Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #2509 üzenetére
Ami még rettentő idegesítő bug, az az eciosia keresőmotor, ami kiirthatatlan. Kitörlöm. átírom, akármit csinálok vele, mindig visszamászik. Hiába a beállítások, a beállítások szinkronizálása ha új gépbe teszem, az ecosia visszatér.
Nem lehet kiirtani?Összességében ki lehet jelenteni, hogy a vivaldi jelen formájáéban elérte azt a fejlettségi szintet, hogy már már nem alkalmas portable használatra.
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, segítene valaki elmagyarázni a vivaldi szinkronizálás logikáját, aki érti?
Van egy külső ssd-re telepített portable vivaldi, ezt szeretném használni 2 helyszín közt: "A" és "B" gépen.
Ugye mostanra ez is használhatatlanra lett fejlesztve, tehát semmit nem tud megjegyezni (jelszavak, bővítmények)i, mindent hardverhez köt, erre lenne megoldás a szinkronizálás
Ennyi az elmélet.Feltettem egy vivaldit „A” gépen, beírtam az összes jelszót, bemásoltam a bookmarkot (11MB), majd szinkronizáltam.
Ekkor feltételezem az adatok a felhőbe kerültekKésőbb igazítottam a könyvjelzőkön, kitöröltem 3-t és hozzáadtam 2-t.Újra szinkronizáltam, feltételezhetően a 2 újat hozzáadta a felhőhöz, a 3 kitöröltet pedig helyreállította a gépen a felhőből. (szinkronizálás az, hogy minden létező adatot mindenhova odamásol, azaz minden adat mindenhol megjelenik).A szinkronizálás tehát mindig mindenhol csak HOZZÁAD? Ezt jól érzékelem?
Ezt elkerülendő, az utolsó szinkronizálás után (mert ezt csak utána lehet, előtte nem) „távoli adatok törlése” gombbal töröltem a felhőt (vagyis csak azt hittem), visszatettem a biztonsági mentésből a 8MB (véglegesnek hitt) bookmarkot, majd újra szinkronizáltam (hogy ez, a végleges adat kerüljön a felhőbe).
Átmentem "B" gépre, ott is szinkronizáltam (hogy a felhőből betöltse az általam utolsónak vélt verziót), és voila, újra megjelent a Vivaldiban a 11MB bookmark. Én itt elvesztettem a fonalat.
El lehet azt érni, hogy ha szinkronizálok, az utoljára használt, javított, módosított verziót (bármely gépen is történt) tekintse fixnek és véglegesnek, és AZT rögzítse a felhőben? Ne pedig az legyen, hogy minden létező adatot odamásol mindenhonnan mindenhova? Amit a gépen törlök, azt a felhőben is törölje, ne pedig onnan visszamásolja a gépre?
Emellett a jelszavak is eltűntek. Arra, hogy a jelszavakat is szinkronizálja, arra rá lehet venni? Mert most „B” gépen minden jelszó hiányzik, hiába vittem be és szinkronizáltam az "A" gépen, gondolom ezek után „A” gépen se fognak megjelenni. Kezdhetem bepötyögni az összeset elölről.
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
Ma frissült a Vivaldi, viszont a gyorshívóknál teljesen megbolondult. Ha rákattintok a bélyegképre, ledob a legalsó bélyegképekig. Másodszori kattintásra vagy megnyitja vagy inkább nem. Sokszor csak úgy lehet, hogy jobb egérgombbal új lapra nyitás. Van valakinek ilyen tapasztalata?
-
Ablakos
őstag
Egy teljesen alap rendszerrel (user data átnevezéssel) érdemes próbálni az ilyen problémákat. Nálam tökéletesen működik az említett portál.
A legutóbbi frissítésem után nekem minimalizálva indult el a vivaldi.
A fenti módszert alkalmaztam. Vissza szinkronizáltam az adatokat és újra jó lett. Sajnos frisítéseknél gyakran van ilyen anomália. -
-
Másnál rendesen müködik a kormáányablak vivaldi alatt? Nálam nem tudom miért, bejelentkezek és csak olyan menupontokat látok ami a regisztrácioval kapcsolatos,de nem az ugyintéztéssel.
Csak olyan, hogy a kormányablak törlése, a jelszocsere ,regisztrácio emaillel meg ilyenek, de ugy, hogy már számol vissza az inaktivitási ora és ki van irva a nevem, hogy be vagyok jelentkezve az oldalon, de nem tudok semmire se kattintani, amivel valamit menut választhattnék.
EDGE böngészövel,meg minden megy ahogy kell. -
Nálam ma frissult a vivaldi nightly és felugrott egy ablak elso induláskor , hogy akarom e , hogy a vivaldi és valami másik kereső legyen az alapértelmezett vagy szeretnék ha a google maradna a kereső oldal.
Valaki volt olyan bátor és azt választotta? miben más vagy jobb ha egyáltalán mint a google?
-
2.: a weboldalakhoz (URL vagy IP) külön tudsz állítani nagyítást és megjegyzi
6.: beállítható:
CPU-t nekem nem nagyon eszik, RAM-ból már szemmel láthatóbb a fogyasztás, de jellemzően 5 ablakban kb. 60-70 tab van nyitva egyszerre, szóval érthető.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
A nagyitás funkcio pedig jol mukodik, A beállitásoknál tudsz addni egy általános nagyitást ami az alapértelmezett lesz és a jobb also szarokban a csuszkán lehet állitani az ideiglenes értéket majd, van egy alapértelmezett felirat is a csuszka mellett ide kattintva visszaáll a beállitott alapértékre.
Nekem 150% az alap érték, mivel TV-n használom kiterjesztett monitorként, igy a nagyobb betuk miatt növeltem a lap méretét, de minden lap igy nyilik meg mivel, alapértelmezettként be van állitva a beállitásokban.A kerek lapfülek nekem se a barátaim ,de ez van ezt kel megszokni legalább is engem anynira nem izgat, hogy jobban beleássamm magam , hogy hogy lehet visszacsinálni.
Egyébként nálam a nighly van fenn tehát nem a stabil, de lényegi változás nincs stabilitásban ahogy észrevettem, csak elöbb jönnek az ujitások és a frissitések. -
totron
addikt
X év után újra barátkozás van a Vivaldival, anno lassú gép, pontosabban a hangos és szinte folyamatos venti zaj miatt váltak el útjaink. Létezik az a gép amin nem tekeri jobban a procit, mint guglis társa? Ha igen, milyen CPU-tól felfele? A mostani hűtés csendesebb, nagyobb lett a proci, ahogy a verziószám is, de zavar a tény, hogy jóval hamarabb kicsapágyasodik a fan emiatt. Ugyanis a motorháztető alatt úgy tűnik fajlagosan ugyanaz zajlik, nem sikerült lefaragni az erőforrás-igényből.
1} el-e tűnt a jobb alsó nagyító eszköztárról a gombosítható lehetőség? Chrome alatt álom a touchpad ilyen tekintetben, itt viszont katasztrófa, lehetetlen csippentéssel belőni a megfelelő százalékot, egészségesebb lenne +/--okra kattintgatni (tappintgatni).
2} egy általános nagyítás - melyhez mindig egyszerűen visszatérhetünk az Alaphelyzetre kattintva, ami szuper - egyéni értékre beállítható, de állítható-e be weblaponként is ilyen?
3} a füllistának létezik-e lenyílója? nagyon hiányzik
4} egérgesztusok nektek működnek? legjobban az kellene, ami Chrome alatt is van - plusz tudja ez a touch - a kétujjas jobbra-balra húzás, mint navigáció, a Vivaldi sajátjai sem mennek valamiért
5} sok fül esetén szögletes helyett ovális füleket kapunk, nem tetszik, van ellenszere?
+
ha egérkurzorral szeretnék bezárni egy hangot is lejátszó fület, az igen nehezen megy, szinte pixelpontosan kell célozni, mert a hangszóró ikon nagyban lefedi az X-et
6} nagy hiány egy 'Új lap jobbra' is - tud ilyet? a lista végén nem jó, az aktuális fül után lenne rá szükség...A Munkaterületek kinek hogy vált be? Ha jól értelmezem a lenyílót teljes egészében hivatott kiváltani az elképzelés.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
válasz
synaxon #2493 üzenetére
Úgy oldottam meg, hogy mindig ugyanarra a betűjelre csatolom, be a konténert, amiből fut a Vivaldi.
Van azért más gond is vele:
A szinkronizálással egész jól újratölti a bővítményeket is. Viszont nem értem, néha nem jeleníti meg néhány bővítmény ikonját a gombsoron,. Az miért lehet? A bővítmény aktív, ott a helye, kattintva működik, de az ikon helye üres. (ha bemegyek a bővítmények beállításaiba, kikapcs, bekapcs, akkor megjelenik. Tiszta windows
)
A keresőmotort viszont mindig újra be kell állatíni. Most végleg kitöröltem az ecosia motort, nem tudom mi az, de állandóan azt tolta. Hátha így megmarad a gugli.
Viszont nem működik a nyomtatás. egy pillanatra felvillannak a nyomtatás beállításai, de aztán minden opció inaktívvá válik a nyomtatási panelen. Kivéve a "mégse" gomb
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Mostanában észrevettem, mikor a gépem bekapcsolom, és indítom a Vivaldit, nem adja ki a profilom, nem elérhető a Net, pedig van internet elérésem. Kétszer-háromszor újra kell indítanom, hogy bejöjjön. Tapasztaltatok ilyent? -
Wolfskin
őstag
válasz
synaxon #2491 üzenetére
Ezt parancssorba kell írni? nincs a vivaldinak egy mélyebb settingse, valahogy a címsorból nem lehet előhívni? régen az operának (az igazinak) volt ilyen, nagyon sok mindent lehetett állítani.
az ssd-t akarnám kímélni, hogy ne írogasson rá annyit.''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Wolfskin
őstag
Amúgy meg talán így is lesz. Azt úgyis elkezdtem, hogy a bankolást, levelezést, vásárlást mind mind külön biztonságos böngészőből csinálom, azok pedig meg tudják jegyezni a jelszavakat. A Vivaldi meg megmarad általános keresgélős, olvasós böngészőnek, mert ez az egyetlen, amelyik 3-400 oldalt is lazán és áttekinthetően kezel több soros tabokkal + munkaterületekkel. És ha mindenhol ugyanazt az egy böngészőt futtatom külső ssd-ről,, akkor a kiegészítőket nyugodtan szinkronizálhatom nem fog összekutyulni semmit.
Azt esetleg be lehet állítani, hogy a rengeteg cache fájlt máshova mentse?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #2484 üzenetére
Amikor a vidéki gépen megcsináltam az új 7-est, volt rajta egy lementett jelszó és egy telepített bővítmény. Hazatérve, tehát egy másik gépen elindítva, ez a hibaüzenet fogadott és természetesen mind a jelszó, mint a bővítmény nem létezett már. Azt gondolom, ez összefügghet az előző hsz 3. kérdésével. Ezt fel lehet oldani valahogy...?
[ Szerkesztve ]
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
sikerült beújítanom a legújabb 7-es Vivaldira. Azt szerettem volna elérni, hogy több gépen, amin dolgozom, ugyanazt a böngészőt használjam, (a szinkronizálás nekem nem jön be) ezért azt terveztem, pendrájvról futtatnám portable módon.
Ezzel kapcsolatban lenne 3 kérdésem.1. A kinézetet beállítások/megjelenés/egyéni felhasználói felület módosítások alatt található ablakban kiválasztott mappával, illetve az abban található css-el tudom módosítani. Az megoldható, hogy itt az elérési út ne meghajtófüggő legyen az adott gépen, hanem csak mint a portable portable programoknál, az adott mappa (pl amiből fut a Vivaldi) egyik almappájában keresse? Tehát ne a géphez kösse, hanem csak a szülő mappához?
2. Azt be lehet állítani, hogy a cache fájlokat ne a ~ User Data\Default\Cache\ megfelelő mappáiba mentse, hanem valahol egy másik meghajtón? (ne az ssd-t terhelje vele írással)
3. A bővítményeket, jelszavakat továbbra is gépfüggően tárolja? Tehát eleve kizárt ugyanazt a portable verziót ugyanarról a külső adathordozóról több gépen használni?
- - - - - - - - - - - - - - - -
Az első még orvosolható kompromisszumosan, ha mindig ugyanazon a betűjelen csatolom be a konténert, amiből fut, akkor megtalálja. A második is csak inkább hosszútávú eszközkímélés lenne, de a harmadik nélkül azonban lehetetlen mobil eszközről portable módon futtatni, mert az összes bővítményt újra kellene telepíteni minden használatkor.
A jelszavakkal próbálkoztam már különféle jelszókezelőkkel, de nekem ezek a felhő szolgáltatások nem jönnek be. A vivaldinak sajnos nincs mesterjelszava, mint a FF-nak, de ha konténerből fut, az nem is lenne probléma, viszont mindegy is, ha portable használva sosem jegyzi meg a jelszavakat.[ Szerkesztve ]
-
Azt jelenti, hogy a Binget választottad alapértelmezett keresőmotornak képek esetén. A Beállítások -> Keresés oldalon tudsz másik keresőmotort megadni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Sziasztok!
A Bing mellett látható "Image" címke mit jelent, és hogy lehet levenni róla?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
troller
senior tag
Sziasztok,
Van valami beállítás, amivel ellehet érni, hogy a Vivaldi ne pörgesse max frekin a procimat? Akkor is csinlja ha tálcára rakom. Egyébként meg szépen visszaszabályoz, ha a Vivaldi nem megy.Asus P8H67M-LE; Xeon E3-1270v2; 2x8GB DDR3; PNY GTX 1660 super 6GB
-
valami ott lesz a ludas, mert ugy nálam is mennek a videok, ha nincs blockolás. viszont igy meg más oldalaknál lehet , hogy bejönnek olyan dolgok amiket nem szeretnék jobb ha van egy ilyen védvonal is.
DE betettem a kivételek közé és láss csodát igy se megy.
Nem értem, hogy ha a kivételek között ott van, hogy ne blockolja akkor miért nem jo?
Ha az egész böngészöt állitom át ,hogy ne blockoljon semmit ugy meg megy. -
Beren
aktív tag
Ha nem a reklámblokkoló a ludas, akkor próbáld meg a Beállítások > Adatvédelem és biztonság > Követés és reklámblokkolás rész alatt a Nincs blokkolás beállítást. A Követés blokkolása és a Követés és reklámok blokkolása beállítással nekem sem mennek a videók, de a Nincs blokkolással igen.
-
nightly-t használok és csak az ublock van fennt ilyen blockolo meg a vivaldi sajátja ,de nem állitottam semmit se hagytam mindent alapon, de mégse indul semmi sem el ezen az oldalon nálam.
kikapcsolt ublock -l se indul el semelyik video se .[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #2472 üzenetére
Nálam fent vannak a blokkolók és nincsenek letiltva, és úgy is lejátszhatóak.
-
másnál sem akarja lejátszani a videokat a mafab.hu oldalon a vivaldi? nemcsak most már régebb ota csinálja ezt.
edge simán játsza a beágyazott videokat az oldalon, de vivaldival nem csinál semmit se. -
Ablakos
őstag
Az újra elindított böngésző az előzőleg megjelenített lapot (vlsz. cache-ből) tölti vissza. Amikor a frissítésre ütök akkor lesz a lap aktuális. Lehet ezt úgy állítani, hogy bizonyos lapok igen, némelyik ne legyen lefrissítve indulásnál?
-
válasz
Ablakos #2467 üzenetére
Már eddig is saját - testreszabott - témát használtam, ami kb. változatlanul maradt, a frissítés szerencsére ebbe nem nyúlt bele.
-
Mai Win 11 update után a Vivaldi is frissült 7.0-ra, nálam a tab-ok nem nagyon látszanak a rendhagyó háttér és beállítások miatt, a kis duci ikonok meg tetszenek.
-
poirot
őstag
Megjavult, hogy mitől lehetett ez, nem tudom. Mostanában elég instabil a Vivaldim, például, csak fogja magát és bezáródik. Ne gondoljatok valami különleges oldalra, ma reggel a hirkereső . hu -ra, a kezdő oldalam, megnyitottam és be is záródott, vagy a youtube -nál, nem mindig, szóval olyan véletlenszerűen.
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Reggel még írtam a Facebookban a messengerrel, viszont délelőtt folyamán meg akartam nézni a bejövő üzeneteket, és minden sorban, minden levelező partneremnél ez fogadott;Hiba történt az üzenet megjelenítésekor.
Az Edge-ben rendesen megjelenik minden üzenet. Már többször ki/ beléptem a Facebookból is ,és a Vivaldiból is. Szerintetek mi lehet a baj? Köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz
synaxon #2462 üzenetére
Köszönöm. Közben olvastam majd így lehet a többi a chromium böngészőnél is használni, csak Vivaldi helyett Chrome, Edge stb kell írni. Elvileg így 2025 júniusig lehet használni még minden Manifest V2-ben megírt kiegészítőt.
"June 2025: Chrome MV2 deprecation enterprise rollout
Enterprises using the ExtensionManifestV2Availability policy to ensure the continued functioning of Manifest V2 extensions in their organization will have one additional year - until June 2025 - to migrate the Manifest V2 extensions in their organization. Browsers with the policy enabled won't be impacted by the rollout of the deprecation until that time." -
IvánGábor
csendes tag
Új vagyok a Vivaldiban. Helló mindenki!
Örülök a mozaikos elrendezésnek. Hogy lehet azt megoldani, azt hogy amikor rákattintok egy Letöltés linkre az interneten akkor csak megnyíljon nekem, mint szomszédos mozaik, és ne keresse a helyét a számítógépemen. Csak egyszer meg akarom nézni, nem akarom elmenteni (A Firefoxban új fülben nyílik. Pl az EESZT dokumentumai így nyílnak meg, és ez nekem bőven elég. Mozaikban még jobb lenne.)Iván
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Most állítottam be az ügyfélkapu+-t, amelyik nemcsak felhasználót/jelszót kér, hanem minden esetben kapok egy időkorlátos kódot, amit be kell még írnom. Az a problémám, hogy a Vivaldi ezt a kódot látja új jelszónak és minden esetben rákérdez, hogy frissítem-e. A kérdésem, hogy nem lehet egyes elmentett felhasználó/jelszó párosnál a rákérdezést letiltani? Köszönöm a válaszokat. -
Krystal_s
addikt
Nálatok is jelzi ezt a Vivaldi pár verzió óta?
Érdekes lesz, ha letiltják... 🤔
-
Ablakos
őstag
(Vivaldi latest stabil, windows platform)
A munkaterület az egyik legerősebb érv, hogy Vivaldi mellett mardtam. Az edge is kínál valami hasonlót, próbálgattam. (Valami van, de nem az igazi.)
Vivaldiban kiválóan lehet csoportosítani a kívánt szempont szerint a munkaterületeket. Gyakorlatilag egy munka terület olyan, mintha egy másik ablakban dolgoznál, de nem kell ablakot váltani csak a lenyíló fülön kiválasztani a megfelelőt.
pl:Egyes munkaterületek között lehet a lapfüleket mozgatni is. Akár piktogrammal (emoji) megjelölhetőek a munkaterületek. Tökéletesen elment minden változást.
A munkaterület szinkronizálást különböző gépek között egyelőre nem tudtam megfejteni. A szinkronizált lapokban látszanak a különböző gépek, de beimportálni egyelőre nem sikerült ezeket. (pl. a laptop munkaterületeket látom, de nem tudom egy mozdulattal áthozni az asztali gépre.) #2447 -
válasz
Ablakos #2452 üzenetére
Ahh, oké, köszi, akkor azért nem láttam változást. Ránéztem, a böngésző szerint nincs mit frissíteni, szóval ráérek.
-
-
Beren
aktív tag
A 6.10.3483.4 az utolsó snapshot verzió.
-
félig. NEkem megjelenik a jobb felso sarokban, hogy van uj verzio és rá kell kattintanom, hogy telepités és egy ujrainditás után aktiválodik az uj verzio.
Esetleg valaki tudna nekem egy kis gyorstalpalot tartani errol a munkaterület menupontrol?
Hogy és mit lehet vele kezdeni és beállitnai és mire jo, A weblapok megmaradnak a böngészo bezárása után is ha ujranyitom?
Mert most ha bezárodik a böngésző akkor az összes addig nyitott lap eltunik .
DE az az érdekes, ha a böngészö bezárása nélkül kapcsolom ki a gépet akkor a másnapi gépindulás után a böngésöt elinditva az összes megynitott lap ugy marad ahogy hagytam, de ha bezárom a böngészöt akkor meg nem. -
Beren
aktív tag
Igen, a kiadási naplóban írják is. Ha nem szimpatikus (mint pl. nekem...), akkor ugyanitt meg lehet találni az előző megjelenést letölthető témaként.
-
Másnál is nagy design váltás töltént az utolsó frissités óta?
6.10.3483.4 (Hivatalos verzió) (64 bites)
minden lekerekitett az összes gomb és fül. a többi változást még nem igen tudom, hogy jo vagy rossz csak ez tünt nagyon szembe most, hogy frissitett. -
Ablakos
őstag
Érti valaki a munkaterület szinkronizálást?
A szinkronizált lapoknál látom (tab sorban felhő ikon) a korábban használt munkalapokat és az ottani linkeket, de ettől hogyan lesznek visszállítva? (Ugyanazon a gépen egy új Vivaldi telepítés.)[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
(Win11-latest stable vivaldi)
Legutóbbi frissítéssel mintha modális lenne a böngésző ablak. Másnál is van ilyen hiba? -
-
-
poirot
őstag
Most megnéztem az Edge-n, egy felugró ablakban a
Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra... bla, bla, bla
Elfogadom, nem fogadom.Nos ezt lehet hogy valamelyik bővítmény tiltja a Vivaldin, nálam is van pár, de azért nem fogom próbálgatni, hogy melyiket kellene itt letiltani.
Most megnéztem, müködik az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
-
nem tudja valaki mi lehet a probléma vagy másnál is hasonlo a helyzet , hogy az SG.hu oldalon nem tudok sehova se lépkedni hiába kattintok a linkekre nem történik semmi benne ragadtam az egyik topicba és se a cikkekre se másik topira nem tudok menni megnyitni.
Más böngészövel müködik minden. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Az egyik linkhez a gyorshívóban szerettem volna egy egyéni bélyegképet kiválasztani, de csak paint brush formátumban engedi. Miért? Régebben elfogadott bármilyen szokványos formátumot.
Azt sem tudom, hogy mi a kiterjesztése, esetleg online átalakítani mondjuk egy jpg-t? -
valaki mentette már le a jelszavakat a vivaldiból? egy csv filba menti, de az excelben ömlesztve jelenik meg . Tudja valaki, hogy hogy lehet külön cellákba rendezve megjeleniteni excelbe , hogy a weblap neve , bejelentkezési név és jeszó külön cellákba legyen ?
-
Szirtimorc
senior tag
Portable verziót használok, ami sajnos nem teljes értékű (jó lenne, ha lenne). Boomer vagyok, ódzkodom az ilyen felhős megoldásoktól, de lehet muszáj lesz. Most elhagytam a tetthelyet (nyaralás) de ha hazaértem lehet nem marad más.
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
poirot
őstag
válasz
Szirtimorc #2433 üzenetére
Beállításaid, linkek, stb. el vannak mentve a felhőbe?
A helyedbe uninstallnám és felraknám újra. -
Szirtimorc
senior tag
Sziasztok!
Úgy 2 hete ez a kép fogad, mikor oldalt szeretnék fordítani:
Nincs is más bővítményem, Mi lehet vele?
Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok, az aktuálisan használt vivaldim ma déltán lépett rigolyás korszakába, most az van, hogy nem hajlandó aliexpresses oldalakat megnyitni. Illetve megnyitja, de ahogy az aktuális tabra lépek, összeomlik és kilép.
Ezt megunja valamikort, vagy most már így marad, érdemes csinálni egy újat ilyenkor?''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
classic B
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #2430 üzenetére
Icloud. Amúgy nekem is működött, de zavart a piros felkiáltójel.
Visszatértem Thunderbirdhöz.
-
classic B
senior tag
A beépített levelezőt használjátok? Nekem folyton ott a piros felkiáltójel, hogy előtöltési hiba... Ez miért??
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm a képet és a többieknek is, akik írtak.
Akkor nem a Vivaldi beépített biztonsági védelmével, beállításaival lehet a gond.Van egy bővítményem (Popup Blocker strict), amire gyanakszom, mert az jelzett és engedélyt kért mielőtt ez az oldal megnyílt, ami elakadt. Bár pont az a lényege, hogy rákérdezzen minden felugró ablaknál és én adjak engedélyt.
Kipróbálni mostanában nem tudom, csak ha újra rendelnem kell arról az oldalról. -
válasz
Krystal_s #2424 üzenetére
Napi szinten fizetek kártyával Vivaldin keresztül, nem szoktam problémát tapasztalni szerencsére.
Nagyrészt ugyanazok a beállítások nálam is egyébként, kivéve, hogy nálam minden is blokkolva van böngészőben is.
-
Ablakos
őstag
válasz
Krystal_s #2424 üzenetére
Egy példa: reggel egy unicredit (MBH authentikációval) bankkártyás fizetés rendben lezajlott.
Régóta azt tartom, hogy ilyen esetben egy teljesen új profillal érdemes próbálkozni. Windows esetén: AppData\Local\Vivaldi\User Data mappa átnevezése. Az így elindított vivaldi létrehoz egy új profile-t és saját fiók szinkron nélkül érdemes próbálkozni. Tehát nulla kiegészítő, bővítmény mentesen. Így biztosan kiderül, hogy a böngésző nem jól kezeli a kérdéses problémát, vagy a profil adatok okozzák ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Nálatok nem szokott probléma lenni, amikor B.kártyával (Visa) fizettek online? Másik böngészőben simán megy, de itt mindig elakad és csak Ctrl+F5-öt nyomva hajlandó továbblépni. Sima újratöltésnél az oldalon sem történik semmi.
Ublockot kikapcsoltam, de úgy is próbáltam, hogy a Bővítményeknél is letiltottam, de semmi köze.
A Vivaldi beépített Reklámblokkolót nem használom. (Nincs Blokkolásra van állítva) Melyik biztonsági beállítás kavarhat be? -
Ablakos
őstag
A legutóbbi frissítéssel a tabon tartott egérmutató a tab memória foglalását is mutatja. Teljesen új telepítéssel működik, de amikor szinkronizálom a fiókommal a vivaldit utána már nem mutatja. Valamelyik visszahozott beállítás lekapcsolja vagy elrontja ezt a funkciót. Tudja valaki miért nem megy ez?
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Délután böngészés közben kék halálom volt, újra indult a gépem, viszont mikor indítottam a Vivaldit, meglepődve tapasztaltam, hogy az összes beállításom elveszett. Mondjuk nem volt nagy probléma, mert van fiók és helyre állt majdnem minden. Kisimítottam, viszont egyet nem tudok helyrehozni.
vivaldi://settings/downloads -nál be van kapcsolva, a letöltések megjelenítése, de sajnos nem kapok értesítést. Már pedig elég zavaró így, hogy semmi értesítés nincsen. nem tudom, hol lehetne még beállítani.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Ablakos
őstag
A címsávban, amikor a könyvjelző hozzáadást választom, a lista olyan össze-vissza sorrendben van. Lehet ezt abc sorrendbe tenni? (A könyvjelzőben már a címszerint sorrendre rendezett.)
-
másnál is vacakol a FB messenger? ha irok valamit van, hogy egy korábbi válasz idöpontjára ugrik vissza és nem látni amit késöbb irtam és válaszoltak rá egészen addigmig ujra nem frissitem a teljes böngészö ablakát, aztán pár uzenet váltás után ismét .
-
Ablakos
őstag
A keresősávon nekem semelyik kereső nem ad javaslatot. Eddig a google volt, de mostanában olvastam a duckduckgo is jó lehet (Azt hittem kacsa az egész.
)
Természetesen a suggest url ki van töltve.Van akinél ez megy?
-
betyarr
veterán
ezt az átlátszóságot nem lehet megszűntetni valahogy? rohadtul zavaró bír lenni:
-
válasz
Ablakos #2410 üzenetére
Megnéztem, nálam ugyanez a hiba. Más böngészővel rendben van, illetve az oldal egyéb linkjei gond nélkül megnyílnak.
-
Ablakos
őstag
(Vivaldi stable latest version / windows 11)
Valamiért nem akarja a hvg.hu címlap vezető hírt megnyitni a böngésző. (Immunis az egér kattintásra.) Próbáltam ubuntu/vivaldi , windows/edge, mindegyik jó. A többi cikk rendben nyílik.Valamilyen beállítás okozhatja ezt?
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #2404 üzenetére
Sajnos még ezzel sem áll vissza teljesen. A beállításokban 90%-on használom a Felhasználói felület nagyítását, mert azzal megfelelők a betűméretek a 125% Win DPI miatt. A frissítés óta a korábban beállított oldalaknál is láthatóan megváltoztak a betűméretek. Itt pl elég sok betűnél látok most kis piros árnyékot, ami akkor van, ha nem pixelhelyes egy felbontás, nagyítás. Eddig jó volt. Facebookon nagyon szembetűnő 90%-nál most a Kezdőlapon minden poszt szűk lesz. Alapból csak 10-esével lehet állítani külön az oldalak nagyítását. Most sehogy nem jó. 100%-on túl nagy minden, 90%-on összeugrik, 80%-on kicsi.
Menüben az egész felületet át kell állítanom 85%-ra, akkor a weboldalak jók lesznek, de böngésző könyvjelzősáv lesz kisebb.
ÁÁ nem értem miért kell a jót elrontani. :\ -
betyarr
veterán
válasz
1000 köszi én is, mert tényleg hányingerkeltő lett ez az újdonság
-
Krystal_s
addikt
válasz
Köszönöm.
-
Krystal_s
addikt
A legutóbbi frissítés után nálatok is megváltoztak a betűméretek? Mindenhol, a menüben, könyvjelzősávon, weboldalakon...? A menüben túl nagy közök vannak, leginkább a jobb klikkes menüben nagyon zavaró, máshol kicsik a betűk. A könyvjelző sávon kicsik a betűk, de a folytatás nyílra kattintva meg kb dupla méretűek. Hogy néz már ki ez? Aki ezt művelte mit szívott?
ui: Leginkább azoknál zavaró, akik nem az alapértelmezett 100%-os megjelenítést használják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos weboldal: https://vivaldi.com
Támogatott oprendszerek:
Windows 7-8-10 Stabil / Fejlesztői
Mac OSX
Linux
Android/iOS/Windows Phone app nincs egyelőre
Vivaldi.net webmail:
https://webmail.vivaldi.net/
Ez gyakorlatilag a Vivaldi Community regisztrációval létre is jön.
Tárhely: 5Gb