Új hozzászólás Aktív témák

  • Giot

    addikt

    Baj van elmegy a hűtővizem. (swiftII)
    Szombaton vettem észre, hogy szinte egyfolytában megy a hűtőventilátor. Gondoltam csak valami kisebb problem, vagy csak megbolondult egy kicsit.
    Majd másnap Vasárnap azt vettem észre, hogy nem megy a fűtésem. Nah erre már kezdtem ráncolni a homlokom. motorháztető fel. Vizslatom, hát látom nincs a tartályban hűtővíz. A hűtőradiátorról lekaptam a kupakot nocsak abban sincs víz.
    Erre már kezdtem kétségbe esni, hívtam az autószerelő ismerőst is. Felöntöttem vízzel. De mivel az eső zuhogott nem láttam hogy csöpögött volna valahol. Délután mennem kellett az autóval. Motorháztető fel, megint nincs benne hűtővíz. Jajjj!! Felöntöttem mentem vele kb 5km-t a célállomásig, megálltam vele, és megint nem volt a tartályban.
    Majd mire mentem az autóhoz kb 2 óra múlva ronda vízfolt éktelenkedett az autó alatt.
    És csúnyán csöpögött.
    Mai nap mentem a szerelő ismerősömhöz. Első tipp hengerfej tömítése volt még a tegnapi infók alapján. Majd jött a vízpumpa. Délután szétkapták. Van egy kis fém pipa a motor hátoldalán a generátor felett a vízpumpánál kicsit benntebb, ahova rácsatlakozik egy kis átmérőjű gumicső úgy tűnt ott a nyűg, mintha a tövéből tört volna elő. A vízpumpa száraznak látszott. Ott bűvöltük vagy másfél órát a csövet, nincs elrozsdállva, nem lötyög hogy húzni lehessen rajta. Tapiztuk elég sokáig. Mire eldöntöttük hogy lehet mégsem a kis cső tövétől jön a víz.
    DE a szivárgás pontos helyét nem találtuk meg.
    Aztán vettünk egy folyékony hűtőtömítőt. Beleöntöttük úgy ahogy az előírás megkívánta.
    De ez sem jött be. csak csepeg.
    Holnap megy márkaszervizbe.
    Kíváncsi vagyok mit mondanak rá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák