Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
balaaa88
aktív tag
Csak úgy leírom:
Swift 2007. Ma reggel "beesett" a fékpedál fékezés közben.
Szerencsére nem mentem gyorsan, előttem nem volt senki, épp megállni készültem, amikor a megszokott, várt fékhatás lényegesen lecsökkent. (Olyannak tudom leírni, mintha csúszott volna az autó.)
Fékpedál benyomódott, meg furcsa zajt/hangot is hallottam előről, majd néhány méter után újra felépült rendesen a fékhatás, fékpedál "visszaemelkedett".
Furcsa volt, de mivel olvastam több helyen erről, így egyből beugrott, hogy valószínűleg az ABS probléma lesz.
Ezt nálam most csinálta először, korábbi használóknál elvileg nem.
Szóval csak óvatosan ezekkel.(Persze fogalmam sincs, hogy mikor volt cserélve a fékfolyadék, illetve milyen rendszerességgel. Ez van..)
[ Szerkesztve ]
-
adam_454
tag
válasz balaaa88 #36003 üzenetére
tönkrement az ABS kocka. Gyakrabb fékolaj csere kellene, a fékolaj magába szívja a vizet (igen, csőfalon keresztül is) az meg elrohasztja a szelepeket az ABS kockában.
Jó hír, fel lehet újítani, Pesten ha jól emlékszem olyan 50e forintból és 2 óra szervizben állásból meg lehet úszni.Fékolajat 2 évente cserélni kell. Akkor is ha lehülyéz a szervizes. Vagy kb 10 évente szétmegy az ABS kocka. De nem csak Suzukikban, más autókban is... Attól függ, hogy azok a szelepek pontosan mennyire hajlamosak rozsdásodni majd felakadni.
-
dnelb
veterán
válasz Sza_Sa #36002 üzenetére
nem azzal van a baj.. hanem csak úgy lehet írni ha leveszed a chipet a nyakrol, módosítottat visszarakod, megnezed mit sikerült.. semmi live állítási lehetőség. Vagy piggyback ecu, de ott meg teljesítményt csak rosszabbul tudják megcsinalni, hülyén fog viselkedni az autó. vagy raksz bele más ecut, ahol ezek mennek, de akkor meg az extrák nagy része pl klíma, elektromos zár, ulesfutes stb kuka...
ezért is nincs normális chip rá, mert a gyári ecu módosítása egy kínszenvedés..#ezeket a swift szeria felé denso ecura írtam, a vitara nem tudom mit használ
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Motion_Blur #36006 üzenetére
Majd ez alapján ellenőrzöm, hogy a WagonR-ben milyen van.
Egyelőre nem volt még semmi baj a fékkel. Tegnap forszíroztam is kicsit, de csak nagyon bólogatott, cserés az összes lengéscsillapító.
#műszakirakileszcserélveminden
[ Szerkesztve ]
-
-
-
mirci18
addikt
válasz tboldi #35997 üzenetére
Persze.
Ezt mondhattad volna nekem akkor is mikor másnaposan fáradtan a Zánkai táborban nekikezdtem tolatni és nem vettem észre hogy valamelyik gyerek berakott egy iskolai padot abba a nagy üres parkolóba pár méterre a kocsim mögé amit nem vettem észre holt térben.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
jereti
tag
válasz M_AND_Ms #36012 üzenetére
Egyetértek. És tényleg nem rossz az irány, de valami nagyon nem stimmel még velük. Mintha csigatempóban fejlesztenék őket. Megvetették velem a sygic cart huszonezerért, de azt senki nem mondta, hogy majd válasszak: vagy navi, vagy zene. Merthogy egyszerre nem megy a kettő. Vicc. Azt megjött a várva várt AA, az említett hiányosságokkal. Telefonáljon az ember számok bepötyögésével, mert nyista névjegyalbum... Ezért mondtam, hogy ezek fényében egy 4,5 millás autóba egyáltalán nem drága dolog bevállalni egy jó százezres fejet, kompromisszumok nélkül. Persze, alaphasználatra jó a gyári fej. De csak nagyon alapra.
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Vitarában cserélném a tompított izzót. Szerintetek melyik jobb/erősebb fényű
Osram Cool Blue Intense
Osram Night Breaker UnlimitedMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
olta
aktív tag
Nightbreak-er nálam évente cserés, viszont éjszakai esőt leszámítva nálam bevált minden körülmények között.
Ködben, esőmentes éjszaka nálam parádés. Sajnos éjszakai esőben nekem túl 'sötét'.
Napi 50-70-km-t megyek vegyesen, nappal és éjszaka is, szóval nálam is használatban van bőven.
-
gerii
addikt
Nekem tegnap adta meg magát az egyik tompított szál, a jó kis pesti utak+ a hideg gondolom. 2 évet bírt napi 1 órával.
Ködben is jobb mint a ködfény.SirKero: A fényszóró magasságot eggyel vedd lejjebb majd, ha nem akarsz anyázásokat.
[ Szerkesztve ]
-
nokiae51
tag
Sziasztok!
Keresek 2016 Suzuki Swift 15" alufelnit... Akinek van eladó kérem privátba írjon nekem!
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Üdv: The Flash
-
Biga123
addikt
Hello
Tudja valaki milyen normálisabb ülést lehetne tenni egy 2004 es Altoba? Aminek van oldaltartása is?
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
törölt tag
válasz adam_454 #36004 üzenetére
Még nem biztos hogy tönkre ment. Nekem is volt hasonló jelenség (2005 ignis),rögtön szerelő,aki felvilágosított a fékfolyadék rendszeres cseréről pl. Hát nekem 11 évesen (tudatlanságom) lett először lecserélve az olaj benne,szerencsém van-volt hogy nem ment tönkre az ABS. Végül is az lett a vége,hogy nincs baja az autónak,egyedüli hibaként a ritka sz@ar öreg téli gumit és a rossz kátyús utat tudom felhozni. Azóta fékfolyadék,téli-nyári gumik is cserélve lettek,nem jelentkezik a pedál beesés.
-
tboldi
nagyúr
válasz #77081088 #36031 üzenetére
nem jelentkezik a pedál beesés
Majd fog. A fékfolyadék magába szívja a vizet, ez rohasztja szét belülről az ABS szeleptömbjét. Egy egyszeri cserével nincs megelőzve a probléma. Az autó új korától kezdve 2-3 évente kellene cserélni típustól függetlenül (motorkerékpárokban is).
-----------------------------
Más: Ha már típushibák, a mai gyakorlaton egy ugyanolyan WagonR-t szereltem, mint a miénk is. A vízpumpát kellett cserélni rajta, de a nyelestengelycsapágya is kivan. Legalább megtudtam, hogy milyen hangja van, mert a miénk csak nem akar tönkremenni.[ Szerkesztve ]
-
-
adam_454
tag
válasz #77081088 #36035 üzenetére
jó kérdés. az biztos, hogy macerásabb cserélni mint a motorolajat, és az is, hogy ha nem cserélik (és nem kell egyfolytában rövid féktávokat venni), akkor jó pár évig nem csinál látható hibát. Ha meg 8-10 évesen tönkremegy az ABS kocka, esetleg berágódnak a dugattyúk, max annyit mondanak, hogy nem új autóról van szó...
-
Tomics
addikt
válasz #77081088 #36035 üzenetére
Mert lusták a szerelők. Rámértek, jóezmég, felesleges cserélni, pénzkidobás és hasonló kifogásokkal találkoztam. Az enyémet konkrétan 1 napig tartották a szervízben, mert a szokásos olaj/szűrők cseréjén felül kértem váltóolaj, fékfolyadék és ékszíj cserét is (+műszaki vizsga ami fél óra alatt megvan). Pedig 2 héttel előtte be voltam jelentkezve hogy ne maradjak autó nélkül. Nem sikerült nekik abszolválni ~8 óra alatt
PH! addikt since 2004
-
LA1703
tag
Sziasztok.
1996-os swiftemen akkumulátor csere után se elől, se hátul nincs helyzetjelzőm.
Esetleg valakinek valami ötlet, hogy hol keressem a hibát?
Biztosítèkokat már ellenöriztem.http://fektigumi.hu/
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
2005-ös Swift, folyamatosan kiég a jobb hàtsó rendszámtábla világítás. T10 led van benne. Mi okozhatja, mit kellene megnézni? Illetve hogy lehet kiszedni azt a konzolt amibe az izzók vannak? Le kell szedni a lökhárítót?
-
tboldi
nagyúr
válasz Balázs1621 #36039 üzenetére
Próbáltad már hagyományos izzóval is?
-
Balázs1621
senior tag
Azzal még nem. De a led az csak túlfesztől mehet tönkre?!
-
tboldi
nagyúr
válasz Balázs1621 #36041 üzenetére
Nem értek nagyon a LED-ekhez. Csak azért kérdeztem, mert ha hagyományos izzóval tökéletes, akkor a LED-ben keresendő a hiba, de ha az is megdöglik hamar, akkor az autóban.
-
Balázs1621
senior tag
Igen erre gondoltam, majd kap hagyomanyos izzot, az az igazsag, hogy kinai ebayes legolcsobb led van benne, de ennek akkor is tobbet kellene birnia, mint 10-20 km.
-
bigdigit
addikt
válasz Balázs1621 #36043 üzenetére
Nekem 2008-as swiftben anno mikor még meg volt pár hónapot kibírtak első helyzetjelzőben aztán vissza is raktam rendes izzókat. Szóval lehet nem bírják .
-
kabdzsi
tag
válasz Balázs1621 #36039 üzenetére
Nem igazán szeretik a feszültségingadozást, valószínűleg ezért mennek tönkre. Ha tennél elé egy előtét ellenállást akkor szerintem megoldaná a problémád.
[ Szerkesztve ]
-
KubanitoS
veterán
válasz tboldi #36049 üzenetére
De minek kellene eleve 3 cm minusz? Inkább örülni kellene az emelt hasmagasságnak a jó magyar utakon.
Más téma: véleményetek szerint új 1.4-es S-Crossban 1000 km-es első szerviz esetében érdemes lehet az olajat cserélni? Elvileg ugyanazzal az olajjal tankolták fel gyárilag, mint amelyet most raknának bele, szóval én nem sok értelmét látom a dolognak. A gyár szerint ajánlott, de nem kötelező a csere.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2024 őszi fórum peca
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elfelejtettem a film címét
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Itt az új LOGOUT!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...