Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna linkelni egy oldalt (esetleg helyben leírni), hogy régi swifthez járó felszereltségi csomagok miben különböztek (GLX, GLS, GS, GS, Manager, stb)?
Előre is köszönöm. -
BigBlackDog
veterán
Használtan szándékozom, természetesen
. 3 ajtós nem jöhet szóba, marad az 5 ajtós és a sedan. Így, ha jól tudom, a GS kiesik.
Ha a GC az alap, akkor az is szinte minden számomra fontos extrát(el ablak, tükör, centrálzár, két légzsák) tartalmaz ezek szerint. Esetleg elírták volna?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Ace Ventura #8010 üzenetére
Egyébként milyen színű kipufogógázt lök ki magából? Nem látni semmi rendellenest alapjáraton, vagy hirtelen gázadásnál?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Régi swiftben (2001, Manager) nálatok az elektromos ablakemelő mennyire működik normálisan? Tegnap este néztem, hogy nem túl egyenletes az ablak sebessége, és a motor hangja is változó, mintha erőlködne. Ez normális swiftnél?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Ace Ventura #8030 üzenetére
Nálunk hasonló hiba (Opel f astra) jelentkezett, üzemanyag pumpa volt a nem működő láncszem. Anno sokat segített a betöltőnyílás közelében egy kicsi lyuk furása. Így nem keletkezett vákuum a tankban, könnyebb volt a pumpa dolga. Persze ez csak egy tapasztalat, nem hibafeltárás
-
BigBlackDog
veterán
2001-es Swift sedanhoz keresek üléshuzatot, de nem találtam sehol sem méretpontosat Bp-n. Homasita, Tesco, stb. helyeken található "mindenre jó, csak vedd má' meg" típusú üléshuzatok nem ragadtak magukkal. Esetleg van valami ötletetek, hogy merre találok emberi árban huzatot?
-
BigBlackDog
veterán
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Rádiócserével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, mivel én egyenlőre ebben a témában még "analfabéta" vagyok.
Egy ilyen Clarion ab213rg készülék volt a gépjárműben, de sajnos bekapcsolás után nem reagált semmilyen gombra, csak a rádió sustorgott az alap frekvencián. Aztán sikerült eljutni odáig, hogy kiszedtem a rádiót (nem tudok az előéletéről semmit, az előző tulaj tette bele ezt, elvileg használta is) és elvittem egy műszerész szakihoz. Ő kimondta a diagnózist, miszerint procicsere kéne a rádiónak a boldogsághoz. Mivel ez nem túl olcsó (15e Huf környékére mondta), javasolta, hogy inkább cseréljem az egészet. Így a csere mellett döntöttem.
Mivel nem tudom, hogy mi az ami kompatibilis a jelenlegi csatlakozókkal, hangszórókkal, így kérdeznék. A rádió hátlapján két darab csati van, a fent linkelt oldalon láthatóak. Ezekbe egy ilyen vezeték ment bele, ami egy ilyen átalakítóból jött. Az átalakítót a képen bal oldalt látható, fekete ezüstpöttyös kábel áthidalta, kikerülte. Elől két darab ilyen hangszóró van (eleje, hátulja). Hátul két ilyet találtam (eleje, hátulja).Cél: valami működő, nem túl drága (használtban is gondolkozok), megbízható készülék beszerzése, ami vagy magnós (átjátszó kazetta), vagy van rajta jack dugaszos bemenet. Nem vágyok, tomboló basszusra, 50 lemezes cd váltóra stb. extrára, csak valami alap készülékre, ami jól működik, viszonylag elfogadható minőségű hanggal és árral. Fúrást, faragást, plussz hangszórót nem tervezek.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Ennek valami más csatija van, ha jól láttam (gondolom valami gyártói szabvány?). Átalakítód van hozzá? A 4*50 W nem sok a két első, 50 Wattos hangszórónak? (Normál erősítőt úgy választottam még anno, hogy a hangfalak teljesítményének 90 %-a legyen az erősítő maximuma)
kornelka: Mennyire megbízható ez a Maniac? Nem rossz az USB, csak sajnos a telefon naviját nem tudom rátenni (ezért kéne valami jackes átjátszás). "Kimeneti teljesítmény: 2x40W" Ez mit jelent pontosan? Csak két hangszórót tud csak maximum, 40 wattal meghajtani?
Elnézést a sok kérdésért, csak szeretnék biztosra menni.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Néztem egy ilyen rádiót. Mi a véleményetek róla? Esetleg tudnátok írni egy-két konkrét típust?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tomsics #9252 üzenetére
Költséghatékony megoldást keresek. Szóval 20-25 környékén megállnék. Szerintem az efölötti kategóriát már nem használnám ki, bár nem tudom mekkora a minőségbeli különbség egy drágább és egy olcsóbb pio között, ilyen hangszórókkal (van egy sejtésem, hogy ezek nem minőségi hangkeltők).
-
BigBlackDog
veterán
Indításnál mai napon kicsit furcsállottam a légzsák visszajelzőjét. Gyújtás után elkezd világítani a kis AIRBAG lámpa, majd 3-ból 1-szer elkezd villogni, és kialszik mire indítom. 3-ból két alkalommal viszont folyamatosan világít csak, és indítás után 5-10 mp-el hajlandó elaludni. Ez normális működés?
-
BigBlackDog
veterán
Szia!
Múlt héten raktam be egy hasonló műszert. Én a műszerfal alján lévő tartónak az első falára tettem. Talán jó helye lenne még a műszerfal tetején lévő tartó első falán is, de ott sokat érné a nap a kijelzőjét, féltettem (meg bizonyos szögből nem túlzottan látható az enyém, szóval a fenti elhelyezésnél nem is lehetett volna leolvasni, csak ha teljesen fölé mászok).
A kábelt szépen balra, fel vezettem el egy vájatban, majd előre még mindig vájatban. Ezután a kormány alatti burkolat aljánál lévő kábelköteggel együtt vittem egészen az ajtóig. Ott át a motortér bal felső felére, oldalt végig előre. Az érzékelőjét pedig az első lökös alsó légbeömlőjére ragasztottam (kábelt kötegelőkkel rögzítettem). Friss levegőt kap így mindig, nem fog hamis értéket mutatni. Mosáson volt azóta (egy gépi, egy kézi), vizet is kapott, de nincs baja.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Nálam is nemrég volt életem első tankolása. Persze, hogy kijött pár csepp benzin a pisztolyból, szerencsére nem rám. Törökbálinti metro kútján voltam. Az egy olyan kút, ahol nincs személyzet (persze ezt először nem tudtam, régebben mikor ott jártam, még volt). Először csak próbálkoztam, hogy leveszem a pisztolyt, de nem jött benzin. Azt hittem csak én csinálok rosszul valamit. Már el akartam menni segítséget kérni, de senki nem volt ott. Ekkor hirtelen felindulásból megláttam az operátor hívó készüléket. Ő volt az én emberem, elmondott mindent, mint egy fogyatékosnak
.
Szóval automatába pénz bedob (inkább betuszkol a papír, fémmel már sokat nem érek). Aztán levettem a pisztolyt és tankoltam a bedobott pénz erejéig. Először nem sokat adtam, féltem, hogy benyeli. Aztán láttam, hogy jó, úgyhogy fordultam még 2-szer
. Végén teli tankoltam, nekem 5-szörre is kattant. Többet is tudtam volna, de már nem volt türelmem megvárni, hogy lecsurogjon a benzin a betöltőcsonkból.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Mivel az aktuális használtautó kínálatból nem túlzottan egyszerű megkímélt állapotú, normális előéletű, 3-4 éves, benzines autót kifogni mostanában, így képbe került az S-Cross és a Vitara is újonnan. Mindkettőből a GL+ felszereltség játszana, S-Crossnál az 1.4T, Vitaránál 1.6 lenne a kiszemelt. Kérdés, hogy Vitaránál az automata mennyire éri meg (ha jól látom 400e Huf lenne a felára)? Van valakinek esetleg tapasztalata?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tboy93 #36218 üzenetére
Igen, az mondjuk némi türelmet igényel adott esetben. Ha jól látom, akkor 12.5 sec vs. 11.5 sec a 0-100 az kéziváltós javára.
Egyébként a Vitara és az S-Cross közül melyiket lenne érdemes választani? Élőben az S-Cross belseje egy csöppet minőségibbnek tűnik, illetve mintha a hátsó üléseknél és a csomagtartó terén is nagyobb lenne a tér. Vitara talán külsőre pofásabb, illetve árban kedvezőbb (persze 1.4T helyett, csak 1.6 szívóbenya lenne benne).
(#36219) Tom1939: Ez jól hangzik, akkor ezek szerint nem szörnyű a Suzuki automatája.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Még egy kérdés felmerült. Egy-két helyen láttam olyan ajánlatot, hogy csereprogram keretein belül él egy akciós ár. Ez pontosan mit takar? Használt autót beszámítanak a kedvezmény erejéig?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tom1939 #36226 üzenetére
Aham. Így mondjuk nem annyira értem, hogy miért hívják csereautó kedvezménynek.
Valami kötelezettséget kell vállalni (pl. a lemásolt forgalmihoz tartozó autót eladom rövidtávon, stb.)? Jól gondolom, hogy a forgalminak gondolom ugyanarra a névre kell szólnia, mint akinek a nevére lesz az új autó?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Motion_Blur #36247 üzenetére
Nemrég körbeírtam egy emailt az országban lévő kereskedőknek. Az első körös ajánlatok alapján legolcsóbban 4,65M Huf lenne az 1.4T GL+ S-Cross, 4,176M Huf lenne az 5 sebességes 1.6 GL+ Vitara. Mindkét árban benne van a metálfényezés és a forgalomba helyezés költsége. Többi helyről érezhetően magasabb árakat kaptam. Jelenlegi állás szerint egyébként a Vitara kilőve, valószínűleg S-Cross lesz 1.4T motorral, GL+ felszereltséggel.
S-Cross esetén vajon ebből a 4.65M Hufból van-e esély még faragni? Illetve mennyire lehet erre az ajánlatra hivatkozni a közelibb szalonokban, ha ezt egy ország túlsó végén lévő kereskedő adta?
Az ajánlatokban szereplő téligumin (talán Yokohama) erősen gondolkozunk, lehet, hogy négyévszakos gumi menne fel, vagy mi választanánk majd télit. Viszont egy-két kiegészítőt még rendelnénk valószínűleg (csomagtér élvédő, csomagtértálca, parkolóradar, szélterelő, esetleg küszöbdíszítés). Kérdés, hogy van-e olyan kiegészítő, amit mindenképpen érdemes kérni? Illetve Budapest környékén van-e ajánlott kereskedő?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
dReFiX #36250 üzenetére
Most megnéztem még egyszer az ajánlatot (Suzuki Speciál, Nyíregyháza), gyanúsan olcsó.
De 4.55M Huf szerepel az 1.4T S-Crossra GL+ felszereltséggel, 6-os kézi váltóval, metálfénnyel. Egyébként második helyre Kövesdán nevű kereskedő futott be, náluk ~4,77M Huf lenne metálfényezéssel.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
S-Crossnál GL+ felszereltség esetén AUX csatlakozó van?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
gurabli #36811 üzenetére
Nagyjából egyet értek, két apróságot fűznék hozzá;
- Gumik valóban "elvileg" emelik az értéket, gyakorlatban viszont sok vevőjelölt kb. le sem tojja, legalábbis korábban volt ilyen tapasztalatom.
- Klíma nélkül én már nem vennék autót és az ismerősi körben más véleményt én még nem nagyon hallottam. Így érzésre azt mondanám, hogy klíma nélkül nem annyira egyszerű eladni, de ne legyen igazam! -
-
BigBlackDog
veterán
Ne benj bele a hitelbe szerintem! Emlékeim szerint, csak lemásolták a forgalmit, de semmi mást nem kellett bemutatni. Ajánlom olvasásra ezt a hozzászólást. Mikor megkérdeztük, hogy hogyan is működik ez a csereautó kedvezmény, nekünk is kb. ezt mondták. Nekem az jött le, hogy nincs jelentőssége, hogy kinek a nevén van a családból. Ha a kereskedő ad kedvezményt, akkor szerintem használd ki!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Motion_Blur #36872 üzenetére
Ha kicsit változik a fordulat (minimális gázt adsz) akkor abbamarad?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Napfénysüti #36909 üzenetére
+1 Nálam a nagy pofára esés a csomagtértálca volt. 8e Huf, nem is olyan drága, nézzük meg. Kiderült, hogy valójában valami habszivacs tálca csak.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
mirci18 #36939 üzenetére
Én mondjuk a Dusternél inkább attól félnék, hogy 6-8 év után mennyire lesz sok probléma vele. Persze, ha 4-6 év után cseréled újabbra, akkor nem szóltam, úgy más lehet a helyzet.
Valószínűleg az első 5 évben nem lesz sok nagyobb kiadás, csak az értékvesztés.
Szépnek szép de 5 millió sok. Kezdi magát túlárazni a Suzuki is.
Nem tudom, hogy élőben láttad-e, voltál-e próbakörön, de a jelenlegi piaci ajánlatok alapján szvsz nem sok egy GL+ Vitaráért 4.2M Huf. 5M Hufért már ugye GLX-et kapsz, ami szerintem nem a legjobb ár-érték arányú.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Új Swifttel (MK6) kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy milyen az automata/CVT konfigos felállás a gyakorlatban?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tboldi #37033 üzenetére
Tegnap este nézegettem a lehetőségeket, eddig egész tetsztetősek a 1.0 6AT GLX Swiftek. Bár árban nem tudom, hogy mennyire lehetne faragni, a HaHus 4.7-4.8M Huf még kicsit sok számomra egy ilyen méretkategóriás autóért.
Mondjuk kérdés, hogy pályán mennyire élhető vajon ez az összeállítás? Jazzhez képest halkabb/hangosabb volt (gondolom csak városban próbáltad)?
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Teljes értékű pótkereket honnan érdemes vadászni S-Crosshoz? Ugye a méret nem túl gyakori és apróhirdetésekben is inkább csak mankókereket látok.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Benhill #37185 üzenetére
A bekapcsolgatás normális (meleg van és a klíma miatt kell a hűtőteljesítmény). A rezonálással kapcsolatban arra tippelnék így láthatatlanba, hogy valami hővédő lemez (esetleg műanyag burkolat, alsó motorvédő burkolat) ér hozzá valamihez. Én azt csinálnám, hogy !álló! motor (és levett gyújtás) mellett végigkopogatnám ujjbeggyel a motortérben lévő burkolatokat, hogy mi rezonál be. Jó eséllyel meg kell legyen. Viszont, ha nem ilyen enyhe a hang, akkor szervizben érdeklődnék.
UFO Civicnél volt hasonló gondom (alacsonyabb fordulaton, nagyobb terhelésnél jött a hang), ott egy oldalsó műanyag rezgett be és ért hozzá a fém karosszériához.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Ma voltam Suzukinál, megvizslattam a Balenot és az (új) Swiftet. GL+ Vitara már korábban megvolt, S-Cross meg van a családban, így volt viszonyítási alap. Az kiderült kb. 1 percen belül, hogy automata se Balenoból, se Swiftből nem lesz a következő 2-3 hónapon belül várhatóan. Sőt automata váltós tesztautójuk sincs jelenleg. Szóval igazából innentől kezdve már nem volt annyira aktuális a dolog.
Baleno nem rossz, meglepett a belső nagysága (+első ülőlapok hossza) a külső méretei alapján. Tetsztett a masszív csomagtérpadló is. Viszont eléggé érezhetőnek véltem a külső és belső kinézeten is az indiai származást. És egy-két helyen éreztem, hogy nincs nagyon "anyag" benne. A kartámasz számomra használhatatlan volt, az ülést beállítva a kartámasz már teljesen a háttámla mellé került, gyakorlatilag nem tudtam rá feltenni a könyököm. A "dögcédula" meg kifejezetten érdekesnek hatott.
Mindenesetre közepes felszereltséggel 3.0M Huf körül nem lehet rossz vétel, ha problémamentes lesz hosszútávon is.
Swiftben (GL+) kicsit csalódtam, minőségibb autót vártam. Ugyan masszívabbnak érződött, mint a Baleno (pl. a tetőt megkopogtatva, óvatosan nyomogatva a Civichez képest jobb volt a helyzet), de azért az ajtóknak itt is megvolt a kongása. Hátul és a csomagtartó kicsit kisebb volt, mint a Balenoban, viszont csomagtér alján az a filcszőnyeg eléggé olcsónak hatott. Elől meglepően széles volt, de nem tudtam beállítani a kormány-ülés párost úgy, hogy az ajtó kartámaszát is tudjam értelmesen használni. A kormányt csak egy irányba lehetett állítani, az üléspozíció meg meglepően székes volt az ülést teljesen leeresztve is. A zajszigetelés-menetzaj témára rákérdezve az értékesítő terelte a témát (szóval vagy nem az igazi, vagy tényleg nem tud a témáról sokat
). Mondjuk GLX felszereltséggel egy 1.0T AT-t elfogadnék 4M Huf körül.
Viszont az ülést egyikben sem éreztem elsőre kényelmetlennek és szerintem szerethető kisautó mindkettő. De azért jól esett visszaülni az S60-ba, valahogy mégiscsak jobban kézreállnak abban a dolgok.
Összességében mindkettőhöz képest komolyabb autó érzetét kelti a Vitara és az S-Cross is, de árban is feljebb vannak valamennyivel.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz
E.Kaufmann #37271 üzenetére
Végül is, legutóbb, mikor május végén bent voltam és érdeklődtem automata S-Cross/Vitara/Swift/Baleno felől, kb. ez jött le. Mondta az értékesítő, hogy megrendelhetjük akár most is, de egyelőre fingja sincs, hogy mikor fognak gyártani automatát a négy típus valamelyikéből is. Egy dolgot mondott biztosra, hogy a következő 3-4 hónapban biztos nem tudnak rendelni automatát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRZUHANÁS: Spinalis Hacker szék Újszerű állapotban + extra hangtalan szilikon kerekek ajándékba
- Gamer szék noblechairs HERO Black Edition Hybrid Bőr BONTATLAN 24 hónap garancia
- Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Formula One Team E.D. BONTATLAN és1db összeszerelt
- BONTATLAN - Ford tolatókamera + 4-LED fény, dyn trajectory
- Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr Fekete/Arany BONTATLAN 24 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest