Új hozzászólás Aktív témák
-
ett
aktív tag
Na remek. Lehet idén véget is ér a járgányom rövid pályafutása nálam. Ha engem is kitesznek, akkor mehet vissza a banknak, aztán csináljanak vele amit akarnak.
Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
ett
aktív tag
válasz SzalaiG #5553 üzenetére
Még nem, de még senki nem tudja, hogy ki megy. A kulsosok már repultek. Mi állítolag már nem tudjuk meg idén, de szerintem ez nem igaz. Megszuntetik a C muszakot és átcsapják az A és B muszakhoz oket. Aztán amennyit átraktak, annyit is kuldenek el, csak nem pont oket. Nálunk ez 68 ember osszesen. Ennyi van kb. egy muszakban, vagyis hozzánk is jon 34 meg a B-hez is, és utána ugyanennyit el is kuldenek. Mindegy, majd lesz valahogy. Legrosszabb esetben megy a verda, aztán kész. Mást nem tudnak elvenni tolem szerencsére.
[ Szerkesztve ]
Here's a little song I wrote, I hope you learn it note for note. Don't worry, be happy.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Megvolt a 15000-es szervíz.
Olajszűrő: 1,200
Levegőszűrő: 1,400
Polenszűrő: 2,300
Motorolaj Mobil Synt S 5w40 4L: 7,200
Átvizsgálás: 8,540
Emisszió mérés: 650
Összesen: 21,290ett: Remélem megmarad a munkád
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
ett
aktív tag
válasz Latissimus Dorsi #5557 üzenetére
Köszi! Legyen igazatok!
Sajnálnám visszaadni a gépet, már tettem rá pár apróságot, majd csinálok képet róla ha érdekel valakit.
Hol került ennyibe a 15000-es szerviz?[ Szerkesztve ]
-
Latissimus Dorsi
senior tag
Miskolcon a Suzuki Diósgyőrben.
Az olaj saját beszerzés volt, az ő ajánlatuk valami noname 10W40-es volt 10500 forintért a 4L
Jöhetnek a képek"
MOS6510 > Intel P166 > Intel Cel400 > Intel Cel800 > AMD Athlon 2,0 Thunderbird > AMD Athlon 2,5 Barton > Intel Core2 Duo E6600 > AMD Phenom II N970 >Intel Core i5-4300U > Intel XEON E3 1505M v5 > ?
-
tothm
őstag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy te mit gondoltok a 94-94-os suzuki swifteről. Meddig "bírják még" szerintetek. Milyen gyakran hibásodnak meg? Érdemes venni? Elnézést ha nagyon hülye kérdések! Köszi előre is!
-
addikt
No tegnap belemásztam egy kereskedésben a Swift és a Splash modellekbe...
Nem is olyan rossz az a Splash. Kicsit fura a dizájn, ez nem is jön be annyira. Viszont jó magasan ülök benne, van hozzá kis motor (1000-es). Még a nagyobbik 1200-es is fél lityivel kevesebbet eszik mint a Swift, állítólag....
Kérnék egy felhasználótól Splash fogyasztás adatokat.
Meg egyáltalán akármilyen tapasztalatot, Swift kontra Splash ügyben.
Köszi.nofene
-
t1
addikt
JC első fékbetétek eladók vadi új magamnak vettem de nem kell már: [link]
-
hossszú
őstag
Nem szabad nagyon sokat gondolkozni rajta egyértelműen a Swift a jobb választás.
2008 legértelmetlenebb autói„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
_seth_
veterán
Mindkettőben ültem és már a swiftnél is azt érzem, hogy kicsi a splash ellenben már miniatűr... csomagtartója a swiftnek sincs nagy de mégis használható a splashba beteszel 2 közepes méretű de inkább kis hátizsákot és kész + 20 kg almát a csomagtér alatti műanyag kivehető rekeszbe és akkor már azt mondhatod, hogy tele is van. Hátul olyan, hogy hely a swiftnél sincs sok a splashba pedig beültetni valakit hátra egyenesen szemétség na meg ránézésre is egy apró boltbajárós autó ugyanakkor az ára sok szerintem. Ez csak az én véleményem
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
addikt
No úgy látom itt mindenki Swift -re szavaz....
Igazándiból két dolog tetszett a Splashben. Magasan ültem benne, plusz az 1000-es motor fogyasztása.
Bár csak ez az egy autónk lesz, de gyakorlatilag második autóként lenne csak használva egy céges autó miatt. Hétköznap ovi, iskola, kerületen belül ide-oda. Ezért keresek valami egyszerű, kicsi, olcsóbb megoldást.
Így is Swift -et ajánlotok?nofene
-
t1
addikt
vegyél 2002-es 1.0 Swiftet...jobban jársz azzal mint ezekkel hidd el
[link] Amire neked kell pont arra jó, és 1/3-ad annyiba kerül mint az újjak...én nem vennék Splasht, mert otromba és semmire nem jó, 1000-as motor gyenge ekkora súlyhoz, Swiftet vennék de sokat eszik az 1.3 meg te is írtad amire neked kell arra ez is sok. Ezért ajánlom a régi swiftet.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Azért nah... aki 900e forintért + átírás azaz majdnem 1 misiért első swiftet vesz az....
Ui.:
Én azt mondom, hogy ha árba belefér akkor Swift II. Ha meg tudod fizetni miért ne a jobbikat vennéd? Nagyobb, kényelmesebb, biztonságosabb, és ki lehet vele menni a városon kívülre is. A splash meg... ránézésre se tetszik, beülve főleg nem...Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
t1
addikt
van 700-ért is... én tartom h jobban megérné egy ilyen mint egy Swift II, ha van pénze tegye de sokkal több lóvét bukik el rajta mint pl ezen, amúgy meg ezzel is lehet városon kívül közlekedni én azt teszem nap mint nap és nem érzem hátrányát városban meg kifejezetten pörgős. Splash meg...
-
_seth_
veterán
700-ért is ugyanazt mondom rá
Így van, ha megteheti szerintem vegye is meg a swift II-t, kétségtelen, hogy olcsóbb az első minden téren DE jobb is az újabb és azért nah... első swift törik úgy ahogy, tudja azt mindenki, városban 50-es tempónál már szépen össze lehet törni és ha mögöttem ülne a gyerekem én azért megnézném mibe ültetem bele.
Suzukik nem értékálló autók ez sajnos így van, aki újat vesz 1 év alatt min fél misi bukik rajta ha nem egyet de minden ilyen, kihozod a boltból/kereskedésből már nem ér annyit.
(Ha már 700e és autó kell: 1.4 60 lovas F astra sem rossz... 2 lufis is van belőle, kényelmes de nem túl nagy autó és az is bírja még sokáig)
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
t1
addikt
Ezzel mindenki tisztában van, hogy törik én is, ha van pénze vegye meg a 2-est szebbnek sztem nem szebb csak az 5 ajtósnál, de biztonságosnak már az következő nekem is 2-es lesz.
1.4 60LE astra...hát nem tom, nem erősebb mint az 1.0 Swift nem 1-et gyorsultam már le, nagynak nagy szépnek nem szép, meg rohad havernak van 1 3ajtós tűzpiros van már 1-2 baja...nem cserélném le a Swiftemet, csak max egy GSI-re
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Nem is az ereje miatt írtam de keveset eszik és megbízható autó az f astra.
-
-
_seth_
veterán
Hát nah... van pár astrás ismerősöm és a rohadáson kívül nem panaszkodnak semmire sem pedig használatban vannak. Én nem sokat gondolkoznék azért rajta...
Olajat az 1.4-es? Ezt még nem hallottam. 1.6 Ecotecről mondják ezt sokan.
-
addikt
Még annyit tennék hozzá a vitához, hogy éppen a 2002-es Swift Sedan-om akarom lecserélni. Első körben ökörségnek tűnik, mert semmi baja, tankolni kell, éves szerviz rendesen, és kész, megy. Csak nem tudom meddig maradna ez így. Bár többen azt mondják még sokáig elmenne...
De most megtehetem, hogy legyen újra 5-6-7 év nyugi egy új autóban. Csak milyen legyen, hogy megbízható, olcsón tarható legyen? Mivel Suzuki ezt tudta a Swift-el, gondoltam nézzük a kettes verziót... tegnap meg láttam közelebbről a Splasht.
nofene
-
South Velen
addikt
válasz (Kolombusz) #5580 üzenetére
Csak a nagyobbik motorral lomha, és csak a nagyobbik motorral fogyaszt sokat.
-
addikt
Ezen már azt hiszem túljutottam, lassan veszek valamit helyette...
(Kolombusz): Ez a szimpatikus nekem: SWIFT 1.3 GLX 5 ajtós (CD). Ha lenne kissebb motor az is jó volna, csak fogyasszon kevesebbet is. De nincs.
Beszéltem egy csókával, aki naponta bejár vele melóba oda-vissza kevés Km-t megy, és úgy 6,5l\100Km -t mondott fogyasztásnak.[ Szerkesztve ]
nofene
-
(Kolombusz)
veterán
válasz South Velen #5581 üzenetére
Tehát a kisebbik motorral egyben a váltó is rövidebb áttételezéseket kapott?
Akkor gondolom kicsit jobban mehet és nem kell a szemét kipörgetni, hogy húzzon. -
South Velen
addikt
válasz (Kolombusz) #5584 üzenetére
Tulajdonképpen ezt is pörgetni kell, hogy menjen, de amikor nem pörgeted, és úgy közlekedsz vele, akkor nagyon-nagyon jó fogyasztást tudsz vele elérni.
Sőt, igényli is a pörgetést, könnyen lefullad.
Ennél nagyon sokat számít az, hogy ki hogy vezeti.
1.5-öt személyesen nem próbáltam, de sok forrásból hallottam, hogy az 1.3 dinamikusabb, és az 1.3-asok végsebessége is nagyobb, és sokat fogyaszt az 1.5, ha nem pörgeted, akkor is.
Ugye, az Ignisben is az 1.3-as motor VVT, és nem is megy, meg sokat is eszik, a Swiftnél az 1.3 már nem VVT, az 1.5 viszont az. Talán emiatt van. -
addikt
válasz South Velen #5585 üzenetére
Tényleg ezt a VVT dolgot olvastam már valahol.... De hogy lehet, hogy egy butább motor van egy újabb kasznihoz? Ignis -> Swift II
Ha meg nem vált be, akkor miért tették az 1.5 -ös motorba vissza?Amúgy mi az a VVT?
szerk: Ja és köszi a fogyasztás adatokat....
[ Szerkesztve ]
nofene
-
Slax
senior tag
Inkább úgy fogalmaznék, hogy az Ignisé megy is, eszik is, a Swifté nem megy, ellenben eszik. Az Ignisnél egy a lényeg, ha gyorsan akarsz menni, azért fizetni kell. A fogyasztása elég, hm, ijesztő tud lenni (kasztni + magas fordszám). A hangszigetelés hiánya miatt pedig sok ember azt hiszi 3500 fölötti fordszámnál, hogy felrobban a motor, pedig nem szabad félteni, 7200 körül meg tilt az elektronika. Az Ignis motorja 3500 fölött ébred, és 6000-6500 környékéig kiéli magát. A SwiftII-nél nem találtam ilyen tartományt, valszeg a VVT hiánya miatt.
[ Szerkesztve ]
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
gerg0
aktív tag
Én mint Ignis "tulaj" tiltakozom
Ha nem pörgeted, csak simán közlekedsz vele, akkor elvan 7L alatt. Autópályán 8,5L-el elmegyünk vele 5en megpakolva 140-es átlaggal.
Valamint megy is rendesen, pl. országúton 4.be 150nél csak 5500-at pörög és 6000nél adja le a max. lóerőt, 7000 fölött tilt. 3500 alatt kicsit tényleg lomhácska, de városba nem szágoldozunk.
És van 1 nagy előnye a swift-el és a splash-el szemben, nagyobb a csomagtartója és elférek magam mögött kényelmesen a hátsó ülésen (184centi vagyok). -
South Velen
addikt
Változó vezérlésű, én is kb. ennyit tudok róla.
Mindenesetre unkotatesóméknak van WagonR-jük az 1.3-as VVT-s motorral, amely az Ignisben is dolgozik, és ő 7 literes átlagfogyasztásról beszél, és nincs elájulva a menetteljesítménytől sem.
Slax: A Swift 1.3 nagyon megy, nem véletlenül mondják. Én is meg tudom erősíteni, pl. Golfokat simán le lehet sprintelni, csak úgy ugrik
Neked Swifted van?
Legfeljebb nem érzed, mert nyomaték az nincs.[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
Hát ez az, hogy a Swift (1.3 szigorúan), ha nem pörgeted, 6-ot sem eszik meg.
Mi négyen, a pályán 130-cal 6 literes értéket produkálunk a Swifttel.
Ha 8,5 lenne, már rég nem ilyen autónk lenne
3000 alatt ez is lomha, onnantól nagyon jól húz.
Csak a csomagtartó, amiben jobb az ignis szerintem.[ Szerkesztve ]
-
gerg0
aktív tag
válasz South Velen #5590 üzenetére
Nekünk ez tökéltes, az előző fiat uno 1.4 után, ami fix 10L-t zabált városban, pályán mégtöbbet 70Le-vel és nagyon lomhán.
A csomagtartója lehetne nagyobb is, mert a múltkor 2db 140x120-as nyílászárót huztunk benne haza (ezek tetején egy másik 90x60-as ablak, plusz a tetőn egy 210x90-as ajtó) lehajtottuk a hátsó üléseket, a két elsőt meg teljesen előretultuk és éppen hogy belefért, szőrnyű volt, alig fértünk el faterral. -
süti5
őstag
Egyszerűen nem értem, miért írja mindenki, hogy sokat esznek a swiftek.
Nekem az eddigi 28.000 km összátlaga pont 8 liter, 1.6 125 lóerős.....
Mindezt többnyire városi dugós használtaban elérve, egyszerűen képtelenség, hogy ne egyen kevesebbet az 1.3 92 lóerős verzió, az még ráadásul könnyebb is valamivel.Most pl. hogy kevesebbet mentem dugókban, 485 km-nél jelzett be a tank, így simán elmegyek egy tankkal 600 km-t, ami 45 literes tankot nézve, meg hogy megy bele vagy 43 liter tankoláskor, sztem nem rossz fogyasztás. Ja, és nem finoman közlekedek vele, sokszor kapja a 6-7000-es fordulatot nehogy elaludjon. Pont azon gondolkoztam, ha vidéken laknék, simán kihoznám összátlagnak a 7 litert fogyinak, mert itt mire beérek a városba, mindig 1-2-3-at váltok, ott meg beraknám 4-5-be és haladna az ember 80-100-al.
-
Mr.Grincs
veterán
Sziasztok
Nekünk volt Suzuki Ignisünk azon belül 1,3 DDIS dízel...A Fiatnak a 16 szelepes multijet motorja van benne csak itt DDIS nek hívják...
Istenkirály volt fogasztásban. 5 literrel elment mindig 5,5 volt a plafon.
190ezer kmternél adtuk le, igen kicsit sokat mentünk vele.
Elpusztíthatatlan a motor és az autó is, a szervízelése is nevetségesen olcsó, ami nem azt jelenti hogy lehetne több, hanem pont jó. Példa: 7700 ft volt a fékbettét autósbltból első garnitúra.
Jó autók a suzukik és ajánlani tudom.
Ami nagyon bejön és nagyon vennék az 1,6os sport swift, és az 1,6 os DDIS SX4et HDI motor van benne igaz ez csak 8 szelepes de ha viszi a 100 at akkor már rossz nem lehet. Szintén DDIS nek hívják. Az 1,9es DDIS az már fiat motor és az is 8 szelepes sajnos
Esetleg van valakinek dízel sx4e, vagy benzines infó érdekelne róla nagyon./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
süti5
őstag
válasz Mr.Grincs #5595 üzenetére
A Sport swiftet csak ajánlani tudom, hatalmas élmény a vezetés, minden nap. A stabilitás, erő, komfort, minden király. Aki nem ragaszkodik az 5 ajtóhoz és több hitelt be tud vállalni / van több pénze, megéri... ja, és nagyon nagyon sokat le lehet alkudni az árából a kereskedésekben, tehát a 4,3 milla az valóban listaár, kb 3,6-ért lehet elhozni különösebb erőfeszítés nélkül.
-
Mr.Grincs
veterán
-
a_tesz
Korrektor
válasz (Kolombusz) #5584 üzenetére
de meg ilyet, hogy a mostani swift lomha lenne? hát oké, aláírom, egy impreza sti biztos röhögve körbealázza akárhol, de mutass már 2-3 másik 1.3 (legyen 1.4 is) kisautót ami így megy, én nem nagyon találkoztam ilyenekkel, pedig adott esetben szeretek játszadozni és sokan be is kóstolnak a fogyasztást aláírom, ilyenkor azért bőven szeret öblögetni benzinnel, de normálisan közlekedve az a 6 liter se álom vidéken... nem autóskártyázásból mondom, egy éve ilyen van a seggem alatt szinte napi használatban (1.3 gs), azt hiszem lassan sikerül kiismerni
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
ett
aktív tag
Az enyém simán annyit kajál mint a te sportod, pedig csak 1.3-as. Igaz, csak 5000 km van benne. Mondjuk már csökkent picit a fogyasztás.
Ezek a japó motorok ilyenek, pörgetni kell, hogy menjen. De nem gond, mert ezek szeretik, sőt néha követelik, hogy kicsit pörgesd meg.
SzalaiG: Lenyomom még ezt 3 napot, aztán csinálok képet.
Úgy néz ki, hogy december 19-től kezdik küldeni a felmondásokat. Na kíváncsi leszek mi lesz.Egyetértek a_tesz kollégával, szerintem is jól megy a swift, persze a kategóriájában.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen