Új hozzászólás Aktív témák
-
netmesterke
aktív tag
Szüleimnek is az van, elégedettek vele, 5,5-6,5 közt járnak vele, tudom nagyjából mit tud, csak a többi autóval összehasonlítva nem tudom mire elég ez.
Swift II-ben ültem, hosszabb az 5., 3700 helyett kb 3400-at forog 130-nál 5.ben, ezért lusta is mint állat (80-120 V. fokozatban 23 helyett 32 másodperc), továbbá a hátsó pad nekem túl puhának tűnt, illetve azok a műanyagok is szörnyűek voltak, a műszerfal nem is tetszik stb
És drága is.
Töréstesztben nem tudom mennyivel jobb mint az Ignis, az Ignis japán elődje (rövidebb 15 cm-el, meg asszem aktív fejtámlái sincsenek pl) 3 csillagot ért el az Ausztrál NCAP (EuroNCAP-al megegyező mérés) tesztjén. ... -
netmesterke
aktív tag
Köszi
Nem köteleztem el magam, még úgy sem most esedékes, de az nekem jobban bejön formailag, bár a Swift is masszív. A 0-100-as sprintre asszem tényleg jobbat írnak a Swiftre, bár haverral beszélgettem erről, neki régi Swiftje van ('98-as GLS), mondta hogy mikor az 1,3-as blokk volt még benne, akkor azt figyelte meg hogy az új Swiftek lenyomják némileg, az Ignisek viszont jobban, főleg 100 felett...Érdekes, én azt vártam volna hogy pont 100 felett lassul be... no mind1
A műanyagok tekintetében pl a Nissan Qashqai sem tűnt olyan hú de sokkal jobbnak, az is atom kemény, pedig az alsó hangon 5 millaAz ülései mondjuk nagyon jók az fix
-
Vesztor87
senior tag
Haver is keményen csinálta, az 1,3 GLS-be rakott 1,0-ás váltót, meg 1,6-os motort, bár a papír munkával nem tudom hogy áll. Ami a lényeg, brutál hogy megy az autó....
60-ról 2.ban olyat lépett hogy úgy kellett vissza tennem az államat.... És ami durva volt, hogy olyan érzésem volt, mint ha valami zászló lenne a kasztni, úgy lobog a motor után... félelmetes volt:S -
Cheesy
őstag
-
Vesztor87
senior tag
Hát akkor lehet rosszul tudok valamit váltó ügyben, mert 120-ig tolta neki 2-ban, asszem pont 7.500-ig bírta...
Nemtom, de olyan mint ha el akart vna szállni. Ha tényleg régi Swiftet veszünk, akkor mennem kell egy kört egy rendes sima Swifttel, mert ez alapján (meg főnökön ezres Swiftje alapján) az maradt meg hogy egy pille kis kocsi. Érdekes mód Szüleim 1,3-as, 5 ajtós 16v-s Swiftjében nem volt ilyen érzésem, bár az előtt meg a 120-as Skodánk volt, lehet azért.... Ignisből vissza ülni a Swiftbe nem volt olyan jó
Bár haver Swiftje GLS, annak frankó ülései vannak azért
A 4 ajtós egyébként masszívabb darab? Annak nagyobb a tengely távja is, mennyivel másabb azt vezetni? -
Reaper
őstag
Még annyi, hogy asszem az 1.3 futóműve hátul ugyanaz a 4 és 5 ajtósban, és nem nagyon bírja el a seggét. Emiatt, hamar elfárad, és ha ülnek hátul akkor van hogy nagyon lent van.
Nem tudom az 5 ajtósban van-e ilyen. Bár lehet fel kéne kovácsoltatni a rugókat hátul...
Mondjuk én csakis 4 ajtósban gondolkoztam, egyszerűen mert számomra annak van autó formája, eleje, közepe, vége. Emellett bele lehet pakolni, barátnőt, haverokat, és még marad csomagtartó, ha az ember lemegy mondjuk a Balatonra.
Az enyémmel én M3-on hazafele megnéztem mennyit megy óra szerint 180 megvan 4ikben. Bár akkor már elég izgalmasSzerk.: Ja fogyasztás, hát izé, ha én nagyon szeretek vele menni, akkor megvan a 30 liter 300km, bár lehet valami nem 100% a beállítással...
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
Igen, egyes swift '98-as, és ugyanez az élmény volt meg, bár nekem Mogyoród környékén, nem is tartottam hosszú ideig ezt a tempót. Egyszerűen nem erre való. A gumijaim nem rosszak 3 éve vettem őket, Michlein, csak elég kevés a stabil nagy tempóhoz, gyári méret R13-as, ha van egy kis oldalszél, és általában van, akkor még a 130 is merész egy kicsit.
Én tudom, hogy nem vészes a 10, ha az ember hajtja, viszont sokan teljesen elhűlnek ettől az adattól, és gondoltam felkészítem a leendő tulajdonost, hogy ha éppen sietős rendszeresen akkor nem lesz meg a 7-8 liter városban. -
t1
addikt
Okés akkor gondolkodjunk
Mivel Magyarország nem egy sík terep ezért vannak különféle magas emelkedők így fontos a nyomaték ami felvisz.
Nah mész 90-el kisebb nagyobb emelkedők szemre lehet észre se veszed milyen mert alattomos. 90-nél 2500 körül forog 1.3 váltóval ha jön az emelkedő rohamosan kezd csökkeni a fordulat te reflexből nyomod a pedált hogy menjen fel de ha nagyon érzed h csökken vissza váltasz.
1.0 váltóval 2800 körül van a 90 és sokkal kisebb gázpedál állással mész fel nem nyomod félgázik mert nyomatékból felvisz. Így a nagyobb fordulat kompenzálja a kisebbet.Viszont.
Autópályán tényleg jobb az 1.3 de városban ás országúton jobb az 1.0
Davidoff: Egyik klubtagunk hozta össze BBerci a neve [link] elvileg egy köztest részt kell csinálni a váltó és a motorközé .
-
Ace Ventura
addikt
2 hete cseréltük a szűrőt, előtte meg nyáron.Ha az egész kálváriát elolvasod, akkor lehet többet tudsz majd mondani
Már pár hónapja szenvedek vele.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
Nem volt szivattyúcsere.Azt mondták, az vagy jó vagy nem jó.Vagy szív, vagy nem.Ennek normál hangja van.
Menet közben nem érzem a rezonálást, csak alapjáraton. Ott elég érdekes dolgok vannak 500-ig is leesik, van hogy 1600-on beakad.Az alacsony fordulat meg a rezonálás fékezések után jelentkezik erőteljesen, főleg ha nagyobb sebességről hírtelen fékezek.
Lambdát kijelezné szerintem is.Műszakin simán átmentem 3 hete, pedig nem ismerős csinálta.Idegen helyre vittem.Be vagyok, igen, de ott sem tudtak segíteni, és sajnos már a 4-ik autószerelő sem.
2 márkaszervízben is voltam.Ott meg parasztok voltak, és lehúztak.Mindenki azt mondja, hogy koszos kormos a kocsi, vigyem fel pályára, és égessem jól ki.Ez már megvolt többször is, de nem változott semmi.
Az egész egy kb 1 liternyi üres tankra betöltött keverékkel kezdődött, szerintem ott ment tönkre az injektor.De azóta ezt senki sem tudja konkrétan megállápítani, csak találgatnak.
Nekem meg vedeli a benzint, és rezonál.
Viszont a menettulajdonságai változatlanok megy rendesen, ahogy eddig is.
Ismerősnek ugyanilyen gondja volt.Nem jöttek rá mitől, így eladta.....Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
Rá két napra éreztem a rángatást, ami azóta sem szűnt meg.
Mindenesetre most tankoltam 10liter 95-öst, meg 5 liter etanolt.Állítólag az alkohol tisztítVisszatérve a keverékes témára.Azt hallottam ezek minden szarral elmennek, nem érzékenyek az üzemanyagra.Mármint sokak szerint nem volt gáz a keverék ami benne volt.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Cheesy
őstag
Nem tudom még, előttem nem ásta el magát a Suzuki, csípjetek meg, de nekem bejön az új Swift is. Kicsit megpiszkálva egész jól kinéző autót kap az ember, amiben már van MENÉS is. Mert nekem az hiányzik. Persze többet fog enni, de ezt tudom. Viszont nem vagyok autószerelő, nem barkácsoltam autót soha csak az alapvető szervizt tudom ellátni egyedül. Szerszámaim és időm sincs rá/hozzá.
Kicsit földhözragadtabb álomautóim vannak, ha szabad így fogalmazni. Saab 9-5 Aero hosszúkombiról fantáziáltam mindig mint egy igazi használatra tartott autóról. Errefel nem csődbe megy a Saab?Élményautónak vagy impreza, vagy evo. Viszont ezek nem esznek, ezek vedelnek, tehát majdm ax második autónak a messzi (remélem annyira azért nem) jövőben. Kiskocsi nagykocsi annyira nem érdekel, élmény legyen vezetni, hiszen azért veszek - ezek után - autót. A jelenlegit nem is terveztem, csak egy megbízható ismerős öregúr eladta, nekem meg elegem volt a buszozásból/vonatozásból. De majd most már ha leállamvizsgázok 24-én, és évente 400-450k-val több marad a zsebemben kicsit bátrabban gondolkodhatok.
www.vakbelmutet.hu
-
Davidof92
senior tag
-
Davidof92
senior tag
-
mdk01
addikt
Tudja vki mi lehet az ha kitekerve a kormány jobbra tolatáskor sípol a bal első keréknél vmi és ugyanez előre menetben balra fordítva(már kicsit elfordítva is) fémes hangot ad, mint mikor két fém összeérve súrlódik és ilyen magas ciripelő hangot ad?
Megnézi a szerelő csak hátha vki rutinosabb és jó lenne tudni mire számítsak ha felemeli és megbontja szerdán az amúgy is cserélendő féktárcsák miatt.Illetve azt mondta hogy a váltóolajat felesleges addig piszkálni míg nem kezd el folyatni.
Most nem tudom mi legyen mert én meg megvettem és nem is volt olcsó. Mennyi a szavatossága nem tudja vki az ilyen olajoknak?
Köszönöm -
Ace Ventura
addikt
Sajnos nekem ezt folyamatosan csinálja.Egyenetlenül jár, és rázza az egész kocsit, közben böfög a kipufogóm.
Menettulajdonsága nem lett rosszabb, megy mint a golyó.Igaz most 8 alatt nem is eszik.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
Ezeken már túl vagyok.Nem 3 hengerezik.
szg88
6 szerelőnél voltam, köztük 2 márkaszervízben.Mindenki mondja, hogy érzik, látják a hibát, de nem tudják mitől van, és nem tudják javítani.
Kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy már 3 hónapja írogatom ide a történéseket, sajna eddig nincs eredmény.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Ace Ventura
addikt
Gyertyák, gyújtóbábel, elosztófedél cserélve.Előgyújtás visszaállítva gyári 5 fokra, mert 8 fokon volt.Semmi változás.
Nekem mondod? Ne s mond, már fent van hasznaltauto.hu-n
Senki nem tudja megcsinálni, de tuti valami 3000 ft-os baja van.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Reaper
őstag
Az autoklub pályáján voltam újpesten, nem volt rossz, bár kevés idő volt begyakorolni a dolgokat, de ezeket később javítottam üres havas parkolókban
Viszont az ilyen tréningeket kötelezővé tenném 1 év aktív vezetés után. Az ára kb 30ezer volt ha jól emlékszem, plusz ellőttünk majd 1 tank benzint, de megéri nagyon, megismered a kocsid határait. A legfontosabb amit megtanulsz, hogy a téligumi milyen hasznos, és hogy ha se a fék se a gázra nem fordul el a vas, akkor kuplungal még el fog
De legközelebb már a Hungaroringre megyek majd ki. Ott állítólag több a gyakorlati rész, és jobb a pálya is.Nekem anno motort cseréltek ahol átvertek engem ette az olajat, a mostani szerelőm hengerfej tömítést mondott volna rá. Mindenesetre vettem egy 38ezret futottat 110 ezerért, 1.3 8V A másik meg otthon van minden cuccával a garázsban, nekem ez volt a tanulópénz.
Ha nem lett volna sürgős vadásztam volna GTi motort.[ Szerkesztve ]
-
tomsics
senior tag
Az összes csatlakozást,bilincset megnéztétek?Repedve nincs valahol?Hűtő nem lyukadt ki?
Amugy ilyen gyorsan nem megy ki a hengerfejnél.
Szerintem nagy lyuk lehet rajta,mert ahogy írtad nagyon hamar ki megy belőle,és a tömitő se tudta befogni.Kíváncsi vagyok mi lesz a gondA csöpögést nem tudtátok nézni,hogy honnan csöpög?Aláfeküdni és figyelni
[ Szerkesztve ]
░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
Giot
addikt
Nos!
Az m-es suzuki motoroknál a blokk hátsó részére került a termosztát, a termosztát ház. Amiből a Swift2 M13A motoroknál egy kis fém csőpipa áll ki. Amire egy gumicső cuppan rá. (az Ignis M13A VVT blokknál nincs ott ez a kis cső sem pedig a pipa)
Ez kis pipa lyukadt ki. A blokk felé spriccelt, közel a becsatlakozáshoz, emiatt nem vettük észre. Ki kellett volna cserélni a termosztát ház ezen részét ahol a pipa van. Ez ha lett volna a gyárban 22e ft-ba került volna. De mivel nem volt, emiatt hajrá a bontóba, elsőnek Ignis blokkokat találtunk, de azon ahogy említettem is nem volt ez a kis csonk, a termosztátházon.
Szerencsére az egyik bontóban, tudtak adni termosztátot igaz kompletten nem csak a termosztát ház azon részét ahol ez a pipa is található. De még így is 10e ft-ba került és az egész, termosztátházastól, mindenestől. És nincs elrohadva, nincs rajta rozsdafolt sem. Ellentétben az enyémmel ahol a kis pipán randa rozsdafoltok éktelenkednek.
Hogy mitől lehetett, nem tudni 100%-ig. Talán a nem megfelelő hűtőfolyadék alkalmazása. Ami az előző gazdájának a számlájára írható. Aki valószínűleg egy elég trehány ember lehetett, mivel elég sok gond előjött már mióta megvettem.
Ja innen is üdvözlöm!! És jó egészséget kívánok neki, egy autóval nem csak annyi a feladat hogy megvegyük, és fizessük a részleteket ha van rajta.[ Szerkesztve ]
"felhőfoszlány-forma fakó lobogók"
Új hozzászólás Aktív témák
- LiitoKala Lii - 402 akkumulátor töltő
- Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, garanciával!
- Eladó egy új, bontatlan Govee RGBIC Night Light éjszakai fény/hangulatfény/bluetooth hangszóró!
- Eladó BMW 318i E36 kabrió-ból maradt bőr ülések és vászontető!
- 2 kazános Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest