Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
Szegfű #161437 üzenetére
Az igazság az, hogy valójában már mindent leírtam itt a fórumban amit tudok, semmi különös egyéb tudásom nincs.
Talán egy érdekesség, egy barátom is most vesz tévét és neki a SHOPAPP+PTZ+CRP hármas mellett negyedikként a PORTAL5 is élt, azaz 4 kupon, illetve esetében 55e-nyi készülékbeszámítás. Korábban mintha 3 lett volna a max. Bár ez nem olyan jó mint a korábbi akció, de azért így sem rossz, a készülékbeszámítás mértéke miatt talán most az olcsóbb modellek jönnek ki igazán kedvezően.
-
csikaszka35
tag
Igazából amennyi rosszat hallottam a Raben-ről annyira nem volt vele gondom. 8.án (szombat) rendeltem a tévét és 12.én kaptam meg. A pontos érkezési rosszul mutatta a nyomonkövetés de a futár hívott 1 órával és 10 percel előtte is. Korrekt volt a futár is, addig nem fizettem ki amíg nem bontottuk ki. Összeségben nagyon meg vagyok elégedve, adtam is neki 4k borravalót.
Más.
Mondtam itt pár napja hogy nem volt lehúzható fólia a tv-n. Csak nem hagyott nyugodni a dolog. Felhívtam a samut. Azt mondta a csóka hogy vissza küldött, bemutató tvt nem értékesítenek a hivatalos webshopban. Addig addig kapargattam a tvt míg csak lejött róla a fólia. Annyira tökéletesen rajta volt -
jovás
aktív tag
válasz
szabifotos #161431 üzenetére
Nekem is volt ilyen, ha jól rémlik gyári visszaállítás kellett, utána elölről kezdeni a beállításoktat, mintha új TV lenne.
Amúgy meg a Digi bek@phatja, még ezen is spórol, hogy a másodlagos hangsávokat Sokol rádió minőségben adja. A képminőségről meg ne is beszéljünk.
Itt a fórumban jeleztem a kritikán aluli TV minőséget, de itt egyeseknek elég sajátságos véleménye van róla, 15 éve nem TV-zik, őt nem érdekli. Csakhogy amig nem teszünk semmit ellene, addig mindent letolnak a torkunkon.
Bocsi az off-ért. -
Fboy
aktív tag
válasz
csikaszka35 #161377 üzenetére
Ez a myrabenes kommunikáció - vagy inkább annak a hiánya - kritikán aluli. A tracking szerint 03.17-én tervezték kiszállítani a 03.12-i rendelésem, viszont a myraban által küldött levélben lévő linkeken is más-más dátumok szerepelnek.
A beszámításra szánt tv-t ma vették fel, erről sem értesített senki előre.
Remélem lassan a megrendelt TV-t is kiszállítják. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szabifotos #161431 üzenetére
A tv beállítások között keress olyan menüpontot , hogy Alapértelmezett hang.....ott állítsd magyarra.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Adott egy régebbi tipusú, nem okos Samsung LCD TV.
Miután a digi bekötötte a kábelt azt tapasztaljuk, hogy egyes csatornáknál rossz minőségű a hang, és át kell állítani minden egyes alkalommal a menüben a "Szinkronhangnyelv" alatt "Előkev.Alám.(AD)"-ról "Magyar"-ra.
Ekkor jó minőségű lesz a hang. Ezt minden csatornaváltáskor elfelejti, ami elég idegesítő.
Mi ez, és mit lehetne tenni? -
saalty
csendes tag
Sziasztok!
Samsung Q90T tévémen másodszor fordul elő (az első egy héttel ezelőtt volt) hogy a bal alsó sarokban nagyjából egy 30×20cm-s részen jól észrevehetően sötétebb a kép mint a többi részen. Pár perces kikapcsolás után rendbe jön, de pl. az egy héttel ezelőtti első alkalomkor néhány perc után (mondjuk úgy 20 percen belül) újra előjött. Akkor áramtalanítottam pár percre és nem jött elő a probléma a mai napig. Ma néhány perces kikapcsolás után megint rendbejött, nagyjából egy órája megy és nem jött vissza. Szoktam HDR tartalmat nézni, és ugyan nem vagyok benne biztos hogy köze van hozzá, de mintha múltkor HDR tartalom alatt jött volna elő, ma meg mintha abból kilépve. Mi lehet a gond, és mi lehet a megoldás? A tévé kb négy éves, már nem garanciális... -
vyce21
tag
válasz
gab1ka #161417 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors, részletes válaszod
Meg próbálom akkor, hátha
A PTZ 10% jól jönne, plusz akkor az app 5% plusz decemberben kaptam egy 10%-os szülinapi kupont ami még működik is
Meg szerzek a rokonságból egy rossz tv-t az még -10k
Ha ezek mellé még a CRP is műkődne és minden kombinálható lenne akkor jackpotA 75"-os Q70D már is nagyon baráti áron lenne
540 helyet ~ 250 körül
Úgy érzem ideje cserélni a UE65RU7402-t a maga 24400+ használati óra után -
gab1ka
senior tag
válasz
vyce21 #161416 üzenetére
PTZ 10%, CRP 5% + harmadiknak a SHOPAPP 5%, ez utóbbit nem kell kérni, csak az appot kell használni a vásárláshoz és ott beírni a kosárban. (nem tudod kombinálni az azonos kuponokat, azaz mindenképp kellene mindegyikből 1-1, azt hiszem 3 a max ami összevonható, de ennyire részletesen nem tudom biztosan)
Én eddig mindig kaptam amikor kértem, elmondtam hogy tévét szeretnék venni és tudnának e ajánlani némi kedvezményt, lévén a shopjukban a tévék jelentősen drágábbak mint máshol. Copy paste jött mindig egy kupon. Én még a mostani roham előtt vásároltam, nem tudom hogy a metódus változott e azóta. -
Spec
őstag
válasz
Celtis #161409 üzenetére
Sajnos úgy tűnik nem szűnt meg a probléma, de nem teljesen úgy jött elő, ahogy elsőre. Ismét afelé hajlok, hogy nem a TV problémája, hanem a set top boxé. Tegnap és ma is bekapcsoláskor simán újra indult a set top box, és miután bebootolt csak aztán jött be a TV adás. Viszont most nem csinálta a korábban leírt HDMI-s problémát. A TV távirányítójával van kapcsolva egyszerre a TV és a set top box is. Mi okozhatja, hogy bekapcsolásra újraindul?
-
alaves
addikt
válasz
SpongyaBob #161410 üzenetére
Mintha a 'csatl.eszk'-nél kiválasztanál egy másik forrást, csak itt ugyanazt választod ki még egyszer amelyiken a pipa van és okézod.
-
Celtis
veterán
-
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Adott egy 2014-ben vásárolt (tudom, nem mai csirke már) Samsung UE50HU6900 TV-m. De teszi a dolgát szépen azóta is, viszont tegnap egy fura dolgot produkált.
Telekom IP TV szolgáltatásunk van. Az ehhez adott beltéri egység (egy Cisco set top box) HDMI-n van rádugva a TV-re. Ezen kívül egy PS4 és egy Amazon Fire TV Stick 4k van még rádugva HDMI-n. A TV bekapcsolása után nem adta be egyből a set top box jelét, sőt az be se kapcsolt, pedig a távirányítónak azt is kapcsolnia kellene. Manuálisan kiválasztottam, hogy a TV adást szeretném, az ehhez tartozó HDMI bemenetet választva, de az Istennek se látta a set top boxot. Próbáltam újraindítani a set top boxot, a TV-t, mindent. A kábeleket ki-be dugdostam, a szolgáltató routerét újraindítottam, de semmi, nem jött be az adás. Elkönyveltem, hogy tönkre ment a set top box (bár a ledjei alapján az rendben működött), na de mondom majd ma bejelentem hibára.
Utána átkapcsoltam a Fire TV Stick-re, mondván, hogy akkor nézünk streaminget, de lássanak csodát annak se adta be a képét. Hiába váltogattam a HDMI eszközök között egyiknek se adta be a képét. De látszólag a TV rendesen bekapcsolt, működött, a menüjében is tudtam mozogni a beállítások között.
Ez után gondoltam egyet, és lenyomtam az elosztót amin az eszközök vannak, vagyis a teljes kócerájt úgy ahogy van áramtalanítottam. Néhány 10 másodperc várakozás után visszanyomtam az áramot, és voilá rendben működött minden. Pekapcsolás után azonnal rá is állt a set top box HDMI-re, és el is indult az adás, ahogy kellett.
Van tippetek, hogy mi okozhatta ezt? Melyik eszköz, vagy maga a TV vacakolt? Mi lehetett a gond? -
gab1ka
senior tag
válasz
csikaszka35 #161403 üzenetére
Ne felejtsd el képmódonként kikapcsolni az energiatakarossági dolgokat. Gyárilag valamiért be vannak kapcsolva, totálisan visszafogják a tévét. Beállítások-Általános Információk-Teljesítmény és Energiagazdákodás, itt Fényerő Optimalizálása meg Energiagazdálkodási Megoldás stb, ezeket ki lehet lőni, utána mintha egy másik készüléket néznél..Ha jól rémlik, akkor ez külön külön aktív game módban is, SDR és HDR esetén is, érdemes ránézni.
-
csikaszka35
tag
válasz
csikaszka35 #161396 üzenetére
Megnéztem, teljesen új, csak azt az 5 órát írja amit mi beleraktunk, úgyhogy marad.
Nagyon tetszik, tényleg szinte mindenben előrelépés az előzőhöz képest.Egyébként találtam egy ilyet: [link]
Nálam is volt a bal alsó sarokban egy kis piros matrica, de nem húzott le semmit, csak önmagában lejött. -
falabu88
aktív tag
válasz
rainman72 #161401 üzenetére
Tippre egy ezüst keretes QN85 lehet..
Mindegy, kihagyom szerintem. OLED-et akarok mert QN90B már van itthon.. Kérdés akarok-e nagyobbat és várok, vagy megelégszek az 55collal.
Ha esetleg neked nem jön be a 65col akkor szívesen átveszem árában, itt lakok a szomszédban (Hajdúböszörményben) .
-
falabu88
aktív tag
QE65QNX1DATXXH - erről a típusról esetleg tud valaki valamit? Semmit nem találok Googleben sem róla. Panel típust pl jó lenne tudni.
*közben találram mégis róla, elvileg VA
-
alaves
addikt
válasz
SpongyaBob #161393 üzenetére
[link] (2. eset) a kívánt forrásra kapcsolni > csatlk.eszk. > ismét ráállni az aktív forrásra és 'ok' az új táv.-on.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
csikaszka35 #161396 üzenetére
Szia
Nekem hasonló gondom volt a 48S0D vel, lefényképeztem mindent és panaszt tettem a központnak.
Sikeres egy hónap múlva foglalkoztak is velem miután nem álltam el a vasárlastól. A tv nek semmi baja, 0 perces volt.
Gyorsmenüt a be/kikapcsoló gomb alatt találod -
csikaszka35
tag
Nem tűnt bontottnak, majd megnézem hogy mennyit futott. Köszi a visszajelzéseket.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
csikaszka35 #161392 üzenetére
Pedig van rajta fólia, ha nem visszaküldött, bontott tv.
-
gab1ka
senior tag
válasz
csikaszka35 #161392 üzenetére
Nálam a mostani a második QN85D, az ez előttin és ezen is volt fólia az egész képernyőn, a bal szélétől kellett lehúzni. Ha felteszed a Smartthings nevű appot a telódra, akkor azon belül miután csatlakoztattad a tévét, meg tudod nézni a futott órák számát. Pár tíz óra miatt nem aggódnék, de egy több ezer órára kiállított darabot visszaküldenék teljes áron, már ha nem outletes vásárlás volt.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Elég érdekes problémám van. A TV egy Q60D. Van egy régi hagyományos Samsung távirányítóm meg a gyári smart hozzá. Ez eddig ok. HDMI-1-gyel csatlakozok a PC-hez. Info gombot nyomogatva mind a két távval szépen ki is írja az adatokat, felbontás, HDR stb. Ez is ok. Na most a HDMI-2-re egy samsung BD játékost raktam (BD-F7500). Egyszerűen nem tudok semmilyen infot kicsikarni a TV-ből, a smart táv középső (info) gombjára nem történik semmi, ha pedig a classic távval próbálom akkor a lejátszó info sávja jön fel ami nagyon nem az ami kell. HDMI CEC ki van kapcsolva mind a két készüléken, de ha be van akkor is ugyanez a helyzet. A lejátszó tud UHD felskálázást valós 24p-t és jó lenne megnézni tényleg ezt kapja-e a TV, de egyszerűen nem lehet.
Nem nagy gond de azért még is zavar.
Van esetleg ötletetek ez mitől van? -
csikaszka35
tag
Tegnap beüzemeltük a 65QN85D-t.
Finomhangolásra még nem volt időm, de az első benyomás meggyőző.
Szép tiszta kép, a mozgás is bőven javult (q80t) az előzőhöz képest.
Elsőre két dolgon húztam fel a szemöldököm:
A home menü az tényleg teli képernyős? ez nagyon furcsa és zavaró.
Illetve furcsa hogy nem volt lehúzható képernyő fólia a tévén. Persze egy matrica volt a közepén alig tudtam leszedni. Természetesen teljesen összefogdostuk mire a helyére került.De ettől függetlenül már most imádjuk.
-
gorje
senior tag
Koszi a segítséget! Holnap folytatom mert tv-zni akarnak. Felraktam gyorsan sweet-et.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnél valami nem okés a tv szolgáltatással vagy?!
Egy ideig nem voltak otthon. Most hogy hazaértek visszakapcsolták az elosztót és azt tapasztalták, hogy nincs tv jel, nem jöttek be a csatornák. Beszéltem a One-al és azt mondták minden rendben. Mondtam nekik hogy hangolják újra a csatornákat. Ebből az lett hogy a tv-t sikerült újra hangolni  Samu QN60-as széria talán?
Elképzelhető hogy a One-os eszközzel van a gond vagy akár TV-vel? Milyen irányba induljak el?Samsung tv csatorna lista szerkesztésére mi az ajánlott program?
-
rainman72
nagyúr
65S90D van elvileg újra.
-
csikaszka35
tag
válasz
csikaszka35 #161379 üzenetére
Most hívott a futár, 1-1,5 óra. Hogy repül az idő.
-
gab1ka
senior tag
válasz
csikaszka35 #161377 üzenetére
Engem volt hogy 10 perccel a kiérkezés előtt hívtak, volt hogy egyenesen a depo-ból (30km) hívtak hogy egyáltalán elinduljanak e a címre.
-
csikaszka35
tag
Nem tudjátok véletlenül hogy a Raben hív e telefonon kiszállítás előtt?
Vagy csak megjelenik a címen. Nem tudtam otthon maradni, kell 10 perc hogy hazaérjek. -
gab1ka
senior tag
válasz
Mr President #161374 üzenetére
Igen ez a második már gyárinak tűnik, az első linkedet konkrétan meg is találtam pontosan ugyanezzel a képpel az alin, bár az ott is ~10e ft.
Nem kell párosítanod, egyből felismeri a tévé, semmi teendőd nincs vele. -
Mr President
senior tag
válasz
gab1ka #161373 üzenetére
Köszi a gyors választ, erre akkor rápróbálok. Aliról sokáig tartana, elég kényelmetlen jelenleg telóról irányítani, meg párom se szereti
így vennék egyet a héten. Kinéztem egy újabb fajtát, ezt jól gondolom hogy ugyan úgy lehet párosítani a tv-mhez? Azt írja gyári távirányító.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Mr President #161372 üzenetére
Szerintem jobban jársz ha az aliról veszel ugyanennyiért 6-7 darab utángyártott elemeset ami ugyanígy néz ki. (Ami azt illeti a linkeden látható is annak tűnik)
Elvileg ha szétszeded és megpucolod picit a belsejét, akkor életet lehet lehelni még bele. Vannak róla youtube videók, ha érzel késztetést az ilyen bütyköléshez. -
Mr President
senior tag
Sziasztok,
Távirányítóval kapcsolatban szeretném a segítségetek kérni, egyik pillanatról a másikra megadta magát valószínűleg a tv távirányítója. Délelőtt még működött aztán délután már nem irányítja a tv-t semmire nem reagál. Erről van szó. Feltöltöttem, a visszajelző led villog rajta, de újrapárosítani nem lehet a tv-vel, valamint semmire nem is reagál.
Ezért gondolom hogy valami tönkremehetett benne. A kérdésem, ezt vegyem, vagy van ettől újabb/jobb? A tv egy 65qn90B.
Köszi a segítséget -
pckownz
őstag
Sziasztok,
UE55TU8502U TV nekiallt magatol ujraindulni, kb 10-15masodperc utan. Probalkoztam mindenfele resettel, mindent lehuztam rola, tavkapcsbol elemek ki, semmi. Amint bedugom, bekapcsol es 10-15s mulva reboot loop.
Gondoltam megprobalok egy firmware update-et, de felek, hogy brickeli a tv-t ha kozben is ujraindul.
Van barmi ertelme szerelot keresni ehhez, vagy kuka?
-
AttyVin
aktív tag
Közben a "milliónyi" beállítás között megtaláltam, hogy készenléti állapotban ne frissítse a csatornalistát. Így az utolsó pontok vélhetően kipipálva.
A csatornanevek átírása saját "kattanásból" jön, zavar, ha nem egységes.... Lehet, hogy ez "visszanevezés" a szolgáltatói beállításból jön (?). A kártyát még a Fibernet adta, utána Digi, most one....
A régió/ország beállítása eddig is Magyarország volt.
Üdv, Vino
-
AttyVin
aktív tag
Megörököltem egy UE32J5500-es TV-t. Nem mai darab, de amire kell, elegendő..
A TV kábeles hálózatra CI-modullal, a hálózatra LAN-nal kapcsolódilk.A probléma a csatornalista kezelése, ami ChanSort-tal szerkesztett és USB-ről feltöltött:
- a legtöbb csatornánál visszaállítja az átszerkesztett csatornaneveket az eredetire
- néha random módon újraszámozza a csatornasorrendet
- és még ritkábban egyszerűen az eredeti csatornalistát tölti be (pedig az USB-re csak a szerkesztett van feltöltve).Van esetleg valamilyen ötlet a fentiekre?
Köszönettel.
Üdv, Vino
-
viperabácsi
addikt
válasz
gab1ka #161364 üzenetére
Érdekes mindenki más tudott normálisan kommunikálni , 50 felett nem kell el tűrnöm a kioktatást , ha egyszer hibázol ismerd el , fél infókat csepegtetsz majd utána visítasz gratulálok !
Érdekes mód a többiek el tudták mondani mit hol hogyan köszi inkább ignoráljuk egymás hszeit ! -
gab1ka
senior tag
válasz
viperabácsi #161357 üzenetére
Nem álltam beléd és nem élvezkedem semmin. Segíteni próbáltam, neked nem megy az, ami mindenki másnak igen, erre még meg is bélyegzel a végére. Elég volt ebből a nyafogós áldozatszerepből, a célozgatásokat meg ha más nem, legalább ne abban a hsz-ben ejtsd meg ahol még további infót kérsz. Tiszta kabaré. Old meg ahogy tudod..
-
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi #161360 üzenetére
Akkor csináld azt, amit rainman72 írt a hozzászólásod felett. Ha kapsz kódot nézd meg újra, hogy mennyi a vége.
-
rainman72
nagyúr
válasz
viperabácsi #161357 üzenetére
Írj chaten az ügyfelesnek hogy tv-t vennél de nem találod a CRP kupont elvileleg küld másikat.
Az meg az első vásárlás app.-ba már 10 százalék 500ezernél 50ezer. -
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi #161354 üzenetére
Ezt az appot szedd le. Valószínű be is kell lépni hozzá, de ezt pontosan nem tudom. Én már be vagyok lépve.
Ott hozzáadja 5 százalékos kedvezményt is, majd be tudod állítani a készülékváltási kedvezményt is, ha tudsz leadni nekik TV -t cserébe.
Illetve az ügyfélszolgálattól lehet még szerezni kódot, azt kell megpróbálni.
Gondolom úgy 400 környékére le lehet vinni.
-
-
gab1ka
senior tag
válasz
ρσгτσ #161352 üzenetére
Nem nem azért. Hanem mert hyppo! kolléga a képernyőnek csak az egyik részét vágta ki és ollózta be. Az ő képernyőjének jobb oldalán is ott lett volna az áfatartalom, de valószínűleg ő sem érezte fontosnak még egyszer ugyanazt a két összeget feltüntetni ugyanazon a képen, hiszen irreleváns.
A publikusakat én soha nem is használtam még, számomra az a biztos ahogy korábban is írtam a PTZ/CRP/SHOPAPP kombó amiket pillanatok alatt lehet szerezni.
-
viperabácsi
addikt
válasz
rainman72 #161351 üzenetére
Akkor miért kell ilyen 2-3 kuponos árakkal etetni a szerencsétleneket ?
Vagy akkor ossza meg hogy ennyi !gab1ka Úgy látom TE nem értesz !!
Linkeltem a képet én mit látok és mennyiért TE továbbra is állítod én vagyok a retardált Köszi !
Lépek is kb mert erre nekem nincs szükségem !
Lehet még sem nálam van a probléma ?
Ja és előző képemen láthattad azt is miről "HADOVÁLOK " -
gab1ka
senior tag
válasz
viperabácsi #161347 üzenetére
Sry, segíteni próbáltam, leírtam magyarul érthetően egyszerűen hogy hogyan érhető el a legjobb ár..Te csak értetlenkedsz meg áfázol. Be lett linkelve egy konkrét végösszeg hogy hány magyar darab forinttért vehető meg a konkrét készülék jelenleg akciósan kuponokkal..És még mindig áfáról hadoválsz..
Ne haragudj de ha segítséget kérsz amit nem vagy hajlandó befogadni, akkor legalább azt értsd meg hogy ez a másik félnek picit fáraszó..
Én mindent elmondtam már amit erről tudni lehet, sok sikert! -
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi #161349 üzenetére
Mert van olyan webshop, ami feltünteti az áfát.
-
rainman72
nagyúr
válasz
viperabácsi #161350 üzenetére
Ha nincs 2-3 kuponod nem fog menni sajnos
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #161349 üzenetére
MINT ITT
Le írhatná neki hogy lett ennyi -
viperabácsi
addikt
válasz
csikaszka35 #161348 üzenetére
Én értem , de nekem miért ír + áfát ?
Meg néztem az appban nekem ott sem 390000 ! -
csikaszka35
tag
válasz
viperabácsi #161347 üzenetére
Ha telefonon samsunng Shop App- ban rendeled akkor lejön még 5%.
-
gab1ka
senior tag
válasz
viperabácsi #161345 üzenetére
Nem, nincs semmilyen áfa, neked ez szerintem nem fog menni..
@rainman72 : Azt hiszem volt még FORBES10, SHOPAPP illetve AYCM10 is, bár nem tudom pontosan melyikek melyikekkel kombinálhatóak, a legbiztosabb a PTZ+CRP kombó a SHOPAPP-pal, az garantált 20%.
-
gab1ka
senior tag
válasz
viperabácsi #161341 üzenetére
Jelenleg akció fut a Samsung webshopban. Ha berakod az adott készüléket a kosárba, akkor automatikusan az egyel kisebb méretű tévé árára csökken a végösszeg. Ezt még tovább le lehet redukálni a megfelelő kuponkódokkal, amikből vannak publikusak, mindenki számára elérhetők, vannak amiket privátban lehet kéregetni vagy a kuponkunyeráló topicban, vagy egyenesen a Samsung ügyfélszolgálattól. Ez összesen további ~ -20% vagy akár több is lehet.
Ehhez még hozzájöhet egy régi tévé beszámítás, akár rossz tévé is, ez további -15e ft.
Ennyi röviden, érdemes sietni mert most elég sokan kapkodják ezeket, ez alkalmi akció, nem tart örökké. -
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi #161336 üzenetére
Hasonló áron vannak. Auchan (nagyobb) vagy Euronics nincs a közeledben? Ott több TV -t is meg tudsz nézni személyesen. Úgy látod mennyire zavaró a betekintési szög romlás VA mini LED -nél. Több márkánál is.
-
gab1ka
senior tag
válasz
viperabácsi #161339 üzenetére
Linkelték felettem képpel demonstrálva pár perce.
-
pjen
félisten
válasz
viperabácsi #161335 üzenetére
Nekem egy PUS 8545/12 van. Semmi bajom vele.
-
gab1ka
senior tag
válasz
viperabácsi #161336 üzenetére
Ha a 391.000 forint nem fér bele a 400-ba akkor ez így egy nehéz művelet lesz.
-
pjen
félisten
válasz
viperabácsi #161325 üzenetére
Mi bajod a.droiddal. Nekem van Philips és sony is vele. Megy gond nélkül
-
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi #161332 üzenetére
Plusz még a Series X. Erre szerintem jó lesz az OLED. Most nem tudom fejből mit lehet kuponozni, de a többiek biztos segítenek. Telekomnál is érdemes megnézni, hogy milyen kedvezményeket kapsz.
S85D vagy S90D.
Szerk.:
TV -től, kijelzőtől, illetve bevonattól is függhet. Nálunk sem túl jó a VA. Nagy a kanapé. De érdemes megnézni valamelyik kereskedőnél a mini LED -eket, és akkor látod téged mi mennyire zavarna. -
FNZ
őstag
válasz
bordi10 #161303 üzenetére
Nekem jogtiszták, mert anno nagyon sok mesét a TV-ből vettem fel egy kis kütyüvel és konvertáltam át avi-ba
A TV leírása és a menüjében is azt írja, hogy lejátszik AVI fájlokat, DE mégsem.
1-2 AVI fájlt találtam amit lejátszik, de a 98%-át nem játssza le. Nem szeretném (ha nem muszáj) az összes AVI-t MKV-ba átkonvertálni
Akkor most nem értem, hogy milyen AVI fájlokat játszik le?A másik amibe belefutottam (amit nem gondoltam volna), hogy tegnap megcsináltam a csatornasorrendet, erre ma reggel megint az eredeti volt. Találtam egy kapcsolót, hogy készenlétben újraszkenneli a csatornákat és visszaáll az eredetire. Na ezt kell kikapcsolni. Nagy gond nem volt vele, mert csak vissza kellett töltenem a lementett kész csatornalistát.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
csikaszka35 #161329 üzenetére
Érezhető lesz
Mini led már 65qn85D
Minőségbeli ugrás lesz -
csikaszka35
tag
Megrendeltem a 65QN85D-t.
Remélem azért érezhető lesz az upgréd (55Q80T).
Igazából szimpi volt a TLC is (65C805), csak bevallom őszintén féltem az androidtól, így maradtam Samsung vonalon. Az előzőt is nagyon szerettük, ezt is csak azért rendeltük, mert akciósan nem tudtam otthagyni... -
rainman72
nagyúr
Az AIKVIZ5 helyett van vmi használható kupon,az nem akarja?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi #161325 üzenetére
Oldalról, ha "kiesik a megfelelő szögből", a VA nem igazán lesz jó. Arra inkább OLED. E tekintetben a TCL sem lesz jobb. ADS -t pedig nem vennék.
Milyenek a felhasználói szokások? Milyen tartalom menne rajta és milyen arányokban? Napi hány órát?
-
gab1ka
senior tag
válasz
viperabácsi #161321 üzenetére
400-ra a QN85D-t lehet levinni kuponokkal, én azt gondolnám hogy ez a legalja a Samsungnál amitől érdemes tévét venni, de onnan már karnyújtásnyira lenne a QN90D is szerintem vagy méginkább egy 65"os OLED.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
viperabácsi #161321 üzenetére
Gyári gari vagy sufni?
-
hyppo!
aktív tag
Bonyolítsuk jobban a kerdést
Új vagy használtat szeretnél?
Mennyi a keret?
Mit szeretnel rajta nézni?
Fényes helységben nézed vagy inkabb sötétben? -
Roland861010
veterán
válasz
viperabácsi #161318 üzenetére
De ez még mindig nem a megfelelő válasz.
Hardverapron vannak jó áron nagyon jó Tévék.
Van valami ár amit maxoltal?Az a baj hogy még kuponozva is túl nagy a különbség a 65"QN90D és a 75 között.
De van a hardverapron 390-ert 65"S90D 3 év garanciával bontatlan.
Szerintem az a jó választás! (Nem ismerem az eladót) -
ρσгτσ
addikt
válasz
viperabácsi #161316 üzenetére
Erre nehéz válaszolni, ha nem tudjuk mik az igények és mennyi a keret. Lehet 300 ezer és 1 millió is.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
viperabácsi #161314 üzenetére
Szia
Samsung.hu-n van most akció
Nagyobb átmérőjű tv kisebb áráért, valamint kuoont tudsz kérni a központtól. -
viperabácsi
addikt
Üdv srácok , van most best buy 75" -ban ?
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Roland861010 #161311 üzenetére
Egy fénykép alapján nem lehet segíteni, mert másnál monitor vagy telefon kijelzője teljesen más kép ad mint amit te látsz.
Sok függ attól , hogy milyen tartalmat indítasz el.
Próbálj egy filmet ami hdr és szerintem inkább világosabb jelenetek vannak. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161311 üzenetére
Így fotó alapján, meg hogy nem tudom milyen film nem lehet eldönteni. De az biztos, hogy ezen bőven van részlet veszteség. Lehet a film ilyen, nem tudom. Meg nyilván a színeket sem.
Vhiktor azért javasolta a filmes módot, mert az áll nagyjából közelebb a valósághoz. De ez is kicsit egyéni dolog, kalibrálással pontosítható.
Hogy kinek mi tetszik az más kérdés. A Samsung pont azért népszerű, mert rak egy sajátos "lencsét" a valóság elé, ami jobban esik az embereknek.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
ρσгτσ #161309 üzenetére
Jah és próbáld ki azt, hogy filmes módnál a színtónust "Normál" -ra teszed. Az még egy arany középút a helyesebb megjelenítés felé közelítve. Persze akkor is tudod állítani a színt a saját ízlésed szerint.
Ez valószínűleg még mindig jobb lesz, mint a többi mód filmezés közben. Persze úgyis te döntöd el, hogy mit tetszik jobban, de azért egy próbát megér.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Roland861010 #161308 üzenetére
Samsung -nak (szerintem főleg OLED -en) eléggé túlszaturált képe van. A filmes módok kevésbé szenvednek ettől. Ez amúgy általában tetszik az embereknek, de túl sok köze nincs ahhoz, amit kalibrálva mutatna.
Amúgy ha tetszik, akkor nincs ezzel nyilván semmi gond.
Ha Xbox -nál próbálod állítani a DV és HDR módot, akkor FH5 -nél és/vagy Crew Motorfest -nél nézd a színt. Ott elég hamar ki fog ütni, ha a sok.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010 #161306 üzenetére
Milyen szinprofilt? Ez nem PC, egyébként oda is hiba letolteni színprofilt.
lletve minek, ha a filmmaker nem tetszik? Gyarilag nem rossz a filmmaker, minden más probalkozasaal csak rontasz rajta. Ha az nem elég akkor kalibralni kell, de mivel qd oled, ezért csak referencia műszerekkel lehet, mással nem.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Roland861010 #161304 üzenetére
Miért lenne baj? Mindenki hasznalja úgy ahogy neki a legjobban tetszik.
-
FNZ
őstag
köszi, megnézem a rtings-t
Avira nincs sok esély. Keri a Samu fiókot
nincs licenszük rá ???
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bezámítás! ASUS TUF FX506HE Gamer notebook - i5 11400H 16GB RAM 1,5TB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6 WIN10
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest