Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoTReX
őstag
-
GoTReX
őstag
válasz HoaryFox #142953 üzenetére
Hát sajnos ezt nem tudom. Alaplapi integrált lankártya van benne. Kipróbálhatom végülis az alaplapi driver újratelepítését. Nagyon irritáló tényleg Random elmegy a net és 10-20mp makkolás hogy jöjjön vissza. Mobilok szintén ezt a netet használják, Android és Apple is és ott semmi ilyen nincs az eszközökkel, Xbox sem csinál ilyet tehát valami PC lesz.
[ Szerkesztve ]
XBOX ID: GoTReX #4839
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz GoTReX #142954 üzenetére
Meg tudod nézni, hogy csinált-e valamit:
Gépház - Windows Update - Frissítési előzmények és akkor ott kell lennie a driver frissítéseknek is
(Angol Windows-al vagyok körbevéve, nem tudom, magyarul pontosan hogy van )"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
hajraolaj1
tag
Sziasztok, hallókészülékekkel kapcsolatban melyik fórumon érdemes kérdezni/olvasgatni? Nem találtam semmi ilyesmit...
Előre is köszi a tippeket! -
RandomName
senior tag
válasz hajraolaj1 #142956 üzenetére
Tudtok olyan ingyenes offline videókonvertert, amivel újabb Samsung tv-re lehet a régi családi avikból nézhető formátumot csinálni?
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
NasCa
tag
Sziasztok!
Steam-es játékot szeretnék képernyő fordítóval futtatni (angolról magyarra), milyen program létezik erre?
-
nagyúr
válasz RandomName #142957 üzenetére
Én mostanában mindenre ezt használom:
Videopad video szerkesztő (ingyenes)
Úgy tudom ez a verzió, amit linkeltem, otthoni (magáncélú) használatra ingyenes, és szemben a Windows Store-ból letölthetővel, később sem lesz próbaverziós.
Külön kodek pakkra esetleg szükség lehet.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Keresek secure bootal bootolható winPE ISO-t. Csak filekezelő legyen benne, fileokat kell átmozgatni egyik könyvtárból a másikba, más tudás nem kell bele. Win10 vagy 11 alapú legyen korszerű gépekhez egerészve gui-n.
A mérete pici legyen <200MB. Tudtok ajánlani ilyet? -
BiP
nagyúr
válasz Doky586 #142961 üzenetére
Van a neten pár ilyen cucc (Live Windows, WinPE), de egyik sem 200mb, nagyobbak azért.
[WinPE készítése] ,
WinPE MS oldalLive11
Strelec
Tiny10
Nexus LiteOS - ebben a cikkben írnak még 8 alternatívát. Igaz, ezek nem PE környezetek, hanem rendes, de csupaszított OS -ek -
Armagedown
őstag
válasz RandomName #142957 üzenetére
Én inkább máshogyan közelíteném meg a dolgot.
Nézd meg, hogy a tévéd alkalmazásboltjában van-e olyan médialejátszó, ami képes az xvid lejátszására, pl VLC, Kodi.
Ha pedig mindenképpen ragaszkodsz az időigényes és teljesen felesleges konvertáláshoz, a Handbrake jó lehet.[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi 1 hónapban random crashelnek a játékok, két kékhalált is kaptam.
Először Fortnite közben vettem észre, hogy 3 játék után néha összeomlik, pár naponta egyszer történt meg. Egy héttel később a League of Legends is elkezdett kidobálni, az is ritkán, 3-4 játék alatt egyszer.
Ezek után jött egy kékhalál, ndis.sys-re mutatva.Arra gyanakodtam, hogy a hálókártyával lehet tényleg valami, mert single-player játékokban (Cities Skylines 2, Capitalism Lab) semmi problémám nem volt, lassulás sem.
Két hétig kb. nyugalom volt, két napja ismét kaptam egy kékhalált, amiben nem látszódik, hogy miért dobta el magát a rendszer, illetve egy LoL meccsen belül 7x összeomlott a játék. Utána ment egy hálókártya és Bluetooth adapter frissítés, kékhalál nem volt.
Most kíváncsiságból kipróbáltam a Star Rail játékot, 1 perc után összeomlik.Ami nagyon érdekes volt, hogy mindkét kékhalál előtt 1 másodperccel a Samsung Magician (ssd firmware frissítő program) egy service-t indított az eseménynapló szerint. Azóta azt is letöröltem.
Spec: AMD 5700X, 2x16GB ram, Nvidia 4070, Windows 10. Hőfokok normálisak. Elmúlt hónapokban csak a videókártya drivert frissítettem és 2 napja a lan/bt drivereket.
Minden driver friss, Malwarebytes és ESET átnézte a rendszert és minden oknak tűnik.
Eseménynaplóban nem látszik semmi, GPU memóriáját teszteltem, az is okénak tűnik.
Következő lépésnek stressz-tesztet gondoltam (prime95?) és egy éjszakás memtestet.
Bármi mást javasoltok? Esetleg ha van ötletetek, akkor mire gyanakodtok?[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Balazs_ #142965 üzenetére
Tegyél vissza egy régebbi GPU drivert. Valahol olvastam hogy a legújabb okoz némi gondot, és lehet nálad is ez van.(Nem minden esetben a legújabb VGA driver a legjobb.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
t420s
aktív tag
Az S3TC kompresszió a DirectXnek natív része jó ideje? vagyis minden létező mai videochip támogatja az eljárást még az IntelHD iGPU-k is?
-
BitRider
senior tag
válasz Balazs_ #142965 üzenetére
Első körben a fölösleges szoftvereket szedném le: a Samsung Magician frissítésre való, nem folyamatos futtatásra valóban. Ahogy a Malwarebytes és az Eset is eseti ellenőrzésre jók, de jobb, ha ezek telepítve sincsenek.
Nemtom, én friss rendszerrel kezdeném, meg BIOS-frissítéssel. Ha úgy sem oké, akkor lehet elgondolkozni a tápegység állapotán, a memóriamodulok ellenőrzésén stb.
[ Szerkesztve ]
-
Balazs_
senior tag
válasz BitRider #142969 üzenetére
ESETi ellenőrzés?
Köszi a tippeket!Közben valószínűleg meg is lett a ludas: még tavaly beállítottam a cpu-ra negatív CO-t (alulfeszelés) és nem bírja mostmár. Prime95 Large FFT-je pár másodperc után elszállt errorral. Visszábbvettem a CO beállításokat, most minden okésnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
Nem tudom, intel-nél is így hívják e, de amd-nél van CO (Curve Optimiser). Egyszerűen fogalmazva a cpu feszültséget tudod vele növelni, csökkenteni, akár magonként is.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
RandomName
senior tag
-
nagyúr
válasz RandomName #142975 üzenetére
Miért, hányszor dobta ezt fel? Én nem emlékszem ilyenre egyáltalán. 🤔 Fut a háttérben/tálcán, mikor nem használod, és onnan dobta ezt fel?
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok.
Nem találok választ arra, hogy egy HP 800 G3 brandgép, milyen procikat támogat. Q270 a chipset ez biztos.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz RandomName #142975 üzenetére
Az ingyenességnek mindig van valamilyen ára.
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz Aryes #142980 üzenetére
Persze, ez a jobbik eset. De pl. nemrég telepítettem a Process Lasso-t a gépre, ennek annyi macerája van, hogy minden bootolás után kidob egy ablakot 10s várakozással, amit le kell okézni.
Ahány fejlesztő, annyiféle "annoyance".[ Szerkesztve ]
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
GoTReX
őstag
-
zsoloka40
tag
Sziasztok!
Kellene segítség.Hogy írjak pendrivra rendszert,hogy ezek az UEFIS gépek beismerjék?
Rufussal minden módon próbálkoztam,olvastam is utána,de nem jutottam előrébb.HELP!!!
És,köszi...Senki nem lehet tökéletes,belőlem is hiányzik a hiba.:)
-
w.miki
veterán
Nem megy a net itthon :( 20 perce még jó volt.
Asus ac2600 routeren csak a kék led világít. PC-ről sem tudom elérni a router felületét.
Tarr epc3212 modemen vilagitanak a ledek jól.
Átdugtam az itthoni tartalék elosztó asus ac68u routerbe a modem lan kábelét így felig van net wifin. Index facebook youtube fő oldalát elérem, más oldalakat ph, hirek, linkek nem tölti be a PC.
Mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Olyan USB A - Type C adat és töltőkábelt keresek, ami rugalmas, nem merev és a korábbi hajtogatásokat nem "jegyzi meg". Esetleg tud valaki ilyet ajánlani? Ahogy tapasztaltam eddig, a szövetbevonatos kábelek nem ilyenek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Borisz76
veterán
válasz w.miki #142991 üzenetére
Ha a modemből a pcbe dugom a lan kábelt akkor semmi nem jön be.
Új kapcsolat és be kell állítani a csatlakozási adatokat.
Nálam a Digi szolgáltat optikán.
Adnak egy ONT-ot ....amit lehet használni router-ként és lehet állítani "BRIDGE" módba is, amikor csak az optikából elektromos jelet gyárt de nem csinál semmi mást.
Ekkor kell saját router.....vagy közvetlenül egy PC és ott kell beállítani a PPPoE csatlakozáshoz szükséges adatokat.
- Csatlakozási pont azonosító
- Hozzá tartozó jelszó
( Ezeket az adatokat a bekötéskor kapott munkalapon találod vagy az ügyfélszolgálat tudja megmondani azonosítás után. )
Nem tudom, hogy nálad ki szolgáltat és min kapod a jelet....
De lennie kell egy hasonló műveletnek ha csak a PC-t kötöd rá a modemre.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok! Olyan dolog érdekelne, hogy megoldható-e az, hogy egy online piactéren ha új hirdetés jelenik meg, amiben szerepel az általam preferált kulcsszavak valamelyike, akkor segédprogram, vagy bármi más segítségével én értesüljek róla mondjuk emailben? Van 3-4 hirdetési oldal, ahova naponta fellépek, majd a keresőbe elkezdem egyesével bepötyögni a kulcsszavakat... Kicsit unom és szerintem ez megy gyorsabban is.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest