Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #13087 üzenetére
Én 2 hét múlva döntöm el, hogy milyen gumi legyen, ahogy nézem az időjárást, eléggé le fog hűlni, most azért napközben 15-20 fok körül szokott még lenni...
Más: Egy 2007-es 1.3-as Swift-be milyen olaj lenne a legjobb vétel? Márkára és viszkozitásra is kíváncsi lennék.
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #13089 üzenetére
Gondoltam én, hogy egy 6 éves autóba nem a 10W-40 kell, egy haverom apja olyat rakott bele, mondtam is nekik, hogy jobb lett volna az 5W-30, na meg azt sem tudom, hogy miért Shell olajat választottak, bár ha a minősítése megvan, akkor biztos jó, csak nyilván ez a Sustina jobban belevaló lehet...
-
giigz
veterán
válasz
Mercutio_ #13297 üzenetére
Én országút/város vegyes használattal 850-900 km-t megyek egy tankból (1.4 8 szelep benzin), országúton biztos meglenne az 1.000 km hatótáv
Ez a 40 liter röhejes, mindig azt hittem, hogy legalább 50 L-es tankokat azért beleraknak, aztán mondja a múltkor haverom, hogy 37 litert tankolt bele, és telerakta... Mondom neki jó hamar mész tankolni, én 50-55 litert szoktam... Aztán mondta, hogy ekkora a tank
-
giigz
veterán
válasz
AMD Power #13420 üzenetére
Tavaly még hittem egy kicsit benne, hogy tényleg valós, de hogy ugyanolyan hőmérsékleten tesztelve 1 év alatt ennyit változzanak az egyes gumik teljesítményei, azt nem hiszem el...
6 fok körül mindkét évben:
Barum fékút 120 km/h-ról Michelin-hez képest tavaly -13%, idén +3%.
Barum kapaszkodás a Michelin-hez képest tavaly -39%, idén -6%.
Zajszint tavaly 1,66 dB a Barum javára, idén 0,5 dB a Michelin javára.Ez vajon hogyan jött így ki? Azt elhiszem, hogy változnak a keverékek évről évre, de hogy ennyit változzanak, azt már nem.
A tavalyi és idei eredmények összehasonlításában egyértelműen látszódik, hogy idén ezek a Focus-ok 120 km/h-ról legalább 5 m-rel később álltak meg, viszont a gumik közötti különbségek sehogyan sem akarnak ehhez igazodni, az megint más kérdés, hogy ha két kocsi között 5-10 m-es (ráadásul típusra azonos, csak fékben, fék kopottságban nem), akkor hogyan lehet egyáltalán az, hogy nem ugyanazon az autón tesztelték? Egyértelmű, hogy már csak emiatt sem lehet köszönőviszonyban a valóssal, mert 1-2 méter különbség simán lehet a fékek állapota között, sőt ha valós eredményeket közölnek tényleg, akkor akár 5 is nagyon simán, és az már majdnem első-utolsó szint...
Tehát tavaly TS 850 és UG 8 között volt 120 km/h-ról fékútban 12% különbség a Conti javára, most pedig 3% a Conti javára. De igazából nézhetnék találomra is bármit, pl. Pirelli vs. Imperial 120 km/h fékút tavaly 14% a Pirelli javára, idén csak 7% a Pirelli javára.
Vagy pl. kapaszkodásban, aminek kb. pontosan annyinak kellett volna lennie, mint tavaly, ugyanis az autó ugyanolyan 1.6-os Focus, Barum tavaly 12,54 másodperc alatt kapaszkodott fel, amivel a legrosszabb lett, idén meg a legjobbak között 6,9 másodperc alatt...
Mivel nem értek nagyon hozzá, az is lehet, hogy hülyeség amit írok, és akkor elnézést, de mivel nem írtak erre magyarázatot, ezért érdekesnek tartom a dolgot...
-
giigz
veterán
válasz
trassher #13473 üzenetére
Ja, hogy te ott tankolsz, úgy más...
Kb. hol szoktál, a határtól hány km? Mennyit kell várni kb.? Én is debreceni vagyok, a tank 60 literes, lehet megérné átmenni, kivéve ha messze van egy értelmes kút, na meg mennyit kell várni a határon, ilyesmi...
Szerk: Ja most látom, Kisvarsány az meg még sokkal közelebb van
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz
Motion_Blur #13480 üzenetére
Igen, először a feketét, utána a pirosat, visszafele meg először piros, utána fekete
-
giigz
veterán
válasz
trassher #13483 üzenetére
Ha ott 290 a benzin itt meg 400, akkor az ugye 50 litert tankolva az 14,5k vs. 20k, az út meg 250 km oda-vissza kb., tehát akkor még rájön 5k, szóval 19,5k vs. 20k
Na jó igazából egyértelmű, hogy 500 Ft miatt nem fogok kijárni
Ha kint 230 Ft lenne, itt meg 430 Ft, akkor már talán megérné, de így nekem semmi értelme
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #13593 üzenetére
12,5-13 lenne, de most szar injektorral 13-13,5
Tehát a tieddel van egy szinten kb., de nyilván ha tényleges gyorsulási versenyre kerülne sor, akkor pár tizeddel a tied gyorsabb. Ami még érdekes egy kicsit, hogy a 8V miatt az enyém alul jobban húz, tehát pl. egy városi használat mellett erősebbnek érződik (ha nincs pörgetve, mert ugye fent a tied erősebb pár lóval és Nm-rel).
Lényeg a lényeg, erőre egy kategória, de a tied fele billen.
-
giigz
veterán
Hany eves gumikrol van most szo?
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #13634 üzenetére
A két gumi teljesítményét én hasonlónak értékelném, hol a tied, hol az enyém a jobb, nagyjából egyforma.
Nem csak én gondolom így, az Autoexpress szerint az enyém 97,4%-os a tied 97,6%-os, tehát 0,2% különbség van köztük. A Conti a 100%, ahhoz viszonyítva.
Az egy dolog, hogy az Adac a tiedet jobbnak értékelte, mivel most az egy új keverék, ezért lett felhozva, bekamuzták, hogy szárazon most minden egyes gumit fölényesen ver, aztán majd a következő tesztükben már nem lesz ekkora előny.
Havon a Vredi a jobb 6,7%-kal (összesített %-ot írok mindig).
Felúszásban a Nokian 0,6%-kal.
Vízen a Nokian 1,5%-kal.
Szárazon a Nokian 1,2%-kal.Tehát elvileg ha az összetett különbséget nézzük, akkor a Vredestein jobb 3,4%-kal, ha minden útfelületen pontosan ugyanakkora százalékot nézünk, nem tudom hogy ez az AE a felúszást tekinti-e a jégnek, Adac tesztbeli különbség alapján is úgy néz ki, igen, vagy ott is ilyen hasonló eredmény jött ki.
Egy biztos, a két gumi között nincs akkora különbség, hogy a Nokian jó értékelést kapjon, a Vredestein meg csak kielégítőt, én inkább úgy látom, hogy a két gumi tapadása kb. hajszálpontosan ugyanolyan. Persze nem kizárt, hogy egy picivel a tied jobb, mégiscsak egy 5 évvel újabb fejlesztés eredménye, de tényleg nem látok érdembeli különbséget a két gumi között.
Nyilván mindenhol más eredmények jönnek ki, a Vredestein pl. a megjelenésekor tesztgyőztes volt, manapság pedig ott van szorosan a Conti, Michelin, GY nyomában ezzel a keverékkel, ezekben a méretekben.
Egyébként tudod én is a Nokian és e között vacilláltam, a Nokian 100 Ft-tal lett volna olcsóbb darabonként, tehát az árbeli különbség mindegy volt, csak azért döntöttem a Vredi mellett, mert a gumis ismerősöm ezt ajánlotta, azt mondta, hogy ő sok éve teszi fel ezt sokaknak, mindenki meg volt idáig elégedve, és nekik is az egyik autójukon ez van, így lett ez, de TÉNYLEG, A GYAKORLATBAN NAGYON KIS KÜLÖNBSÉG VAN KÖZÖTTÜK, viszont a következő Adac tesztre nagyon kíváncsi leszek, most leírom, aztán majd visszanézzük, szerintem jövőre már nem fog ekkora különbséggel nyerni szárazon a Nokian a Continental és Michelin előtt.
Szerk.: Na most megkaptuk, Nokian és Vredi is közepes...
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #13636 üzenetére
Én egyébként már egy jó 10-30 cm havat várok, hogy tényleg kiderüljön, mit tud. Elvileg havon a toppon van, csak itt meg hó nincs...
Bár most ebben a nyálkás időben is nagyon meggyőző a vattaúj gumi, előttem ment a városban egy Fabia vagy 40-nel, egyszerűen nem mert többel menni... Simán elmentem mellette, a 60 is teljesen biztonságos tempó volt, persze nem nyárin...
-
giigz
veterán
Ha mar az alkunal jarunk, nem olyan biztos az, hogy mindig lehet alkudni, en a 360-ert hirdetett kocsit 370-ert hoztam el
-
giigz
veterán
Ha már a kerekek meghúzásánál tartunk, én még sosem húztam utána, és nem is volt ebből gondom. Jól meghúzom, ellentétes irányban haladva, vagy 5 lépcsőben, aztán úgy van vagy fél évig, de egy csavarom sem lazult még meg...
Most legutoljára amikor a télieket rakattam fel, a gumis ismerősöm csinálta, először azzal a légvalamivel felrakta, majd a kocsi saját súlyán nyomatékkulccsal húzta meg.
DeFranco: Üdv. a Suzuki topicban, már vártam, mikor válsz olvasóból íróvá
Na szóval nem akarok hülyeséget mondani, de a Fóka sedan csomagtere, nem "csak" 490 liter? Én is néztem ugye "régi" Fókát, és a sedan-nál 490 literre emlékszem, a Megane meg 510 literes, pont megjegyeztem hogy egy hátizsáknyi a különbség...
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz
Kornel #13700 üzenetére
Tegnap pont ilyennel találkoztam, de talán még érdekesebb is volt.
SX4, megyünk a városi részen kifelé a városból, 50-es táblánál kerek 50-nel megy a belső sávban, egy kicsit megyek a seggében, aztán gondoltam külsőben megelőzöm, nem akartam gyorsan menni, a szokásos 60-ra gyorsítottam, majd látom, hogy ő is gyorsít, aztán nagyon finoman lassan elment mellettem, olyan 65-tel a városban, majd pár másodperc múlva már az országúton voltunk, besoroltam mögé, megy olyan 75-80-nal, majd úgy, hogy semmi akadály nincs előtte, elkezd fékezni, olyan 60-ig lassít... Aztán elkezd gyorsítani, megy 110-zel... Szintén fék, semmi akadály, megy 70-80-nal... Aztán jön a 60-as tábla egy kanyar miatt, lelassít 50-re... Aztán 70-es tábla, gyorsít 80-ra... Na utána elmentem mellette, olyan 90-100 körül mentem végig, alig maradt le tőlem, érdekes akkor már nem fékezgetett a semmi miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest