Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spirit007
senior tag
És ?
Az E merciken (W210) meg 4-5 éves korban rozsdásodnak az ajtók ...Oiblood:
"Olyanról is hallottam, hogy egy Swift 60000 km-ert is elment olajcsere nélkül!"Én meg olyat is , hogy a kotont kimossák és 2-3X is használják ...
Lehet egy és ugyan az a két illető[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
-
Slax
senior tag
Jól érzed, a sajátomban kb 7 liternél jelez be, mivel 96 km-t még gond nélkül tudtam vele menni vegyesben. De ez egyedi eset volt egy bezárt kút miatt, nem érdemes kockáztatni, minél hamarabb bejelzés után ajánlatos.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
süti5
őstag
Én az ignis-szel is meg most a swifttel is megyek 100km-t bejelzés után, többször is eljátszottam már és bírta. A swift bírt 110-et is, bár az is igaz, hogy akkor már a 45 literes tankba 45,1-et tankoltam
Attól is függegyébként, hogyan használod a bejelzés után. Én akkor már nyugisan vezetek, egy-egy előzést megengedve csak. Ha hajtod és gyorsulsz vele, tuti nem bír 100-at sem. -
hossszú
őstag
Ebben a hőségben nincs sok értelme ki-be kapcsolgatni a klimát, gyakorlatilag néhány száz méter után felforrósodik az utastér ha kikapcsolod a klimát.Az az egy literes többletfogyasztás szerintem megér annyit, hogy ne robbanjon fel a fejed.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Kornel
veterán
válasz
Tomics #14475 üzenetére
na ez sose fog megenni 8-9 litert, de még 6-ot is nehezen, azt is csak autópályatempóban, vagy a nagyfaluban (bp). itt az én átlagom a splash-el, ami magasabb is, illetve szerintem rosszabb a légellenállása. mondjuk ez főleg országút, de van benne város is rendesen, nem vezetek nagypapásan, de már lenyugodtam, nem száguldozok, ha nem muszáj. volt m13a swift2-m is, kb. ugyanúgy megy, annyi különbséggel, hogy ez már sokkal jobban húz alulról, mivel a nyomatékgörbéje sokkal egyenesebb, mint az m13a-nak, így kisebb fordulaton tudsz lendületből autózni, ha érted mire gondolok. szerintem nagyon jól sikerült ez a motor, városba és országútra jó, autópályára nem ez való, mert ott már nagyon sokat forog, így sokat is fogyaszt... (6-6,5 liter). ja és a swift2 nekem sose evett 6 alatt, 6,5 volt az átlagom vele hasonló felhasználással. alul egyébként nem túl erős ennek ellenére, 3000+ rpm felett kezd el élni, de egy jó kis eneos sustina olajjal 6000+ rpm-et is szereti, de ott már nem ennyit enne. egyébként simán tartom vele a forgalom ritmusát, 1.6 szívókat (VW, ford, stb.) elveri, mert kb. egyforma erős, de az enyémnek rövidebb a váltó áttéte. ha gondolod megmutatom hogy megy, beülsz, megnézed.
a nyomaték diagramot pedig megkeresem, és belinkelem.
amit biztos kérnék (belealkudnám) ha uj swiftet vennék, az a gyári enkei r16-os alufelni egy 185/55 r16 gumival1.6 sport valóban a legjobb, m16a nagyon megbízható, és nagyon sokat faragtak rajta az évek során, igazi japán mestermunka!
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz
Tomics #14479 üzenetére
én olyat vennék, ami készleten van, szerintem azt azonnal viheted, ha megvan a műszakija stb.
azért valami nagyobb kereskedésbe van készlet, pl. világ budaörsön. merre laksz amúgy, hol vennéd?
amúgy meg keményen kell alkudni, nemrég 2,5 milla volt a glx, az már elég jó felszereltség, de én a 16-os gyári alufelniket is belealkudnám mindenképp.
amúgy használtan vettem másfél éve, újan már nem veszek, elég volt egyszer CHF-re, örülök, hogy meg tudtam szabadulni tőleSwift 1.2 GLX AC, CD/MP3 ESP 3 490 000
na ez volt kb. fél éve 2,5M-ért akcióban.
többet nem adnék érte...
max. a felniért fizetnék pluszba, azzal együtt úgyse adják oda annyiért[ Szerkesztve ]
-
a_tesz
Korrektor
válasz
Tomics #14481 üzenetére
Ahogy nézem, ezek is a Suzuki által ajánlott akciós árak, nem a márkakereskedő által kitaláltak, legalábbis a Világnál is ezek a modellek akciósak és ennyiért. Szerintem több helyen is kérdezd meg, és ahogy kornelka is javasolja, azt válaszd, ahol több mindent bele tudsz alkudni ebbe az árba.
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
a_tesz
Korrektor
-
Kornel
veterán
válasz
Tomics #14538 üzenetére
simán jó a pálya, de 110-nél többet ne menj vele bejáratás alatt.
külsőbe elvagy annyival.
én javaslom, hogy 1500 km körül ejts meg egy olajcserét, szerintem 5w30-at rakj bele, ha jót akarsz, akkor eneos sustina-t javaslom, de jó a sima hyper premium is. 0w20 az ajánlott olaj, nekem most az van a k12b-ben, de szerintem túl vékony, hallani a láncot, ha jobban fülel az ember, az 5w30-nál nem volt ilyen gond. elvileg az is simán jó bele, tehát mellé nem lősz nagyon.
persze sehol sincs leírva a szervizkönyvben (korábban részleteztem, hogy miért), hogy 1000-2000 km körül olajcsere kell, de ha sokáig tervezel az autóval, akkor meghálálja, hiába járatják be padon a motort, nem 1000 kg-val a hátán teszik mindezt, teljesen más terhelést kap.
egyébként nem volt vészes az ára, én 2008-ban vettem a faceliftes glx cd ac swift mk4-et 2,6-ért, viszont a tied (mk5) sokkal jobb autó minden téren!sok baleset-és hibamentes km-t hozzá
-
Kornel
veterán
válasz
Tomics #14680 üzenetére
volt egy felni a nengun-on, gumival együtt, de eladták már, pedig olcsó volt (350 EUR), mert kicsit le volt horzsolva, de azt olcsón javítják. én a tiedre ráraknám ezt a gyári szettet, itt érdemes nézelődni, mindig akad egy.
a benzint meg saját költségén teszi bele a kereskedő, nyilván neki 5000 Ft is pénz, főleg a mostani újautó piacon, ami nem hoz túl nagy profitot. Viszont szerintem elég jól alkudtál, azért ez az autó már egy ford fiesta versenytársa kb., ami drágább. -
Giot
addikt
válasz
Tomics #14690 üzenetére
Korrekt megoldás részükről. Jó autó, finom a blokkja, rendesen össze van rakva. Csak sokan keverik a swift2-vel.
Azért a műanyagokat csinálhatták volna kicsit kellemesebb érzetűre akár habosított.
Tudom bejáratós most még vigyázni kell rá, de kíváncsi leszek az Ignis blokkja után mit szólsz majd a dinamikájához.(#14689) kornelka:
(#14691) Nem3sys: Egy 150-200e-et lefutott dízelre simán rá lehet költeni fél misit, amit pld kornelka felsorolt, a turbo alapból elvisz 200-300e ft-ot, + a kettőstömegű 100e feletti tétel, stb stb.
Igaz ha ezekkel megvan a delikvens megint bele lehet tenni 200ekm-et gond nélkül. De ez ilyen tenni nem lehet ellene ezzel jár.
Ezért fontos megválasztani a pénztárcához illő autót, és nem csak a vételárról van szó, hanem a fenntartásról.
Bár gyanítom ezzel te is tisztában vagy.[ Szerkesztve ]
"felhőfoszlány-forma fakó lobogók"
-
Kornel
veterán
válasz
Tomics #14698 üzenetére
elvileg a gyári ajánlott olaj a 0w20. nekem most az van benne, de szebb hangja volt a az 5w30-al, ami szintén megengedett bele, a tiedbe nem tudom mit ír a könyv, de a dualVVT-n kíbül ugyanaz a motor.
itt van eneos sustina 13k-ért, kb. 4k-val drágább, mint egy bármilyen másik 5w30, de nekem nagyob bejött, most ezt fogom venni megint. ha ezt rakom bele, akkor elmegyek 15 ezret egy olajjal, de ezt a 0w20-at cserélem most 10k-nál.
ha meg akadékoskodnak a szervizbe, akkor keresni kell másik szervizt
nekik ez pénz, örüljenek neki amúgy. -
Reaper
őstag
válasz
Tomics #14719 üzenetére
Gratula az új kocsihoz, ennyiért nagyon jó, nem gondoltam, hogy ennyit lehet alkudni a listaárból manapság.
A benzinről annyit, hogy nekünk '98-ban is majdnem üres tankkal adták az akkori Swiftünket, tehát semmi változás. Az meg ne keserítsen el, ha előjönnek hibák, jöjjön csak elő az összes még garancia időn belül
Sok százezer balesetmentes km-t! -
-
Kornel
veterán
-
AMD Power
titán
-
Siriusb
veterán
válasz
Tomics #14885 üzenetére
Igen, mindkettőt. WagonR+-nál a váltózár kb. 1,5 óra volt, csak a sebváltó környékét szedték szét. A riasztó az eltartott 2 órát is, de szépen megcsinálták, persze ez azzal jár, hogy jobban meg van bontva a kocsi belseje.
Azt tudni kell, hogy azt visznek el, amit akarnak, de ha látják, hogy kicsit többet kell fáradniuk az autóddal, mint pl. a melletted állóval, több esélyed van rá, hogy megúszd. -
Doze
aktív tag
válasz
Tomics #14907 üzenetére
szerintem, ha 1500km-nél cserélsz olajat felesleges 5-6e is... 15.000km vagy évente. Egy teljesen átlagos használat mellett bőven elég a gyári előírás. Sok hideg indításnál 1-2-3km-es távokhoz megfontolandó 10ekmes olajcsere, de egy országutas/városozó/autópályás használat mellett nem tartom szükségesnek.
Egyébként ha valaki az olaj színével jön, hogy fekete 5-6 ezer után, az teljesen átlagos, és ellátja ugyan úgy a feladatát..
A kongás a kipuff rendszer hűléséből adódik, autópályán megtaposnád neki után hirtelen megállsz egy pihenőben... na akkor tud érdekes hangokat kiadni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nespresso Essenza Mini kávégép + Kapszulatartó
- Rowenta RH6735WH Dual Force 2in1 Rúdporszívó,40W, 18V,max 45 perc üzemidő,5 óra töltés,LED világitás
- Sencor konyhai aprítógép. (SHB 4310)
- Parkside kézi elektromos sövényvágó 2 az 1-ben. (akkumulátor nélkül PAGS 20 LI A1)
- Parkside pneumatikus szögbelövő és tűzőgép. (PDT 40 F4)
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest