Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz tatararpad #55985 üzenetére
Ahogyan Zsolt is írta, sajnos most nincsen alku. 2019-ben is már kb "hiánygazdaság" stílusban beszéltek az emberrel, egyetlen egy kedves és aranyos értékesítő hölgyet sikerült kifognom (őt máig bátran ajánlom bárkinek), na ő gyorsan levágta mi a pálya és azonnal stílust váltott. Már akkor is azt vitted ami volt és annyiért amennyi oda volt írva, nem volt alkudozás, zsiványkodás, cigánykodás, volt egy ára aztán annyi, ha kértél volna bele valamit pluszba akkor felár. Kaptam ajándék gumiszőnyeget és az olcsóbbik kedvezményes áron hoztam el, ennyi. Színfelárat belealkudni? Órát középre a Vitarába? Olvasok itt olyanokat hogy miket alkudtatok bele, hát hiszem is meg nem is, mert én nagyon nem ezt láttam. Ha nagyon hepciáskodok, akkor megmondják hogy viszlát, ott a kövi vevő az ajtóban... Én is úgy mentem be hogy majd jól belealkudok télikerékszettet meg tetőcsomagtartót meg csomagtértálcát, mert mások is belealkudták, hát jó nagyot koppantam... Olvastam olyat aki az automatát alkudta bele a GL+-ba... nem tudom mekkora vásári kofa lehet a delikvens, de engem pároslábbal rugtak volna ki szerintem ha csupán megemlítem. A fiam kapott ingyen egy kisautót a vitrinből, mert sokat kellett várnia, na tessék, nagy biznisz volt.
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz Nemo1001 #56000 üzenetére
[p0171]
Fuel Trim System Lean Bank 1
"The code is thrown when the oxygen sensors detect that there’s not enough oxygen in the exhaust system. This is commonly referred to as a “lean” condition."
Szóval ez lambda hibának tűnik így első blikkre, de majd akik expertek swift-ből megmondják... Megidézlek pető bá'[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz 2ozzmexy #56001 üzenetére
Nekem viszonyleg szerencsém volt a swiftemmel. Alapból GL-t szerettem volna, de a hölgy (szemrevaló, kedves) közölte, hogy azt már ne is reméljek, de van még 3 GL+ amit oda tud adni a régi árán (előtte volt emelés) volt olyan szín ami megfelelt és így kb. 250K felárért kaptam meg a GL+-t meg ajándékba a legfrissebb navit, meg egy 23 ezer forintos szőnyeg szettet.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz mefistofeles #56003 üzenetére
Én annyit kaptam amit leirtam, egy ajándék gumiszőnyeget, meg a régi áron vettem a GPF-eset és a fiamat megsajnálták, így kapott ingyen kisautót.
-
SirKero
őstag
Ha már alku
A Vitarát 2017-ben vettem akkor volt 4,25M ( +metál + forgalomba helyezés ) ha jól emlékszem. Egy téligumi garnitúrát ( felnire szerelve ) tudtam bele alkudni.
Az S-Crosst 2019-ben vettem akkor 4,8M volt az ára .
5,15M -ból hoztam ki vonóhoroggal + téli gumi garnitúrával +metál + forgalomba helyezés.Azt hozzá kell tenni,hogy Bp. és környékén szóba sem akartak állni velem amikor rákérdeztem,hogy mit kapok grátisz. Max. szőnyeg garnitúra vagy más apróságot akartak adni. Székesfehérvárig kellett menni hogy értelmes ajánlatot kapjak.
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
racerx
őstag
Én is nézegettem a biztosításaimat, a kötelező és a casco is kb 50 % -ot drágult 3 év alatt..Köbe casco most B10 el 21 ről 33 ezer lenne, ezt ujra tudtam kötni Genertelre 22 ezer, Casco viszont nem lehette sokkal olcsóbban, sőőt, igy az marad 58 ezer (10%, 50k önrész) a Köbénél.
Jah meg mennyi brutál sok eladó Suzuki lett hirtelen a facebukon Persze értem én hogy a tök jól el lehet adni a 4.9 es scrosst most 5.5 ért, és csak "kis" plusszal be lehet szállni az ujba,[ Szerkesztve ]
-
tatararpad
őstag
válasz 2ozzmexy #56001 üzenetére
Igazából túl sok alkudozás nem volt, elküdltem egy halom kereskedésnek a pdf-t, hogy ez kéne, mi az ajánlatuk. Volt, aki visszaírta az árat ami pdf-ben volt, volt a "személyesen beszéljük meg'" kategória, volt aki vissza sem írt (ők valószínűleg nem akartak autót eladni), és volt, aki visszaírt egy olyan árat amire azt mondtam ez már rendben van. Ez a metál festés felára volt, meg mint utólag kiderült a gumiszőnyeg is ajándék volt, habár ez szerintem inkább valami gag lehet.
Egy autó szerintem nem egy rúd parizer, hogy ennyi azt kész ha nem kell ne vedd meg, nekünk tárgyalástechnikából kb. a win-win elv volt az amit először megtanítottak. Egy üzletnél mindkét félnek éreznie kell, hogy nyert valamit rajta, egy 6+ milliós autónál nálam pedig ez kicsit több, mint egy gumiszőnyeg. A festés felára is kb. egy semmi öszeg a teljes árban, aki alkudozni akar, az innen indul. Az valóban igaz, hogy ez még most év eleje volt és vidék, de szerintem egy magára valamit is adó kereskedésnek az alkura nyitottnak kell lennie, lásd Brian élete
-
zsolt19900
őstag
válasz tatararpad #56011 üzenetére
jó kapcsolatot ápolunk Lánycsókiakkal, bementünk ugye pedzegettük, hogy szükségem lesz egy Swiftre, lehetőleg áprilisi átvétellel (még a nagy dilik előttről beszélünk ill. a Suzukinál annyira nem is érezhető ez a dili) na mondták, hogy addig nem tudják eltenni, még akkor sem ha az 50% önrészt befizetjük.
Rá pár hónapra picit élesedett a helyzet, jelezték hogy utcsó negyedév lesz és jön szállítmány, látnak látnak GL+ még fejegységgel és sok fejegység (ésatöbbi) nélkülit
Ugye volt egy ügyesbajos egri kék GLX (nekem csak ez a felszereltség jöhetett szóba) na arról kiderültek érdekes infók, de még mielőtt lemondtam volna, jött a telefon Lánycsókról, hogy van X-es eltegye-e?
Hát, hát nagy fejvakargatás (a szín az ami nem volt elsőre szimpi, hisz kék lett volna a favorit, asztroszürke metált nem is igazán nézegettem)
OK, telefon hogy mehet, tegyék el, és így tudjuk kihúzni, hogy január első pár hetében fogom átvenni
Itt volt az, hogy alku nuku, gumiszőnyeg lesz, én viszem a téligarnit, azt felteszik ill. a plusz kiegészítők árából csippentenek le nekem még egy kis százalékot
Jelen pillanatban ténylegesen az van, hogy pl. ezzel a felszereltséggel nincs Swift (amit remélek, hogy 3-4 év múlva eladáskor számítani fog) és ha nem kérem, akkor a partnerkereskedésük értékesítője tud 3 emberkét, aki nyár óta vár rá....
Szóval lehet, hogy SZFV nagyon jó fejek meg minden, de szerintem jelen helyzetben (hahun nézve napról-napra változó készletekkel és "bődületes" új árakkal felkerülő és kitudja, hogy fejegységgel rendelkező Swiftek kerülnek fel/fogynak le) nincs ilyen lehetőség
Szerk.: Csak példaképpen, év elején mikor kalkuláltattam egy GLX-re ajánlatot, akkor annyiért kalkuláltak nekem, mint amennyiért most egy GL+ kerül.... és ugye masszívan megvan az 500-600e különbség a szintek között és még ne is beszéljünk a januári emelésről[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Bár megfogadtam, hogy soha többé nem veszek Suzuki-t, mert a 2009-ben újonnan vásárolt Swift-ben óriásit csalódtam, mert már fél évesen elkezdett belül zörögni, de az új S-Cross most nagyon tetszik.
Az előző S-Cross tulajoktól kérdezném, hogy van e olyan gond az autótokkal, hogy zörög?
Sajnos nálam ez az egyik legfontosabb szempont új autó vásárlásnál.
Előre is köszönöm a választ.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
tatararpad
őstag
Inkább recseg a műanyag mintsem zörgés általánosságban, vezető oldal az enyémben kifejezetten tragikus ilyen szempontból, bal lábal ha kicsit nekitámaszkodsz az ajtónak recseg, ablak ha kicsit lehúzod recseg, klíma bekapcsolása után recseg a műszerfal mögött, habár ez utóbbit rá lehet fogni a hőingadozásra, hátul ülők a kalaptartót mondták hogy zörög de ezt nem tudom mert elől nem hallani. Esőben erősen szürcsölő hangot is hallani az ablak felől. Motor, váltó, ilyesmi szerintem furcsa hangokat nem ad ki viszont.
-
AMD Power
titán
Megkaptam a szerelőmtől az árajánlatot.
Jakoparts tárcsa + Jakoparts fékbetét +fékolaj csere + átnézés (kézifék állítás) + műszaki vizsga.
38e a tárcsa + betét + fékolaj + 15e Ft munkadíj. 25e Ft a műszaki vizsga. Persze ez mind megy a szerviz könyvbe. -
ugri77
tag
Valakinek van ötlete hogy mi zöröghet jobb hátsó ülésél. Vitara 2021 és ?
-
tboldi
nagyúr
-
addikt
A három hónapos swiftem bal első ablaka, 2-3 cm-t leeresztve zörög. Se lejjebb, se feljebb nem.
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Gyöször
senior tag
válasz mefistofeles #56033 üzenetére
Nekem az Scross kb másfél évesen kezdte ezzel a kicsit lehúzott ablakokkal. Az 1 éves szervizen még tök csend volt bent, meg is kérdezték, hogy nem zörög a műszerfal, vagy bármi amit megcsinálhatnának a kocsimon? Mondtam a srácoknak, hogy olvasom a fórumokat mindenki panaszkodik erre arra de higyjék el ez az autó jó, ezt nem kell megjavítani. Lestek rám, hogy elégedett ügyfél.
Aztán a jobb1 ablak kezdte majd a bal is majd mind is, majd a műszerfal bizonyos éghajlatváltozásokkor illetve útviszonyoknál, de már nagyon tud recsegni, engem idegesít borzasztó.
Az ablakgumikat ápolni kell mert 4 éves korára biztos kiszáradt. Gumikéder ápolóval átmaszatolva ideig óráig az csendbe marad. Műszerfal jobb felső részével mit csináljak? Mindig nem vihetem az asszonyt, hogy nyomja kézzel :-)
2 éves koráig olyan csend volt benne, hogy élmény volt. Olyannak kéne maradnia valahogy.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Köszönöm mindenkinek, a zörgés tapasztalatokat.
Teljesen elbizonytalanodtam a vásárlást illetően.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz ugri77 #56029 üzenetére
Nézd meg hogy rendesen a helyére kattant e az ülés, ha nem az akkor a biztonsági öv csatja ér hozzá a műanyaghoz. Én kb 3 hete horgásztam ki egy Stickiest a palacktartó aljából, szóval még ilyen is lehet...
-
2ozzmexy
aktív tag
Nézd nem szeretnélek elkeseríteni, de ahogyan elnézem most az autóipari tendenciákat és a közútkezelő töketlen hozzáállását, szerintem délibábot kergetsz.
A valós kérdés az hogy olcsón akarsz zörgős autót venni vagy drágán. Olyat ami nem zörög, ne is keress, mert nem lesz. A 20milliós Hybrid Rav4 is zörög 2 évesen, rosszabb úton szét akar esni (már ha azt útnak merik csúfolni), a 3 éves CLA-nak is zörög a bele és nem idegesítőbb semmivel sem mint az én '19-es Vitarám. Tudod minek nem zörög a bele? A 6 éves Octavia-ban bezzeg a pillangó pukit is meghallod, úgyhogy "live with it", bár együtt érzek veled, mivel lassan a hifi felesleges lesz a kocsikba, úgysem hallok belőle semmit...[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz Memmaao #56038 üzenetére
Az az övvezető nekem is zörög, rendesen vérlázító hogy a bal fülemtől néhány centire csinálja... Zörög a kalaptartó meg a rendszám vacak úton, ezekkel együtt tudok élni mivel a csomagtérben amúgyis van egy csomó cucc ami folyton keljfeljancsit játszik, de ez az övmagasságállító... Félek ez is olyan lesz mint néhány ódi, 10 évesen magától darabjaira hullik a beltere, de tapintásjavító bevonat az jutott még az ülések alá is.
Mindegy, én így szeretem, azt kaptam a pénzemért amit vártam és nem rosszabbat, úgyhogy még mindig azt mondom hogy nagyon megérte az árát.
A gyerekek meg minden belteret lelaknak, szóval emiatt sem aggódom, de takarítani egy őrület azt a rücsis műanyagot... Már többeknek ígértem, ha találok egy jó és olcsó megoldást rá, tudatni fogom veletek.[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz tboldi #56040 üzenetére
Akit nagyon zavar jelentkezze nálam, kölcsön adom a gyerekeimet egy hétre, hárman olyan hangzavart csinálnak a második sorban hogy nem hallod a saját gondolataidat, nem az övvezető zörgése fog aggasztani, hidd el.
[ Szerkesztve ]
-
zzz03
őstag
Kalaptartó zörgését 1szerűen orvosoltam a 19-es scrossban. Raktam rá 1db esernyőt. Azóta nincs hangja. Esernyőt meg tartja a 3db hátsó fejtámla és így mocorogni sem tud.
-
burgatshow
veterán
-
2ozzmexy
aktív tag
válasz burgatshow #56045 üzenetére
Kärcher SC1, ismerem. Sokan vannak itt akik az utcán parkolnak és nincs villanyáram, de vannak itt kisgyerekesek is, úgyhogy olyan megoldást keresek ami olcsó (egy 25rongyos készülék nem az) és hatékony.
Jelenleg APC + ecset és mikroszálassal törlöm a megoldás. Ha lenne egy garázsom már rég lenne egy saját fűtött detailing műhelyem rendes magasnyomásúval meg kárpittisztítós porszívóval.
És a kedves topik társaknak ingyen kipucolnám a verdajat...[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz 2ozzmexy #56046 üzenetére
Mindjárt összedobjuk neked pajti! Bár lehet többe kerülne felmenni Pestbe mint kitakarítani itthon :-D Van egy másik ötletem. Van garázs, porszívó, víz mittomén az ajtók előtted nyitva állnak. Úgy takarítasz ahogy akarsz... Miután az enyémet puccba vágtad!
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen