amúgy 2-3 percet vársz indulás után? Sok ryzen nehezen tér magához elsőre. Esetleg a vga-t másik foglalatba tenni ha van, minden háttértárat addig lehúzni, csak 1 memóriával próbálni, stb.[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
razor03 #145808 üzenetére
Amire tudok tippelni - sajnos már homályosak az emlékeim. Talan a Ryzen 2.3.generáció váltásakor volt ilyen, hogy ki kellett venni a támogatásból a régi (Zen1, Zen+) procikat, mert nem fért bele a Biosba.
Szóval lehet, hogx a A520-nál nem fért bele, az B550-nél meg igen. Az A520 egy "olcsóbb" chipset, kevesebb feature-rel, simán kinézem belőle, hogy csak Zen2től támogatja. Válts vissza B550-re. (Vagy B450-re.) -
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Adott két ASRock A520M-HDV alaplap és két Ryzen 2700X proci. Összeraktam az egyiket komplett gépnek de bekapcsoláskor csak fekete képernyőm van. Asztalon összeraktam a másik lapot is a másik procival, és ugyanez a helyzet.
RAM-ok a konfigokhoz: GSkill Aegis 2x8 GB 3200 és Silicon Power 2x8 GB 3200. Tápegység 2x FSP 600W, kártya ASUS GTX 1060 ROG és ASUS GTX 1660 Ti ROG – ezek az alkatrészek biztosan működnek.
Megnézem a neten (utólag…) a CPU listát és nem írja az ASRock a 2000-res szériát, viszont a múltkor volt egy ASRock B550M-HDV lapom Ryzen 2700X-el és hibátlanul működött. A B550M-HDV esetén sincs feltüntetve az ASRock oldalán a 2000-res széria mégis működött, és azóta is megy.
Most akkor mi lehet a probléma? Más A520 chipsetes lapok amikkel eddig találkoztam (pl. ASUS A520M-E) lazán vitte a 2700-as procikat, de szerintem a Gigabyte is.
Van esetleg ötletetek mi lehet a "gond"?
Üdv. Razor03Power and performance, the two elements every gamer craves, are the heart and soul of the GeForce
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Ma frissült a Windows 24H2-re, azóta panaszkodik Amsdk.sys-ra, hogy nem tudja betölteni az illesztőprogramot.
Google alapján ez a Zemana Antimalware része, el kéne távolítani a gépről és akkor nincs gond.
Csakhogy, nem sikerül.
RevoUninstaller 1. módszer látja, de nem távolítja el, a többi meg sem találja.
MS fórumot is végig próbáltam, semmit nem talál egyik sem.Segítsetek kérlek, hogyan tovább!?
-
-
Misi 007
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan progi, ami .txt fájlból általam kijelölt, azonos szöveget ki tud törölni, hogy ne egyesével kelljen törölgetnem?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mefistofeles #145794 üzenetére
Esetleg próbáljátok meg magasabb grafikán, hogy a kártyát terhelje jobban a játék.
-
Jarod1
veterán
válasz
mefistofeles #145794 üzenetére
megy minden mag? jó a hűtése ha nem megy kritikus felé..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Monitorkalibráló eszközök
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- További aktív témák...
- Macbook pro M4, 14col, istyle gari, ezüst
- Új és Használt 120mm - 360mm Vízhűtések Hatalmas választékban!
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -50% AMD Ryzen 5 7530U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Beszámítás! Dell Latitude 5520 15 notebook - i5 1135G7 16GB RAM 256GB+1TB SSD Intel Iris Xe W11
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest