Új hozzászólás Aktív témák
-
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8000 üzenetére
injektorfej, benzinszűrő, ac pumpa, illetve csövek, ezek amik ellátják naftával az autót
ha rárakod a gyújtást, hallod az AC-t? amúgy beindul egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Davidof92 #8001 üzenetére
A gyújtásnál az AC dolgozik.Szép hangja van.
Beindul, de elkezd rázni, majd ahogy melegszik a fordulatszám esésével jobban ráz, majd ma már 500 volt, és fulladás.Utána nagyon nem erőltettem.
Azt mondja a szaki, hogy ha injektor, vagy lambda szonda lenne, akkor jelezné a lámpa.
Szakszervizbe azt mondták, hogy nyomásgond sehol sem volt.Persze, ha megnézték egyáltalán.
Fentebb írtam, hogy milyen bánásmódban részesültem.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8002 üzenetére
egyébként benne lehet az ecu hiba is akár, azt hogy jelzi ki ha saját maga hibás.
fordulaton nem hallani hogy kihagyna?
melegszik: lambda szonda, mert ugye hidegen az is az. Ki kellene próbálni, hogy lehúzni és anélkül elindítani, mit csinál. -
Ace Ventura
addikt
válasz
Davidof92 #8003 üzenetére
Sajnos azt sem tudom melyik az, így nem is merek hozzányúlni.
A szervizek baxnak rendesen megnézni, úgyhogy nem tudok kihez fordulni.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8004 üzenetére
a kipuff csonkba van, azután hogy egyesül a 3-4 henger (kinek mennyit adott az isten), egyedül van, nehéz téveszteni
-
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8006 üzenetére
az érzékeli, hogy a kimeneti gáz milyen keverék, az alapján állítja be az ecu a benzin levegő keveréket. anélkül indítva elvileg működik csak rettenetesen szar keveréket kap, gyenge alapjárat, lehet le is fullad
menet közbe kéne kipróbálni, hogy hagyod alapjáraton (már ha megy, ha nem akkor valakivel picit nyomatod a gázt, hogy ne fulladjon be) és lehúzod a csatit. Ha semmi változás, akkor lehet az a hiba, ha még rosszabb akkor jó. -
Ace Ventura
addikt
válasz
Davidof92 #8007 üzenetére
Hát én ezt inkább szerelőre bíznám, bár gondolom ilyet ő sem csinálna
Kajla fogalmam sincsen az egészhez.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Davidof92
senior tag
válasz
Ace Ventura #8008 üzenetére
nekünk ingadozik az alapjárat (nem fullad le sose, csak felmegy 1500-ra), szerelő lehúzott egy kis bizbaszt róla (tűzfalra van csavarozva, nem tudom mi), le akart fulladni. Baja nem lesz tőle amúgy.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Davidof92 #8009 üzenetére
És egyébként ha éppen az a gané lötty okozta a hibát, amit beleöntött a srác (kb 1liter) az mit tehet tönkre?
Ennek a lambdás dolognak még utánanézek.Egyébként ez okozhat nagy fogyasztást?
És az normális, hogy városban ilyen nagyon eszik, országúton rendben van.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Ace Ventura #8010 üzenetére
No... latom voltak fejlemenyek
(kevesbe vidamak)
Hat en elso nekifutasra egy jo szerelot keresnek. Es elfelejtenem azokat a koklereket ahova vitted. (ugye ugy voltak vele hogy szegeny szuzis, errol max egy 20 as huzunk le, szarjuk le...kb)
Szoval szerelo. En nem markaszervizrol beszelek. az egy kulon allatfaj.A lambda szondat nem huzogatnam. Egyebkent elkepzelheto az is hogy az a szar.
Kicsit ugy tunik hogy ha varosban zabal sokat akkor alapjaraton szar a keverek. Ezert is van alacsony alapjarat mert valamibol tobbet kap (pl benzin)ami megmagyarazza a fogyasztast/
Mihelyst elkezded tolni maris jo a keverek es akkor mar csak 7 et zabal.
ahogy elobb emlitettek: ecu, lambda, vagy nekem meg a map szenzor is belefer (levego mennyiseg mero)
No de mivel mint emlitettem en ezeket a kutfo fejembol szedem, szoftveres vegzetseggel. Szerelot neki!En anno a suzit a gubacsi utra vittem de nem a suzukiba hanem az elejen van egy autoszerelo (oke talan... nem emlekszem a nevukre)
ok jo arcok voltak. De ha varsz hetfoig, akkor van egy suzuki csodadoktor szentendren, megprobalom kideriteni hol (o szakszervizbe dolgozik, otthon meg kicsit tobb odaadassal csinalja ugyanezt)
Ha megvan atdobom a szamat.
udv -
BigBlackDog
veterán
válasz
Ace Ventura #8010 üzenetére
Egyébként milyen színű kipufogógázt lök ki magából? Nem látni semmi rendellenest alapjáraton, vagy hirtelen gázadásnál?
[ Szerkesztve ]
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Ace Ventura #8002 üzenetére
Azt mondja a szaki, hogy ha injektor, vagy lambda szonda lenne, akkor jelezné a lámpa.
azért ez a suzuki még nem mai autó, hogy mindent kijelez a lámpa. az a szaki nagyon szaki lehet, ha ilyeneket mond. tesóméknak is injektor volt rossz a swiftben, és nem volt semmi hibajelzés, mégsem volt jó az injektor... ott is vakarta mindenki a fejét, aztán édesapám rámért az injektorra, és kiderült, hogy kontakthibás, ha csak simán rámért, szakadást jelzett a multiméter, ha egy kicsit mozgatta, akkor meg jó volt. ezt csak azért mondom, hogy ha nem világít, attól még nem jó minden.
fel akartam tölteni a hibakódok listáját, abban is látszik, hogy nincs az injektornak hibakódja, csak most rendetlenkedik a ph képfeltöltője.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Ace Ventura
addikt
Igen, én is arra gondolok, hogy nem akartak vele foglalkozni, mert keveset tudtak volna szakítani.Állítólag gépre tették, és ott semmi rendelleneset nem mutatott a műszer. Persze, ha igaz.
Persze, ahhoz nem kell műszer, hogy valaki megnézze az 500-as fordulatot, és a fulladást.
Mindenesetre én abban bíztam, hogy nem szúrnak ki az emberrel egy márkaszervizbe.Most írtam mailben egy másiknak a hét elején, de ők még válaszra sem méltattak.Úgy látszik nem akarnak pénzt keresni......
Én sem merem húzogatni a lambdát, nem kísérletezek ilyesmivel.
Nekem egy olyan emberke kellene, aki az egész rendszert szétszedi, átnézi, benzinszűrő, lambda, injektor, ecu, alapjárati motor, keverék, adagolás, stb.Ha 1 hónapig lesz nála, az sem érdekelne, mert kaptam most egy céges kocsit. Szeretném jó kezekbe tudniBigBlackDog
Nem vettem észre eltérő színű füstöt, csak furi köpködő hangja van.a_tesz
A csóka márkaszervízbe dolgozik, és 16 éve ezeket szereli, mégsem jutottunk előre.Igaz, ahogy láttam rá is jellemző a márkaszervizes felfogás.Kicsi pénzért nem dolgozunk sokat.
Csak azt nem értem miért ilyen a mentalitásuk.Mondja azt, hogy "Figyelj barátom.Nekem a kocsid alatt fél napot fekszik 2 emberem, legyen 20K a bevizsgálás, de akkor az teljes körű lesz.És ha ott találunk hibát, akkor azt telefonon egyeztetjük veled, és annak fényében javítjuk +munkadíjért + anyagköltséggel"
Ennyit várnék el, nem többet.Nem ingyen kérem.Megfizetem rendesen, csak jó legyen.[ Szerkesztve ]
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Ace Ventura #8014 üzenetére
szervizként talán velük kéne felvenni a kapcsolatot, bár érden vannak. vagy nyíregyházán még lenne egy szerviz akit ajánlani tudnék, bár ők főleg bmw-vel foglalkoznak.
ez a mentalitás dolog szomorú sajnos, de sok szervizre igaz. de a másik oldalról is sok példát lehetne mondani, amikor bemegy az emberünk, és elvárja, hogy beszerzési ár alatt még be is rakják az alkatrészt, még ha fél napos munka is. ez nem rád vonatkozik, csak úgy általánosságban igaz sajnos, én is bementem egyszer egy lakatoshoz, akit sokan dicsértek, hogy mennyiért kasztnizná ki a trabimat, de azt mondta, hogy kis értékű autót nem vállal, mert járt már úgy, hogy megcsinált egy ezeréves szakadt valamit, megbeszéltek egy árat, de sajnos több lett a munka mint látszott, és utána a fickó nem akarta kifizetni a munkáját, inkább otthagyta a kocsit. és hiába mondtam neki, hogy akár előre is leteszem a pénzt, és még rá is fizetek, ha nem lenne elég, így se ment bele...
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
Ace Ventura
addikt
Értem, köszi.
Az érdi az jó is lenne, mert 15 percre van tőlem.Ahogy látom, ők kimondottan motordiagnosztikával foglalkoznak.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
BigBlackDog
veterán
Régi swiftben (2001, Manager) nálatok az elektromos ablakemelő mennyire működik normálisan? Tegnap este néztem, hogy nem túl egyenletes az ablak sebessége, és a motor hangja is változó, mintha erőlködne. Ez normális swiftnél?
-
stangli
senior tag
válasz
BigBlackDog #8017 üzenetére
Nálam a jobb oldali erőlkődik, a bal oldali normálisan működik... gondolom tipikus hiba, ha zavar, akkor kiszed, kitisztít, visszarak...
-
Davidof92
senior tag
hétvégén lehúztam a lambda szondát alapjáraton, semmit se változott (4.9-es fogyi, tehát jó)
Köpköd akkor keverék, szerintem. -
Ace Ventura
addikt
Injektor.hu -s srácokat felhívtam, és 21K egy bevizsgálás az üzemenyag ellátó rendszerre.
Kicsit borsosnak találom.Azt mondták 1 napot vesz igénybe.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Reaper
őstag
válasz
stangli #8018 üzenetére
Naja, én is megcsináltam egyszer, sikerült is a kilincs keretét, azt a nagyon vékony vackot eltörni, mindenesetre wd-40, utána még be is zsíroztam, valami flakonos cuccal. Utána jó volt, rohangált fel-alá. Kb 2 hétig. Lassan cserés lesz, mert már van hogy nem akar felmenni magától.
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Ace Ventura #8020 üzenetére
az valóban nem kevés, és persze garancia itt sincs hogy megtalálják a hiba forrását. hát a te döntésed, mondjuk én a honlapjuk alapján szívesebben vinném ide a kocsimat, mint bárhova. gondolom a problémádat előadtad nekik, vagy csak egyből mondtak egy árajánlatot?
-
Cheesy
őstag
Legutóbb sikerült válaszani egy olyan kormányhuzatot ami miatt ma majdnem összetörtem magam reggel: túlfordult a kormányon kanyar közben, ráadásul nagy forgalomban.
Ez igen igen bosszantó, viszont az alap kormány vékony szar, reggeli hidegben meg fagyos, ezért vettem szövet kormányhuzatot, az kevésbé hideg és jobb fogni egy vastagabb kormányt.www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
Támadt egy ötletem: Fogom és összevarrom a kormányhuzatot. Így nem kell műanyagkormányt markolászni (a szövetfelület tetszik azért, meg így ezzel már pont elég vastag is), és nem kell rákölteni. Úgy is van valami régi sebvarró(?) vastag szupercérna otthon, jó lesz az.
Ha nem, akkor meg ráköltök.www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
-
Ace Ventura
addikt
Azt mondták, ha állandóan csinálja, akkor 21K, ha időszakos, akkor több napra benntartják, és akkor több a díja is.
Egyenlőre ennyit tudok.
Ahogy láttam márkásabb kocsikkal foglalkoznak.Nem tudom mit tudnának kezdeni egy ilyen teknővel mint az enyém.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
xmad
senior tag
válasz
steve@prhw #32 üzenetére
igazat adok neked
én 450 ér vettem egy 11 éves suzukit és ezen 10 év múlva is maximum csak 450 et bukok még ha bedobom a kukába akkor is
most egy új autón 10 év alatt mennyit buksz?
sokat.. de most mondtam egy számot az évnek.. lényegtelen új autón többet buksz
-
Ace Ventura
addikt
Mi a véleményetek a Vagon R-ről?
Sajnos nem akar megoldódni az autó kálváriám a swift-el.
Egy szerelőt keresek, aki átvizsgálná nekem az üzemanyag-ellátó rendszert, és megnézni mitől ráng, illetve zabál sokat a kocsi, de mindenhol csak leráznak.
Jövő héten lejár a műszakim is.Vizsga után asszem eladom, nem szenvedek vele tovább.
Egy autószerelő sem végez rendes munkát, csak a pénzt húzzák.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Ace Ventura #8030 üzenetére
Szajnos neked nem a swiftel van a gondod... hanem azzal a swiftel amid van. Nalunk a csaladba sok swift van (ilyen nep vagyunk)
Ha egy vagyonort veszel az se jelenti azt hogy jot sikerul kifognod. Szerintem a jarulekos atirasi koltsegeket tekintve lehet tenyleg jobban jarsz ha nem adod fel a jo szerelo utani keresest. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Nálunk hasonló hiba (Opel f astra) jelentkezett, üzemanyag pumpa volt a nem működő láncszem. Anno sokat segített a betöltőnyílás közelében egy kicsi lyuk furása. Így nem keletkezett vákuum a tankban, könnyebb volt a pumpa dolga. Persze ez csak egy tapasztalat, nem hibafeltárás
-
t1
addikt
válasz
Cserélj injektort és valószínűleg elmúlik a gondod... szerelőt meg tudnék neked, csak Veszprémben van viszont ő Magyarország egyik legnagyobb Swift guruja... esetleg tanácsért felhívhatod.
[ Szerkesztve ]
-
a_tesz
Korrektor
én is ide próbáltam volna eljutni, nem merném egyértelműen kijelenteni, de valószínű ez a gond. új injektor ~48 000 Ft, ilyen értékű tanácsokat nem szeretnék adni
jó lenne, ha ki tudná egy másik injektorral próbálni, akkor egyértelmű lenne (bár így is majdnem az
)
-
leroyclub
senior tag
Üdv!
Megtudnátok mondani hogy egy kb 2002-es Swiftben elöl mekkora hangszóró van beépítve gyárilag? Anyukám autójába szeretnék venni 2 hangszórót mert a gyáriak nagyon rosszul szólnak. Lehetőleg nem szeretnék faragni, ezért szeretnék ugyanakkorát mint a gyári, hogy csak be kelljen tenni a régi helyére... -
neduddki
nagyúr
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Ace Ventura
addikt
No elvittem egy valamennyire hozzáértő sráchoz a kocsit.
Azt mondja hogy az injektor egy kicsit kattog szerinte.Ez nem tudom mit takar, és hogy mit lehetne vele kezdeni.
A kipufogót nézte, ami 4 hónapos, és tiszta korom.Azt mondja ez nem jó előjel.
A motorolaj nívópálcát kivéve, egy kicsit benzinszagú volt az olaj.Ez mire utalhat?
A sapka lecsavarása után az olaj picit habosnak tűnt.Erre is csóválta a fejét.
Ma 2-szer is szórakozott a fordulatszám.Piros lámpánál gázadás nélkül fennakadt 1600-on, majd 2 szer leesett 5-600 körülre, és akkor megint erőteljesen rezonált a kocsi.
Ha egy picit ráléptem, és 1200-1300 -ra felvittem, ott megszűnt a rezonancia.
Gyanús, hogy alapjáraton álló helyzetben csinálja.
Ma sikerült 10 Literből 70km-t megtennem városba.Egyre jobb.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
t1
addikt
válasz
Ace Ventura #8040 üzenetére
Pingui kollega leste meg....
-
Davidof92
senior tag
válasz
leroyclub #8038 üzenetére
betehető elvileg gond nélkül, nekem befértek a somogyik
Mindenkinek: Apu szerzett egy Kenwood KRC-178RYA típusú autórádió magnót(ingyen
), ma beszereltük, szépen szól és csomó adót talál a panel árnyékába (igaz 80%-a román adó). Végre lehet benne rádiót hallgatni. Viszont van egy gond. A rádión 2db 12 voltos aljzat van, az egyiken veszi fel a nagy áramot, a másik azért kell hogy a memóriáját ne felejtse el. Namármost a szuzka úgy van megcsinálva, hogy ha nincs benn a kulcs és nincs elfordítva 1-et, akkor seholsincs áram. Ergo mindent elfelejt a rádió. Hogyan lehetne megoldani neki a folyamatos 12 voltos ellátást?
-
Davidof92
senior tag
Közbe rájöttem, hogy gyújtáskapcsolóról lehet neki vinni tápot, ott biztos van
mondjuk ahhoz bontani kell elég sokat. De ha már ott leszünk, kikötjük van hidaljuk az utólagos indításgátlót...
Vannak előnyei az áramtalanításnak, de ilyen esetben nemjó
-
xmad
senior tag
ma reggel azt vettem eszre h a tegnapi esozes utan a baloldalon a hatso ules melletti kis muanyagon volt egy kis viztocsa.. :S
szar lehet a bal hatso ajto tomitesem? Vagy az ablak tomites lehet szar? -
Ace Ventura
addikt
No voltam ma is egy szakinál.
A létező összes feszültséget kimérte.Minden rendben volt.
Az injektorfejet kiszedte, belerakta egy olajsütőnek látszó gépbe20 percig főtt ott benne, majd visszatette.Valami rezonanciát emlegetett, hogy azt is kap a kütyü, ami által kitisztul.
(Elképedve láttam, hogy a kiszedett injektorfejen egy kb 2 mm átmérőjű fekete koszdarabka volt)
Azt mondta ettől a művelettől meg kéne szűnnie a problémámnak.
Sajnos a rezonancia a hazafelé vezető úton megmaradt, de remélem a fogyasztásom nem lesz már 10L.Egy benzinszűrőt mindenképpen cserélek, az nem árt.Ha az sem segít, akkor folytatjuk a kutakodást.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
transmission
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 94es sedanban az első hangszórók azok pontosan mekkorák? És milyet lenne érdemes oda venni? Ami a lábnál van arra gondolok
http://www.neobux.com/?rh=6C616375733131 Internetes pénzkeresés! Ha többi infó kell, privátban írj!
-
Jadro
veterán
válasz
Ace Ventura #8048 üzenetére
Ebben a kocsiban van ám kihívás.
Remélhetőleg most már hamarosan (és kevés anyagi fájdalommal) megoldódik a mizéria.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Starfield
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Újszerű 185/65 r15 Nexen Snow G 3 gumik felnivel +ajándék Michlein dísztárcsák.
- Spinalis Hacker szék Újszerű állapotban + extra hangtalan szilikon kerekek ajándékba
- Nitro Concepts S300 gamer szék - Több színben, Számlával, Garanciával
- BONTATLAN - Ford tolatókamera + 4-LED fény, dyn trajectory
- Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Formula One Team E.D. BONTATLAN és1db összeszerelt
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest