Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokopo
aktív tag
válasz
Balinov #21650 üzenetére
Ilyesmi a gyanum, de hogy hogy kell orvosolni, azt nemtudom
Mindketszer (5-s es 7-s) ugy telepedett nalam az omv hogy root, telepites kozben nem kellett megadni semmilyen usert, csak jelszot
Telepites utan, soha nem sikerult usert letrehozni
Elozo 5-s is hosszu evekig ugy hasznaltam, hogy root -
kokopo
aktív tag
Vegigcsinaltam, eredmeny ugyanaz a systemctl start qbittorrent-nox parancs kiadasa utan
"Job for qbittorrent-nox.service failed because a fatal signal was delivered to the control process.
See "systemctl status qbittorrent-nox.service" and "journalctl -xeu qbittorrent-nox.service" for details."
De mit ír a journalctl? -->
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ápr 14 21:04:44 xaba-pc systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Failed with result 'signal'.
░░ Subject: Unit failed
░░ Defined-By: systemd
░░ Support: https://www.debian.org/support
░░
░░ The unit qbittorrent-nox.service has entered the 'failed' state with result 'signal'.
ápr 14 21:04:44 xaba-pc systemd[1]: Failed to start qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client.
░░ Subject: A(z) qbittorrent-nox.service egység hibát jelzett
░░
░░ A(z) qbittorrent-nox.service egység hibát jelzett.
░░
░░ Az eredmény: failed.
ápr 14 21:04:45 xaba-pc systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5.
░░ Subject: Automatic restarting of a unit has been scheduled
░░
░░ Automatic restarting of the unit qbittorrent-nox.service has been scheduled, as the result for
░░ the configured Restart= setting for the unit.
ápr 14 21:04:45 xaba-pc systemd[1]: Stopped qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client.
░░ Subject: A(z) qbittorrent-nox.service egység befejezte a leállást
░░
░░ A(z) qbittorrent-nox.service egység befejezte a leállást.
ápr 14 21:04:45 xaba-pc systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Start request repeated too quickly.
ápr 14 21:04:45 xaba-pc systemd[1]: qbittorrent-nox.service: Failed with result 'signal'.
░░ Subject: Unit failed
░░
░░ The unit qbittorrent-nox.service has entered the 'failed' state with result 'signal'.
ápr 14 21:04:45 xaba-pc systemd[1]: Failed to start qbittorrent-nox.service - qBittorrent Command Line Client.
░░ Subject: A(z) qbittorrent-nox.service egység hibát jelzett
░░
░░ A(z) qbittorrent-nox.service egység hibát jelzett.
░░
░░ Az eredmény: failed.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Halkan megjegyzem, hogy mindig is root-al leptem be, ssh-n is, meg az 5-s omv-nel is
Soha nem sikerult a -xaba- felhasznalot letrehoznom, ugy, hogy meg hasznalni is lehessen
Ha xaba-val lepek/leptem be, az access denied volt mindig -
danih
veterán
válasz
kokopo #21647 üzenetére
De mit ír a journalctl?
Amúgy mint generic megközelítést meg lehet próbálni ezt:
rm -rf ~/.config/qBittorrent/
De meg lehet próbálni a service-hez kreálni egy qbittorrent user-t
sudo adduser --system --group qbittorrent
Aztán megnézni megvannak-e a könyvtárak
sudo mkdir -p /etc/qbittorrent
sudo mkdir -p /var/lib/qbittorrent
Usert hozzáadjuk
sudo chown -R qbittorrent:qbittorrent /etc/qbittorrent
sudo chown -R qbittorrent:qbittorrent /var/lib/qbittorrent
Service fájlt megnyitjuk
sudo nano /etc/systemd/system/qbittorrent-nox.service
Legyen benne ez (hasonlítsd össze)
[Unit]
Description=qBittorrent-nox service
After=network.target
[Service]
Type=simple
User=qbittorrent
Group=qbittorrent
ExecStart=/usr/bin/qbittorrent-nox
WorkingDirectory=/var/lib/qbittorrent
[Install]
WantedBy=multi-user.target
Végül
sudo systemctl daemon-reload
sudo systemctl start qbittorrent-nox
-
kokopo
aktív tag
válasz
LLKobe #21646 üzenetére
Neztem en is, kismillio beiras ide-oda-amoda, aztan megint amoda, meg ide is, de meg utanna amoda is, utanna jogot adni ennek-annak-amannak, ip-t adni ennek-annak, portot nyitni annak is, de nem mindegy milyen portot ..., kihagyom
Csak a qbittorrent-nox-ot szeretnem a rendszerrel eggyutt inditani -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
kb 2 napja szenvedek
Ujra raktam az OMV-t (7.7.4-1) maximalisan megbantam
Dockert/kontenert/portainert nemhasznalok, nem is szetretnek
Nativan telepitettem a qBittorrent-et (-nox)
Az osszefoglalo (es a google) leirasa szerint csinaltam, de mindig addig jutok el, hogy nano-val elmentem, johet a parancs: systemctl start qbittorrent-nox
de az Istenert nem megy tovabb, barmit talalok a neten, nem, nem es nem!
ez a hibauzenet: Job for qbittorrent-nox.service failed because a fatal signal was delivered to the control process.
See "systemctl status qbittorrent-nox.service" and "journalctl -xeu qbittorrent-nox.service" for details.
Gondolom, hogy jogosultsagot nem kap a "xaba" felhasznalo (vagy barki), de hogy mikent, lehet azt megcsinalni, nemtalalok leirast
Legyszi segitsetek
Friss telepites, semmi mas nincs telepitve, csak a minidlna, sharerootfs
A megosztasok beallitva, minden ok, de a qBittorrent nem indul a rendszerrel
(emlekszem, hogy amikor az 5-s omv-t tettem fel, akkor is szivtam ezzel, nem tudom hogy sikerult akkor, csak valahogy veletlenul "ugymaradt")
Elore is koszi -
_q
addikt
Sziasztok!
OMV7 webui-ra és dockerben futtatott qbittorrentre se tudok chrome frissítés után csatlakozni. Másik böngészőből működik, ssh-van szintén. Már töröltem a sütiket is chrome alatt még se oldódott meg. Nem találkoztatok hasonlóval?
-
McImy
csendes tag
Sziasztok!
OMV6. Rendszer SSD meghajtón. Adat/torrent/egyéb 1TB-os HDD-n. (sda, sdb)
Szeretném kiváltani az 1 TB-os HDD-t 18 TB-osra. Elképzelésem szerint valami "csodaprogrammal" az 1 terrás konténereit/könyvtárait átmásolnám, aztán a könyvtárak eléréseit átállítanám a 18 terrásra és az 1 terrást ki lehetne venni.
Mennyire életképes elképzelés ez?
Milyen pluginnel lehet ezt megcsinálni?
Köszönöm!
Üdv! Imre -
Meddu
tag
Sziasztok. Hogy tudok biztonsági mentést készíteni Felhasználókról , felcsatolt meghajtókról, megosztótt mappa elérésekről?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Soderes #21631 üzenetére
Nem tudom mit mókolgattam, de most elindul egyből, jó a jelszó.
Viszont ha kikapcsolom az OMV-t, majd újraindítom látom a qbittorrentet, simán belépek, de a torrent oldalon nem Seed-el alapból, csak ha leállítom és újraindítom a torrenteket.
Mondjuk ez legyen a legkevesebb -
Soderes
senior tag
válasz
Sziszifeca #21630 üzenetére
Neked azt kell ellenőrizned, hogy a felhasználó egyezik-e azzal, akivel indítottad (vagyis
viper
legyen).
Haroot
vagy más. Akkor asystemd
indításkor nem a saját felhasználói környezetedet használja, és emiatt lehet a jelszavas probléma.Ha pedig a sor végén látsz ilyet:
--profile=/valami/mas
akkor azt jelenti, hogy nem a megszokott helyen tárolja a beállításokat, és lehet, hogy másik config fájlt használ.
Ha
viper
a felhasználó és nincs extra--profile
, akkor elvileg minden jó. -
Soderes
senior tag
válasz
Sziszifeca #21628 üzenetére
Ha a
qbittorrent-nox
szolgáltatást systemd-ből indítod (@viper
név alatt), akkor nem a te interaktív felhasználói környezetedben fut, hanem kvázi egy "fej nélküli", külön rendszerfolyamatként. Ez azt eredményezheti, hogy:nem a várható
~/.config/qBittorrent
könyvtárból olvassa a beállításokat,vagy üres configgal indul el, ezért új jelszót kér, amit viszont nem azonos a beállítottal.
Nézd meg hova menti a config fájlt :
qbittorrent-nox
qBittorrent vX.X.X -- Web UI (Remote control)
Configuration: /home/viper/.config/qBittorrent/Jegyezd meg az útvonalat.
Hasonlítsd össze a systemd alatt használtal :
ps aux | grep qbittorrent
Állítsd be manuálisan a configot :
/home/viper/.config/qBittorrent/qBittorrent.conf
Ez keressük :
WebUI\Password_ha1=@ByteArray(...)
Töröld ezt a sort vagy az egész config fájlt, ha még nincs sok beállítva. A következő indításkor újra létrehozza — és ekkor az alapértelmezett belépés:
felhasználó: admin
jelszó: adminadminÁllítsd be újra a jelszót, és állítsd le rendesen :
systemctl stop qbittorrent-nox@viper
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #21627 üzenetére
Amennyiben így írom:
systemctl start qbittorrent-nox@viper
systemctl enable qbittorrent-nox@viper
systemctl enable qbittorrent-nox@viper
akkor aktív, és nincs hiba, de a beállított jelszóval nem enged be -
Soderes
senior tag
válasz
Sziszifeca #21625 üzenetére
Persze. Mehet.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Kezdőként írok
Bocsánat a béna kérdésekért.
Feltettem a 7.4.17 OMV-t, és erre a qbittornetet szerver módban fel tudom tenni ahogy az összefoglalóban írva van vagy valami más módot ajánlotok? -
Soderes
senior tag
válasz
Beni2360 #21621 üzenetére
Nem igazán értem mire lenne jó, de én a 6-os tenném fel rá.
SD-t akarod tárolásra használni vagy az integrált eMMC-t?
Van a boxon SATA külső vagy belső?Azért nem ajánlom ezt a dolgot. (és magában az SD-t tárolásra vagy rendszernek)
Mert többször fog megkotlani alatt az SD, mint te azt el tudod képzelni.Ugyanis nem bírják a folyamatos írást. A Debian (és így az OMV) alapból nem optimalizált SD kártyára. A RPi OS például úgy van beállítva, hogy minimalizálja az írást az SD kártyára.
Az OMV nem rendelkezik ilyen optimalizációkkal.Ha mindenképp SD kártyára kellene telepítened:
Használj flash memória kímélő módokat:
Telepíts egy log2ram megoldást (folder2ram
az OMV-hez), hogy a/var/log
ne az SD-re írjon.Balinov :
Ha csak az OMV configokat akarod elmenteni, egy egyszerű script megcsinálja neked:
#!/bin/bash
mkdir -p /backup/omv_config
cp /etc/openmediavault/config.xml /backup/omv_config/
cp /etc/fstab /backup/omv_config/
cp /etc/samba/smb.conf /backup/omv_config/
docker ps -a > /backup/omv_config/docker_containers.txt
tar -czf /backup/omv_config.tar.gz /backup/omv_config
A legbiztosabb a Proxmox backup + manuálisan pár kulcsfontosságú beállítás mentése.
Ha a Portainer setupba belekeveredtél, újrahúzás után érdemes egy letisztult telepítést csinálni:
docker volume create portainer_data
docker run -d --name=portainer --restart=always -p 8000:8000 -p 9000:9000 -p 9443:9443 \
-v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce
-
Soderes
senior tag
válasz
Oldman2 #21620 üzenetére
Szerintem az lesz, hogy az alaplapod BIOS-a a hardverórát (RTC) mindig UTC időben értelmezi, és nem kezeli automatikusan a nyári időszámítást.
Mivel az OMV alatt (pontosabban a Linux alatt) ahwclock
alapból UTC-re van állítva, ezért amikor a rendszer átáll a nyári időszámításra, a BIOS által megadott idő is „elcsúszik” egy órával.Több megoldás van :
Állítsd át a BIOS-ban a bekapcsolási időt egy órával korábbra!
Ha eddig 07:15 volt, akkor nyáron legyen 06:15.
Így az OS átváltása után a megfelelő időben fog bekapcsolni.
Télen pedig vissza kell állítani az eredeti értékre.Alternatíva :
Szoftveres workaround (Linux oldalon)
Ha a BIOS-t nem akarod módosítani, akkor Linux alatt az RTC-t átkapcsolhatod helyi időre:timedatectl set-local-rtc 1
De miért van beállítva BIOS-ban?
Az OMV-ben teljesen jól müködik a WOL.
-
Beni2360
félisten
Sziasztok.
Egy kérdésem volna. Van egy S905-s amlogic boxom 2Gb/32Gb és 1Gb lan kapcsolattal.
Annó futott vagy 8 éve egy OMV az SD kártyán de nem tudtam igazából jól beállítani.
Kérdésem, lehet e rá és melyik OMV-t az SD kártyára telepíteni?
Vagy a régi droidot leszedni és csak OMV-t feltenni? Válaszokat és segítséget előre is köszönöm. -
Oldman2
nagyúr
Érdekes problémám van, elsőre nem OMV probléma, de mivel OMV fut az adott gépen, szerintem idevaló.
Szóval...
A gép BIOS-ában be van állítva, hogy reggel 07:15-kor kapcsoljon be. Ez eddig (a téli időszámítás alatt), ment szépen.
A nyárira való átállás után viszont 08:15-kor kapcsolt be.
A hwclock paranccsal kisérletezgettem, de vagy maradt minden ugyanúgy vagy ma pl. 06:15-kor kapcsolt be.
Jelenleg ez az állapot, miközben 20:23 van:root@omv:~# hwclock -r -v
hwclock from util-linux 2.38.1
System Time: 1743618235.649382
Trying to open: /dev/rtc0
Using the rtc interface to the clock.
Last drift adjustment done at 1743486497 seconds after 1969
Last calibration done at 1743486497 seconds after 1969
Hardware clock is on UTC time
Assuming hardware clock is kept in UTC time.
Waiting for clock tick...
...got clock tick
Time read from Hardware Clock: 2025/04/02 18:23:56
Hw clock time : 2025/04/02 18:23:56 = 1743618236 seconds since 1969
Time since last adjustment is 131739 seconds
Calculated Hardware Clock drift is 0.000000 seconds
2025-04-02 20:23:55.647842+02:00
Ez most ugye UTC időzónában van. Próbáltam a -l kapcsolót is, ami a Local zóna időt írja ki a hwclock-ba.
Ekkor ez az állapot:root@omv:~# hwclock -w -v -l
hwclock from util-linux 2.38.1
System Time: 1743618366.280953
Trying to open: /dev/rtc0
Using the rtc interface to the clock.
Last drift adjustment done at 1743618353 seconds after 1969
Last calibration done at 1743618353 seconds after 1969
Hardware clock is on local time
Assuming hardware clock is kept in local time.
RTC type: 'rtc_cmos'
Using delay: 0.500000 seconds
1743618366.500000 is close enough to 1743618366.500000 (0.000000 < 0.001000)
Set RTC to 1743618366 (1743618366 + 0; refsystime = 1743618366.000000)
Setting Hardware Clock to 20:26:06 = 1743618366 seconds since 1969
ioctl(RTC_SET_TIME) was successful.
Not adjusting drift factor because the --update-drift option was not used.
New /etc/adjtime data:
0.000000 1743618366 0.000000
1743618366
LOCAL
Utóbbi esetben lesz 08:15-ös bekapcsolás...Állítsam át a BIOS-ban megadott időpontot?
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok,
PVE alatt futo 7-es OMV-vel addig teszteltem kulonfele dolgokat, hogy ugyerzem ujra kene huzni a VM-et es 0-rol beallitani minden alap dolgot.Ha egy SMB share, 1 remote mount, 1-2 user van, meg docker-ben 1 szem transmission melyek azok a beallitasok, amiket le kell mentenem (mittomen, egy mezei txt-be) ha nem akarom 0-rol kezdeni a belakast?
Meg mindig csak ismerkedem az OMV-vel, szoval kozekezdo szintet, talan, ha megutom.
* OMVextras-t felrakni ujbol nem nagy dolog
* Networks-nel minden default
* Storage/Filesystemsnel van ugye a /dev/sda1 (QEMU PVE disk az OS-nek), /dev/sdb1 a PVE alatti ZFS felmountolva 1TB, meg a Zyxel Nas SMB remote mount-tal (errol nyilvan screenshot, meg PVE-nel a VM-resznel feljegyezni, hogy a ZFS pool hogy van becsatolva az OMV VM-e ala)
* Storage/ Shared Folders-nel van egy kis katyvasz, ezt streamlineolni szeretnem/kell, ami fontos, annak a relative/absolute path-jat feljegyezni.
* Users/Users-nel a 2db user jogosultsagait, groupjait lejegyezni, groups kulon nincs
*Services / Mount Editor-nel a mount pontot, mount options-tol feljegyezni
*Services/SMB/CIFS/Settings-nel a mukod beallitasokat lejegyezni
*Services/SMB/CIFS/Shares-nel leirni a 3 hasznalt share beallitasait egyesevel
* SSH tab egyertelmu, meg nekem isKihagytam valami fontosat?
Ami a cel egy mukodo SMB megosztas, docker es portainer telepitese helyes modon - docker megy rendben, de a portainer setupba szerintem belekeveredtem anno). Ha ez mind megvan, OMV VM-rol PVE Backup Zyxel NAS-ra, hogy ha valamit megint elszabok, ne kelljen minden-t nullarol kezdeni.
UI: Van erre valami fel/teljesen automata megoldas, vagy jobban jarok, ha kezzel lejegyzetelek mindent?
Koszi
Bali -
Kenderice
senior tag
válasz
Soderes #21616 üzenetére
A megosztást a szolgáltatások menüben állítottam be, ott elég egyértelmű mit hova kell beírni.
Egyetlen helyen van elérési út megadása, a megosztott mappák közül lehet kiválasztani melyiket akarom NFS-sel megosztani.A verziók variálását már végig próbáltam.
Volt, hogy vagy csak a 2, vagy csak a 3, vagy csak a 4 volt megadva. Próbáltam úgy is, hogy csak a 2 és 3, hogy csak a 3 és 4. Meg úgy is, hogy az összes.
Egyiknél sem volt változás.Amúgy az export mappa nem az etc-n belül van, hanem a root-ban.
Ezt a mappát az NFS megosztás hozta létre nem én, nincs benne IP cím."A NFS démon nem tudja beállítani a kívánt verziót.
Vagyis a NFS démon próbál beállítani egy nem támogatott verziót.
Az/etc/default/nfs-kernel-server
vagy más konfigurációs fájlban (pl./etc/nfs.conf
) meg van adva, hogy mely verziókat kell támogatni?"
Ezt nekem kell megadni? Mert az OMV állít be mindent.Az /etc/nfs.conf fájlban minden verzió értéke "yes".
Elindítottm a NFS szolgáltatást, az összes verzió ki van jelölve.
Utána hozzáadtam egy megosztott mappát. A klienshez beírtam a 192.168.1.0/24-et, a jogosultság RO, a megjegyzésben pedig annyi van alapból amin nem változtattam, hogy "subtree_check,insecure".Ha ebben el lehet rontani valamit, akkor az az OMV NFS hibája lehet csak.
Amíg OMV5-öt használtam, ezzel nem volt gond. Megosztottam, működött.
Ezzel az OMV-7-tel sokkal több a gondom... -
Soderes
senior tag
válasz
Kenderice #21615 üzenetére
Akkor vegyük sorba :
"exportfs: Invalid IP address /mnt"
NFS export fájlodban (
/etc/exports
) lehet egy hibás bejegyzés, amely egy IP-cím helyett egy elérési utat (pl./mnt
) tartalmaz.Javítása :
/mnt/zenei_mappa 192.168.1.0/24(rw,sync,no_subtree_check)
Majd :exportfs -ra
"rpc.nfsd: Setting version failed: errno 22 (Invalid argument)"
A NFS démon nem tudja beállítani a kívánt verziót.
Vagyis a NFS démon próbál beállítani egy nem támogatott verziót.Az
/etc/default/nfs-kernel-server
vagy más konfigurációs fájlban (pl./etc/nfs.conf
) meg van adva, hogy mely verziókat kell támogatni?
Nézd meg, hogy aRPCNFSDOPTS
vagynfsdcltrack
beállítások nem ütköznek-e.Megoldás :
systemctl stop nfs-server
modprobe nfs
systemctl start nfs-server
Ha csak az NFSv2 és v3 engedélyezett, próbáld meg bekapcsolni az NFSv4-et is.
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok. Duplicatival kèrnék segitséget, hogyan tudom beàllitani hogy egy másik gépről is tudjon mentést készíteni mappákról és fájlokról. Ha lehet konyha nyelven a leirást kérni az nem lenne baj, de egy oldal vagy videó is segítség lenne . Köszönöm.
-
Kenderice
senior tag
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
Van 2 szerverem, az egyik gép csak a fő szerver fontosabb könyvtárait tárolná úgy hogy biztonsági mentést készít a fő szerveről, eddig a syncting futott dockerben, de most valahogy nem akarja tenni a dolgát, milyen lehetőség van még, a két gép egy hálózaton van.
-
Soderes
senior tag
válasz
Kenderice #21603 üzenetére
NFS megosztásokat a
/etc/exports
fájl tartalmazza. Nézd meg, hogy helyesen van-e beállítva:cat /etc/exports
Pl.
/srv/dev-disk-by-label-ZENE 192.168.1.0/24(rw,no_subtree_check,async,insecure)
Ha módosítasz valamit, újra kell tölteni az NFS-t:sudo exportfs -ra
Próbáld ki egy Linux kliensen a következő parancsot:
showmount -e 192.168.1.X # Az OMV IP-címe
Ha okés, valami ilyesmit kellene látnod:
Export list for 192.168.1.X:
/srv/dev-disk-by-label-ZENE 192.168.1.0/24
Ha a lista üres vagy nincs válasz, akkor az NFS szerver nem adja ki a megosztásokat, és lehet, hogy a
/etc/exports
fájl rosszul van beállítva.Ja, és persze Windows esetén NFS-támogatás engedélyezése :
Nyisd meg a Vezérlőpult → Programok és szolgáltatások → Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása ablakot.
Keresd meg az NFS kliens opciót, és engedélyezd.
Indítsd újra a gépet. -
Kenderice
senior tag
Most másik dologgal küzdök.
Megosztottam egy zenei mappát NFS-sel de sem a windows-os gép, sem a volumio, sem egy linuxos set top box nem látja.
(Az NFS beállításánál csak a 2 és 3 verziók vannak engedélyezve.)
Ez miért lehet? -
Kenderice
senior tag
válasz
Soderes #21601 üzenetére
Érdekes módon fel van csatolva mert megjelenik a /srv könyvtárban uuid-vel, de maga az OMV rendszerben nem lehet felcsatolni. Gondolom mert már fel van, de a fájlrendszerek menüben nem látszik.
Most az egyiket leformaztam ext4-re és az ntfs lemezről most másolom át rá az adatokat.
Ext4-ként már fel fogom tudni csatolni.Mind az adguardhome (portainerrel sikerült feltenni) mind a wireguard (ezzel is szívtam kicsit) most már megy rendesen.
-
Soderes
senior tag
válasz
Kenderice #21600 üzenetére
Az NTFS fájlrendszer Linux alatt való kezeléséhez az NTFS-3G csomagra van szükség. Ellenőrizd, hogy telepítve van-e:
dpkg -l | grep ntfs-3g
Ha nincs. Akkor :
sudo apt update
sudo apt install ntfs-3g
Ha továbbra sem megy.
Próbálj meg manuálisan felcsatolni :sudo mkdir /mnt/hdd1
sudo mkdir /mnt/hdd2
Hozd létre a csatolási pontot (ha még nincs)
Csatold fel a lemezeket: A megfelelő partíciókhoz (pl.
/dev/sda1
,/dev/sdb1
) csatolhatod őket:sudo mount -t ntfs-3g /dev/sda1 /mnt/hdd1
sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdb1 /mnt/hdd2
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i5-2GEN I 6GB I 320GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest