Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Borderlands 3
- Battlefield 2042
- Bestbuy játékok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Aryes #141029 üzenetére
Eddig arról volt szó, hogy van internet a telepítésnél az adott felhasználónál adott PC-n, sőt kb. alap manapság, amit nemrég magad is leírtál, meg amit ebből adódóan ne keverjünk azzal, hogy a telepítőben éppen nem lehet csatlakozni. Szükség esetén egy olyan útmutatót pedig ráadásul nyilván nem a Windows telepítőjében néz meg a felhasználó (ott nem is lehet, max. egy WinPE és LInux live rendszeren) hanem már előtte a telepítésre készülvén, de közben pl. az okostelefonját is előveheti amin megint lenni szokott helyi internet és akár mobilnet is, a Google keresőt csak tudja használni, stb.
Nem, nem kell, mert itt pusztán tények és ismert információk lettek leírva, az hogy ezekkel egyesek nincsenek tisztában, az már egyéni probléma. Az meg, hogy egyesek (pl. magadfajták) még a téma lezárása után is direkt trollkodnak tovább és próbálják félremagyarázni a dolgokat, közben meg láthatóan alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, sőt jelen esetben a saját korábbi állításuknak mondanak ellent (akkor van, most nincsen internet), az szintén.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz kenwood #141037 üzenetére
Az androidos okostelefonok manapság Windowsokon alapesetben eleve MTP módban csatlakoznak és ott eleve megjelenik ilyenkor a fájlkezelőben a belső tárhely és ha van, akkor a memóriakártya is, mint a mellékelt screenshoton is látszik. Vagyis nyilván tárhelyként is csatlakoztathatók a PC-hez.
Ha nem működik, akkor annak lehet több is (példák), pl. a telefonnál nincsen engedélyezve az adatkapcsolat, Windowsnál driveres probléma, Windowsnál normál helyett N-es kiadás van telepítve amiből alapból hiányoznak a multimédia funkciók és azért nem működik az MTP sem, stb.[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
sziasztok,
Adott egy ipari gép, 2db sas vinyó raid 1-ben.
A raid vezérlő szerint hardveresen minden OK.
Csaképp amikor indulna a win, egyből a recovery jön be ami semmi partíciót nem lát, tehát nem is tud mit recoveryzni. (raid driver betöltés után sem)
Viszont egy külső vinyóról bebútolva másik win-el, tökéletesen mutatja a raid-en a partíciókat, aktív is ahogy kell, minden ok, minden adat megvan, menthető, stb.
Ilyenkor mi lehet a gond hogy saját magától bootolva mégse lát semmit se?
Előzmény nincs, "tegnap este még jó volt" -
tylerddd
veterán
Üdv! Win10 alá be tudnám-e varázsolni valahogy a 11-ben elérhető Paint-et? Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #141055 üzenetére
How to Install the New Windows 11 Paint App on Windows 10
Vagyis megoldható, de csak némi tákolással, hacsak azóta nem lehet egyéb módon is.
Vagy másik opció Windows 11-re (vagy majd Windows 12-re) váltani és azt használni, ami kb. 2 év múlva amúgy is esedékes lehet a támogatás megszűnése miatt, akkor natívan, trükközés nélkül elérhetők lesznek a továbbfejlesztett alkalmazások.Egyébként mindenképpen a beépített Paint használata cél, más program, pl. a Windows 10-re is telepíthető ingyenes és komolyabb Paint.NET nem opció?
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz King Unique #141056 üzenetére
Igen, ezt megtaláltam én is. Elég sok helyen jött az arcomba közösségi médiában, hogy egyre komolyabb. Nem tudtam, hogy a 11 alatt más a program, csupán kíváncsiságból néztem volna meg. 11-re váltanék, de meló miatt Win10 kell. Esetleg megoldás lehetne, hogy felmenne a Win11 és virtuálisan futtatnám a 10-et. Kissé nosztalgikus lenne, hiszen régebben XP-t kellett futtatnom Win 7-8 alatt
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #141057 üzenetére
Ha sikerült már megtalálni azt a leírást, akkor már csak alkalmazni kellene valamelyik módszert.
Lehet futtatni a kipróbáláshoz Windows 10 alatt virtuális gépen Windows 11-et vagy éppen fordítva, ha van elég szabad terület a rendszermeghajtón akkor a Windows 10 & Windows 11 dual boot is opció, ha van kéznél megfelelő tárolókapacitású és gyorsaságú pendrive / külső SSD akkor a Windows To Go is, stb.
Vagy lehet közvetlenül Windows 11-re is váltani Windows 10-ről Windows Update-en / egyéb módon, ahol utána 10 (vagy akár 60) napig adott a visszaállás lehetősége az előző Windows-verzióra (Windows 10), ha csak a kipróbálás volt a cél és nem a tartós használat.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tylerddd #141057 üzenetére
Tényleg Photoshop-ot csinál a Windows-ba épített Paint-ből a Microsoft
Egyébként igen, tényleg egyre komolyabb lesz és egyre többet fog tudni a Windows 11-ben a beépített Paint.
Bár a legújabb fejlesztések egyelőre csak az Insider Preview verziókban érhetők el és majd csak később érkeznek az általános kiadásra szánt verziókba, de akinek van kedve és ideje, az csatlakozhat és most is tesztelheti. -
kenwood
veterán
válasz Aryes #141059 üzenetére
Ertem.
A TC-t mondjuk nem.
En anno a Norton Commanderrel kezdtem, de valahol az XP kornyeken eljutott arra a szintre a file explorer, hogy az alap dolgokra feleslegesse valt. Asszem akkor eppen Windows Commander neven futott z aktualis sztar. Ok, van benne ftp kliens is, meg 1-2 hasznos plusz funkcio, de egy csomo ember a mai napig azt hasznalja filekezelonek is, pedig ott nehol meg gyengebb is a gyarinal.#141060
Van ennek azert hatranya is.
Multkor percekig kerestem az uj paintben a korbevagas opciot.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
nagyúr
válasz kenwood #141061 üzenetére
Eleve az, hogy két paneles, a másolásoknál nekem nélkülözhetetlen (kevesebbet kell egérrel b*szkódni, csomó billentyűzet gyorsparancs miatt is).
A beépített fájlnézegetőt többet használom, mint bármilyen más szerkesztőt vagy megjelenítő programot összesen.
Nem kell állandóan állítgatni a nézetet, ha például méret vagy idő szerint szeretném sorba állítani a fájlokat, nem kell minden mappánál külön beállítani a nézetet (ez lehet csak az én bénaságom, de ezzel a f*om ki van állandóan ), nem dugja el a fájlkiterjesztéseket, 20x több infót látok benne a fájlokról és a könyvtárról, és még holnapig tudnám sorolni, mivel tud többet.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz Aryes #141063 üzenetére
Eleve az, hogy két paneles, a másolásoknál nekem nélkülözhetetlen
Lol... A fájlkiterjesztés és a kívánt infók bekapcsolhatók és tök jó kiegészítőket lehet felrakni, amivel a tömeges átnevezés és minden pótolható igényesebben. Ez mind ilyen fals indok, ami magadra érvényes lehet (mert ezt szoktad meg - és itt ez a fő kulcsszó), de más attól még nincs lemaradva a sima fájlböngészővel sem, sőt. De ez a téma kezd tényleg unalmassá válni. A TC is kb. a legszarabb a fájlkezelők – és az FTP kliensek – közül, de magyarázzátok csak, hogy mennyire nem tudjátok máshogy elképzelni már a világot. :) Erre mit lehet mondani... Oké?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BitRider #141064 üzenetére
A TC is kb. a legszarabb a fájlkezelők – és az FTP kliensek – közül
Ezt Te is kifejthetnéd bővebben, kíváncsi vagyok az okára.
Ja, és kimaradt az, hogy "szerintem". Lol.De, hogy fair legyek: Windows fájlkezelőben mutasd meg, hogy keresel rá mondjuk 1 évnél régebbi, 1kB-nál kisebb *.cpp kiterjesztésű fájlra, amiben szerepel az a szó, hogy "BitRider". Screenshotokkal illusztráld.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz King Unique #141056 üzenetére
Ilyen módon már én is próbáltam feltenni appot [link], viszont én túlságosan is kiheréltem a Windows-t Debloat-tal és még az alkalmazáskezelőt is törölte.
Következő telepítésnél már nem követném el ugyanezt az atomozást, viszont sok programot törölnék ami felesleges, Office, Skype, Xbox, Disney, Spotify meg az összes ilyen marhaság ami számomra haszontalan. Van ilyesmire lehetőség telepítés után takarítani vagy marad a programok eltávolítása menü, mint opció? Ha az opció. Bár ez annyira nem hatékony ha a registry-be meg temp fájlokba itt marad a sok szemét.
Mondjuk a Onedrive-ot még a Debloat sem takarította le érdekes módon.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
BitRider
senior tag
válasz Aryes #141066 üzenetére
Erre való az Everything, amit globális billentyűkombinációval, vagy jobbklikkes menüből húzok elő. Mondom, a megfelelő kiegészítők kérdése mindez
[ Szerkesztve ]
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok! Ez az alaplap jó lehet gamingre?
[Kattints]
Igen, ez Haswell elavult platform, de nem a mai jatekokat akarom futtatni. Igazabol mindent tud, sata3, usb3, pcie3. R9 290x kartyat hajtana, es majd kapna egy haswell i7 procit is.
Valami velemeny? Tudom nem lehet vele tuningolni, de gamingre jo lehet?[ Szerkesztve ]
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
BitRider
senior tag
válasz Enigma1945 #141069 üzenetére
Nem jó a link. De ez egy 4. generációs alap. Ha bármennyire is jövőállót szeretnél, amin elfut a Win 11 is majd, ergó biztonsággal tudod használni böngészésre pár év múlva is (és nem akarsz Linuxozni), valamilyen 8. generációs gépet néznék minimum. Ha ingyen kapod, akkor oké, de én erre nem költenék.
[ Szerkesztve ]
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz BitRider #141068 üzenetére
ez annyiban hitvita, hogy ki mit szeret használni. Talán annyiban nem az, hogy az eredeti nc létrehozott néhány olyan kvázi-szabványt, amit az MS sosem lett hajlandó átvenni, vagy amikor mégis megprobálta, belesült. Ténykérdés, hogy a kétablakos filekezelők számos olyan lehetőséget hoztak, ami az intézővel nem, nehézkesen, vagy 3rd party módon megoldható, míg a kétablakosok alapból tudják. És kb mindegy is, hogy nc, vc, tc, mc, wc vagy milyen névre hallgatnak .
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
kenwood
veterán
válasz Enigma1945 #141069 üzenetére
Zsakutca. A haswell i7-et egy ugyanannyiba kerulo 10. gen i3 megeszi reggelire : [link]
En nem erre gondoltam. Az ok, hogy fent van a TC a gepen, es az osszetettebb feladatokra azt hasznalja az ember.
Amit en nem ertek, az a file explorer 100% mellozese, es egy sima file megnyitasra is TC.
Persze ha valaki 10-20 eve azt hasznalja,es megszokta, akkor ok.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
nagyúr
Sziasztok!
Anyósomnál ma reggel óta ez az üzenet jön, ha Office alkalmazást akar futtatni:
"az operációs rendszer nincs konfigurálva ennek az alkalmazásnak a futtatására"
Windows 10, illetve valamelyik office csomag, és "tegnap még működött".
Neten hiába keresek rá, rengeteg esetben jelent meg az üzenet az elmúlt években ilyen-olyan hiba miatt.
Cég, és nincsenek levelek az Outlookban, az Excel nem mutat adatokt, stb., szóval SOS lenne a dolog.
Köszönöm!Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
-
nagyúr
válasz BitRider #141078 üzenetére
Én meg arról, hogy utálom a drag&drop-ot, és ezeket nemigen lehet egyszerűen billentyűzettel használni.
Inkább telepítesz 80 különböző szoftvert/plugint, hogy a WE tudja azokat a fícsöröket, amit a TC alapból, 1db szoftver letöltésével, és még én vagyok a helikopter. 😄
-
kenwood
veterán
válasz Aryes #141079 üzenetére
A legegyszerubb ha semmit nem raksz fel.
Sajat gepen ftp-t 10-15 eve nem hasznaltam, olyan speci keresesekre amiket irtal szinten nem volt szuksegem itthon.
Alapbol minden mappa "reszletek" nezetben, datum szerint van rendezve. Ha kep is van a mappaban, akkor esetleg hagyok valami thumbnailt.
Az egyetlen filecseszegeto,amit evente parszor hasznalok,az a Treesize.
Ez ugye arra valo, hogy megtalald azokaz 50 gigas mappakat,amik valami tizedik subfolderbe vannak eldugva.
Persze mindenki masra hasznalja a gepet, van olyan szitu, ahol egyes funkciokra gyakrabban lehet szukseg. En mar kinottem belole, a barati korom meg a windowsbol is. Mar mindent Androidon/Iosen inteznek. Valszeg ok el se tudjak kepzelni, miert erzem magamat felkaru oriasnak azokon az OS-eken. Nekik az, hogy egy 120 almenus windows szoftvernek androidon van 5-6 opcioja,inkabb elony. En meg idegosszeroppanast kapok mar egy egyszeru copy-pastetol is bizonyos android appok eseten. Mire sikerul a kepernyo kozepen levo sort kijelolonom, otszor vagom a foldhoz a mobilt.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
nagyúr
válasz kenwood #141080 üzenetére
Nekem Androidon is a TC alap szoftver.
Maradjunk annyiban, hogy olyan 22-23 éve, amikor elkezdtem használni az akkor még Windows Commander néven futó szoftvert, a Windows saját fájlkezelője még egy zip-et sem volt képes megnyitni (erre ha jól emlékszem egészen a Vista-ig kellett várni) miközben a Commander *.rar (+10 féle egyéb tömörített) fájlokon belül tudott keresni... Akkor megszoktam, ma már vannak tabok, mint a böngészőben, vagy 10-15 fontos könyvtár meg van jelölve, ahová 1 kattintással vissza tudok térni (a mobilos verzióban is)... Mind1, azt szokták mondani, hogy ízlésről vitatkozni olyan, mint építészetről táncolni.
20 év alatt lehet, hogy a TC tudásának akár 20-30%-át is beépítették a Windows Explorer-be, de én már csak ennél maradok. -
G@ben
addikt
Adott egy weblap, aminek pár oldalát rendszeresen ellenőrzöm, hogy jött-e rá új bejegyzés. Meg lehet csinálni, hogy jöjjön róla email, ha új bejegyzés kerül fel rá? Tudom, létezik rss, de itt nem igazodom ki, hogy van-e.
Konkrétan ezek a weblapok:
[link] [link]
Ebben tudnátok segíteni? Kb kezdő szinten elmagyarázva és email-ben kellene az értesítés.
Köszönöm!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
kenwood
veterán
válasz Aryes #141084 üzenetére
Webscrapingnek hivjak a dolgot. Par eve foglalkoztam vele. Akkor meg nem volt egyik sem kezdo szinten kezelheto, de ez valtozhatott azota. A legtobb leiras, video az osszetettebb Web Scrapereket mutatja be.
-
BitRider
senior tag
válasz G@ben #141083 üzenetére
3 weboldalfigyelő programról tudok, a többit nem teszteltem. Az egyik a WebMon. Kicsi, egyszerű, ingyenes és már weboldala sincs, de a linkelt helyről le tudod tölteni. Beállítható, hogy mely a HTML kódrészek között nézze a változást. Dinamikusabb oldalak esetén nem biztos, hogy jó, de itt működhet.
Akkor van a WebSite-Watcher. 18 ezerért nagyon komoly cucc, ebben van email opció is. Kb. 10 éve használom, jelenleg 270 weboldalon alkalmazom, 2 perc alatt lecsekkolja őket. Mondjuk egy heti munkám lenne legalább, ha újra kéne konfigolni.
Harmadikként meg van egy Chrome kiegészítő: Distill Web Monitor. Itt belőheted, hogy ha fut a böngésző, milyen időközönként riasszon, ha változás van. Ez is tud email alertet.
[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
MPC-HC nem loopolja a lejátszási listát, az mitől lehet?
A beállításokban beállítottam, a Lejátszási lista Végtelenített, illetve az össze fájl megnyitását, de ha az utolsó fájlhoz ér, mégsem kezdi előlről, hanem kiírja, hogy a végére ért.
Úgy szeretném, mint régen a GOM playerben, hogy minden fájlt egyből megnyisson, és a PgDn gombra körbe menjen a videók lejátszása.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Sziasztok,
Tudnátok példákat írni soros port használatára 2023-ban? Mire lehet jó ma egy soros port?
Ugyanakkor felmerül bennem, hogy ezek közül van-e olyan, amit otthon, háztartásban is tudnék valamire hasznosítani?[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Köszönöm! Tehát akkor, ha jól értem a soros port egy lassú, de megbízható interfész? Sok számítógép alaplapján látom még a mai napig, de használatban még nem láttam és kíváncsi voltam, hogy mire lehet jó.
Mondjuk most nem akarok hazudni, de mintha a céges cimkenyomtató hátulján is soros portot láttam volna...
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
nihill
őstag
válasz Rowon #141093 üzenetére
A soros port abban jobb az USB-nél, hogy több hónap folyamatos használat után sem szakad meg a kapcsolat, USB esetében azért néha megesik.
Ipari, kis mennyiségű adatkommunikációra használva. pl. blokkoló kártya olvasó, vagy adatgyűjtő eszközről cikkszámok beolvasása, szenzorok paraméterezése és figyelése, stb -
tylerddd
veterán
Üdv! Adottak 3-5MB méretű képek, amiket véges tárhellyel működő weboldalra kell feltölteni. Régebbi Photoshoppal tudok a jpg beállításokkal játszani (save as...), de egyesével. Hogy tudnék akár nagyobb mennyiségű képet így "butítani"? Köszönöm!
-
Csupingo
veterán
válasz tylerddd #141095 üzenetére
Pl. irfanview-ben megnyitsz egy képet, aztán nyomsz egy "b" betűt. Aztán a célformátum résznél beállítások, fileméret megadás, vagy a kép méretét is kisebbre nyomhatod, úgy is csökken a mérete.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
BitRider
senior tag
válasz tylerddd #141095 üzenetére
Először olyan méretűre kell vágnod őket, amekkorában maximum megjelennek a weboldalon. Erre jó FastStone Photo Resizer, a többi átalakítót hanyagolnám, főleg az IrfanView-ét. Utóbbi sokkal kevesebbet tud, és azonos fájlméret esetén látványosan szarabb eredményt produkál a Faststone-nál. Extra röhej, hogy egy átlátszóságot tartalmazó PNG-t már nem tudsz vele megvágni, mert elfelejti az alpha channel-t. Az Irfan egy dologra jó: gyorsan megnyitni egy képet, ennyi.
Szóval: az átméretezés mellé viszonylag jó minőséget beállíthatsz, mert ekkor jön a tinypng.com, ahova behajítod a képeket és letöltöd a kiköpött ZIP-et. Jó 30-70%-ot lereszel a legtöbb képből. Így foglalhatnak a képeid a lehető legkisebb helyet, és mellesleg így lesz a leggyorsabb az oldal betöltése.
Webre nem hajigálunk közvetlen Photoshop exportot, hacsak nem fotós oldal galériából kinagyított képéről van szó, amit külön kell betölteni, nem az oldallal együtt tölt be.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #141099 üzenetére
Bocs, rossz a link... így: tinypng.com
A minőség romlani fog, de legtöbbször ez még pont nem zavaró. Ha a minimum fölött szeretnéd tartani a minőséget, akkor a FastStone-nal kísérletezz! Utána mondjuk azt is bedobnám legalább egy FileOptimizer-be (letöltés az oldal közepén). Ez nem ront a minőségen, és pl. PNG-kre a legjobb lossless méretkaszaboló.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest