Hirdetés
- Idő előtt kiszivárgott a Secret Level antológia sorozat legújabb előzetese
- 2024 - Íme a 42. héten megjelenő játékok listája
- Kooperatív, taktikai RPG lesz a Sunderfolk
- Life is Strange: Double Exposure - Középpontban Lucas
- Metaphor: ReFantazio - Alig egy nap alatt 1 millió példányt adtak el a játékból
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
nem kell elhinni, de attól még igaz. Mondjuk, hozzá kell tenni, hogy nem magyar benzinnel volt, hanem egyszer szlovák, egyszer pedig lengyel benzinnel.
Ugyanezt figyeltem meg az osztrák benzinnel is: kb. 20%-kal kevesebbet kért belőle az autó, csak ott ugye autópályán mentünk, ezért nem volt ilyen alacsony a fogyi.
A katalógus-adat egyébként 4,8 l 90 km/h-nál.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Most komolyan ezen akarsz vitatkozni velem?
útszakasztól, gumitól, vezetési stílustól és benzintől függ. Minden ilyen rekordom külföldi benzinnel történt, olyan helyeken, ahol nincs autópálya, de vannak pl. hegyek (ergo sok a motorfékes szakasz), mondjuk azért a hegyekbe fel is kellett előtte menni (és volt benne kamionok előzgetése is). Ja igen, és szlovákiában akkoriban még a városban is mindenki 80-nal ment. Tehát nagyjából azonos volt a sebesség.
Amúgy pedig tényleg nagyon sok függ az egyéni stílustól, én a család 2 literes mazda 6-osát is elvittem 6,5 literből (nekik 10-et fogyasztott).Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
Vesztor87
senior tag
Jó kis kocsik ezek, lehet egy ilyenre kéne beruházni, klímával:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/suzuki/swift/suzuki_swift_1.3_gls_sport_iv.-5847040
A bkv alternatívája, és vidékre is haza tudnék menni vele, nem kellene a máv és a volán miatt szívni... -
Giot
addikt
válasz Vesztor87 #9009 üzenetére
Khm tudom hogy off de én most ezeket nézegetem. Kezdenek megfizethetővé szelídülni.
5 ajtósban perfekt családi [link] de 3 ajtósban tetszik igazán nekem [link] ráakasztanék egy horgot és még melót is el tudnám vinni vele szükség esetén.
Na egy két év...........
Csak az a gond hogy faceliftes 2004-2005-ös Civic-ből nem sok van, ami van is az is inkább 1.4 nekem meg az nem kell.[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
Fogyasztáshoz hozzászólva. 2003-as 1.0 swift legjobb fogyasztása nálam 4,38 l / 100 km volt, teli tankra mérve. Országúton 90-el, motorfékkel, minden apró trükköt bevetve. Nagy átlag 5,3 liter volt benzinből. Gázból egyszer elment 6 liter alatt is, a nagy átlag 6,5 liter, igaz hajtom, általában kétállású kapcsolónak használom a gázpedált Szerintem 6-os átlagot LPG-ből is ki lehetne hozni, ha figyelnék rá... majd ha 300 lesz a gáz, akkor muszáj lesz.
Más: érdekes dolgot vettem észre a kocsinál. Alaphelyzet az, hogy mindig pöccre indult, sose kellett 1 mp-nél többet indítózni. Hidegen most is ez a helyet, viszont ha nem hidegen indítom, hanem 1-2 órán belül újraindítom, akkor 3-4 mp indítózás is kell, és elég nehezen röffen be a motor. Mitől lehet? Ja és alaphelyzetben benzinen indul a kocsi, most már tankoltam bele 100-as benyát, mert arra gondoltam, hogy leülepedett a benzin, meg nem is volt benne sok, mert minek... de ezek után se javult meg. Annyi ötletem van még, hogy a gyújtókábel, ami az elosztóhoz megy, az még a gyári, mert az LPG-s gyújtókábelszettből az a rész túl rövid volt... ennek lehet köze hozzá?
-
Kornel
veterán
Na #9011-re senkinek semmi ötlete?
-
Kornel
veterán
válasz tomsics #9018 üzenetére
40e km-t futottak, LPG-s gyertyák. Őszintén szólva nem néztem most, hogy milyenek, de amikor annak idején belerakta a gyerek, és meglátta, hogy az előző gyertya olyan, mint az új, nem hitte el, hogy a kocsi akkor 70 ezret futott, azt mondta: "ba*d meg ez a kocsi nem eszi az olajat!" De most se, szóval valami más lehet a bibi
-
Smani
senior tag
-
Davidof92
senior tag
Voltam osztálytársamnál aztán gondoltuk csináljunk autótesztet,
itt a videó, inkább nem kommentálom: [link]
a végén azért rendesen elborult az agyunk, 5:20 után Lehetőleg ne nagyon terjesszétek azértSmani: eredmények?
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Autópályán átlag 120nál mennyi a reálfogyi? Volt benne egy kis városi autózgatás is.
~37l-ből mentünk 598 km-et, a mutató pont a vonalnál volt. Kb 6 liter lehetett még benne?
Ja, és ma egy kicsit újjászülettem... Elnéztem egy kanyart, cirka 110el, elkezdte kifelé tolni magát, aztán 3x átdobta a seggét, de nagy nehezen megfogtam... Ráadásul kis keskeny volt az út, nem is normál méret, így a fák is közelebb voltak Uh... Feldolgozás alatt áll még mindig
-
Giot
addikt
Akkor most gondolom replay van az agyban.
Nekem kétszer dobta el magát anno a régi Swiftem, bár nem ekkora tempónál és a fara indult meg, rohadt egy dolog. De mi történt, elengedted a gázt a kanyarban és elindult az autó orra a külső ív felé?Ha jól tudom ott még vagy 8 lityi van benne, de igen 120-130 -as autópálya tempónál nekem is 6 liter jött ki az 1.3 8V-val.
-
GabN73
addikt
Majd csinálok képeket a kanyarról, úgy is megyek még arrafelé a közeljövőben...
Egy elég jó kis balos kanyar, nekünk pedig jobbra kellett volna menni. Szóltak hogy itt jobbra, nekem meg beugrott hogy bazze kanyar van, és kicsit gyors lesz a tempó. Ugyebár megpróbáltam bevenni a kanyart, csak amint már mondtam ilyen kis szűk út, így hiába rátettem a belső ívre, erősen tolta kifele az orrát, és szerintem kicsit nagyot fékezhettem + húzhattam a kormányt, ezért vágta keresztbe magát, utána még egy párszor Kb 50m-et csúszkáltunk.Padkától padkáig ment a dolog. Az a gáz, hogy nagyon nem számítottam erre, már csak akkor ugrott be hogy nem kéne, amikor az elejét nyomta kifele. Versenypályán, pedig csak eddig egy gokarttal sikerült összehoznom hasonlót, de ugye az teljesen más. Ja meg egy Lancer anyósülését koptatva is történt ilyen(ugyan így versenypályán), de ugye az meg már komolyabb gép.
-
nagyúr
a forgalomtól függ, meg attól, hogy mennyire tudod tartani a tempót.
Nekem 120-nál olyan 5,5 körül eszik, ha nem kell sokat fékezgetnem, gyorsítgatnom. (pár évvel ezelőtt mentünk az Adriára, éjjel, ott ez jött ki hosszú távon)Viszont, mióta ennyi a kamion az utakon, azóta sajnos ez egyre nehezebb, mert a külsőben 90-nel mennek a kamionok, belül meg 150-nel az őrültek.... ha nagy a forgalom, és cikk-cakkozni kell, gyorsígatni-lassígatni, olyankor 6 liter fölé megyek sajnos, a negatív autópályás rekordom 7 liter.
Érdekeseségképpen, tavaly Zell am See-ből hazajövet, az osztrák autópályán (osztrák vezetési kulktúrával), osztrák benzinből ugyanilyen autópálya tempónál ~5,1-es fogyi jött ki, ~750 km-t mentem egy tankkal.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Miamiquake
aktív tag
Tud valaki olcsó SUZUKI bontót+szervizest Budapesten?
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Cheesy
őstag
válasz tomsics #8992 üzenetére
Itt a fogyasztásom.
Hát, szinte 1-2 hetente van egy utam Szolnok-Debrecen távon, a többi napi 20km (oda-vissza) melóba járás...Amúgy idáig 99%-ban a tőlünk nem messze lévő maszek kútnál tankoltam, de a környezetem arra bíztat, hogy próbáljam ki a többi kutat is. Mindig teletankolok, majdnem üres tankra, így jó tesztalany vagyok
A következő tankolásom (és legalább a köv. 10) a SHELLnél lesz. Kíváncsi vagyok tényleg megváltozik-e a fogyasztás.[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
Moneo
tag
Sziasztok!
A XIV. Kerülteben nem tud nekem mondani valaki egy jó szervizt?
(Ha pmben is eldobod külön köszönet)
Két kóklert már elfogyasztottam. Keresem végre azt aki nem azonnal akar rajtam meggazdagodni, vagy ha igen akkor legalább meg is csinálja amit meg kell, és becsülettel karbantartaná 2003 -as WagonR+ omat.Előre is ezer köszönet!
-
Reaper
őstag
Rám jött az igény, hogy kicseréljem a kissé kopott gyári kormányomat, nem kopottra. '98-as fekete légzsákos.
Tud valaki valami infót honnan szerezhetnék emberi áron?
Tudom bontóból, csak akiket én tudok azok nem normális áron akarják adni 15k -
Vesztor87
senior tag
Szerintetek egy régi 3 ajtós Swiftbe egy 160x200-as matracot be tudok paszírozni? Azon filózok hogy a költözéshez bérlek 1 napra egy régi Swiftet, jó esetben 4-5e ft+benyából megúszhatnám....
Szerk: a matrac nem hajtható több felé, papírja szerin hajtogatni se kéne nagyon, de valamennyit azért lehet...
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Szakik észak-Pesten/Budán vagy Pesttől északra tudtok ajánlani olyan helyet ahol kitakarítják a kocsi belsejét, de úgy, hogy a kárpit is tiszta legyen, műanyag felületek is rendesen koszmentesítve legyenek, (mint az autókereskedésekben) DE nem bassz*k tele szilikonsprayvel és emberi árban dolgoznak?
Hasonló a kérdés kaszni polírozás témában is, nomeg kb. árak is érdekelnének
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Reaper
őstag
válasz Mercutio_ #9049 üzenetére
A váci út 81-85 garázsában van egy nagyon jó autómosó, én oda viszem a kocsikat mindig.
A CenterPoint 1-es épületben (Petneházi-Lomb sarokhoz közelebbi, a Lombról lehet bekanyarodni) egy srác nyomja egyedül, vele mindent meg lehet beszélni, úgy csinálja meg ahogy te akarod, és nem kér érte sokat.
A CP2-épületben van kárpittisztítás is, átmossák géppel, azt még nem próbáltam egyelőre.
Ugyanaz a cég van mind2 garázsban, de a CP1-es srác a normálisabb.
Nekem ma 3500 volt a teljes külső-belső, de a cég ahol dolgozok kedvezményt kap, de nemtom mennyit. Ebben benne van minden, viasszal, habbal, stb...Polírt is tudnak szervezni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips - LED Dimmelhető mennyezeti lámpa Hue LED/19W/230V 2200-6500K + távirányítás
- Gorenje F6171CW Fagyasztószekrény (2027.12 Garanciális)
- 2 db Thule 1050-09 kerékpárszállító párban
- Veterán Peugeot kormány + műszercsoport / óracsoport
- Wesem kiegészítő halogén fényszóró, lámpa H3 55W , autóhoz vagy egyéb járműhöz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen