Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
válasz sad_Vamp #8896 üzenetére
És ez ennyi próbálkozás után biztosan evidens, de a Workgroup beállítás ugye ugyanaz minden eszköz esetében? Nem maradt bent a médialejátszókban korábbról valami más? Az SMB mintha érzékeny lenne erre, bár lehet, hogy a direkt IP, amit a ft ajánlott, ezt felülbírálja.
-
stigma
addikt
Illetve ezt találtam youtube-ról de gondolom ebben már profibb vagy:
Mivel írtad 2 lejátszód van, és PopcornHour megy, azért arra nem kerestem rá, DUNETV-nél gondolom valami Dune HD valamid van oda az alábbi módon keresgetnék...
Protokollt mikor választani kell, akkor direktben SMB-t jelölnék ki mint a videon és direktbe nem névre hanem ip címet írnék be, mint a video mutatja.(ha szükséges felhasználónév és jelszó is akkor azt is beírod)
Így csináltad valahogy csak csak próbáltad a Dune-n betallózni a Workgroupból?
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hát itt valami SMB-vel lesz gond szerintem.
Én tegnap nulláról tettem fel OMV-t ( lapom miatt Debian minimal(netinst) => arra OMV) és 2 médialejátszóm van, melyel lejátszok mindegyik Linux és Coreelec fut rajta, pöccre mennek.
Én például azt csináltam hogy telepítéskor csak az SSD volt rádugva, miután végeztem a Debian és OMV telepítéssel, gép kikapcs és csak akkor dugtam rá a gépre a HDD-t.
Szerintem a két lejátszón olyasmit kellene nézni hogy az SMB protokollból melyiket használja a rendszer(SMB1,SMB2,SMB3)
Ha OSX-ről megy akkor a telepített OMV-nek elvileg nincs baja.
Ha Tallózod hálózatról a 2 eszközön akkor nem lát semmit sem a rendszer?
Esetleg az OMV-t tallózva más eszköz (iPhone, Android telefon, tablet) látja rendesen?Mert akkor tuti hogy a másik 2 eszközzel médialejátszóval van a gond.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz sad_Vamp #8893 üzenetére
Ott tartok hogy felraktam az UBUNTU servert.... szerintem sikerült megosztani 1 mappát SMB-n keresztül.... OsXről megy.... a 2 média lejátszóról pedig nem (egyik kábelról megy a másik wifis... a márkájuk is különböző)... még mindig. Változhatott vlmi a linux SMB kezelésében esetleg? vagy egyáltalán hol keressem a hibát? gondolom nincs 5let.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
lovi27
addikt
Szia!
A Flashmemory plugin nem mentett volna meg az összeomlástól, az csak az SSD élettartamát növeli meg (ti. vele kevesebbet ír rá).
A hardver biztosan rendben? A váratlan rendszer megváltozásokat rendszerint a hardver bizonytalansága okozza. Magától nem csinál ilyet.Ha telepítve van az OMV-Extrák plugin, akkor a pluginok közt van egy Backup rész és ott többfajta mentési lehetőség van. Olyan is amivel a rendszert is el lehet menteni.
-
jkutya
tag
Sziasztok,
feltettem a microserverre - viszonylag gond nélkül felment.
Egy SSD-t használtam rendszerlemeznek - de egy nap után egyik pillanatról a másikra összeomlott, és nem találta a fájlrendszert..... valami grub recovery-t követelt. Passzoltam - ment egy kis notebook HDD.re.....A kérdésem: olvastam valami flashmemory pluginról - csak utólag. Ez megmentett volna az összeomlástól???
Ill: tudok-e a rendszerbeállításokról mentést csinálni valahogyan - a menürendszerben nem találtam ilyent.
-
vadkörte
addikt
válasz sad_Vamp #8890 üzenetére
Ez hardveres inkompatibilitás lesz.
Vagy valami kernel szintén nem gyerebe. Ha ennyire nem haverkodott Veled össze az OMV4, vagy menj vissza OMV3-ra, vagy próbáld ki a XigmaNAS-t.
Egyfajta FreeNAS származék, csak a RAM éhsége nélkül. Ha nem használtál még FreeNAS-t, akkor először VB-ban ismerkedjen vele, mert agybajt kapsz.A média centereken milyen OS fut?
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
sad_Vamp
őstag
válasz nemurea #8888 üzenetére
kezd azaz érzésem lenni, hogy valami ilyesmi lesz a vége...
mert ezaz OMV4 egy rakás kaka.... most nyomtam újra... mart a particionálás után csomóhibaüzenet véhén BUS ERROR felkiáltással beszart... használtam már GPARTEDet.... most direkt a saját live szarját próbáltam ahogy a leírásban van... be is szart... OMV4-óta van ez.... elegem is van
szóval kis keresés után találtam ilyet:
https://distrowatch.com/search.php?category=NAS#simpleValaki tud ajánlani ezekközül valamit? Próbálta már valaki valamelyiket?
Torrent és értelmes megosztás ... ennyi kellene.doberman mezeiPC-ről megy... de a 2 mediacenterről nem...
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
nemurea
aktív tag
válasz sad_Vamp #8887 üzenetére
Nem célom itt okoskodni, de ha valami ennyire nem akar megszületni, akkor érdemes alternatívát keresni. Lehet, hogy a géped szimplán nem szereti a Debiant, ritka az ilyen, de lehetséges. Amit én kipróbálnék, bocs, ha már említettem volna: Ubuntu Server edition, arra a Webmin. Így kiderülne, hogy az OMV nem tudta nálad rendjén kezelni a megosztásokat, vagy esetleg valami hardveres probléma van mögötte - ez azért egy valós opció.
Az off offja: én a TP-link wifi extenderekkel jártam hasonlóan: dedikált vagy routerből készített. Úgy, hogy egyébként routerként kiválóan működnek nálam a TP-linkek. Azóta tartóztatom magam tőlük és mindenki boldog.
-
sad_Vamp
őstag
Szoba felújítás miatt... kicsit elmaradt a NAS/OMV buherálásom... ott hagytam abba, hogy PopocornHour és DUNETV nem látja SMB-n keresztül, de a popi mivel ismer az NFS-t azon keresztül igen és működik is.
Tanácsok hatására kidobtam az összes megosztott mappát és USER-t.... most összeraktam a NAS-t ... most már az NFS-sem megy... tallózni tudok fim indításnál már hibát dob...
Úgy döntöttem amint lesz több időm nyomok 1 reinstall-t mert ez már nagyon NEM NORMÁLIS. Csak azt sajnálom hogy ha re-install után működni is fog.... akkor sem fogom tudni hogy mi a túró volt ez.
-
doberman
senior tag
semmi gond, az omv alapesetben is kezeli az ntfs-t.
Egy dolog ami fontos: az omv mint rendszer telepítéskor a felajánlott lemezen kérdezés nélkül törli a meglévő partíciókat és formázza linuxos EXT filerendszerre. Ezért javasolják, hogy maga a rendszer legyen egy külön kisméretű hdd/ssd -n.
ha feltelepedik, akkor csatlakoztatod a már meglévő ntfs adat lemezeidet.8lnu
-
vadkörte
addikt
Elvileg autonóm módon fogod látni őket, gyakorlatilag, ha nem, akkor egy beépülőt kell telepítened utána kezelni fogja.
Ha nincsenek cuftig tele, elég ha egyet letakarítasz annyira, hogy el tudd kezdeni az új filerendszer kialakítását és az adatmozgatást.
Ha az optikai meghajtót nem használod, tegyél oda egy kis lemezt/SSD-t. Arra mehet a rendszer, a 4 3,5"-es meg maradhat adatnak.Üdv. V. Körte
-
jkutya
tag
Sziasztok
Egy HP microserveren jelenleg W homeserver -t használok, mind a 4 belső HDD NTFS-ra van formázva.
Fontolgatom hogy átállok OMV-re, és vele EXT4 fájlrendszerre.
A kérdésem, h a belső HDD-ket fogja-e látni az OMV - tudom-e olvasi őket OMV alatt amik az adatok átmozgatásra kerülnek.Csinált már valaki ilyent? -
netuddki6
csendes tag
Sziasztok!
OMV-re van kötve egy 4TB-os winyó USB-n.
A transmission nem tud rá írni, access denied error üzenettel. (/srv/dev-disk-by-label-OMVwinyo/megosztas/)
Ha viszont átállítom a GUI-ban a /sharedfolders/megosztas/ mappára a letöltést, akkor működik. De kis idő után visszaáll az eredeti "megosztott mappára".
Mit tudok tenni, hogy működjön? ACL-ek be vannak állítva.
(A probléma előtt csinált olyat is, ha rákattintottam a "Trash data and remove from list"-re, akkor eltávolította a listából, de az adatokat nem törölte . Formáztam egy másik, kali linuxot futtató géppel ext4-re, újratelepítettem az OMV-t a laptopra továbbra is fennált a probléma.)[ Szerkesztve ]
-
PH 5.5
aktív tag
válasz osztraksajt #8879 üzenetére
Szünetmentes az van előtte. Sata lehetőség van még egy, az optikai meghajtó helyéról, második hdd-t is el tudok helyezni a házban, szükség esetén. A jelenlegi adat hdd e-satáról megy, szerencsére volt a lapon. A feszültségeket méregettem, betonstabilak, az alaplapon pedig semmi kóros melegedés nincs a kritikus alkatrészeknél, masszív kis alaplap ez.
Miniitx projekt folyamatban: [kép][ Szerkesztve ]
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
osztraksajt
őstag
Hát, érdekes megoldás maradjunk annyiban. Én biztos egy DC12 és DC5 step down converterrel oldottam volna meg inkább közvetlenül a tápról, és akkor az akksi akár még szünetmentes opciónak is visszakerülhetett volna bele ha a csatlakozó így elérhetővé válik. Az akksicsatlakozó felől általában sokkal kevésbé vannak védve ezek, mert az ugye általában egy stabil tápként viselkedik.
De amúgy gratula, én is sokáig kacérkodtam az elképzeléssel, de több sata csatira vágytam, így végül miniitx asztali gép alapon oldottam meg.
-
PH 5.5
aktív tag
válasz osztraksajt #8877 üzenetére
Na ez volt az egyik legnagyobb kihívás, mivel a noti hdd szerintem nem lett volna eléggé tartós, stabil. Az akku helye felől kapja az alaplap a tápot, egy szabvány 12V 60W-os tápról (szerencsére a gyári akku közel 12V-os volt). Innen már meg is van a 3,5"-os hdd egyik tápja, az 5V-ot pedig azzal a szép piros kábellel az ssd aljzatából vettem. Szépen stabilan működik.
- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
PH 5.5
aktív tag
Üdv!
Némi utánaolvasás, tájékozódás után omv felhasználó lettem én is. Eddig egy Netgear Stora volt nálam használatban, de már újkorától kezdve elégedetlen voltam vele. Gyenge proci, kevés ram, instabil rendszer.
Összeraktam egy konfigot, gyakorlatilag hulladékból (dell e6400 laptop alaplap, core2duo p8700, 2 GB DDR2 RAM, 32GB-os msata ssd, mindezt egy kiszolgált beltéri egység házába), gond nélkül felment rá az omv, és bőven megfelelő teljesítményt nyújt az eddigi tesztelgetés alatt. SMB, FTP, Torrent, DLNA, minden szélsebesen teszi a dolgát, igazi felüdülés az öreg Stora után. Pofonegyszerű volt az üzembe helyezés, bekonfigolás, pedig nem vagyok egy nagy linux zsonglőr, de sokat segített a topic olvasgatása.
Íme a tákolmány: [kép]- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest
-
doberman
senior tag
Ha valaki tudja megírhatná, hogy a OMV docker-ben futtatott TVHeadend és az Oscam hogy tudja kezelni az usb-s tv stick-et és a kártya olvasót, ne tartsa magában... a 2 progi fut, konfigulálható csak épp az usb-s eszközöket nem látják..
8lnu
-
Gre@T
tag
Üdv,
Sikerült megoldanom a config file editálását.
Megosztom, hátha segítség a dockerrel most ismerkedőknek.SSH vagy shellinabox.
docker exec -it transmission /bin/bash
killall transmission-daemon
vi-al szerkeszthetjük a /config mappában lévő settings.json-t
Ha ez kész stoppoljuk le a transmission dockert majd docker újraindítás. -
stigma
addikt
Hali, hát nem csak én vagyok vele aki szívott az OMV telepítésére ezen a lapon vagy épp a Gemini lake lapoknál (J4105 és J5005).
Mindenki akiről olvastama forumokban Debian netinst-ra tett OMV-t és tökéletesen működik.
Ha újratelepítem akkor én is kipróbálom, hogy fel megy e direktben, nekem is ez lenne a célom.
Ok, amiért nem tudom telepíteni, hogy egy gyérebb bios van ezeken a lapokon, melyeken beágyazott CPU van, és emiatt nem tudok rá tenni OMV-t, viszont mindent mást pöccre megevett a múltkor(Linux,Windwos,stb)Docker-ben lévő dolgokkal többségében egyetértek, pár példát hoztam fel, még én is elég kezdő vagyok benne.
-
lovi27
addikt
Így hirtelen két előnyét látom. A legfontosabb - és a fejlesztők is ezért mennek ebbe az irányba - nem kell nekünk (nekik) az egyes alkalmazások fejlődését követnünk, elég "csak" a dockert. Az alkalmazások fejlesztői készítik el a docker kompatibilis, a konténerbe telepíthető alkalmazások különböző verzióit. Arra gondolok, hogy például megcsináltak az OwnCloud vagy a Calibre plugint, de ahogy az alkalmazásban nagyobb fejlesztést hajtottak végre használhatatlan vált a plugin. A naprakész tartásra pedig nincs kapacitás, ezért a v4-ből már inkább kihagyták.
Ebből következik a másik előny, hogy a telepítés nem igényel különösebb szaktudást. Kis begyakorlás után minden alkalmazást telepíteni tudnak olyan emberek is, akiknek ha egyenként kellene megtenniük biztos hogy nem menne.
-
lovi27
addikt
Docker előnye, hogy az egyes feltelepített alkalmazások külön külön ,,konténerekben" futnak, melynek előnye hogy kevesebbet fogyasztanak, mivel mindegyikhez egyfajta minimal OS tartozik...
Kizárt dolognak tartom, hogy virtuális környezetben (konténerben) futtatott alkalmazás kevesebbet fogyaszt, mint natív módon. A konténerben futtatásnak van néhány előnye, de ez nem."Ha mondjuk a NAs-t meghekkelik, akkor a többi alkalmazás biztonságban van."
Fordítva igaz. Azaz, ha egy alkalmazás összeomlik nem rántja magával a többit. De ha magát a rendszert, ami a konténerek működését biztosítja megpiszkálják, akkor már a konténerekkel is azt csinálnak amit akarnak.Először azt kéne kideríteni, hogy arra az alaplapra miért nem megy fel önmagában az OMV. Legalább a konkrét okot kéne megtudni, mert e kerülő út nem járható végtelenségig.
-
stigma
addikt
Hát ugen igy érthető.
Plex elég jó kis app, régen én is használtam viszint a transzkódokás elég erőforrásigényes.(sok ram és jó cpu kell hozzá)Nálam maradt az smb-s megisztás, tv-k alá neg s905x vagy s912es bixok Coreeleccel.
-
Patice
nagyúr
Belevágtam nemrég a Plex-be és kiderült, hogy ha Plex Pass-szal használni akarom a hardveres transzkódolást, akkor ahhoz Intel Quick Sync kell. És mint kiderült, a J5005-ben (meg a J4105-ben is) nincs Intel Quick Sync. A korábbi Apollo Lake cuccokban meg van.
Aztán osztottam, szoroztam és úgy döntöttem, hogy inkább előre menekülök, ezért lett Kaby Lake alapú a rendszerem, a régebbi vasakat meg eladom.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
stigma
addikt
Hi, ha nem nagy kérdés, hogyhogy nem volt elég a J5005-as lap , ha szabad kérdezni?
Docker előnye, hogy az egyes feltelepített alkalmazások külön külön ,,konténerekben" futnak, melynek előnye hogy kevesebbet fogyasztanak, mivel mindegyikhez egyfajta minimal OS tartozik, másrészt hogy biztonságos.
Ha mondjuk a NAs-t meghekkelik, akkor a többi alkalmazás biztonságban van.Másrészről viszont ami nagyon frankó, hogy elég sok alkalmazás van és folyamatosan fejlődik, bővül az app lista.
Én legkésőbb karácsony előtt leszek szüneten, akkor újrateszem és amit lehet dockerbe fogok tenni szerintem.
-
Patice
nagyúr
Ez a Docker már régóta foglalkoztat, csak még sosem volt annyi időm, hogy kipróbáljam. Na de most, hogy megvolt a HW upgrade és nemsokára szabin leszek így lesz egy kicsivel több időm.
Olyan alaplapot vettem a gépbe, amin két gigás LAN van. Ezt ki is szeretném használni reklámblokkolásra és tűzfal beiktatására. Kíváncsi vagyok majd, hogy milyen.
+ az új gép elég erős hardverben a virtualizáláshoz is, így lehet először abban kezdem el az egészet, nem pedig az éles rendszeren.
Beszámolok majd, hogy mire jutottam.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
stigma
addikt
(#8864) lovi27
Igen, most elég sokat kísérletezem VM-ben mert nagyon érdekel a docker. A srác az omv topicban elég jó kis videokat csinál, melyek alapján egyszerűen és könnyedén tudom/tudja bárki feltenni.
Debian csak azért kell mert a lapomra nem tudom dikertben az OMV-t feltenni. Ezért első körben Debian netisnt(minimal) , utána OMV rá.
(#8865) vadkörte: Igen így igaz.
-
lovi27
addikt
Ez igaz, de ha jól látom te jelenleg csak a NextCloud miatt használod a Dockert, így könnyű vele kísérletezni. Ha most rájössz a fortélyaira később megtérül. Persze, ez csak egy másik szempont, te tudod mennyi időt van ezekre.
A teljes Debiant csak akkor érdemes felrakni, ha tényleg szükség van rá és használod is. Mert később ha úgy hozza az OMV-re is minden telepíthető, ami a Debianra.
-
stigma
addikt
Hát lehet inkább újrateszem az OMV-t a NAS-ra mert nem jutok előrébb.
Probáltam Virtualban ugyanezt megcsinálni többször egymás után, mármint hogy felteszem, leszedem, ott problémamentesen ment.
Fél délutánon sajnos már ráment, inkább lesz egy friss rendszerem és akkor nem lesz probléma.
Köszi a segítséget.
-
stigma
addikt
Szaisztok.
Adott egy gép melyre OMV van telepítve (pontosabban debian netinstall és úgy OMV - Ascok J4105itx), melyben fel akartam tenni a nextcloud-ot docker imageként de az alábbi hibaüzenetet dobja...
Egyszer sajnos valamit elrontottam a telepítéskor ha jól tudom, utána docker-t töröltem(Gui+pár parancs), viszont feltenni nem tudom, mert azt látom hogy ez a fajta cím, már szerepel a listában.
az alábbi parancsokkal próbálkoztam sikertelenül:
- docker system prune
- docker system prune --volumes
- docker network pruneTudtok segíteni?
Maga a hiba pontosan ez: (Ez alapján csináltam, hibát 3:49 után dobja mikor a mariddb-t konfogolod majd elmentenéd)
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; docker run -d --restart=always -v /etc/localtime:/etc/localtime:ro --net=bridge -p 0.0.0.0:3306:3306/tcp -e PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin" -e HOME="/root" -e LANGUAGE="en_US.UTF-8" -e LANG="en_US.UTF-8" -e TERM="xterm" -e MYSQL_DIR="/config" -e DATADIR="/config/databases" -e PUID="1000" -e PGID="100" -e TZ="America/New_York" -e MYSQL_ROOT_PASSWORD="passone" --name="nextclouddb" "linuxserver/mariadb:latest" 2>&1' with exit code '125': 050adb7b83f0a3e8d275d42f8399e3b2dd31641b1bbacd9e2f2a557bd20e3d35 docker: Error response from daemon: driver failed programming external connectivity on endpoint nextclouddb (883e32eab6e22310995e5bd61be261f60808856a23f6aa4fac2473fd5ac22a1a): Error starting userland proxy: listen tcp 0.0.0.0:3306: bind: address already in use.[ Szerkesztve ]
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy furcsa és buta dolgot fogok kérdezni, és még az is lehet, hogy bőven off kategória:
Van egy NAS-om, amin OMV fut, a hattérben torrent klienssel. Azt figyeltem, hogy a CPU kihasználtság maximum 50-60%-ra kúszik, de az átlag kb 30-40%. Mivel volna érdemes kihasználni az erőforrást? Gondolok itt arra, hogy 100 évvel ez előtt volt divat pl Seti@home és Boinc kliens futtatására. Tudom, erre most is van lehetőségem, ha ilyen jófej vagyok. Ötleteket várok, van más, hasznos dolog esetleg, amit csinálhatna a masina?
Köszi, Peti
-
vadkörte
addikt
Szia!
Elég vékony erőforrású kis gépecske, a CPU nagyjából az én 330-as Atom-ommal van egy szinten. Nem csodálom, hogy desktop operációs rendszerrel nyögvenyelős.
A 32GB SSD bőségesen elég az OMV-nek, nálam belakva ~5,4GB-on elfér.
Az acershop leírása alapján nem USB3.0, hanem USB2.0 portok vannak, szóval nem létkérdés az USB3.0-ás ház. A napi néhány óra üzemidő miatt szerintem nem fontos a lemez leállítása, mellesleg, ha valaki van otthon - pl. párod - és szeretne nézni valami filmet, majd pár óra múlva ismét, stb...
Szóval a sok indítás leállás nem biztos, hogy barátja a HDD-nek. Én nem forszíroznám a lemez leállítását. Amúgy az utólag is beállítható.Üdv. V. Körte
-
tszabi
tag
válasz vadkörte #8851 üzenetére
Szia!
Egy Acer Aspire One 722-es gépről van szó (2 GB RAM, AMD C-60-as proci, 32 GB SSD). A benne lévő régi hdd-t tenném külső USB-s házba.
Folyamatosan addig menne a hdd, amíg seedelek (lassú a netvonal, így sokáig... ).
Utána egyenlőre nem tudom milyen gyakran kellene leállítani, valószínűleg a 2 gyerek miatt minden nap is szükség lehet rá, tehát lehet hogy a gépet nem kapcsolnám le, csak a hdd-t kellene leállítania. -
vadkörte
addikt
Hello!
Laptop - ez esetben inkább netbook? - hardware-rel "óvatosan", belefuthatsz meglepetésekbe.
Értelem szerűen jobb az a ház, aminek a vezérlésében van alvó mód, de a simával is működik. Egy időben USB2-es Gembird "ház"ban lógott a NAS-on az egyik 2,5"-es HDD-m. Abban spec nem volt alvó mód és az OMV mégis le tudta állítani a lemezt.DE!
Ha naponta csak pár órát menne a gép, kérdés, hogy egyáltalán le kell-e állítani azt a lemezt. Mekkora a háttértára a gépnek, illetve mi a pontos konfig? Úgy a később esetleg felmerülő problémákra is könyebben tudunk reagálni.Üdv. V. Körte
-
tszabi
tag
Üdv !
Kis segítséget kérnék a hozzáértőktől.
Van egy 11.6-os netbbookom, ami napi használatra már gyenge, de NAS-ként még ellene.
Az már biztos hogy OMV-t telepítek rá.
Egy 320gb-os laptop vinyóhoz vennék majd külső házat, és erre menne a letöltés, illetve innen a lejátszás.
A NAS nem fog mindig 24 órában menni, és ha megy is, lehet, hogy 1 nap kb 2-3 órát használjuk csak. A maradék időben feleslegesen forogna a hdd.
A kérdésem az, hogy elég egy egyszerű USB3-as 2.5-s kűlső ház (pl. Gembird EE2-U3S-2), vagy érdemesebb olyat venni, amiben van alvó mód is.
Vagyis az OMV le tudja állítani a hdd-t bármilyen kűlső házban is van, vagy kifejezetten olyan ház kell hozzá? -
divan
őstag
válasz Nagymelák #8842 üzenetére
Miért van neked proxy beállítva? Biztosan van olyan a rendszerben? Az okozhatja a gondot.
Megcsináltam az omv firstaid parancsot.. Úgy tűnik rendbejött , fel is települt a Plex, de a NUT is.
Pedig látszólag ugyanúgy néz ki a Network / Interfaces fülön a Method-nál az IPv4, mint eddig. De valami a motorháztető alatt mégiscsak el volt menve.
-
lovi27
addikt
válasz Nagymelák #8839 üzenetére
Az egy Digi cím.
Lehet vele van a baj. Eddig is úgy tűnt az interneteddel van valami. Én is a Diginél vagyok, de nálam semmi gond. Próbáld meg a routert újraindítani.Még azt nézzétek meg a GUI-ban a Network / Interfaces fülön a Method-nál az IPv4 mire van állítva? Vagy megpróbálni az omv-firstaid paranccsal újra konfigurálni a hálózati csatolót (az első pont). Türelemmel kell lenni, kicsit sokára válaszol.
[ Szerkesztve ]
-
Nagymelák
senior tag
Nekem megnyitja amit linkeltél
Ez 188.143.40.68 viszont ahonnan szeretne frissítést szedni a parancssorban nem csinál semmit.
Ott ennyit tud:
Err:4 http://ftp.hu.debian.org/debian stretch InRelease
Could not connect to 188.143.40.68:80 (188.143.40.68), connection timed out
Err:5 http://ftp.hu.debian.org/debian stretch-updates InRelease
Unable to connect to 188.143.40.68:80:
Err:6 http://packages.openmediavault.org/public arrakis InRelease
Could not connect to 188.143.40.68:80 (188.143.40.68), connection timed out[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
És nektek ez jó? http://ftp.hu.debian.org/debian/
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz Flowtation #8829 üzenetére
A Windows és a virtuális ablakban futtatott rendszer közötti átvitel a problémás.
-
divan
őstag
válasz Nagymelák #8831 üzenetére
Én péntek reggel telepítettem, akkor még az
apt update
, és aapt -y full-upgrade
is rendben lefutott, akkor még tudtam telepíteni is. Feltettem a Let's Encryptet is, Transmissiont is, Flashmemorty plugint is ment minden rendesen.Aztán egyszer valami megállt, azóta semmi. -
divan
őstag
Igen, engedélyeztem. Valami nagyon félremenhettt nálam, nemcsak a Plexet, semmit sem telepít. NUT-ot, Minidlna-t sem tudtam telepíteni. Minden címre ezt dobja:
Hiba:1 http://httpredir.debian.org/debian stretch-backports InRelease
Átmeneti hiba „httpredir.debian.org” feloldása közben
Letöltés:2 file:/var/cache/openmediavault/archives InRelease
Mellőz:2 file:/var/cache/openmediavault/archives InRelease -
Flowtation
őstag
(#8804) lovi27 és vadkörte!
Nem követtem pontosan a problémát, de itt egy ötlet:
Másolásnál azt próbáljátok meg, hogy a kijelölitek a másolandó részt, jobb klikk másolás vagy ctrl-c, linux alatt pedig egy jobb egérgombbal be lehet illeszteni. Most kipróbáltam, ssh-n puttyal nálam működik. Amúgy linux alatt, a kijelölt részt a középső gombbal lehet beilleszteni.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
lovi27
addikt
válasz Nagymelák #8826 üzenetére
Legközelebb a hosszú sorokat a Programkód vagy a Monospace opció közé tedd, mert akkor nem töri meg a sort és nem lesz becsapós.
Az eleje meg a vége ugyanaz, kivéve, hogy nálam magyar szerverre van állítva.
A középső security viszont eltér:
deb http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-freeA vastag betűkkel írt rész hiányzik nálad az org/ után:
org/debian-security[ Szerkesztve ]
-
Nagymelák
senior tag
Megnéztem a hálózatot nem találtam semmit.
Nálatok hogy néz ki a sources.list fájl? Az enyém ilyen ez így jó,mert a legtöbb helyen ezt emlegetik:#
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8 _Jessie_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20170504-21:28]/ stretch contrib main non-free
#deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8 _Jessie_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20170504-21:28]/ stretch contrib main non-free
deb http://ftp.de.debian.org/debian/ stretch main
deb-src http://ftp.de.debian.org/debian/ stretch maindeb http://security.debian.org/ stretch/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/ stretch/updates main contrib non-free# stretch-updates, previously known as 'volatile'
deb http://ftp.de.debian.org/debian/ stretch-updates main contrib non-free
deb-src http://ftp.de.debian.org/debian/ stretch-updates main contrib non-free -
Vodike
tag
Hosszas kínlódás után végre felment a Plex. Amúgy nem tudom mitől, semmi extrát nem műveltem az eddigiekhez képest. Sikerült felismertetni a Synology NAS-ban lévő és az USB-vel rádugott vinyók tartalmát is a következő nyakatekert módszerrel
Synology-n bekapcsoltam az NFS-t, omv-n Távoli csatolás (ezzel sikerült mountolni a Synology NFS megosztását), majd omv-n Megosztott mappákkal megosztottam a Synology NFS megosztását a Plex-el és így már látta a Plex mindegyiket..
Most úgy tűnik jó...de hogy erre minek használok omv-t Mindegy úgysem tudtam mire használni a host gépet amin fut..
exTiga
-
lovi27
addikt
(#8823) Gre@T
Használták már, csak - tisztelet a kivételnek - itt a fórumon általában addig maradnak az emberek amíg megoldódik a problémájuk és utána már csak elégedetten használják az OMV-t.
A docker amúgy is új dolog, kevesebben ismerik. Pedig a v5 állítólag jobban alapozni fog rá, így nem árt vele kicsit jobban barátságban lenni. Ha root-ként próbálod akkor sem éred el? És csak ilyen fájlt manuálisan szerkesztve lehet konfigurálni?(#8822) vadkörte
Akkor csak nem volt hiábavaló a fáradozás, mert mindenki számára fontos tanulsággal szolgál. Nem szabad a rendszerdiszket szűkre méretezni. Hiába foglal el viszonylag kevés helyet a rendszer, a telepítéshez kell a több a hely. Ráadásul a hibaüzenetekből sem derül ki, hogy mi az igazi baja. Ki kell következtetni.(#8820) Nagymelák
Ez nálad lévő internetelérési probléma lesz. Azokat nézd át.(#8819) divan
Semmi gond a Plexel, simán tudtam telepíteni. Telepítés előtt engedélyeztétek az OMV-Extráknál a plexmediaserver repót? -
vadkörte
addikt
Újra nekifutottam a dolognak, mert nem hagyott nyugodni. Azóta vagy 3x telepítettem újra a VB-os miniDEB-emet, de valamiért minden alkalommal elhasalt az OMV telepítése. Vagy végig sem ment, vagy nem működött (be se engedett).
Az utolsó alkalommal vettem észre, hogy eléggé alálőttem a virtuális HDD-t és szerencsétlen OMV már nem fért fel a Debian mellé.
Alaposan megnöveltem a lemezt, újratelepítettem a minimal Debiant. A leírásaidnak megfelelően futtattam terminal-ban az OMV telepítést és így már rendben lefutott a folyamat. A végén nem volt szükség inicializálásra, a frissítéseket is lekapta (még a kernelt is lefrissítette) és most már az OMV-extras is feltelepedett.
Beléptem, nagyjából konfiguráltam, próbaképp egy rakat plugint telepítettem. Érzetre kicsit lomhább a reagálása, de azt tudni kell, hogy egy Core2Duo E8400-as gépen fut (8GB RAM, ebből 4GB a virtuális gépnek adva) mellette megy a Chrome 10-15 tab-bal, meg még vagy 5 egyéb program.Szóval all right!
Üdv. V. Körte
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
Engem is utolért a frissítési probléma, vissza olvasva találtam néhány megoldási javaslatot,de nem vált be egyik sem. Parancssorosan is próbáltam,de azon kívül hogy próbál csatlakozni a szerverekhez nem történik semmi,a vége mindig az hogy időtúllépés miatt megszakítja az egészet. Bújtam a netet,az összes létező oldalt de semmi. Van valakinek bármi még ezzel kapcsolatban a tarsolyában,vagy egszerűbb ha legyalulom az egészet és újra telepítem?
-
divan
őstag
Ennek örülök, de vannak még problémáim.
Vodike
Nekem sem települ sem a Plex, sem a Minidlna. Hasonló a hibaüzenet, de csak az eleje:Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; export DEBIAN_FRONTEND=noninteractive; apt-get --yes --allow-downgrades --allow-change-held-packages --fix-missing --allow-unauthenticated --reinstall install openmediavault-plexmediaserver 2>&1' with exit code '100': Reading package lists...
-
divan
őstag
Megjött a 16 gigás SSD-m, és miután egy-két dolog nem tetszett az előző rendszeremben, gondoltam csinálok egy tiszta telepítést, és újra beállítok mindent. Az NFS beállításával sikerült jó sok időt eltöltenem. Két merevlemez van a gépben, azokat is gyalultam, és újra rájuk másoltam vissza mindent. Miután ez megvolt, NFS-en megosztottam őket, mindkét lemezen, mindkét főmappát. De akármit csináltam, csak az egyiket volt hajlandó megnyitni a médialejátszó, a másikat nem. Kikapcsoltam, visszakapcsoltam, töröltem, újra beállítottam, újraindítottam, semmi, csak az egyiket volt hajlandó megnyitni. Vagy másfél óra szenvedés után jutott eszembe, Hogy megnézzem a mappa jogosultságait, és ott találtam eltérést.
Ez volt az a mappa, amit megnyitott:
Ez meg amit nem:
Miután a többiekhez is odatettem a pipát, utána már működött az is. hamarabb is eszembe juthatott volna.[ Szerkesztve ]
-
Vodike
tag
Miért nemtudom életre kelteni a Plexet? OMV 4, OMV Extrasbból a Plex plugin.
Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; systemctl start 'plexmediaserver' 2>&1' with exit code '1': Job for plexmediaserver.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status plexmediaserver.service" and "journalctl -xe" for details.
Megnéztem a systemctl status kimenetét és:
● plexmediaserver.service - Plex Media Server for Linux
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/plexmediaserver.service; enabled; vendor preset: enabled)
Drop-In: /etc/systemd/system/plexmediaserver.service.d
└─db_folder.conf
Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2018-11-29 20:04:59 CET; 47s ago
Process: 3124 ExecStartPre=/bin/sh -c /usr/bin/test -d "${PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR}" || /bin/mkdir -p "${PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR}" (code=exited, status=1/FAILURE)
nov 29 20:04:53 omv systemd[1]: plexmediaserver.service: Unit entered failed state.
nov 29 20:04:53 omv systemd[1]: plexmediaserver.service: Failed with result 'exit-code'.
nov 29 20:04:59 omv systemd[1]: plexmediaserver.service: Service hold-off time over, scheduling restart.
nov 29 20:04:59 omv systemd[1]: Stopped Plex Media Server for Linux.
nov 29 20:04:59 omv systemd[1]: plexmediaserver.service: Start request repeated too quickly.
nov 29 20:04:59 omv systemd[1]: Failed to start Plex Media Server for Linux.
nov 29 20:04:59 omv systemd[1]: plexmediaserver.service: Unit entered failed state.
nov 29 20:04:59 omv systemd[1]: plexmediaserver.service: Failed with result 'exit-code'.[ Szerkesztve ]
exTiga
-
vadkörte
addikt
Bocs. A munkahelyi gépemen telepítettem. Ma reggel meg karosszérialakatoshoz kellett rohannom szemlére. A kocsim össztörték ~2 hete, egy koszos c*** miatt belémrongyoltak hátulról. Azt próbálom talpraállítani, mert már nagyon unom a talpalást. Kaposvár kis város, de így is összejön napi ~10Km séta.
A vicc, hogy Windos XP VM-ban simán működik a kétirányú vágólap és a drag&drop, csak linux-ban nem akar. Igaz az integrációs szolgáltatások nincsenek telepítve, hisz ezt a debiant nem fogom használni semmire, csak az OMV telepítést teszteltem vele.
A lényeg, hogy a leírt módon sikerült a telepítés, az első utasítás valóban hibát dobott, de utána a telepítés rendben lefutott.
Mivel vége volt már a munkaidőmnek, ma tudtam elindítani, így az omv-initsystem elmaradt és az extras sem telepedett, de ezek pótolhatóak. A lényeg, hogy a leírt módon Debian 9-re probléma nélkül telepíthető és működésre is bírható az OMV. Emellett lesz egy teljes értékű Debian-t futtató asztali gépünk is.(#8810) nemurea:
+1[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
nemurea
aktív tag
Azért próbaképp megnézhetnéd, hogy mit csinál, hogyan viselkedik, ha megadsz egy jelszót is a csatlakozáshoz. Én ezzel egy csomót szívtam korábban, már nem tudom, melyik Linux kapcsán: jelszó nélkül készítettem el a megosztott könyvtárat, a Win7 be tudott lépni, az a Linux nem, és nem értettem, miért. Végül jelszót adtam neki, onnantól gond nélkül ment. Lehet, hogy időközben a Microsoft is szigorított a protokollon...? Mindenesetre én már csak jelszavas megosztásokat készítek (elég egy-két betű), és minden rendben van.
-
lovi27
addikt
válasz Fooler89 #8807 üzenetére
Olyanra építed a mondanivalód, ami az első publikus OMV kiadásra (v0.2) se volt igaz. Már az sem használta az SMB v1-et. A mostaniak meg már a v4.x-nél tartanak. Összekevered a samba verziót és a Windowsnak azt az SMB Client funkcióját. A W10 fórumban - kis túlzással - napi kérdés, hogy újratelepítettem vagy frissült a Windowsom és azóta nem látja a NAS-omat. Miért? Szóval, ez egyáltalán nem OMV probléma!
Mint írtam direkt címzéssel nem kell ez a funkció, enélkül is megtalálja. Csak megszokták a felderítést és nem értik miért nem megy. Ha rákeresel megtalálod még akkor, egy hónapon belül befoltozta a MS az SMB v1 lyukat, csak ez egy elavult protokoll, könnyű támadni ezért nem ajánlják. Amit amúgy már senki nem használ.
-
Fooler89
őstag
-
lovi27
addikt
Akkor a hálózati felderítés amivel gondod van. Ez egy ismert probléma a W10 alatt. Nem tudja gatyába rázni a Microsoft.
Az SMB 1.0 Client vissza kell kapcsolni és akkor meg fogja találni a felderítés. Amúgy ha direktbe megcímzed a NAS-t megtalálja és be tudsz lépni, tehát enélkül is működik, csak így kényelmesebb.
Ha látja a Public mappát akkor mégis kezeli a tv a szambát és akkor lehet ettől az is megtalálja. és nem kell a DLNA.
-
Hatii
tag
Csináltam egy Film nevű mappát.
Win10-en windows intézőben keresem meg, ahogy win7-en is, hálózatok között meg is találja, de mikor meg akarom nyitni, már nem engedi. Szép lassan végigtölt, aztán hibát ír (Windows cant access).
Jelszót nem kér, nem állítottam be.Tv kapcsán pedig után nézek annak, amit mondtál, de ahogy eddig észrevettük itthon, csak azokat a megosztott mappákat látja, amik a Public felhasználó alatt vannak megosztva az OS partíción.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Win10 alatt most nem látod a NAS-t vagy felugrik a bejelentkező ablak, kéri a felhasználót és a jelszót, csak nem fogadja el?
Nem ismerem a tv-det, de ezek általában az SMB/CIFS megosztást nem kezelik. Egy DLNA-t kéne telepíteni. Vagy a miniDLNA plugint vagy esetleg a Plex Media Servert.
-
Hatii
tag
Köszönöm, ez megoldotta. Azóta felhasználtam a maradék tárhelyet, csináltam megosztott mappát.
Ami még problémám, de majd megoldom:
Win7-es gépen látom és tudom használni a megosztott mappát, win10-es gépen nem tudok belelépni (OMV - Getting Started doksi alapján át is állítottam, amit írt win10 esetében, nem segített). Illetve ami még fontos lenne nekem, smart TV-n egyáltalán nem is látom.(#8801) vadkörte:
Az lehet, de úgy csináltam, ahogy írva van. Jobbról balra húztam. Mindegy, működik. -
vadkörte
addikt
A Ctrl+C/Ctrl+V nem működött, ezért gépeltem. Hiába engedélyeztem a kétirányú vágólapot és a drag & drop-ot.
Így érthető, pedig legalább 3x átnéztem akkor próba VM-ből(#8796) Hatii:
Az átméretezésnél hibáztál, rossz "végét" csaptad le. Ha lovi ajánlása nem válik be és nem vagy rutinos linux-os, egyszerűbb és gyorsabb, ha újrahúzod.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest