Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz -NOKIA- #51005 üzenetére
Mikor cserélték? Dátumra ha tudod, mert vagy az egy év telt le, vagy elfelejtették kiütni belőle amikor cserélték, vagy bedúsult benzinnel és ezért jelzett be.
Ha elfelejtették 15k-nál kiütni, akkor üsd ki nyugodtan, de ha rám hallgatsz akkor kicserélteted, 10k futás után (azért ez egy downsized 3hengeres turbómotor), pont kiszolgálta az idejét az olaj... ha nem tervezel vele hosszútávra, akkor csak üsd ki az "oil change reset" menüvel...de legkésőbb 35ezernél vidd be olajcserére."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Siriusb
veterán
Nézegetem a kézikönyvet, és a nénykerékmeghajtásos típusnál ír GL-5 hypoid váltóműolajat, lehet ezt nézte be anno az eladó.
A kézi sebességváltóműnél konkrétan írja API GL-4 SAE 75W90 típust, szóval követem AMD Power által kitaposott utat, én is azt a Castrolt veszem, amit ő.Hajtómű egyenlő sebességváltó, ugye? Könyv szerint: Hajtóműolaj 2,2L M/T (gondolom manual transmission rövidítése), és emlékeim szerint is 3 flakon volt legutóbb. Miért nem árulnak 2,5L kiszerelést? Tiszta pazarlás 3 litert venni.
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz Siriusb #51008 üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak akkor az osztóműbe kell GL5 (4x4-ben van csak osztómű!), a váltóba GL4 vagy GL4+ ha találsz...
Castrol Syntrans 75w90: [link] (ez az ajánlott itt a fórumon, többen ilyet használnak nagy elégedettséggel)
Amúgy ilyen lötyik kellenek bele ha jól vettem ki a szavaidból: [link] (Mind Castrol)[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Siriusb
veterán
válasz 2ozzmexy #51010 üzenetére
Itt a kézikönyv vonatkozó oldala: [kép] , hátsó differenciálművet és váltóművet említ (4WD) GL5-tel.
Természetesen nekem a GL4 kell.Az általad hivatkozott "Multivehicle" miben más, mint a kutyi által mutatott "Transaxle" váltóolaj?
Áhá, a Transaxle több helyen alkalmazható: API GL-4 besorolású hajtóműolajat igénylő kézi kapcsolású sebességváltókhoz, osztóművekhez és véglehajtásokhoz is alkalmazható.Ó, még a WagonR-re is rá lehet szűrni a Castrol oldalán?
[ Szerkesztve ]
-
-
AMD Power
titán
[link] Ennél olcsóbb hibridet nem nagyon találsz – Suzuki Ignis teszt
-
tboldi
nagyúr
Ennyi erővel tegnap én is hibridet csináltam a Jazz-ből, még össze is kötöttem az autóval a lapost.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Nagyjából igen!
Csak én nem "értem" ennek az értelmét ebben a formában?
Ez a Suzuki a magyar cégautó-piacot is megmozgathatja -
O_L_I
őstag
Sziasztok, van itt valaki aki otthon van felni témában S-crossra?
Megrendeltem egy GL+ automata s-crosst de akkora felárat akartak kérni a polírozott felniért amit amúgy a glx-re raktak hogy inkább veszek külön. (annyira jól néz ki a kocsin a GLX-es felni hogy muszáj )Leginkább felni szélesség vs ET szám témakör nem teljesen tiszta. Mekkora a ráhagyás ET számban? ha 50-es a gyári mennyire lehet eltérni baj nélkül?
-
Siriusb
veterán
válasz AMD Power #51021 üzenetére
Izgalmas lehetett a reggeli kocsikázás. Miért nem toltad? Négyévszakos gumi lesz rajta, jól emlékszem?
Amúgy egy hónapja történt, jöttek volna villanyórát cserélni (Budapest), reggelre leesett az irgalmatlan mennyiségű kb. 1 cm hó, s hívott a villanyszerelő, hogy ilyen hóban nem tud jönni, halasszuk el.
Én is beszereztem már az olajokat, jövőhéten viszem a géperejű járművet a tisztítókúrára, műszakiztatással egybekötve cserélik.
-
2ozzmexy
aktív tag
Semennyire, elviszi a futómű geometriát és nem fogsz örülni amikor szilenteket kell cserélni pár év múlva...
Amúgy egy méretete súghatnál, 16"-os vagy 17"-os felniben gondolkodsz?
215/60R16 6.5x16 ET50 5x114.3
215/55R17 94V 6.5Jx17 ET50 5x114.3
215/50R18 93V 7Jx18 ET48 5x114.3Mire gondoltál? A GLX-en 17"-os felni van gyárilag porfestett és polírozott, az zsebbenyúlós lesz.
-
O_L_I
őstag
A Suzuki maga is mild hybridnek hívja https://auto.suzuki.hu/technologia/
Szerintem ahhoz képest, hogy nem kérnek érte extrém árat egész ügyes kis rendszer. -
O_L_I
őstag
válasz 2ozzmexy #51025 üzenetére
17-est szeretnék
Ezt a kettőt néztem ki:
https://www.alufelnikereso.net/e102-mb-felni-17-5x114-3-nissan-nowy-qashqai-juke-6257.html
https://www.alufelnibolt.hu/alufelnik/70x17-749-5x1143-50-bp-671-konnyufem-kerektarcsa-viper-alufelni-1329Ezek eléggé hasonlók a gyári porfestett válltozathoz.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
aktív tag
Nem jók, egyik sem sajnos, mivel túl szélesek, 6,5" széleset keress, mert elől bele fog érni a doblemezbe, az ET sem stimmel, 3mm nem a világ, de a két oldalon az már 6mm, ennyivel lesz szélesebb a nyomtávod, ami már érezhető lehet. A középfurat sem igazán jó méretnek tűnik, úgyhogy központosító gyűrű stb, de van gumi és felni topik, ott jobban tudnak segíteni a srácok. Amúgy: [link] Semmi garancia rá h mindegyik jó lesz alá...
-
AMD Power
titán
Elhoztam az autót. Nagyszervíz, gumicsere pipa. Szervizkönyv kitőltve. A szerelő azt mondta,hogy a váltóolaj is szép volt az autóba. Szerinte minden cseréltek benne ahogy a szervízkönyvében van. Kiváncsi vagyok,hogy az SX4 is olyan jó lesz e a Nexen mint az Opelon.
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz AMD Power #51034 üzenetére
Azért várd meg amíg a formaleválasztó anyag lekopik róla, az az első pár száz km-en lejön, addig ne virgonckodj vele.
Nem kellene h rossz legyen, a Nexen egy jó abroncs, bár most a -10fokban a jégfoltokon nem tudom mennyire fog tapadni...
De mostmár rendbe van rakva, az aljának még érdemes lehet pár réteg alvázvédőt adni..."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
-
Gyb001
senior tag
Van itt 195 cm magas új swift tulaj? Hogy fér el benne?
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz Siriusb #51043 üzenetére
Ma fuvarozhatta volna a hátsómat, mert mire lekapartam az i30-ról jeget, befagyott rendesen...
Alázatosan jelentem Nürnberg mellől hogy az i30 műszerfala szerint a külső hőmérséklet -19,5 Celsius... sajnos nincsen hangulatjel a fázásra, de higyjétek el, kutyahidegvan."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
AMD Power
titán
válasz gombii #51046 üzenetére
Őszintén? :) Én ebben a hidegben a sok rövidtávos Bp közlekedésre még a 9 literrel is lazán kiegyeznék. Azt mondjuk kétlem,hogy 2 litert csalna a computer
2ozzmexy Nálam most -9 írt amikor vittem a gyereket az ovodába. Ajtók, zárak most probléma mentesek voltak. Tegnap lekezeltem az ajtó gumikat/tőmitéseket + kapott a zár egy zárjégoldót.
Új hozzászólás Aktív témák
- MÁV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ukrajnai háború
- Bajban az Apple, nincs kereslet az iPhone 16 Pro mobilokra?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen