Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
Notebook(ok)-ról szeretném átküldeni a képet Android TV-re.
Eddig a böngészős megoldást (Cast Media to Device-t) használtam, de az nem minden videót tud átküldeni...
Megfelelőbb lenne a Win 10 beépített Csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőhöz, de egyik gépünkön sem működik.
Nem jövök rá mi lehet a gond. VGA kártyák tudják (Intel UHD 620), böngészőkből és m.telefonokról is működik. Szerintem már minden beállítást átnéztem és a netes leírásokat is átolvastam.
Külön az Egyéb eszközöknél látni a TV-t, nincs csatlakozva... és nincs is olyan lehetőség, hogy csatlakozás.
Kijelző - Csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőeszközhöz alatt és a keresésnél sem jelenik meg. -
nagyúr
válasz venom8888 #142052 üzenetére
Ebből, amit leírtál, nekem nem az jön le, hogy megszakad az internetkapcsolat a gépeden, hanem az, hogy háttérbe téve megszakad a program futása annyi időre, hogy elveszíti a kapcsolatot a szerverrel!
Próbálj meg a programnak nagyobb prioritást adni miután elindítottad! [link][ Szerkesztve ]
-
DonThomasino
veterán
Mi annak a neve amikor text karakterekből készítenek egy kis rajzot ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
nagyúr
válasz DonThomasino #142056 üzenetére
Ascii art?
-
mezis
félisten
-
nagyúr
válasz DonThomasino #142060 üzenetére
.
\|| ||/
(o o)
,~000~~(_)~~~~~~,
| |
| |
| |
'~~~~~~~~~~000~'
| | |
TT TT
oo0 0oo[ Szerkesztve ]
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Adott egy régi 120GB-os M.2 Kingston SSD B+M key. Tönkre teheti e az SSD-t egy csak NVMe-t támogató M key PCIe bővítő kártya az SSD-t ha belekerül a gépbe?
Kártya hibátlan, NVMe-t kezelte. (azért került kipróbálásra, mert nem gondolnám hogy tönkreteszi, max nem támogatja)
Az eset megtörtént és keresem a végzetes hibát a folyamatban.
Köszönöm a tapasztalatot!Védd a természetet!
-
Yandelus
tag
Sziasztok
A gépem bekapcsolás után, ezt irja ki:
>>Check ing Media Presence
>>Media Present
>>Start PXE over IPv4
Ez egy régi irodai asztali pc, 4. genes intel.A biosban letiltottam a boot opciónál az ipv4-t egy videó alapján, ami sokaknak ezt megoldotta de nekem az újraindítást követően állandóan csak a bios jön be.
Mi lehet erre a megoldás?
-
Csupingo
veterán
válasz Yandelus #142065 üzenetére
Itt a secure boot-ot kapcsolják ki, ha jól láttam. Ezt már nézted? A boot sorrendnél mi van nálad? Itt a boot option-ból távolítják el. Secure boot és legacy kikapcsolása. Kikapcsolni a Wake on LAN-t, esetleg bios-t frissíteni.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Kali4
tag
Sziasztok!
RAM bővítésben lenne szükségem egy kis segítségre.
Jelenleg ilyen van a gépben és ezt szeretném kiegészíteni. HX430C15PB3K2/16
Mikre kell figyelni hogy ne legyen gond a kompatibilitással?
Egy MSI B450M Bazooka V2 alaplra kerülnének. -
-
Cs1csó
félisten
válasz Kali4 #142073 üzenetére
ÉN: eladnám, és vennék lét vatta új egyforma 16-ost.
Amúgy a késleltetésre kell figyelni CL15 és a Mhz-re 3000
Csak ezt találtam: Kingston FURY Beast 16GB DDR4 3000MHz KF430C15BB1/16
30k HUF
vagy:
G.SKILL Aegis 16GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S-16GISB 14k HUF
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/3228k HUF-ért 2x16GB-ot kapsz.
tehát inkább add el.
Ha lassabb Mhz-est veszel akkor a lassabb lesz a "közös" sebességük dual channelbenAzt nem tudom, hogy az eltérő késleltetésnél mi lesz gondolom ott is a gyengébbik érték lesz a közös.
[ Szerkesztve ]
-
gozso
őstag
sziasztok kérném szépen a segítségeteket
ennek a coolernek van esetleg valami olcsóbb alternatívája? hasonló paraméterekkel mint a Noctua (fontos hogy halk legyen)
POE switch-be kellene 2db....
köszönöm[ Szerkesztve ]
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
válasz gozso #142076 üzenetére
Ekkora méretben halk ventilátort találni... ha a fordulatszámot lentebb veszed, akkor meg semmi levegőt nem mozgat. Én Noiseblockert vettem ekkora méretben, de nagy csalódás volt. Alacsony fordulaton hangtalan, de akkor kb. semmi haszna nincs, ha feltekered, akkor meg zajos lesz.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok! Boldog karácsonyt!
Miért lehet az, hogy az i7 processzort kivettem a gépből, és bele raktam egy i5 4570-et, de az csak 1x4 GB memoriat fogad? 2x4-gyel nem indul el? Akarmelyik memorat bele rakom onmagaban elindul, de ha ketto van benne nem? Eddig jo volt minden 2x4GB memoval is i7 alattKomolytalan emberek kíméljenek!!
-
mezis
félisten
-
kenwood
veterán
Van a win-p shortcutra alternativa win 10 alatt?
Vettem egy bluetooth billt Anyunak a kanapera, tvzeshez. Sajnos windows gomb nincs rajta. Mas "vak" modszert en nem ismerek, amivel at lehet valtani monitorrol tv-re a kimenetet.
Esetleg beepitett megoldas van ra winben, vagy valami 3rd party hotkey app az egyetlen lehetoseg ?#142081 Nezz bele nagyitoval (mobil kamera zoom is jo) a cpu foglalatba. Eselyes, hogy elgorbitetted valamelyik labat,ami a memorizakezelesert felel. Ha egyik se csillog, mind "egyenes" akkor rakd vissza a procit, es mennie kell, csak nem illeszkedett tokeletesen.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Kali4
tag
válasz DonThomasino #142074 üzenetére
Köszööm a segítséget!
Neked is Cs1csó! -
Enigma1945
őstag
válasz kenwood #142083 üzenetére
van olyan hogy megy a gep a procival, de nem illeszkedik? nem fagy ki a gep, nem lassu, ugyanolyan szinte.. ezt sosem hittem volna, hogy ilyen is van! koszi,
pasztat nem kapott, mert torony huto van rajta, szinte overkill neki, a huton ami maradt regebbrol az van rajta, kalyha melett van a gep, es igyis max 59c fokos a proci, alacsony furdulattal is.. koszi a tippet megnezem!!!Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
--HARDCORE--
senior tag
Ez érdekes:
980Ti, 2550K, P8Z68-V pro, EVGA750GM,
SSD1 250GB Samsung, SSD2 480GB Kingston.
Windows ugyanaz, VGA driver ugyanaz (546.17)
AIDA 64 alatt GPU fogyasztás a Kingston esetében 65W alá nem megy.
Samsungnál 14W.
Driver uninstall, ugyanaz reinstall és mostmár a Kingstonon levő windows alatt is csak 14W idle a fogyi. (HDMI audio és GeForce experience se előtte se most nem volt feltéve)Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
BitRider
senior tag
válasz kenwood #142083 üzenetére
Az Action centerben nem pont erre szolgál a Project ikon? Nincs előttem, de szerintem az ugyanez a funkció, csak 1 klikknyire - már ha nem kapcsoltad ki. Magyarul ez a Műveletközpont, ami az óra mellett megjelenő gombról elérhető. Néha hasznos tud lenni, így főleg laptopokon már nem szoktam kiiktatni.
Egér nélkül nehéz az élet. Arra meg Autohotkey-jel vagy valami hasonlóval lehetne alternatívát beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz BitRider #142087 üzenetére
A gep es a monitor a szoba egyik sarkaban, a tv kozepen , a kanape masik sarokban. Touchpades a keyboard, igy nem az eger hianya a problema. Ezert is irtam, hogy "vak" megoldast keresek.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Remélem, hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet, ha nem, töröljétek.
Miért van az, hogy a monitorba dugott hangszóró sokkal halkabb, mint a pc-be?
A gépben nincs hangkártya csak az alaplapi, és a monitor Display kábelen kapja a hangot.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
kenwood
veterán
válasz ColdMan #142091 üzenetére
Ezzel meg mindig ott tartunk, hogy 5 meterrol kellene becelozni egy ikont a 24" monitoron.
Semmilyen egeres, touchpades megoldas nem johet szoba,kizarolag billentyuzet kombinaciok.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kenwood #142092 üzenetére
AutoHotKeyjel átbindeled a Win+P kombinációt valami másra (Alt+P, vagy Alt+Shift+P, vagy valami olyan amit amúgy nem nyom meg az ember).
Egyébként a parancsikonos megoldás is jó lehet, ha jól tudom a parancsikon tulajdonságai között be lehet állítani gyorsbillentyűt.
[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
ESR10
újonc
Sziasztok! Boldog karácsonyt!
Miért lehet az hogy HDD-ről folyamatosan "eltűnik" a szabad lemezterület?
A napokban vettem észre hogy 0% szabad hely van az egyik HDD-n ami nagyon meglepet mert emlékeim szerint kb 100 GB-nak kellett volna lennie. Gyorsan letöröltem 2 filmet amivel felszabadult 20-25 GB. Másnapra újból 0%-ot írt. Ezután újból törölgettem, de pár óra múlva megint 0 volt a szabad kapacitás.Az utóbbi egy hétben semmilyen új programot nem telepítettem a gépre, nem került rá új adat. Mi okozhatja a jelenséget?
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.