Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdigit
addikt
Üdv!
Kicsit beszállok én is Suzuki témába.
Van egy 2008-as limitált 1.3 GLX swiftem(mystic vagy nem tudum milyen is pontosan)szárny alufelni bőrkormány AC stb.Nos ezzel szeretnék beszálni egy új swiftbe ráadásul egy gondolom nem nagyon keresett 1.2 GLX-be. Az 1.0 már húzós lenne számomra az extrákat viszont szeretném. Mondjuk ez is elég feláras mivel a mild hybridet ezzel is meg kell venni sajnos.
Az első kérdésem az lenne mennyiért érdemes kb meghirdetni mivel a suzuki szerintem elég light áron számítaná be.
Ráadásul az autó lpg is majd 4 éve.Van rajta természetesen némi kőfelverődés,a hátsó lököst meghúzták kissé amit javítóval ugyan megcsináltam de azért látszik ha tiszta az autó meg talán meg is mozdult az elem és vissza kellene pattintani mert látszik némi rés.De törve sehol nincs.
Az lpg rendesen teszi a dolgát gond sose volt vele,ebből 7l fogy vegyesben de benzinből is elvoltam 5.5-ből.
Mivel hitelt is kellene vállalnom hátha van itt valaki aki szintén vett fel mostanában.Erről szólna a másik kérdésem. Természetesen most is merkantil hitelt ajánlottak akciós 3%.....
Többször is rákérdeztem a dolgokra mert már a frankos hitel után próbálok óvatos duhaj lenni.Szóval ha elvileg a futamidő nem több 60 hónapnál akkor adható a teljes futamidő alatt fix kamatozású hitel.Az értékesítő szerint bármi is történik annyi lesz a törlesztő havonta és a végösszeg is amit aláírok....
Létezik ez vajon?Kimaradt:145.000km van az autóban jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz
Kornel #34565 üzenetére
Egyébként van még egy titkos favoritom de arra szerintem nincs ilyen hitel mivel van benne 6000km. Gondolom újként már nem hitelezhető. 3.8-ban 1.0 GLX. Egyébként ez ugyanaz a motor ami Scrossban is kapható? Mondjuk ha abban is ez van nem is értem akkora autóra mennyire elég.
-
bigdigit
addikt
válasz
dReFiX #34573 üzenetére
Nem tudom mi ez a Bubor de ha jól veszem ki szavaidból ha fix kamatozás szerepel a hitelben akkor az aláírt összeg nem változhat. Úgy gondoltam valahol biztos van valami kiskapu ami alapján egyszer csak jön a levél mától pedig ez és ez miatt emelkedik valami vagy a hitel végére egy összegben ki kell fizetni.
-
bigdigit
addikt
Uraim egyenlőre ki is lépek az új swift vásárlók közül. Gusztávnál értékesítő mutatott egy banki papírt amit minden hitel esetén aláíratnak ergo van kiskapu emeljék még a fix kamatozású hitelt is. Így egyenlőre inkább spórolok.
-
bigdigit
addikt
válasz
Kornel #34588 üzenetére
Sajnos a konkrét szövegre nem emlékszem de több pontba szedve egy A4-es papíron vagy 5 helyen alá kell írni a tudomásul vételt. Nevettem is az egészen mert mindenre kitérően össze voltak többek között szedve azok a dolgok is amikkel a deviza hitelesek próbálták érvényteleníteni a szerződéseiket.
Nekem az jött le létezik olyan szituáció amikor a fix kamat sem fix és egyértelműen ki is térnek a fixkamatozású hitelre is.
Biztos van valami mögötte ha fel hívta rá a figyelmem. Úgy jött elő a téma,hogy elmondtam jó lenne a bankok részéről egy olyan nyilatkozat aláírva amit egy földi halandó is fel fog fogni és nincs kibúvó.Gondolok ilyen kerek perec egyértelműen kijelntve pl:minden körülmény között az adós ennyi és ennyi összeget köteles csak vissza fizetni.Erre kezembe nyomta ezt a papírt amit állítólag már többen nem írtak alá. -
bigdigit
addikt
Én még nem adtam fel beüljek egy swiftbe ráadásul már én is a turbós felé hajlok és mivel számomra fontos a sok technikai kütyü természetesen GLX vagyis a fullos. Persze mint mindenkinek számít az ár is. Bár félek a hiteltől a mai világban ki tudja mit hoz a sors és nem vagyok már fiatal sem szóval vagy spórolok még vagy 3 évig vagy hitel. De lehet a sok magyar trükközésre hajlamos cég esetén lehet nem is lennék később hitelképes. Szóval addig kellene kihasználni míg lehet. De a kérdésem nem nem erről szól. Azt tudom teszt meg bemutató autót nem veszünk de mik ezek a szalonautók ? Ráadásul lenne 4milláért egy fullos 1T amire a kereskedés azt mondta telefonon vettek 10db-ot flottában és beszerzési áron adják kapjanak ez emberek kedvet hozzá...az autóra 5km van írva és 2017.5 havi ha jól emlékszem. Ez mennyire kamu?
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
2017.9 havi megnéztem. Egy bajom van még az egésszel mindenképp beszámítós autó is lenne mert az lenne az induló és hát itt is eléggé lelomboztak mivel LPG játszik és egyből kellene rá téligumi is. Eladni meg előre nem merem az autót mert mi van ha most se kapnám meg a hitelt és itt állok majd autó nélkül. Trükkös cégnek dolgozom ahol a papíron lévő céget még szerintem elérni se lehet ráadásul szerződésben minimálbér szerepel. A többit mint mozgóbér számolják el nekem ne kelljen adózniuk utána. De legalább az egészet munkabérként utálják. Szóval ha elég csak a folyószámla kivonat még jó lehetek. Gusztáv nekem nem kínált csak listaáron autót..mondjuk lehet most nincs nekik jó árasított.
[ Szerkesztve ]
-
-
bigdigit
addikt
Ehhez az áradathoz kellett egy nehézlábú teszt is.Én pl úgy számolok ha az 1T motoros swift gyári fogyasztási értéke 4.3 ha jól emlékszem nekem lehet kijön majd tiszta 4-re is....az én vezetési szokásaimmal.De mint olvastuk ez a fószer tiltásnál váltogatott.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
A linkelt eredményeknél is van aki hozta a gyárit és a többség meg tapossa. Nekem pont azért van suzukim ne öntsem bele a lóvét. Nem tudom mennyi a hosszabb táv de nekem így 150k körül sincs semmi baja az autónak és használtan is inkább vennék olyantól aki így járt vele nem pedig olyantól aki gyilkolta. Még ha ez egy használati eszköz is. Eleve kerülős a sok sport bizbaszos autó. Mondjuk ezt a különbséget a piac is beárazza.
-
bigdigit
addikt
válasz
Kornel #34852 üzenetére
A mostani autók 99%-ban nem tudják az átlagembernél teljesíteni a gyár által megadott fogyasztási normát, aminek azt oka az, hogy mind a norma számítása szar (ezt az EU is elismeri), mind az emberek nem átlagosak
Akkor gondolom arról is olvastál talán egyedül a suzuki aki még felül is becsüli a fogyasztási adatait.
De,hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba én a fentebb linkelt boosterjet összehasonlító tesztre reagáltam.
Ha egy ilyen tiltásokba pörgető nyilvános cikket író fószer a végén beköp egy ilyen fogyasztási adatot teljesen jogosan jöttek a kommentek rá egy szar a suzuki.Nem jöttem országúti fogyasztással és 20 éve swifteket koptatok és persze olvasok olyan adatokat kihull tőle a hajam.A legtöbbet akkor sikerül utolérnem vagy megközelítenem ha pályán megyek 300km-t 140-el 4 személlyel.
Az is tény és nem fillérb@szóság kérdése akinek sok pénze van nem suzukit vesz mert ezt az autót pont az olcsó fentarthatósága adja el.Persze ha valaki ezzel is p@niszt akar méregetni nem ezzel kellene tennie.Sorolhatnák sok közlekedési helyzetet ami fogyasztásban oda ver és semmi értelme de felesleges mert nekem is van olyan kollégám igaz suhanc még aki leszarja 9l eszik a fiat panda de padlóval közlekedik.De a normális közlekedés távolról sem erről szól főleg a dugóban meg városban.
Részemről offoltam is a témát.Nem kellett volna elolvasnom pont egy olyan tesztet aki ilyen morálokkal rendelkezik.Mondjuk érdekes de én láttam 1T tesztet ahol meg 4.2l volt a fogyasztás swiftben.
-
bigdigit
addikt
válasz
Kornel #34856 üzenetére
Igazad van a turbós motorokban csúsztam el.Akkor lehet inkább maradok új swiftben is az 1.2 szívónál bár vonzott a +20 paci de 2000-es fordulat felett nem is autózok csak városon kívül.Ott meg harmat gyenge lenne az 1T.
Bár a spritmonitor szerint az 1.2 se hozza akkor a gyári értékeket pedig nem turbós. -
bigdigit
addikt
válasz
tboldi #34861 üzenetére
Nekem látatlanba 1milla maxot mondtak 2008-as 1-3-as GLX mistic plus swiftre lpg-vel 145k kilométerrel. Megnéztem neten az átlagára 1.3m persze vannak elszált árak is de el se fogja adni soha.
Meg az is baj ha én adnám el hónapokig biztos nem lenne autóm mivel új swift 1.2 GLX nem sok van az országban főleg ha még színt is szeretnék.Másét meg nem szeretem használni mivel az ördög sose alszik.[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
Nekem nem tiszta még az új swiftbe ugyanaz az 1.2-es motor van mint a korábbiban vagy valami új?
-
bigdigit
addikt
Kaptam ma egy 1.2 millás beszámítási ajánlatot a 2008-as GLX swiftemre igaz még állapot felmérés nélkül de amiről tudok eleve el is mondtam.Még a végén mégis beugrik egy swift.
-
bigdigit
addikt
válasz
Motion_Blur #35112 üzenetére
Hahun nézte ki kb mi az ára.Azt is elmondtam toronycsapágy szílent csere kell.Ha azt is nézzük áprilisban műszaki lenne+LPG szemle egy sima 100 kb zsebembe maradna.
-
bigdigit
addikt
-
bigdigit
addikt
Még mielőtt a tegnapi termést olvastam volna és a múltkori fogyasztásról szóló beszélgetés miatt is tegnap a kereskedőnél én is már az 1.2-es árára kalkuláltattam csak. Fosok a turbótól és a kereskedő is azt mondta 98%-ban a szívót viszik.
-
bigdigit
addikt
Megint megjött a teljes tanácstalanság új swift ügyben.
4.2 lenne az 1.2 szívó GLX újonnan erre találtam több szalonautót illetve 6-8000km-es 1T GLX-et 4 misiért.Igaz a szín annyira nem bejövős mert ezüst-fekete tetős tetszik a legjobban.A kék-szürke tetős vagy tűzpiros hát nem is tudom így 50 évesen... -
bigdigit
addikt
-
bigdigit
addikt
válasz
Kornel #35167 üzenetére
Hát nem tudom korábban volt linkelve a sprintmonitor vagy mi a neve.Ott swiftben is majd 7l volt az átlaga az 1T-nek.Nagyobb súly szerintem +1l lenne.Közben meg is néztem és 6.5kb
Ja sávelhagyó sincs,eső és szürlület érzékelőt sem találtam és automata fényszóró kapcsolást sem.[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
Ma beadtam egy hitelkérelmet és ha a drága zavarosban halászó munkáltatom nem cseszi majd el haladok az új swift felé. Mint kiderült előző helyen azért kaptam olyan jó ajánlatot az autómra mert a hitelbe kissé át akartak verni kb 360e a különbség.... Útközben véletlen folytán elkaptam egy már új swift turbóst és a fogyasztása eddig 6l volt nem pályázva. Jó lesz nekem az 1.2 is hosszú távra tervezve meg főleg.
-
bigdigit
addikt
Hitel elfogadva holnap állapot felmérés. Gyorsan pörög idáig.
-
bigdigit
addikt
Autó megrendelve. Startstoppos suzukinál van kulcs is nyitásra?
-
-
bigdigit
addikt
válasz
Balázs1621 #35320 üzenetére
A reális ára talán 1milla.
-
bigdigit
addikt
1000-es szervíz mennyibe fáj? Hamar bele fog szaladni. Bejáratás szakszerűen miként történjen?
-
bigdigit
addikt
válasz
Motion_Blur #35329 üzenetére
Önmérséklet...első 1000-ben lesz egy szeged pest oda vissza pályán.
-
bigdigit
addikt
Vennék még a swift érkezése előtt dísztárcsákat a téli lemezfelnihez.Sima 16 kell hozzá?Nem vagyok egy technikai guru ilyen téren sajnos.
-
bigdigit
addikt
Közben utána néztem régi swift téli 14-es új 15-ös.Szóval 15-öst kell keresnem ha nem tévedek.
-
bigdigit
addikt
válasz
kunberci #35376 üzenetére
Gyári szettben gondolkoztam ami 175 pénz.Nme tudom olcsóbban is ki lhet-e hozni a dolgot.Ehhez kell a dísztárcsak ne legyen már fapados érzés és a téli nélkül nem szeretnék kigurulni.
De ha valaki pesten elérhetően összedob egy szettet szeleppel együtt olcsóbban mint a gyári cucc állok elébe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Arka Chairs Gamer Asztal Z6, RGB világítás 120x60 cm Fekete/Piros
- Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr Fekete/Piros BONTATLAN 24 hónap garancia
- Gamer szék noblechairs HERO Fallout Vault Tec Edition PU Bőr BONTATLAN 24 hónap garancia
- Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr Fekete/Platinafehér BONTATLAN 24 hónap
- Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Formula One Team E.D. BONTATLAN és1db összeszerelt
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest