Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Telomanikus
senior tag
az enyém nem
-
stangli
senior tag
ha már 700-800at rászánsz akkor valami más is kijönne belőle... és speciel, amikor vettem elhatároztam 500nál többet nem akarok suzukira adni és nem is adtam... 500felett már lehet találni jobb autót is mint suzuki, de mindenki saját maga dönti el, hogy mennyit ér egy suzuki...
-
válasz
stangli #7002 üzenetére
Naponta böngészem a hasznaltauto.hu-t a kritériumaimnak megfelelő autók után, és hát nincs sok választék (tudom, túl nagyok az igényeim...), leginkább Suzukik, de nincs bajom velük, sőt, olyat is szeretnék első kocsinak.
Aktuális kinézettek:
- SUZUKI ALTO 1.1 GLX PS AC, bár jó lenne lealkudni 800E-re.
- SUZUKI ALTO 1.1 GLX PS AC, szintén adnék érte 800E-t.Alto állítólag 4-5 litert fogyaszt, ami nem elhanyagolható szempont a jövőre 400 fölé emelkedő benzinárak miatt.
Nem vagyok nagy darab, és az esetek 90%-ában egyedül fogok benne ülni kis távokat megtéve. Teljesen jó lenne kicsi (fő)városi kocsinak. Elkocsikázgatnék veleA nagy Suzuki Swift visszahívásról gondolom olvastatok.
Azért nem semmi, le a kalappal, hogy egy 13 éves Swift-ben lévő alkatrészt cserélnek bőven garanciaidőn túl ingyen és bérmentve, mert kiderült, nem a legjobb minőség és balesethez vezethet.[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
veterán
Sziasztok!
Van egy Ignisem(2005) és a következő problémám van vele:
Elszállt a fogyasztás (9l). Lambda szenzor ellenőrizve, co ellenőrizve, gépre rá volt kötve, nem jelez hibát.
Gyertyák ki lettek cserélve vadonat új készletre, bár nem gyárira. Az egyetlen dolog ami gyanús, hogy egyszer kicserélték a hátsó fékbetéteket, és utána két tankolásig jó volt a fogyasztás (6,3-6,5), de utána megint visszamászott magasra (átlag 8 körül). Fékezés nélkül mentünk 5-6 km-t, de nem melegedtek a hátsó fékek.
Ezek után van valami ötletetek, hogy mi lehet még a baj?Tigris, tigris, csóvafény...
-
válasz
SzalaiG #7004 üzenetére
Ezek az igényeimnek megfelelő autók a kereső szerint.
Swift Sedan-t nem szeretnék, hiába ugyan az a motor, mint a sima Swift-ben, én azt már nagynak érzem... Nem is tetszik, olyan nagypapás szerintem...Jah, olvastam a Saxo dízel tesztjét, de nincs belőlük klímás változat, vagy egyet találtam, de az 1.5-öt motorral van sok kilométerrel.
Részletesebben miért nem olyan jó kocsi az Alto? Pont az a lényeg, hogy kicsi
-
válasz
stangli #7012 üzenetére
A Kalos-ról rosszakat hallottam. Az autonavigator.hu sem épp a legjobb dolgokat írja róla, meg állítólag sokat fogyaszt.
Ennyi pénzért egy qrva jó nagyon megkímélt swiftet várnék. Jelenleg nincs ilyen, így lehet várok.
Én azt az Alto-t mondjuk megvenném 800E-ért, ha a mostani felhozatalból kéne választani.
Nem akarom később megbánni, hogy vehettem volna kevesebb fogyasztásút is, mert nem érdekelne, hogy az kisebb kocsi, sőt.Hogy is van ez? Év végén könnyebb autót venni, mert akinek január 1-én a nevén van, az fizeti ki egész évre az adót? Ezért mindenki meg akar tőle szabadulni?
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
veterán
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Ck.
addikt
Nem hiszem hogy emiatt annyiran eladnák év végén a kocsit... Inkább azt mondom, hogy év elején, jan.1-jét követően kell autót venni, mert akkor arra az évre már nem kell teljesítményadót fizetned. Nem beszélve a biztosításról, ha idén kötöd, akkor még a 2010-es tarifák szerint megy, de ha jövőre, akkor várhatóan lényegesen kedvezőbb kötelezővel számolhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltinnó
aktív tag
Nekem Suzuki wagor+ van.Most valami jobb zenét szeretnék beletenni!De hihetetlen hogy elöl az ablakban csak egy vacak 10cm- nek csináltak helyet!
De még farigcsálni se lehet benne hogy kibővítenem!Hátul meg fent a tetőbe szintén zenész!Az ajtó is úgy van csinálva hogy véletlenül se tudjál belevágni hangszórót!Valakinek esetleg van ilyen autója és megoldása rá valami?
[ Szerkesztve ]
Őrült kell egy őrült ellen!!!
-
cellpeti
veterán
Tigris, tigris, csóvafény...
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz
cellpeti #7025 üzenetére
Nézd meg a gumi nyomásokat a kerekekben!Nekem a wagoner+ is eszik ha nincs meg a nyomás benne!Amúgy észre se veszem hogy lapos!Csak mikor rárakom a benzinkúton a kompresszort azt látom hogy 1.5bar van valamelyik kerékben!De azért én felemelném helyedben a kocsit és levenném a hátsó kerekeket és ellenőrizném hogy valóban nem-e szorul a kerék esetleg!De városi tesztekben 8-10l is írnak!
[ Szerkesztve ]
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz
SzalaiG #7029 üzenetére
Na ne mond hogy nem megbízható a Peugeot 206 és drágább lenne a fenntartása?viccnek is rossz!Minden autóra kell idővel költeni! "ű
És ez az autó nem prémium kategória hogy drágább lenne a fenntartása!olcsó fenntartásún mit értesz? Bővebben szeretném ha kifejtenéd!"[ Szerkesztve ]
-
zsoltinnó
aktív tag
válasz
SzalaiG #7031 üzenetére
Nem kell a Swiftet bemutatni mert volt nekem is!Olajszivárgás itt is van ám rendesen!
Most Wagonr+ van erre tudtam becserélni kedvezményesen!Szuper kis autók! Tudom hogy Suzukis topik!De már elhangoztak itt Dévok meg Citroënek is!Nekem mindegy hogy ki milyen autóért ad ki pénzt!De mindenki majd rájön későbbiekben hogy mi is számított volna igazán ennyi pénzért!!Akkor ha nagyon mindnél kisebb fogyasztású autót szeretne!Altot vegyen! NE Swiftet
!!!! Igaz irgalmatlanul kényelmetlen mert nagyon picike..stb De kevesebbet fogyaszt jóval Swiftnél! Ennyi..
[ Szerkesztve ]
-
zsoltinnó
aktív tag
Ja.. és a népitélet arról a Swift 1,3GLX fajtáról amit belinkeltél! itt csemegézhetsz! [link] Meg hát ezt írtad: a srác az Alto és a Swift között dilemmázik, mert mindnél kisebb fogyasztású autót szeretne... Akkor miért ajánlod neki a swiftet mikor az többet eszik az altónál?!Gondolom azért mert vajuk be neked is inkább a swift kellene mint az altó mert azért különb nem de?
"ne haragudj ám!!"
-
g4besz
tag
válasz
zsoltinnó #7033 üzenetére
Azért egy Peugeot beajánlani egy Suzuki topicban nem kicsit pofátlanság.
Népítéletből ha már kiemeltél egyet, akkor nézzük már meg azt a fránya statisztikát, ami ugye nem hazudik: Peugeot 2006 (1998) 452 ítéletből 65-en adtak neki kettő vagy annál kevesebb csillagot, ugyanez Suzuki Swift-nél ('89-2003) 1066 ítéletből 56-an.
És hidd el, volt már itt is jó néhány embernek (köztük nekem is) francia autónk, így tudunk róluk véleményt alkotni. -
zsoltinnó
aktív tag
válasz
SzalaiG #7034 üzenetére
Ja..ezt te döntöd el hogy használhatatlanul kicsi??Más véleményét meg le oltod!Ez meg a másik amit írtál nekem: Ez a Suzuki topik. De ha feljebb olvasol már saxot ajánlasz neki suzukis topikban!Szóval te ajánlasz itt más típust én nem!?Tényleg hagyjuk!
g4besz mielőtt ezt írod olvasd el ezt mit írt!: ő itt ajánlhat Citroënt az is francia! [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
zsoltinnó
aktív tag
Most már akkor is megfogalmazom amire gondoltam!
Tényleg semmi bajom a suzukival mert az van nekem!De ha van egy olyan összegem amin más jó kocsit is tudnák venni erősen elgondolkoznék rajta!Mondhattam volna pl: Opel corsat is!
OPEL CORSA C 1.0i 12V 800.000ft vannak!Ha viszont 400ezrem lenne Swiftet vennék mert ennyi pénzér már kapok olyan ami kivisz a világból ugyan úgy!Mert vannak kényelmi szempontok is!Ha ez nem volt fontos majd a használásból később kijön!Használt autónál nagyon át kell nézni a kocsit ki mit vesz!Mellé lehet bármilyen autóval nyúlni!Szóval mindenképpen autószerelővel mennyen el a srác autót venni! Én így gondolom!Őrült kell egy őrült ellen!!!
-
burasu4
senior tag
NoX1
Hogy áll az autóvásárlás téma?
-
Zewa
senior tag
Szerintem egész pofás lett. Nem követtem az eseményeket.
Ára igen meghatározó lesz de mindenképpen érdekes a vas. Formavilágilag is egész jó.
A nagyobbacska benzines motor viszotn nem igazán fog kedvezni az eladásoknak..."Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
válasz
burasu4 #7042 üzenetére
Nehéz helyzetben vagyok, mert túl sok ismerőst vontam be a dologba
Mindenki mondja a magáét, hogy ilyet-olyat-amolyat. Ha ezeket az embereket összehoznám, akkor tuti nem tudnának egy olyan kocsit mondani, ami mindenki szerint jó
Úgyhogy tanácstalan vagyok kire hallgassak.Az egyik profin ért az autókhoz, veterán kocsikat tart karban, neki is olyanja van, és tényleg vágja a témát, csak pl. köze nincs az internethez, és inkább rossz véleménnyel van a neten meghirdetett autókról, mert szerinte, amit már feltesznek a netre, azt már végső elkeseredésükben teszik...
Másik felfogása, hogyha magánember hirdet autót, akkor az bűzlik, mert kb. azt jelenti, hogy az autókereskedők SEM vették be az autóját. Ezzel nyilván lehet vitatkozni... meg az előzővel is.
Na de vannak ismerősei autókereskedésekben, és szólt néhányuknak az igényeimről. Visszaszóltak neki egy 10 éves 1.4-es Peugeot 306-osról, amit érdemes lenne megnézni. Megnézi nekem a héten, és ha ő is jónak találja, akkor elmegyünk együtt.Na mind1. Én továbbra is naponta böngészem a használtauto.hu-t, és jelen pillanatban ezzel szemezek:
[SUZUKI SWIFT Sedan 1.3 16V GLX KLÍMA.ABS.CSERÉLHETŐ]
[SUZUKI SWIFT Sedan 1.3 16V GLX Cool IV. 37.721-Km]
[SUZUKI SWIFT Sedan 1.3 16V GLX Cool III.]
Láttok bennük valami kivetnivalót?Az Alto-ról letettem, többen is meggyőztek, hogy valóban nagyon picike és kényelmetlen. Néztem sokat élőben, és olyan mint egy játékautó.
Azért ne vesszetek össze miattam, de annak nagyon örülök, hogy foglalkoztok velem
[ Szerkesztve ]
-
stangli
senior tag
ennyiért már egy új daciát is kapsz
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- reMarkable - paper tablet
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)