Új hozzászólás Aktív témák
-
süti5
őstag
Én egy hete vettem át az Igniskét
Full fapadot rendeltem, amit kértem bele, az a klíma
Első tapasztalatok: qrva jó
Jól gyorsul, nyomatékos, csendes, kényelmes. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a hasmagasság pedig... egy álom.
-
süti5
őstag
Ne higyjél a suzuki elleneseknek, én is az voltam
Pl. kolléga itt előbb szidja, hogy nincs benne anyag, aztán mily furcsa, 3,8 m-es csak az ignis, pl. a fabia 4m-es, jó, hogy magasabb az ignis, de 1 tonna!!!
A régi swiftre volt ez érvényes, én is akkor utáltam meg a suzit, mert 3,7 méterrel volt kemény 790 kiló, és tényleg nem volt jó a biztonság, nem volt benne anyag. Ne felejtsük el, hogy az ignist 2003-tól gyártják, és modern gép.
Ami nekem mellette szólt: ár/érték arányban verhetetlen, olcsó fenntartással, 3 év garival, casco, kötelező a legolcsóbb...
A motorja fantasztikus, vvt!!! ezt ne felejtsük el, és az ínyenceknek mondanám, hogy egy hajszálnyival erősebb az ignácka motorja, mint az új swifté, pontosan egy lóerővelés a nyomaték is asszem kettővel több, köszönhető ez annak, hogy változó szelepvezérlés van benne szívó és kipufogóoldalon is, asszem a swifté csak egyik oldalon vagy mi
Ja, és dupla vezértengelyes.
Alapban belerakják a kettő légzsákot, abs-t a fékerőelosztóval. Én az alapmodellt vettem - gl felszereltség - amiben semmi más extra nincs, 200e-ért szereltek bele klímát, a metált ajándékba kaptam. Így fizettem 2.205.000-et, mármint hitelre vettem, 10% indulóval, a többit 4,5%-os hitelre.
A vezetése nagyon kényelmes, tényleg terepjárós, egészen fent ülsz. A hasmagassága a swift és a grand vitara között van félúton, ezért gödrös, rosszabb utakra kiváló. A telekre mentem vele hétvégén, és nagyon megy, nem ért le sehol az alja, tényleg, ahogy hirdetik, tűzön-vízen. A fogyasztása klímával város/országút vegyesen nekem 8 l volt, de ez remélem megy még le, hisz bejáratós a motor. A hátsó üléstámla ötfokozatban dönthető és osztottan az egész előredönthető.
Nyomatékos, klassz a motor, emelkedőn is lehet vele tartani a tempót..
Ja, a futómű, én maximálisan elégedett vagyok vele, bár fiat unoból ültem át, annak kemény volt a rugózása... Én nemtom, mentem át vele sok fekvőn, de sztem okés -
süti5
őstag
Tavaly májusban vettem Ignist, egyelőre nem bántam meg. Gondolkodtam sokat hogy swift legyen-e, mivel modernebb meg minden, csak nekem picit nőies, meg az ignis kiforrottabb. Ráadásul jól jön telekre felmenet a nagyobb hasmagasság. Az egyetlen ami borzasztó benne az a hátsó futómű, nem könnyű megszokni...elpattan a fekvőrendőrökön, bazira kemény.
Egyébként meg városban most 7,1 litert fogyasztott télen. Jól reklámozta anno a suzuki, hogy 93 lóerő, ABS, két légzsák......kértem még bele klímát, így volt 2.200.000, és jó a thm-je is. Azóta 11.000-t mentem vele, 4000 felett jól húz, autópályán négy személlyel 165 simán ment, de nem erre való a magas építés miatt. A telekre felmenet egy álom, négy személlyel, csomagokkal, ahol a személyautók leérnek, ez pont nem, könnyű bele pakolni, fűnyíró meg egyebeket.
Én voltam a legnagyobb suzukiellenes egyébkéntpont a biztonsága miatt, de azt ne felejtsük el, hogy a régi swift 3,8m-rel volt 780 kiló, ez meg az új swift is ugyanilyen hosszúsággal 1 tonna körül, tehát került bele anyag.
Akinek arra kell, hogy járjon vele sokat, megbízható kocsit szeretne, sztem megéri. -
süti5
őstag
Néha Tildy is hivatkozik rá, hogy elől ha hátratolod az ülést, milyen bazi nagy hely lesz elől a hjúndájban. Nos nekem ignisem van, és ha hátratolom, nem teljesen, de majdnem, akkor kényelmesen vezetek a 184 centimmel és 115 kilómmal. Innentől kezdve meg magasról leszarom meddig menne még hátra az első ülés
Ez olyan mint olcsó autó teszteknél mivel kezdenek? Kopog a műanyag.....annyira nem érdekel.... nem azért veszek olcsó autót hogy bársonnyal vonják be a műszerfalát....
Az meg hogy a suzuki megbízható nem érdemes vitatni mert így van
A régi swiftet nem szerettem mert könnyű volt, ennek már van tömege, meg az új swiftnek is. -
süti5
őstag
Nemrég érkeztem haza az Ignis-szel Erdélyből. Négyen mentünk, csomagok simán befértek a csomagtartóba. Odáig egészen jó út volt, de Gyergyóban...... elhagytam egy dísztárcsát, de áldottam magam, hogy ilyen gépet vettem
A srác akinél laktunk, mindig büszkélkedett a daciajával, hogy az mindenhol elmegy meg ilyenek, na mondtam neki, majd meglátjuk, mer ennek magasan van az alja, meg qrva kemények a rugói. Felmentünk a havasokba a faházukhoz, sztandard szállította ki az emberkéket a kocsiból a végefelé, nehogy leüljön az alja, mer elég nagy kövek/sziklák álltak ki az útból. Én meg röhögve mentem fel négy személlyel, hazafelé egy darabon a szar úton hatan voltunk benne meg pár cucc, de nem ért le sehol
A fogyasztása a 2000km-en 6,8liter volt, ez sztem átlagos, de én elégedett vagyok vele.
-
süti5
őstag
Sokan nem értékelik egyébként a suzukikat, ezt én is tapasztaltam. Való igaz, hogy a suzukisok egy része balfék öreg meg egyéb népek, akik képtelenek 3000 fölé vinni a fordulatszámot, nem ''tanítják be'' a kocsit pörgősebb stílusra, így utána sem fog már annyira jól menni. Bár mondjuk az ignis vvt-je 3000-3500 alatt amúgy is alszik. Onnantól viszont nagyon jól húz, több haverom is meglepődött mikor vittem egy kört. Egyenletes gyorsítás, 3000-nél padlógáz....
-
süti5
őstag
Ahogy én tudom, és ahogy szakiktól hallom, az ignis computere az utsó 40 indításból határozza meg, hogyan adagolja, milyen stílusban a benyát. Ezért is szokták javasolni, ha valaki vesz egyet használtan, picit vegye le az akkuról, azaz resetelje, és utána a saját ''stílusához'' szokik.
-
süti5
őstag
válasz
hobizoli #3384 üzenetére
Uhh. A clio williams más kategória. Asszem 220 lóerős.
Napi olyan 5-6-ot szereltek össze belőle svédországban, ahova kivitték a kis 3 ajtós kasztnit, aztán minden létezőt kicseréltek rajta. Csak az érdeklődők kedvéért: két személyes clio, hátul van a motorja, ami 3 literes hathengeres.Igazi büntetőgép, aminek lényegében semmi köze a sima cliohoz, más motor, futómű, minden más.
-
süti5
őstag
Régóta azon gondolkozom, miért gyártanak mást motort az ignisbe meg a swiftbe. Mindkettő 1,3-as, ha jól tudom két vezérműtengelyes, az ignisé vvt-s, a swifté nem. Nemtom miért.... drága előállítani, bár akkor az ignisbe sem tennék, vagy nem vált be annyira, ezt sem értem, mert dinamikában sztem nagyon oké az ignis és eddig megbízhatóságra is.
-
süti5
őstag
válasz
SzalaiG #3523 üzenetére
Sztem azért lesz minimum 7-7,5 liter, mert kis motor, és pörgetni kell sajnos....
Nekem az 1,3-as ignis megissza az átlag 7,5-et, 8-at autópályán, míg 90-el 6,5, városban átlag 7.
A fogyasztás tök érdekes, múltkor 7,5-re jött ki városban, most meg 7-re, és se az idő nem változott, sem jobban nem hajtottam, de még csak dugóban sem álltam többet. Már kezdem elhinni, mennyire különböző lehet a benzin minősége.
Egyszer teszteltem állandó 150-160-al is, ott bekapja a 9-et is, sztem ha állandó végsebességgel mennék, ami olyan 170 körül van, felszökne 10 fölé.
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
válasz
fokukac #3535 üzenetére
öööööö végig padlógázzal egy 1.3-as swift én nem hiszem hogy 7 alatt fogyasztana, ne haragudj
Azért is hülyeség, mert olyan magas a fordulatszám, hogy be kell hörpintse a 9-et is, pláne végig padlógázzal.....
Lehet utána volt sok 100-as szakaszod és korrigálta a fogyasztást, de hogy 5,5-7 liter között igyon a kis autód 60-160 között is, az kétséges -
süti5
őstag
Hello!!!
Nekem van régi swiftre való 1 telet futott téligumim, és bazi olcsóér odaadnám.
A profilmélysége nagyon jó, trayal márkájú, jól kapaszkodik havon, nekem fiat unon volt, de aladtam a kocsit és megmaradtak a gumik.
155/70 r13-asak a gumik, ez a swift gyári mérete is. Már ha régi swiftről beszélünk.
A bazi olcsót értsd télleg olcsón!!!!! -
süti5
őstag
Megfertőzött a swift sport láz
Tegnap bent voltam egy szalonban és ott állt fekete metálban......beültem....hát nem eccerű az biztos.... és olyan gyönyörű....
már kértem ajánlatokat ignis beszámítás ügyben...bár még van rajta hite de átütemeznék.
Hülye vagyok ha megveszem. De lehet az lesz. -
süti5
őstag
Elég nagydarab vagyok, de kényelmes volt az ülés.
Sztem a legnagyobb hülyeség a fullos 1.5 swift..... a gs 3.400.000 ft. Plusz a metálfény.
4.040.000 ft a sport. Ebben a metál benne van. Szóval kb. hatszázezerért kapsz 4x17''-os alufelnit, goodyear eagle f1 gumikkal, sportfutóművet, fűthető első üléseket, na meg +26 lóerőt, két kipuff, egyedi lökösök, sportülések, szóval sztem abszolút megéri.... -
süti5
őstag
Honnan tudod, hogy ki és mikor miből tervezte a kia-k motorját például?.....
Merthogy a daewo-két, ma chevrolet néven futnak, a valamikori opel kadett-ből származtatják.....
Miért baj az, hogy egy 2005-ös tervezésű motor gyárilag erősebb kivitelű változata kerül bele? A 125 Le pedig nem csak a motor átalakításából jön sztem, hanem a sport kipuffrendszer - nem csak kipuff!.
Íme a gyári szöveg:
''A motor lélegzeteállító teljesítménye a Swift Sport számára kifejlesztett részegységeknek köszönhető. A szívócsonk különleges, megszélesített szívónyílásai és polírozott belső felületeijavítják a nagy teljesítmény eléréséhez szükséges légáramlást. Az elektronikus vezérlésű folytószelep a gyors reakcióért felelős. A szívó- és kipufogószelepek vezérlőbütykei nagy szelephézagot tesznek lehetővé, ezért a nagy fordulatszám-tartományban megnövelt motorteljesítmény gondoskodik az erőteljes, folyamatosan rendelkezésre álló gyorsítóhatásról. A melegen kovácsolt dugattyúk erejének tartóssága azok olajhűtésének köszönhető. A kipufogórendszer nagy teljesítőképességű kipufogódobjával és kettős magasfényű kipufogóvégével mind megjelenésében, mind hangzásában tiszteletet parancsoló.'' -
süti5
őstag
Az a 100cm3 fúrás nemigen gyengíti a szerkezetet....
A lényeg a többi alkatrészen van, azoknak kell bírniuk a többletterhelést. Mittomén hengerfej, dugattyúk....
Egyébként tényleg nem értem miért ódzkodsz zsigerből a swiftektől, és keresel indokokat rá.....ez a ''meggyengítés'' is.....
Ki tudja, akár milyen falvastagságú alapból egy suzuki egy hyundai vagy kia vagy bármilyen motor. Meg hogy abból mit, mennyit lehet kihozni. Az ignis sport motorja is 1.5-ös, de nagyon jól bírja a kiképzést....Nyilván nem az alap 1.5 ignis motorja dolgozik benne, hanem cserélték a motor terhelt alkatrészeit a tartósság érdekében.
Végre örülni kéne, hogy minőségi, megbízható, tetszetős kocsikat gyárt a suzuki Magyarországon. Az, ha utálod a formáját, szíved joga. De a minőséget, árat, egyebeket legalább el kéne ismerni..
A legnagyobb tuningcágek (schnitzer, amg) is fúrják a motorkat és ugyanúgy garanciát adnak rá, nyilván tudják, miért.
Ja, még annyit, hogy egy új blokkot kifejleszteni embertelen sok pénz, én sem értem, miért, de így van. -
süti5
őstag
Egyébként most néztem meg, a goodyear eagle f1 gumi, amit rápakolnak a swift sportra, alaphangon úgy 44ezer ft/db
Ha ehhez még hozzávesszük a felniket, legyen csak ugyanennyi, akkor hol is tartunk? -
süti5
őstag
Nekem skodánál mindig a motorerővel van problémám.....
emlékszem még mikor a fabiakat 1.0-ás 50 lóerős benzinessel is forgalmazták......és tegyük hozzá, a fabia kb 1 tonna, míg a régi 1.0-ás swift is csak 800 kg körül volt, 53 lóerővel.
Szóval a fabia motorválasztéka benzinesben elfogadható áron 60-75 lóerőig terjed, az 1.4-es 16V ami 100 lóerős, az meg már rohadtul drága..... -
süti5
őstag
Kedves Tildy!
A héten átvettem a swiftet (3 ajtós), és egyszerűen nemtom elképzelni, mi kicsi azon neked elől..... én 120 kiló vagyok, 184 cm, és komolyan mondom, qrvára kényelmesen elférek. A titok annyi, hogy meg kell találni az ülést előre-hátra csúsztató és a háttámla dőlésszögét állító gombokat/karokat
Akinek a swift elől kicsi, ááááá...télleg no comment..... -
süti5
őstag
-
süti5
őstag
Rég jártam erre, gondoltam megosztom a suzukimmal kapcsolatos tapasztalatokat:-)
Szóval ugyebár június elején vettem egy fekete metál swift sportot. Az azóta eltelt 11000 km alatt a következőkről tudok beszámolni:
röviden:qrva jó:-) 2000 km-nél lecseréltettem jó minőségűre a motorolajat, addig tartott a bejáratás is, 2000km-ig tehát nem nyomtam 3500 fölé a fordulatot. Egy kínszenvedés volt, hiszen onnantól kezd el igazán húzni a motor.
Lámpáknál gyorsulgatásnál eddig kétszer maradtam alul, egy saab cabrio - valami turbós lehetett, poénból nyomtam neki, esélyem se volt -, illetve egy új passat tdi. Máskor lenyomtam egyet, de ez a 170 lóerős lehetett, és 100 fölött igencsak elment már:-( Ezen kívül sok kocsi volt meg, seatok, audi is. A lényeg, hogy egyrészt helyén kell kezelni a kocsit, a másik meg, hogy sokan szeretik nyomni neki, de nem tudják hogyan kell, milyen fordulatról, meddig pörgetni. Mivel az enyém május végi gyártású, ezért 6930 körül szabályoz le minden fokozatban, tavaly novembertől - nemtom itt volt e téma - szóval onnantól minden mechanikai átalakítás nélkül a felfrissített szoftverrel adák a sportokat, azok olyan 7200-7300-nál szabályoznak le, tehát ott kezdődik a piros mező, ennyiben más a műszerfal is, de minden más maradt ugyanaz. Nagyon gyorsan lepörgi a fokozatokat, és észen kell lenni, hogy ne menj bele tiltásba 1-2-3-ban.
A váltó fokozatkiosztása nagyon rövid, ez egyrészt jó a gyorsulásnál, és vidéken 5-ben is nyugodtan lehet előzni, mert van benne erő, autópályán viszont hátrány, nekem ha jól emlékszem 130-nál 4100-at forog, és így feleslegesen eszi a benzint, pörög a motor. Egy biztos, nem hosszútávú utazásokra tervezték. 200 km/h-t simán, játszva megfutja, így az óra szerinti 212, amit a kereskedésben megfutottak vele, abszolút hihető adat. Egyébként az ülések jól tartanak, kényelmesek, a felszereltséget mindenki tudja, az ülésfűtéstől kezdve a 6 légzsákig, automata klíma, 17-es felnik minden benne van.
A fogyasztásról: nekem az összátlag eddig 8 liter. Nyáron-ősszel 7,8 liter volt, most télen a rövid utak miatt többet eszik, de abszolút elviselhető.
Ami hatalmas előnye a többi autóval, sportosabb kisautóval szemben, hogy nagyon stabil, kanyarokban verhetetlen (jó nem imprezához kell mérni). Mintha sínen futna, olyan a kanyarban. Autópályán is stabil, régen mikor az ignis-szel mentem 150-et, már halálfélelmem volt, ennél ennek nyoma sincs, 180-nál is atomstabil.Na röviden ennyi, ha valakinek kérdése van vagy ilyesmi várom, ha nem érdekelt senkit akkor sorry:-)
Ja, gond természetesen nem volt vele. Illetve, a belső világítás izzója a napokban kiégett.
-
süti5
őstag
Hát, hogy őszinte legyek, nemtom. Az a baj, hogy 120-200 között elég hektikusan megyek, így állandót nemtok mondani. Az biztos, hogy az eddigi legnagyobb átlagomat azt egy ilyen 120-200 között tempó után mértem, az 9 liter lett. Ebből vissza lehet következtetni, hogy állandó 150-nél kb. 8,5-t eszik.
Ha valaki hosszabb utakra tervezné, annak ez talán kiábrándító, de mondjuk én nem arra vettem. Ez persze nem jelenti azt, hogy szar vele menni autópályán, csak az a rossz érzésed van benne, hogy a tökömér nincs benne egy 6. fokozat, feleslegesen pörgeti így a motort. De meg lehet nézni az 5. sebesség átteéelét, asszem 0,885, a sima swifté meg 0,757 talán. Ez sokmindent elmond, még az 5. is gyorsítófokozat, cserébe mondjuk soha nem kell autópályán 4.-t kapcsolni, dombra fel is simán gyorsul 5.-ből.
-
süti5
őstag
Pedig divoté 1.3 vagy 1.5, aoknak sokkal jobb a fogyija autópályán, mert hosszabb az 5. fokozat.
Viszont ezt csak kikövetkeztettem, de tényleg nem volt még 9 liternél több a fogyasztásom. Ha nem nyomja neki az ember - lásd bejáratás - akkor nagyon barátian eszik, a legelső fogyasztásom akkor 7,2 literes átlag volt:-)
Az összátlagot most télen fokozatosan rontom, 7,8-ról ment fel 7,9-re, most meg hosszabb pálya után meg sok várossal 8,0. Soha nem nullázom és elég jól mér, ellenőrzöm, mindig egy kútnál tankolok, mindig teli és minidg ugyanannál a kútfejnél.
Sokszor nagyon nehéz megállni, mert ha viszont nyomja az ember, akkor simán 8 felett fogyazst, viszont akkor megy is cserébe:-)
Múltkor egy kia ceed-del szkanderoztunk dombra felfelé piliscsabánál, két sáv ment fel, az én sávom dombtetőn elfogy, azt hitte kis szar suzuki most megszopatom, mikor ment volna el mellettem átnéztem az ürgére vissza 3 és ennyi.
Ki lehet használni, hogy sokan még mindig nagyon lenézik a suzukit, aztán néznek, mikor mondjuk országúton vagy dombnak felfelé is van benne erő:-) Ha egyenesben nem is lenne esetleg gyorsabb garantált, hogy kanyarban beéred aki előtted megy, kicsit félek is, mert sok veszélyérzetet kiszed az meberből, annyira stabil.J,a amit még nem említettem, ESP is jól üzemel benne, ez az első kocsim amiben van, de télen pl. külön jó. Mókánál meg kikapcsolható.
-
süti5
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #4447 üzenetére
Én pl. múltkor a pillangónál szopattam halálra két üzletember úriembert:-) Két sáv van ugye, kifelé a a kerepesin. Belső sávban beállok lámpánál, mögöttem az említett emberkék új vw passatja. Beállnak mellém, de látom, hogy kb. 300 méterre áll egy kukásautószerűség villogva. Na, egyből vágtam mi a téma, be akarnak sorolni majd elém a következő pirosnál.
Nyomtam neki tiltásig minden fokozatban, láttam is, hogy bajban van a fickó, nem mondom, hogy sokkal, de lenyomtam végül, be kellett sorolnia mögém. Azt az arcot láttátok volna, mikor az elején elment egy fél kocsit, utána meg elkezdtem melléérni, majd távolodni, az anyósülésen ülő oda is szólt valamit a cimbinek.Egyébként még egy hasznos tanács most szárnyait bontogató pirosnál gyorsulni szerető emberkéknek: én is abba a hibába estem, hogy mindig alapfordulatról indultam, aztán felvilágosítottak, hogy ez hülyeség. Pláne dízelek ellen szinte esélye sincs így az embernek. Mivel hatalmas a nyomatékuk, ezért szinte alapfordulatról is megrántják a kocsit. Viszont az erejük elfogy 4000-4500 körül. Na a benzines motorok, pláne vvt innen kezd el élni. Ezért ha nagyon jól akar startolni az ember, akkor 3600-3800 körüli fordulatról kell indulni, mivel innen erős a kocsi, és pl. a swiftet húzatni tiltás előtt egy hajszálnyira, mivel a következő fokozatban így magasabb fordulatról indul és már húz is egyből. Leghatékonyabb picit elpörgő kerékkel, de az is jó, ha be van kapcsolva az esp, az majd megoldja a dolgot. Eddig azt hittem, hogy menőségből túráztatják a motort a helyi fiatalok:-) , de igenis van értelme. Nem azt hinni, hogy mindig így indulok, csak ha mondjuk kiélezett a helyzet:-)
-
süti5
őstag
válasz
Khelben #4456 üzenetére
1. Azért nem járok, mert most nincs.
2. Tavaly meg azért nem voltam, mert még bejáratós volt a gép nyáron, mikor futamok voltak, így nem volt lehetőség.
Nem értem a problémádat, ha nem jön mellettem gyorsulva én se gyorsulok, beállt mellém, mentünk egyet, ennyi... Sokan túlmisztifikálják ezt....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest