Új hozzászólás Aktív témák
-
spirit007
senior tag
Elírás . Örülj neki annyival kevesebb a teljesítményadó . Az előző tulajnak meg zéró köze lehetett a dologhoz...hacsak nem hamisító volt
Az OFF-odhoz meg annyit hogy kilométer rövid o , valamint , hogy aki 1.85M -ért vesz használt kocsit jó nagy láma ha egy állapot felmérésre nem viszi el ...
-
Raptus
tag
válasz
spirit007 #5001 üzenetére
Köcce a választ. Másrészről meg lehet oldani a kevesebb teljesítményt a forgalmiban. Kb. ugyanúgy, mint a motoroknál az "A" korlátost egy 600-as Honda CBR-nél.
Az OFF-hoz: nem állítottam, hogy nem vagyok f@szkalap. Sőt, nem is tagadom. Csak sajnos abba a kategóriába tartozom, aki meglát egy autót és annyira megkívánja, hogy az egyértelmű jelek (szervizkönyv hiánya, kopott sebváltógomb,) nem jutnak el a tudatáig. És természetesen kilométer, kedves Grécsi tanár úr
Még olyat sem láttam, aki ilyet látott...
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!!
Valami furcsát vettem észre ma reggel az Ignisemen.
Ha elindulok 1-es 2-esben kb. 30km/h-ig nyikorog a kocsim.(Ilyen "nyik-nyik" hang és ahogy gyorsítok egyre gyorsabban nyikorog.) Miután elkezdek gyorsítani 40 fölött már nem hallom, ha üresben vagyok akkor sem nyikorog. Van valakinek ötlete hogy ez mi lehet és mennyibe fog nekem kerülni??''Az amit a Világon szeretetnek hívunk, csupán önközpontú vágy arra, hogy élvezzük a szeretett tárgyat.Tehát hogy valakit szeretünk vagy nem, pusztán attól függ: Kielégíti-e az adott igényeinket vagy sem?''
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
Khelben #4991 üzenetére
Igen EZ 1 nyilvános fórum!
De milyen fórum???
Segítek... Suzuki.Finoman szólva kinemszarjale a több éves, kiherélt 150.000+ kilóméteres kocsikat.
Mikor ezt (Swift 2005) nem vettem meg drágábban. (lassan 1 éves)
600.000-ft fizettem be és havi 23-23.500 ft fizetek 10 évig.
A kötelezőm 8500-ft(A1), casco 3700-ft.
A kocsik átlagfogyija 6-6,5lLehet számolgatni utánnajárni, de ti inkább vegyetek nagy batár, benzin zabáló monstrumokat.
Meg remegjen a seggetek, ha Horvátba indultok (jaja most mi megy tönkre).Ja és nekem van jó autószerelő ismerősöm, nem is egy.
Mind azt mondta kivétel nékűk, hogy vegyek Swift-et (régi, nem 2005-öst).
Mondom azt soha!!! (láttam pár balesetet, az 1-iket pár méterre)
Ha valaki szuzkó ellenes volt a világon akkor én kegyetlenűl az voltam!!!
Amig be nem űltem 2007 tavaszán több 2005ős Swiftbe.Nekem 1.3 GLX CD AC-m van kértem rá metált, légterelőket, ajtó védő csíkokat kb 3.100.000 ft volt cakli pakli.
A fenti hitellel.
JAAAA és 2.007 % a kamat!!!
Mutassatok már ilyet használtautóba.Végigjártam szinte az összes létező kereskedőt Fehérváron és Veszprémbe.
Új autóba hasonló karegóriába (Fiesta, Corsa, Yaris, Punto, Yazz, Colt stb)
Az összes hasonló tudássa mind egy töl egyig 200-300.000 ft-al drágábbak voltak és akkor még a hitelt nem is említem!rövid szösszenet a használtra amit majdnem megvettem:
Ford Focust akartam, az ára alkudva 1.7 milla volt (2002-es, 1.4 klímás, 80e km).
Fel akartam venni 1.2 millát (100.000-ft-t akartam hagyni az átirásnak stb)
7 évre, havi 29.000ft lett volna a hitel, kötelező 9.000 a casco 7.000ft.
Itt is lehet számolgatni.Még mielőtt a torkonak ugrotok, hogy ez nem így van, meg nem ennyi az annyi, a fenti sztori 2007 tavaszán volt.
Ja és nem akarom (akartam 20méter után eladni
)
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz
Sh@dowMAN007 #5006 üzenetére
elhiszem, hogy egy swiftben ülve nehéz elképzelni, hogy 100ezer km után is egyben lehet egy autó
(bocs, magas labda)
-
Bubu79
addikt
válasz
Khelben #5007 üzenetére
Hát tudod... Érdekesen szemléled a világot... Volt már suzi a kezeid között? Vagy csak az előítéleteid vezetnek?
#5009: Itt a topikban nyilatkoztam régi swiftről, az 1.0-ás verzióról, 11 éves darabról... Csak annyit róla, hogy korához képest nagyon egyben volt és a gazdájának nem ment rá a gatyája is... Nem lehet, hogy csak a savanyú a szőlő effektus beszél Belőled?
[ Szerkesztve ]
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
süti5
őstag
Nem kell foglalkozni a sráccal, a "milyen jól járok egy pár éves értékesett kocsival" mániájáról úgyse tudjuk lebeszélni, meggyőzni az ellenkezőjéről pláne nem, a suzuki meg a szemében mindig egy alantas valami marad....
-
DeadMeat
veterán
válasz
Khelben #5009 üzenetére
Mutass nekem olyan autot,aminek 100k km utan meg normalisan egyben van a futomuve.Mert ilyen ebben az orszagban nem nagyon van..... Bar en egyet tudok, egy 5-os golf,250k km-el,de csak palyan ingazik.... tok egyben van a futomuve.
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
süti5
őstag
Végeztem most egy rövid számítást, kis barátunk nagy ötletén felbuzdulva az általam szeretett volvok közül kiválasztottam egy árban a suzihoz közelítőt és kiszámoltam, milyen költségekkel néznék szembe a megvétele után.
Hangsúlyozom, hogy minden pontos adat, most számoltam ki magamra a netrisken.Szóval kezdjük a suzival, amelynek ára 3,5 millió forint volt.
Teljesítményadója évi 27.600 Ft.
Kötelezője évi 42.000 Ft/ MÁV-nál
Cascoja 10% - 50.000-es önrésszel 125.000 Ft/ év az Allianznál.
Ez évi 194.600 Ft.A hőn áhított kocsi: [link]
2003-as évjárat, 5 éves, 114.000 bevallott km-rel. Gyönyörű, ez tény, 3,5 milla.
Teljesítményadója évi 31.200 Ft.
Kötelezője évi 85.000/ KÖBE-nél
Cascoja 10% - 50.000-es önrésszel 519.000 Ft/év a Groupamánál.
Ez évi 635.200 Ft.Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy volt egy 10% önrészes, de 100.000-es casco is, az 435.000 Ft, viszont a mai casconál, szóval casco terén inkább valami nagy biztosító a bejövős sztem.
Évi 194.600 - évi 635.200.
440.600 Ft a különbség/év!!!!!Ja, a fogyasztás kb. ugyanannyi, nekem 8 liter az összátlagom, a volvo is kijön ennyiből.
A volvo szervízelése egyértelműen több, de ezt se számoltam bele.
A hitel rosszabb a használtautóra, nem kapsz 2-3%-os THM-t ez tuti.
Ja, és arról nem szóltam még, hány km lehet benne és mi van ha megadja magát netán a turbó vagy egyéb finomság......
Lehet mérlegelni, kinek mi éri meg.
-
Sh@dowMAN007
tag
válasz
Khelben #5007 üzenetére
Nem tudom, hogy te hol láttál magya labdát, de tudom mit beszélek!!!
A "cég"-nél volt szerencsém pár Ford Focust, Mondeot, sima, kombi stb...Bár nem 2005-ös Swift de a régiekből van pár a környezetembe 2-300.000 km-rel és a kötelező cseréken kívűl baja nem volt. (az más kérdés, hogy "papírból" van).
Legalább kiszámoltad a fenti példámat (ami valós volt)?
Na, de én többet nem írok ezzel a témával kapcsolatban, mert kb olyan mintha a szomszéd kicsgyerekével beszélnék...
üdv
[ Szerkesztve ]
-
divot
veterán
Én is végeztem közben egy kis számítást:
600.000 forint volt a kezdő befizetésem. A törlesztő három évig havi 40ezer, az összesen 1.444.000 forint befizetés. Mindösszesen tehát 2.044.000 forint. Három évesen eladtam az autót 1.850.000 forintért. A különbözet 190.000 forint...
-
ett
aktív tag
És ki mondta neked ezeket a baromságokat, hogy elenyésző a szállítási költség, meg minimálbéresek rakják össze?
Merthogy ez nem igaz.
Nem a szállítási költség az elenyésző, hanem az előállítási. A regadó a 3-3,4 milliós swifteknél 300000-400000 ft körül van, nem tudom pontosan mennyi. Ebből ha még levonjuk az ÁFA-t is, akkor már nem is olyan drága az autó. Egyébként nevetségesen olcsó előállítani, szerintem 1 milliónál többe nem nagyon kerül egy autó a gyárnak. De nem csak a suzukikat hozzák ki ennyiből, hanem az összes ilyen kategóriás autót. Szóval csodák nincsenek.[ Szerkesztve ]
Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
spirit007
senior tag
Tudod mi a katrasztrófa ?
Az hogy a Swift fentattási költségeit elkezditek hasonlítgatni egy S60-éhoz .
A Kiszeles hasonlat virágnyelven azt jelenti , hogy aki szerint a két autó egy kategória , az inkább menjen aludni ...
Egyébként meg eltévesztetted a házszámot , mert egy büdös szót sem szóltam az ötéves használt autók mellet/ellenCalogero :
Egy kétszobás panel fentatrási költségeit mióta szokás 4 szobás családi házéhoz hasonlítani ?[ Szerkesztve ]
-
bobsys
addikt
5 éves Opel Zafira, hasznaltan vette kollega,
most állt meg neki másodszor az auto a városban kereszteződés közepén nagy füsttel a motortérből, azóta be sem indul, szervizig elhúztákEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
divot
veterán
Figyelj, hagyd, nem kellenek ezek a példák.
A srácok logikája ugyanis a következő:
Egy fasz vagy, ha új Suzukit vásárolsz, és nem öt éves Audit.
Ha erre leírod, hogy mennyivel olcsóbb fönntartani az új Suzukit, akkor ők azzal vágnak vissza, hogy egy fasz vagy, ha összehasonlítod a két autót.
Érted?
-
Thunder78
senior tag
Látom ez az új autó - régi autó dolog nem hagy nyugodni titeket
És mi van akkor, ha én nem akarom eladni 3-4 év múlva az autómat? Márpedig ez a helyzet van nálam. Ez esetben mit sem ér az összes bizonygatás, meg hogy mennyit nyerek vagy bukok rajta.
Legyen mondjuk 7 év után eladva ... akkor az enyém 7 éves lesz, egy 5 évesen megvett autó pedig 12 éves lenne. És nem tudni, hogy mennyit költöttem volna rá abban a 7 évben, amíg nálam volt.
Nyilván van ellenpélda is, de - hangsúlyozom - ez az ÉN véleményem''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
bobsys
addikt
azt elfelejtettem hozzatenni, hogy valoszinu meg mindig olcsobban jon ki mintha egy uj hasonlo autoval gurult volna ki a szalonbol, de nekem peldaul megeri az hogy az asszony a par honapos gyerekkel nem hiv fel hogy lerohadt az auto, nem kell szabit kivennem, nem kell autoszerelohoz rohangalnom szinten szabim terhere stb.
a sracnak ez nem problema, o igy bevallalta, markaszerviz mondja az arat o meg perkalEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Bubu79
addikt
Egy ismerős vett egy 2002-es Zafirát kb. 160km-re kisvárosunktól - már a hazaúton bejelzett a fed comp, hogy motorhiba. Ezt kétszer eljátszotta három napon belül, lerohadt párszor - visszavitte és azt mondta, hogy szép autó, nagy autó, de inkább ingyen sem kéne...
P.s.: Én is használt géppel közlekedek ( egy 11 éves jószággal ), a zászló nekem is áll, hogy költeni kell rá, de én bevállaltam akkor ,amikor e mellett döntöttem... Nincs recept arra, hogy kinek mi a jó megoldás - egyén függő. De sosem jutna eszembe csak azért fikázni valamit, mert én nem vettem volna meg...
"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
as_Rock
őstag
válasz
spirit007 #5028 üzenetére
Nem a topiclakók találták ki, hogy új swift áráért mindenképpen használt nagyobb batár a jó vétel, ők csak arra világítanak rá, hogy melyek azok a szempontok ami szerint választanak
Az analógiánál maradva:
Szolis, fuxos bizonygatja, hogy csak a plasztikázottmellű, cicababára érdemes költeni, te meg jelzed, hogy köszönöd szépen, de neked a természetesszépségű formás kis barnád jobban bejön
Vagy lakástémában: Egy fiatal pár minek vegyen 4 szobás kertesházat, ha se takarítóra, se kertészre, se üresen kongó szobák fűtésére nem akar költeni, a szabadidejében pedig élni akar nem füvetnyírni"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
spirit007
senior tag
"Ha erre leírod, hogy mennyivel olcsóbb fönntartani az új Suzukit, akkor ők azzal vágnak vissza, hogy egy fasz vagy, ha összehasonlítod a két autót."
Figyelj csak !
ÉN se POZITÍV se NEGATÍV jelzővel nem illettem se a Swift-et se a használt autókat .
Úgyhogy az általánositgatást kéretik befejezni
De a két autó nem egy kategória az tény.ui1: persze-persze nem nekem szólt .... ahhhaaa ...
ui2: egyébként elmesélnéd TE mi alapján FASZOZHATSZ ezen a fórumonas_Rock :
Az a legszebb hogy egyikről sem akarok megyőzni senkit , de látod le vagyok mínősítve azért mert rávilágítottam , hogy körtét hasonlítunk almához[ Szerkesztve ]
-
Thunder78
senior tag
válasz
SzalaiG #5038 üzenetére
Szerintem is
Mindek vegyek meg egy 10 éves A8-ast azért, mert nagyobb és jobb. Elhiszem ... de nem kell. Be se férne a garázsomba
Egyébként meg nagy autókkal is történhetnek komoly hibák. Egyik ügyfelemnek jólmenő cége van, már 5 országban jelen van és egy fél éves Audi A8 quattro 3,2 dizel gépezete van. Tényleg jól megy, ültem már mellette, nagyon kényelmes és nagyon nagy, stb. De a srác szidja minta bokrot. Elszállt benne 3 hónap után 12000km-nél az ABS. Szervíz ledobta magáról a dolgot, pénzért meg nem fogja megcsináltatni, mert 1 év múlva ugyis eladja.Ezt most nem azért írtam, hogy leszóljam az A8-ast, mert tényleg jó autó, csak azért lássuk be azt, hogy semmi sem tökéletes, legyen az akármilyen jó is. Ezt az A8-ast nem lehet összehasonlítani semmivel, mint amikbe eddig sikerült ülnöm (pedig voltak köztük jó autók), de azért 3 hónap után nem szabadna előfordulnia ilyen hibáknak egy ilyen kategóriájú autónál. És az hogy nem javítják gariban, méginkább felháborító.
''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
süti5
őstag
válasz
spirit007 #5028 üzenetére
Ne haragudj, de nem lehetsz ennyire sötét.
Alap kiindulás: kell kocsi, megbízható, és kicsi, mivel nem használom ki a nagy teret, nem szállítok vele szekrényeket. Ebből kiindulva veszek egy swiftet újonnan. Kolléga jött, hogy ennyi pénzért mért nem egy 5 éves használtat veszek, veszünk, ekkora baromságot hogy suzukit venni.
Na most, én, mertem összehasonlítani úgy hozzávetőlegesen, hogy miért nem az 5 éves használt mellett döntöttem, ami bár ugyanolyan értékű mint a swift, de a fenntartása sokkal nagyobb.
Mit nem lehet ezen megérteni?És igen, azért hasonlítottam össze, mert kolléga előjött a hasonlattal hogy milyen fasza az ugyanolyan értékű használt gép. Én erre kiszámítottam a fenntartási költségeket.
-
spirit007
senior tag
-
Raptus
tag
Tulajdonképpen mindenütt azt találjuk, hogy aki fikázni akarja a Suzukit, azt nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről, mint ahogy nincs is szükség rá. Szegénységi bizonyítvány a fikázás, mivel vagy azért teszi, mert az illetőnek még egy használt 10 éves 1 literesre sem futja, vagy azért, mert jobb van neki és sz@rba sem nézi a mi autónkat. Ez utóbbi talán még elítélendőbb, mint a nincstelenségből adódó fikázgatás.
Az összehasonlításos vitához szólva. Szerintem az sem fair, amikor a különböző fórumokon arról megy a téma, hogy milyen iszonyatosan törnek a régi Swift-ek. Felforrt a vizem, amikor azt olvastam, hogy Audi A8 130 km/h-val lelökte a Swift-et az útról és semmi nem maradt szegény Suzukiból. Persze, hogy nem maradt, de nem maradt volna semmi egy hasonló évjáratú Corsa-ból, vagy Polo-ból sem. De olyankor mégis lehet összehasonlítani? Amikor meg jönnek a "minek vettél újat, mikor 5 éves használtat is vehettél volna?"-dologgal, akkor nem lehet összehasonlítani?A töréshez is szólnék, ha már említettem: igen, szarrá megy eleje-hátulja. Nincs két hónapja, hogy a hatos főúton egy 96-os évjáratú Swift előzött engem és a sort (tudom, barom szuzukis, úgyhogy kéretik nem elkezdeni most meg a szuzukis sofőrök cseszegetését), de elnézte a dolgot és ráhúzta az enyémre (Peug 206 és) az autóját. Abban a pillanatban már repült is az árokba, aztán hol az orrán, hol a hátulján, hol a tetején forgott, majd megállt a bal oldalán, szóval a sofőr felfelé mászott ki a kocsiból. Mindene behorpadt a Swift-nek, orra is eltűnt szinte, de az oszlopok mégcsak meg sem hajoltak és a muki karcolás nélkül megúszta az egészet. Igaz pap volt az illető...
[ Szerkesztve ]
Még olyat sem láttam, aki ilyet látott...
-
feel good
aktív tag
Pár hete fejjel lefelé láttam egy régi swiftet egy árokban, a kerekei álltak felfelé..
mindketten kimásztak belőle.
hihúzták, visszaborították, a teteje és az egyik oldala kapott, de egyébként saját lábán távozott a jármű.
nyilván mindenki meghal bennük, ja. -
I_Am
veterán
Én nem vitázni jöttem, múltkor sem.
Viszont egy kérdést megengedsz nekem?
10 év alatt kifizeted a kocsid. (3.5 milla)
Mennyit fog érni akkor?
5 év alatt kifizetem a használtat, ami újonan ért mondjuk 5 millát, használtan vettem mondjuk 2-ért. Mennyit fog érni, mikor el akarom adni?Mert a mennyit buksz tényezőt is bele kell számítani, ha már összegzünk valamit.
Casco-s dologhoz nem fűznék hozzá semmit. Új autóra kötelező, használtra nem. Így is kiszámolhattad volna a hasonlatodban az összegeket.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
süti5
őstag
A casco-s dologról: se a 2 millát, se a 3,5-et nem tudom letenni kpban, így elég nagy felelőtlenség lenne casco nélkül venni, akár használtat akár újat....ha ellopják akkor is fizethetem a törlesztőket X évig, vagy netán véletlen jól megtöröm, szóval a casco dolog ha régebbi, de nagyobb értékű, ha új, nekem biztos bejátszik. Nyilván 10 év felett már ennek nincs jelentősége.
A másik, hogy nem 10 évre hiteleztem be, hanem 7-re, ez azért nem annyira sok sztem, 6 lett volna az ideális, ez még elmegy.
Értem, hogy mire célzol az értékcsökkenéssel, de pont ilyen távlatban már nincsen értelme. 10 év múlva a 2 millás kocsi 15 éves lesz, ergo semmit sem ér, max pár száz ezret
A suzuki 10 évesen mittomén lesz 700 ezer, kereskedő meg beveszi akciósan cserében 1 milláért
A számításból pedig megint kihagytuk, hogy a suzukit elejétől én használom, szervízelem, stb., míg a használt előéletéről nem sokat tudok.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Raktáron! ÚJ Type2 3x16A (11KW) 5m utcai töltőkábel elektromos autókhoz garanciával, Budapesten!
- Sonoff TH10
- Eladó, egy csak kipróbált Govee RGBIC Wi-Fi Gaming Light Bars with Smart Controller led világítás!
- Új Wi-Fi Smart IR Controller - Légkondícionáló okosító
- BMW LED beltér világítás szett (E46, E90, E39, E60, F10)
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest