Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az első ingyenes időszak
- Path of Exile 2
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Diablo IV
- Készül a Secret Level második szezonja
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz KaiotEch #8099 üzenetére
Hát igen, én is eddig 20e körül nézegettem eddig Mostani is elég igazából teljesítményben, igazából a fogyasztása lehetne kevesebb meg a hangja, bár szerintem a merevlemezeknek van jobban hangja, de 4tb-os ssd-t nem veszek ezért
Csak omv alá tényleg kicsit sok, max ha valaki rengeteg torrentet futtat, vagy(és) sok felhasználós plexe van annak nem lehet rossz.[ Szerkesztve ]
-
vadkörte
addikt
válasz nemurea #8095 üzenetére
A lényeg érthető volt. Régebben a FolderSync nevű aplikációt próbáltam ki, nem volt egyszerű, de amikor az ember rájön a logikájára utána már ügyes kis program. Elvileg képes teljesen automatikusan - ütemezetten is - a backup-ra. A Pro sem agyatlan drága. Jó rég nem foglalkoztam vele, lassan rá kelle fordulnom.
OMV oldalon az Rsync-et használtam.A CPU adatlapja szerint 64bit-es és nem támogatja a virtualizációt. Hmmm... Lehet, hogy rövid lesz az a kör?
(#8096) KaiotEch:
Ütős cucc... Elég szívfacsaró az ára, de ha azt nézem mi van benne, nem is annyira fájdalmas.
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
nemurea
aktív tag
válasz vadkörte #8092 üzenetére
Akár @vadkörte, akár bárki más: ha Androidos teló(k)ról van szó, akkor van valamilyen best practice a képek automatikus backup-jára? (Bocs a kevert nyelv miatt.) Rsync-et használok a NAS-on lévő képek ütemezett átküldésére egy máshol lévő Synology-ra, ezt is így érdemes megcsinálni, vagy van rá egyszerűbb megoldás? A Syncthing-et mintha említettétek volna a múltkor, ennek van kliense Androidra, ami elindítja a feltöltést, amint wifi-t kap a telefon?
A virtualizáció jó móka egy ilyen régi vassal, ez még 32 bites, nem? És a proci sem támogatja, ugye? Én is futottam egy kört a Dual Atom procimmal, hát rövid kör volt
-
addikt
válasz tibi970307 #8089 üzenetére
Én leginkább plex szervernek használom meg torrentre, sonarr és radarr-al, de fut még rajta openvpn szerver a távoli eléréshez, webszerver, php szerver, windows automatikus mentések is ide mennek, samba megosztások, meg virtualbox is fentvan, de még nem nagyon használom, csak nézegetem. Egy Intel Q9550, 8gb ram, 3TB + 1TB HDD-n, 120gb rendszer ssd, de keresek most valami kevesebbet fogyasztó cuccot alá.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
+1 a többiekhez, a szokásos otthoni média szerver: NFS, samba, torrent. Nekem is öreg vason ül (asrock alive nf6g lap, athlon 64 x2 5600 proc, 1 Gb ram) de jól elvan vele. Már szereztem egy újabb gépet, de nem volt még időm beüzemelni, amit még szeretnék az az openhab (okosotthon féle) projekt, de ehhez eszközök is kellenek, amik azért nem olcsók.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
vadkörte
addikt
"Érdekelne még, hogy ki mire használja az OMV-t?"
Elég kis teljesítményű a gépem hw-e - Atom 330 - van vagy 10 éves cucc és az 1db 1TB-os lemezre sem fér sok cucc. Eleve nem is megy 24/7-ben.
Elsődleges feladata a média stream - NFS/CIFS - Transmission. A későbbiekben Cups-on keresztül hálózati printserver is lesz (HP1100 paralell/USB átalakítóval) valamint a telefonjaim automatikus backup eszközének is szánom. Igaz nem valószínű, hogy ezt a gépet. Érdekel a virtualizálás is - egy WinXP-vel lehet, hogy ki is próbálom - de a hw erősen behatárolja a dolgot.Üdv. V. Körte
-
DIEGO15
őstag
Nekem még az általad leírtakon kívül eszembejutott a plex(kicsit több mint egy sima dlna), cups (nyomtatás), nextcloud (felhő), pi-hole (adblocker, bár azt hiszem, hogy ez csak a debian-ra megy az omv mellé), virtualbox.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Sziasztok!
(#8088) odrif
Először telepítsd virtuális gépre és úgy minden kockázat nélkül jól megismerhető.
Az Összefoglalót se hagyd ki!(#8089) tibi970307
Én is csak a szokásos szolgáltatásokat, családi szerverként használom. Az OpenVPN-t is távoli elérésre gond nélkül. VPN nélkül megy? Vagy már a külső, távoli elérés se? Nem NAT-olt IP címed van? -
tibi970307
tag
Sziasztok!
Jó ideje nagy megelégedéssel használom az OMV-t egy épített NAS-on.
Egyetlen dolog, amit sehogy sem sikerült működésre bírnom az a távoli elérés OpenVPN-nel. WIFI-n működött e VPN, de mobilnetről már nem csatlakozott.Érdekelne még, hogy ki mire használja az OMV-t? Bármilyen szolgáltatás érdekelne, magamtól nem jutna eszembe, hogy milyen dolgokra lehetne még használni.
Jelenleg nálam csak egyszerű filemegosztás NFS és SMB-n, DLNA server, torrentben kimerül a dolog. -
MODERÁTOR
Üdv!
Tekintettel hogy szeretném a meglévő Zyxel NAS-t lecserélni egy mini ITC-es gépre, amin OMV-t telepítenék ezért bekukkantottam olvasgatni, tanulni.20 éve a Prohardveren
-
nagyúr
válasz KaiotEch #8086 üzenetére
Gyerekek itt valami kurvaérdekes a jogosultságkezeléssel kapcsolatosan. Megváltoztattam a userem jelszavát, de a W7 a régivel simán bemegy az újjal nem. 2: Most hányféle jogosultságkezelő felület van? Vagy egyszer a Shared Folderba mappára adható Privileges és ACL na most mi a különbség a 2 között, mert nemigazán értem. Aztán lehet a users-ba adni Privileges-nél, aminél rohadt érdekes, hogy pl itt az egyik mappára nincs adva jog mégis bármit csinálok benne, mert mappa szinten meg meg van adva. Nem kéne ez a 2 összefüggjön akkor?
-
nagyúr
Üdv. Kollégák permission helpet szeretnék kérni. Beszereztem egy kamerát, ami tud hálózatra menteni. Namost csináltam egy shared folder-t, guest joggal, meg SMB-be is beállítottam, hogy only guest, és megnyitom gépről, de ez még mindig kér jelszót. Valszeg ezért nem akar a kamera sem menteni oda, mert ott nem is lehet megadni user/pass-t. Valakinek 5lete?
[ Szerkesztve ]
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok ismét.
Ide is feltenném a kérdésem, hátha tud valaki segíteni, mégiscsak omv-ról van szó.
Feltettem egy amlogic s905x boxra a 3-as omv-t, de a bejelentkező képernyőn nem jutok túl.KÉPVan valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Bios látja mind a 4x2gb-ot.
inxi -xxxm
Memory: Used/Total: 1370.9/6903.5MB
Array-1 capacity: 16 GB devices: 4 EC: None
Device-1: CHANNEL A_DIMM0 size: 2 GB speed: 800 MHz type: DDR2 (Synchronous)
bus width: 64 bits manufacturer: N/A part: N/A serial: N/A
Device-2: CHANNEL A_DIMM1 size: 2 GB speed: 800 MHz type: DDR2 (Synchronous)
Device-3: CHANNEL B_DIMM0 size: 2 GB speed: 800 MHz type: DDR2 (Synchronous)
Device-4: CHANNEL B_DIMM1 size: 2 GB speed: 800 MHz type: DDR2 (Synchronous)
bus width: 64 bits manufacturer: N/A part: N/A serial: N/Afree
total used free shared buff/cache available
Mem: 7069216 1176152 135544 41728 5757520 5548136
Swap: 6185980 75520 6110460 -
addikt
OMV-s gépembe raktam +2gb ramot a 6 mellé, de csak 7gb-ot lát a linux:
free -m
total used free shared buff/cache available
Mem: 6903 1090 4928 75 885 5490Ez miért van?
-
kenand
veterán
válasz KaiotEch #8074 üzenetére
Sokan így hivatkoznak rá még ha az egy protokol is
Mindegy minek nevezem (bár lehet nem vagyok pontos) a lényeg akkor is az hogy sok vele a probléma, csak akkor használom ha muszáj.
TV-boxok inkább samban látják a hálózati tartalmat.[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Igen arra gondoltam hol UPNP-nek hol DLNA-nak nevezik, és a TV-k többsége csak úgy tud hálózatról lejátszani. (Samba-t nem kezelnek) Sajna nem követik a szabványt és valamelyik a miniDLNA-t valamelyik az mediaTombot kedveli. Felirat sokszor problémás. Olyankor nem is használjuk a TV belő lejátszóját. Csak ha szinkronos 2.0-as filmet akarunk gyorsan elindítani.
-
kenand
veterán
Köszönöm a linket.
Másra kevésbé akarnám használni, bár a kis régi boxomon is komplett Linux fut. HTPC-re nem igazán kellene arra van sok TV boxom LibreEleccel, azokat kellene kiszolgálnia tartalommal. (Meg a buta LG TV-hez kellene UPNP, az nem támogat sambat, tény azt ritkán használjuk önállóan, de pl a feleségem a nagy szobában úgy szokott tornászni LG TV belső lejátszó+UPNP ) De UPNP biztosan van OMV-re is. -
lovi27
addikt
Így van, ez a lényeg! Ha valaki nem csak az OMV nyújtotta egyszerű szerver, hálózati tároló lehetőségeket akarja használni, az telepítsen komplett Linux disztribúciót. De aki csak letöltési, megosztási, vagy hálózati tároló funkciókat használ, annak semmi előnyt nem jelent a teljes disztribúció.
-
g0dl
addikt
Én már csak debian stretch + omv 4 összeállítással indulnék
https://forum.openmediavault.org/index.php/Thread/21234-Install-OMV4-on-Debian-9-Stretch/
De persze itt van mindenféle telepítési opció https://openmediavault.readthedocs.io/en/latest/installation/index.html
Én a diszk kettős használata, miatt, és azért választottam a debian alapút, mert egy csomó más dologra is használom (pl. kodi -val egyben media pc is)
-
kenand
veterán
Úgy tűnik még ha nem erre is lett tervezve működik 1 HDD-n, talán az előre partícionálás az egyszerűbb.
(#8064) g0dl
Köszönöm.
Mivel egy 4 magos Celeron 4GB RAM-mal amire tervezném, akkor a Debianra telepítés talán a legjobb mód.
Tudnál mutatni leírást amit lehet követni?
Melyik debainból induljak ki?[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Olyat tehetek hogy az OMV-t egy USB 3.0-as pendrivera telepítem?
Vagy a belső HDD lehet rendszer és adat lemez is? -
sad_Vamp
őstag
válasz KaiotEch #8057 üzenetére
1 Pillanatig sem gondoltam készre .... csak a PC NAS vs ARM NAS témára reagáltam...
szpeti40
Nekem is Proci-lappal cucc van AMD-s, szuperül működik és visz mindent (ami nkm kell egyelőre... bár a dockerrel most szenvedek, de nem performance miatt, hanem sokkal inkább a hozzáértés hiánya)![ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
kenand
veterán
Nem annyira az igazi NAS funkció érdekel. Túl értékes adataim amit menteni kellene nincsenek...
De egy keveset fogyasztó stabil Transmission+ SAMBa szerver jó lenne, amit kicsit stabilabb és gyorsabb, mint az egy magos A10. ( 3 megásnál gyorsabb letöltés+ seed + SAMBa kiszolgálás már sok neki, 2.5 megára visszavéve általában még jó) és lehet 2-3 TV box-szalal "csapolni" akár egy időben.
Okosított routerem is van, Transmissionnal de az sem annyira szereti ha túl sokat terhelem, Seed még megy neki.Nézegettem használtam mini PC-ket 1 SATAval 3-4 USB 3.0-val, lehet az lesz a befutó.
-
sad_Vamp
őstag
Minden a felhasználástól függ... Nkm pl apró fileok (max 10MB) megosztására, mentésére és cloudolására kell most egy NAS. Erre overkill egy PC Nas. (Tudom van az is, azt kimondottam média dolgokra használom)
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
g0dl
addikt
Szerintem a legtöbb ilyen kis lapnak a sata és sokszor az ethernet (raspi) is a gyenge pontja. Ha az ember NAS-ban gondolkozik, akkor ez a kettő talán a legfontosabb. Egy NAS-ba több diszk legyen a redundancia miatt.
Árban egy integrált procis mini-itx alaplap már 20k körül van, és fogyasztás is elfogadható, abban normális ethernet, és 4 SATA is lehet
-
kenand
veterán
-
ssolitude
őstag
Tudna valaki egy leírást linkelni, hogyan kell flash driveról flashdrivera telepíteni omv-t?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
stigma
addikt
Hi, ok ez jó hir.
Anno nekem jogosultság gondok voltak, amit bem tudtam megildani. Egy json fájban kellett átirni a helyet az ment de valamiért a www-data felhasználói jogait nem tudtam a hdd-hez rendelni.
Vpn-nek utannaolvasok de valszeg routeren fogom én is megoldani.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sad_Vamp #8043 üzenetére
Hi. Nextcloud alkalmazás sok packaget tartalmaz.
Webes megjelenités maitt használ php-t + adatbázis is kell ami mariadb-vel van megoldva(vagy egyéb másim program pl: phpmyadmin)Dockerben ha lesz időm estefele kipróbálom.
-
Asztee
aktív tag
Szia ! Meg lehet változtatni a nextcloud data directory-ját ,mert nekem (is) sikerült (pedig én nem igazán konyítok a linux-hoz) ,de azt ne (tőlem) kérdezd ,hogy hogyan ,mert azt sajnos már nem tudom. Keresgéltem és találtam választ...
A másikra : nekem is pont ilyen routerem van és nálam a routeren van beállítva a VPN ,mert így a többi kütyümhöz is hozzá tudok férni távolról (RPi, WD MyCloud,stb) ,amúgy meg csak az omv-hez férnék hozzá ,de ha csak az a cél ,akkor nem tudom melyik lehet a jobb megoldás és miért ?
Ui.: mielőtt lehurrognátok : tudom hogy a WD-hez alapból is hozzá lehet férni távolról ,de nekem régebben azon volt a transmission is és ahhoz használtam[ Szerkesztve ]
''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
stigma
addikt
válasz sad_Vamp #8041 üzenetére
Én még csak ismerkedem Dockerrem VM-ben de az alábbit találtam (Docker gi újratelepítés) : L:https://forum.openmediavault.org/index.php/Thread/21119-error-message-Failed-to-execute-XPath-query-config-services-docker/]
Link....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
sad_Vamp
őstag
oszt most ilyenkor mi a tosz van?!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Valaki használja a openmediavault-diskstats plugint v4 alatt?
Nekem nem akar mutatni semmit a grafikonoknál -
stigma
addikt
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni Nextcloud-al kapcsolatban?
Jelenleg 32GB-os SSD-n fut a rendszer(ezért azon mert volt feleslegesbe), mellette felcsatolva egy WD Purple 6TB-os merevlemezem van.
Egyenlőre simán omv extrák alól szeretnék telepíteni a Nextcloud-ot viszont kérdésem az lenne, hogy ha feltöltök egy video-t akkor datadirectory az az SSD lesz vagy a merevlemez? Át lehet állítani?Bocs hogy ilyesmit kérdezem, régebben szívtam Linuxon, mert tettem fel 10-es Nextcloud-ot (php + Apache szervert kézzel telepítettem).
Nextcloud-ba ha beléptem és feltöltöttem a fájlt a rendszer rendszerbe, akkor a rendszer SSD-re telepített meghajtómon tárolta a fájlt. Beállítások között a datadirectory-t át kellett volna állítanom a merevlemezre de nem sikerült sajnos.
Másik kérdésem viszont ha a Nextcloud sikeresen felmenne és működne, akkor ha kiengedném netre akkor NAS-ra openvpn-t tegyem fel (DDNS van és egyszerű mert a routerem tudja - ASUS TR-AC87U) és így használjam?
NAS-on vagy routeren célszerű VPN server-t használni? (mert nekem mindkettőre megoldható lenne)Segítséget előre is köszönöm.
-
sad_Vamp
őstag
Felkalapáltam egy RPi 3-asra az OMV-t.... de se plugint, se semmit nem tudok installálni a webfelületről.
vagy 1 csomó fura sor fogad, vagy vlmi hibát dob és a végén vlmi kérdést hogy nincs használatban ez vagy az?De semmi nincs használatban, még 1 usb, vagy HDD sincs rajta most, egyelőre csak tesztelném....
-
bse666
csendes tag
Üdv kedves fórumtársak,
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni, mert van némi zavar a buciban és a fórumokon is csak részmegoldásokig jutottam. Nemrég tértem át az OMV4-re Freenas-ról, ami ugye egy kicsit más felépítésű rendszer (dög zfs, meg magas hardverigény ). Eddig sikerült minden amit szeretnék, hálózati megosztások, ftp, torrent, phpmyadmin, azonban most a nextcloud(owncloud is lehet) egy kicsit kifogott rajtam. A problémám az lenne, hogy a phpmyadmin telepítése közben felraktam a mysql és a nginx beépített plugint, amikkel most ez így tökéletesen működik, azonban minden leírásban apache szervert írtok/írnak. Freenasnál egy kicsit más volt, mivel ott külön jail-be kerültek a cuccok, amiknek külön ip címet tudtam adni, ami el is szeparálta egymástól a telepített szoftvereket, de ez itt ugye nem így van. Amennyiben én most a leírások alapján feltenném a nextcloud-dal együtt az apache szervert is, akkor a jelenleg futó nginx-el "összeakadna", vagy sem, illetve a nextcloud csak apache-val hajlandó együttműködni mással nem? Köszönöm előre is a válaszokat és a megoldásokat
-
doberman
senior tag
3ezer valahányszáz ft-ért 32 gigás ssd sztem nem sok, mentés image van. ha megpusztul megy a kukába.. ennyi pénzért jobb sd kártyát sem kapok. - szegény ember ócó ssd-t használ...mely azért csak gyorsabb bármelyik hétköznapi hdd-nél.
8lnu
-
Dadan01
senior tag
Ilyen áron, erre a feladtra megfelelő. Az, hogy milyen teljesítményre képes, teljesen lényegtelen a nas szemszögéből. Azért vettem, mert a 60 gigás kingston ssdm meghalt, amit erre a feladatra szántam, mostanság márkás, ilyen kicsi ssd-t nem lehet olyan áron venni, amennyit ér. 16GB méreten minden elfér ami kell, akinek ez kevés, vegyen nagyobbat. Majd ha megdöglik, ígérem szólok Van image mentésem az omv-ről, ha beüt a szar, 5 perc lesz visszaállítani az eredeti állapotot. Garancia? Eleve úgy számoltam, hogy nincs.
-
CheGhost
aktív tag
válasz KaiotEch #8022 üzenetére
Nem akarok senkit védeni, de egy noname termék esetén, a garancia, support és a termék valódisága, és a tartóssága problémás. A valódiságát alatt azt értem, hogy olyan. tényleg eredeti, és nem átszitázott lapkákat tesznek bele, illetve mennyire marad el a teljesítménye a leírtakhoz képest stb...
[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
vadkörte
addikt
válasz KaiotEch #8020 üzenetére
Még mindig nem értem hová akarsz ezzel kilyukadni. Olvastam egy KingDian SSD tesztjét. Nem tűnt vészesen rosszabbnak, mint bármelyik konzumer SSD.
Attól, hogy nem nagy nevet szitáztak a tokozásra még nem feltétlenül hulladék. Egy NAS-nál nem is létkérdés a villámgyos működés, hisz általában rendszer lemeznek teszik be. (adattárolásra azért még kicsit húzós az SSD)Üdv. V. Körte
-
doberman
senior tag
válasz KaiotEch #8017 üzenetére
Fél éve fut OMV nálam egy pc-n 32 Gb-os Kingdian ssd-ről 7/24-ben, semmi probléma vele. Neked volt negatív tapasztalatod e tipussal? Oszd meg velem légyszíves! Lehet, hogy nem egy táltos, de viszont csak tizenegynéhány $ volt.
Egyébként a mai világban még a made in EU cimke is kínában készül...8lnu
-
addikt
válasz Flowtation #8013 üzenetére
Most hogy gondolkoztam, lehet a virtual box gépek kerülnek majd oda, hátha gyorsabbak lesznek.
-
Flowtation
őstag
válasz szpeti40 #8012 üzenetére
Én ideiglenes tárolónak használom az olyan tartalmakra amiket pl. nem tudok besorolni egyik hdd-re sem (pl "különböző" linux disztrók ) de használhatod úgy is, hogy az éppen letöltés alatt álló iso megy oda, ha pedig elkészült akkor átkerül a végleges helyére
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
vadkörte
addikt
válasz szpeti40 #8000 üzenetére
60GB-os új A-DATA SSD HA-ról 1,5 éve, két marék inggombért. Partícionáltam. 8GB/maradék. 8GB rendszer, a maradák adatpartíció. A letöltésvezérlő dolgozik rá.
A lenti felhasználásra én nem erőltetném a RAID-et. Adatbiztonság szempontjából persze OK, de a tárolandó adatok a leírásod alapján nem olyan jellegűek, hogy igény lenne a fokozott adatbiztonságra.
Én simán külön-külön használnám a meghajtókat.
-SSD-re rendszer + adatpartíció (ha a méret lehetővé teszi, ha nem csak rendszer)
-1. 3TB egyik adattípus
-2. 3TB másik adattípus
Azt nem írtad, hogy az alaplapodon van-e RAID vezérlő, vagy kártyával oldod meg, esetleg szoftveres lenne-e a RAID?(#8004) KaiotEch:
Mire gondolsz? Ez egy NAS operációs rendszer. Egyszer összerakod, beröffented és elfelejted, max a frissítéseket telepíted fel. (vagy rosszul gondolom és értelmezem a NAS oprendszer fogalmát, mert magamból indulok ki?)Üdv. V. Körte
-
-
addikt
válasz doberman #8005 üzenetére
Én innen apróról vettem ssd-t, nem olyan drágán.
Raid 0-nál nincsen adatbiztonság, csak sebesség növekedés, és megmarad a 2x3 TB helyem is (raid 1-nél van biztonság és lenne 3TB helyem a tükrözés miatt), csak linux iso-kra lesz
A raid amúgy érdekelt is, sajnos suliban csak tanultunk róla, kipróbálni nem tudtuk sajnos. Kíváncsi vagyok hogy tényleg gyorsabb lesz-e ha összerakom őket.[ Szerkesztve ]
-
doberman
senior tag
válasz szpeti40 #8000 üzenetére
én egyben hagytam az ssd-t (rizsföldről importált - két marék rizsért..).
választanod kell: vagy rengeteg hely vagy adatbiztonság.... - egyébként ha csak seedelt "linux iso" -k akkor felesleges a raid. úgyis nyitva a "virágbolt", legfeljebb kikölcsönzöd újra.
ha több ezer családi fotó-video akkor persze más a szempont.8lnu
-
nagyúr
Gyerekek ahogy nézem ez az OMV4 semmivel nem tud többet, mint az OMV2, ugyan az csak W10-esebb design, meg gondolom 1-2 progi frissebb. De azért csak kellene váltanom valamikor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest