Új hozzászólás Aktív témák
-
Slax
senior tag
Igen, de én tapasztalatból mondom, a kispénzű ember azért vesz szuzukit, mert gondolkodik (számol). Fogyasztás, súlyadó, biztosítás, alkatrész, csomagtér, fűtés, és utolsó a kényelem. Szeretne a szerencsétlen egy Thaliát venni, mert látta, 3 éves, 20 k kilométerrel, és csak 2,4 a kereskedésben. De basszus, a biztosítása és a súlyadója és az alkatrésze drágább, meg sajnál behajtani egy földútra, hogy beszéljen a fuvarossal és fűrészessel az erdőben. Szerinted mit vesz?
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
Hát igen. Nincs olyan típus, amelyik hibátlan lenn. Bárki bármiből kifoghat egy hibás darabot. Sajnos ilyenkor egy kicsit fikázzák a típust, de ez van. Tudok olyat, hogy Trabant, gyári motor (első tulaj), kb 200000 km, és kétszer volt szerelőnél. Suzuki, 1620 km, 4-szer volt szerelőnél, vásárlást követő héten, az elmúlt 2 hónapban még 3-szor. Szívás, de pechesnek is kell lenni valakinek.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz
blueMerle #2833 üzenetére
Mai nap vettem át az enyémet. Eddig csak jó tapasztalatom van, elmegy mindenhol, ahol terveztem. Azért választottam, mert magas az alváz, orrnehéz, munkám egy része könnyű terepen folyik, a belseje tágas, négy ember vígan elfér, öt szűkösen. Persze 2-3 órás úton szerintem nagyon kemény az ülés. A kasztni merev, eggyütt mozdul minden, nincs zavaró hang, kanyarban nem tapasztaltam elpattogást, terepen kicsit pattogós a hátulja (nagyobb gödörben szó szerint felugrik a levegőbe). Arra amire használom, nem találtam más autót megfelelőnek. Trabantról váltottam, és feltétel volt, hogy elmenjen ott, ahol a trabi is. És ez volt az egyetlen ennyiért. Persze a felszereltségre oda kell figyelni, utólag is rengeteg mindent lehet hozzá venni, szóval jól gondold meg milyen felszereltséget választasz. Fogyasztás tapasztalat még messze (még csak 40 km van benne), hallottam 5,5-től 10-ig rengeteg rémhírt, de szerintem ez a sofőrön múlik nagyrészt. Addig is [link], rengeteg jó tipp, trükk, tanács.
[Szerkesztve]''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz
blueMerle #2840 üzenetére
Érzésem szerint olyan 7-8 l körül fog mozogni a fogyi. Évi 50k km kicsit húzós lessz, mert az ülések kemények. Hosszú távon kényelmetlenebb a régi swiftek első üléseihez képest. A bejáratása az elég sokáig tart [link].
-
Slax
senior tag
17-e óta van ignisem. És én azóta amit kaptam a fejemre! Csak tudnám, mitől van ez a nagy suzuki ellenesség? Ha valaki elkezdi fikázni, megkérem, hogy mutasson a munkámhoz, feltételeimnek megfelelő autót. És attól kezdve nincs értelmes válasz, csak fröcsögés arról, hogy szar. De konkrét típust helyette senki nem mond. Lehet, hogy azért, mert nem tud? Akkor ez csak irígység. Irígy arra, hogy a neki favorit márkának nincs ilyen autója.
-
Slax
senior tag
Illetve mégis van egy márka, de még nem is láttam ilyen tipusokat az országban. [link] a 3153-3159-3160-3162. Nem hogy kapni valahol.
-
Slax
senior tag
Hogy meglegyen a kódkártya a cdlejátszóhoz. Nekem az ignishez nem adtak semmit, csak emelőt, kerékkulcsal, nem adtak dobozt, készletet, mellényt, háromszöget. Pedig még követeltem is.
-
Slax
senior tag
''A többit a KRESZ írja elő, azok nélkül elvileg le sem vizsgáztatják az autót, mint pl. izzókészlet, elsősegély doboz, láthatósági mellény, elakadásjelző háromszög.''
Nem én vittem müszakira, hanem a kereskedő, lemüszakizták ezek nélkül. Tudom, tudom ''elvileg''. Amúgy ott volt szmájli.''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3042 üzenetére
Hol volt a járgány, hogy csak úgy lelopták? Hm, ebből is tanultam. Ha totálkárosra töri valaki a járgányom, mentsem ami menthető.
-
Slax
senior tag
Totálkárossal hogy álsz be a garázsba? Mert SzalaiG járgánya elől hátul törött. Gondolom annyira, hogy a futómű is sérült.
[Szerkesztve]''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz
Montesz #3094 üzenetére
Nem, ismétlem, nem kell fizetni az első szervízért. A szervízkönyv ezresre vonatkozó keretének az aljára oda is van írva, hogy térítésmentes. Ha olajat, vagy bármilyen szűrőt akarnak veled cseréltetni lóvéért, röhögd ki. Olvasd át alaposan a szervízkönyvet (én nemrég tettem mégegyszer, pedig már 3k-nál tartok, és még most jöttem rá, hogy a rozsdagarancia fenntartásához is vinni kell ellenőrzésre megadott időnként).
-
Slax
senior tag
válasz
Montesz #3122 üzenetére
Azért majd igen, kell fizetni, a hangsúly a majd-on van.
Majd a 15ezresnél, én viszont 5 ezernél fogok fizetni érte, aztán minden 10-12ezernél, akár szervízre esik, akár nem. A rozsdagaranciára viszont csak most, 3 hó után jöttem rá, pedig vagy 3szor átolvastam a szervízkönyvet. De azért még fogom böngészni.
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3134 üzenetére
''+ Kiszálltam élve.'' Ez nagyon plussz.
Bár a hogy a roncsért ennyit kapsz e, az jó kérdés. A méhtelepen talán adnak kilójáért 3 ft-ot. Ettől jobban jár az ember, ha otthon vagy szerelő isminél szétkapja, és alkatrészenként adja el. Hol veszenek át roncsot egyben alaktrésznek ennyiért?
-
Slax
senior tag
Ma áltam egy Liana kombi mögött. A segge nagyon csúnya így szegénynek.
Elölről, oldalról nem rossz, de hátulról
. A lépcsőshátú jobban tetszik. De ha autót kellene bármi miatt váltanom, akkor a melóm miatt (meg az ára miatt) csak 4 kerekes jöhetne szóba. Vagy 4WD-s Ignis 1.5-s benzines mocival 17cm hasmagassággal, vagy ha kicsit több a lé, akkor 4WD-s SX4 1.9-es dízel mocival 19cm hasmagassággal. Bár piszok nagy a különbség 3,7-5,5 milla. Ennyiből kijönne egy terepjáró is (használtan), csak a bizti, súly (Ignis könnyebb 200-300kilóval), sötöbö még mindig a suzi felé dönt. Pedig csorog a nyálam egy Defenderért.
-
-
Slax
senior tag
válasz
Montesz #3165 üzenetére
A 15k szervíz már tovább fog tartani, meg többe is. Van itt [link] egy swift fórum, nem messze az ignises fórumtól
, és itt [link] lehetsz klubtag. Ha kérdéseid vannak a fórum részben olvasgatva sokra választ találsz. Mint én az ignisklub fórumain.
-
Slax
senior tag
válasz
Mecy_Lacee #3169 üzenetére
Dehogy kellett. Nállam 20-30 percig tartott, átnéztek néhány csavart (eggyiket sem kellett a nyomatékkulcsal húzni), elment a szerelő vele egy kört, kiolvasták a fedélzeti adatait (hibabejegyzés nuku), folyadékszintek, ablaktörlők, sötöbö. Az énSwiftem-ről mindig elfelejtkezem, én Ignises vagyok.
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3189 üzenetére
Az én szemszögemből a kettes számú. Csakis szvsz! Ha városban laknék, valszeg az eggyes.
Nem ismerek roncsost, csak a méh telepet (3ft/kg).''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz
Zsöpapa #3210 üzenetére
''Fiatalok részegen hajtottak egy Ignist jó gyorsan lakott területen belül''....''nem tudtak bevenni egy kanyart, és nekicsapódtak egy szabályosan parkoló Kispolsiknak(!), minek következtében a Suzuki sofőrje azonnal meghalt.''
Magyarul 100-120-al mentek, öv nuku, ablakok letekerve, és egy pillanaton (najó 1-2 méteren) belül nullára álltak meg. Lehet, hogy egy márkásabb ugyanilyen árfekvésű (tehát NEM 3 literes 1500kilós BMW például) autó nem törik össze annyira, de hogy abban is meghal a sofőr, ez száz. Hogy miért? Mert tökmindegy milyen autó, de ha 100nál oldalra befejeled az oszlopot, és esetleg a fejed még közé szorul az ülésnek és az oszlopnak, akkor úgy kell az embert levakarni az ajtóról lapos fejjel (nem beszélve, hogy az anyósüllésről átszáll az öledbe a másik). Csak kevésbé törik a kaszni, de ugyanúgy hulla vagy. Ez meg az én véleményem. És szintén nem győzködés, mert a márka az első sorban idézetben van. Köszönöm.''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
Mikor én vettem (2006 juni), akkor csak két kék közül lehetett választani, karibikék gyöngy és mélykék metál. Bordó metál lett.
-
Slax
senior tag
Hm, bizti, hogy nem én voltam. Én ott köbö 90-100-al szoktam haladni az Ignisemmel. A tükröt is figyelem, és még lassítással segíteni is szoktam az erőlködve előzőket kiváltképp azért, mert az enyémet féltem. Ha megelőzött, akkor néha visszaelőzöm, csak hogy lássa, lehet erőlködés nélkül is előzni, ami nem tart 1.5-2km-en keresztül. Sok ember meglepődik azon, hogy a Suzuki megy olyan gyorsan, mint az övé, sőt. A suzuki sofőrökkel annyi a baj, hogy ez az első jól menő autója. Ha mindenkinek telne első autónak bmw-re, akkor az lenne a szidott márka, mer sok az idióta sofőr (így is van köztük, de azok apucitól kapták, és felvágnak).
-
Slax
senior tag
válasz
badamoa #3328 üzenetére
Papíron igen, valóságban kicsit többre. Az Ignisek képesek 190-195 km/h-ra.
Süti5, nekem is ezt mondták az ignisklub-on. A szervíz szerelője is megerősítette.
-
Slax
senior tag
Nem is gondoltam rosszra.
Viszont az fix, ha Dodi72 a környékemen lakna, gumitippekért vagy fényezés szakágban őt piszkálnám telón. Többé kevésbé egyfolytában.
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3387 üzenetére
Grat hozzá.
Sok balesetmentest.
Ugye nem fordult óra?
Fateromé 2001-es glx-es riasztó nélkül, és mivel szeretnek anyámmal körülnézni az országban, már 95k km körül járnak. Amúgy lehet a mocit hajtani, nekem 175-nél még gyorsult.
-
Slax
senior tag
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3401 üzenetére
Apámé Budapest oda 5 fő, vissza 3, 130-150 autópályán, városban annyi amennyi között, kb 530 km elment egy tankal, és még maradt is pár liter, mert másnap tankolásnál harmincvalahány liter ment bele. Apám nem is hagyta abba a vigyorgást egy darabig.
-
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3464 üzenetére
Jobboldalt Kedvenceim, Fórumtémák, Suzuki - A mi autónk? mellett második ikon egy boríték, jobb felső sarkában egy beikszelt négyzet. Vedd ki az ikszet rákattintással.
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3466 üzenetére
Akkor távolítsd el a kedvencek közül, és vedd fel újra. Más ötletem nincs, ha nem jön be, akkor a hiba topikban talán tudnak rá megoldást.
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3472 üzenetére
Valszeg az energiaellátással van gond. Vagy az akkuval van gubanc, vagy a generátorral/fesszabályzóval. Az akkusarunál multiméterrel mérj rá, üresen 12,5-13 V között kell lennie. Beindítás után alapjáraton 13,5-14 volt körüli mértéket mérsz, akkor kezdj el felkapcsolgatni mindent, ami fogyaszt. Ha akkor is tartja, akkor nem a fentebbiekkel van baj, akkor lehet kontakthiba. Szvsz.
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3475 üzenetére
Marad a kontakthiba. És annak a megkeresése.
Ha még garos, vidd vissza a szerelőhöz.
-
Slax
senior tag
Hm. A nyíregyi pr@ktikerben találtam swiftre gyári méretű lemezfelnit, 8,5k/db áron (bár a honlapjukon nincs kint). A gumis, ahova járok, azt mondta, újat nem gyártanak, használtan van 6-6,5k/db. Elmegy a fenébe.
Keresztanyám vett is négyet.
-
Slax
senior tag
Apámé (swift sedan 1.3) Budapest oda 5 fő, vissza 3, 100-150 autópályán, városban annyi amennyi között, kb 500-550 km elment egy tankal, és még maradt is pár liter, mert másnap tankolásnál harmincpár liter ment bele. Az Ignisem más tészta, ha 3-ban 6500/140-ig hajtom akkor 12 körül van, ha szépen 2000-2500 körül elváltok mindenhol, akkor 5-6 literrel megelégszik.
-
Slax
senior tag
Nem hiába mondtam, hogy szépen, öregesen vezetve megelégszik annyival, nyáron egy max fél literrel több a légkondi miatt, de felénk nem szokott dugó lenni, így inkább kicsivel fél liter alatt. Ha sietek, vagy kitör rajtam az autókázási láz (pörgetős, tempósan haladós, 3500-4000-nél elváltós
), akkor bizony nekem is 7-8 liter.
6500-nál elváltós akkor 12. De ez vele jár.
Amúgy meg is becsülöm, a bejáratását maximálisan betartottam, ha még késésben vagyok is, megvárom, hogy felmelegedjen a moci, kapott egy kis castrol 5w40-es olajat a motor, sötöbö. Szóval megpróbálok jól bánni vele.
-
Slax
senior tag
Nem tudom, nem vagyok olajszaki. Csak egyszerűen olvasgattam, kérdeztem, logikáztam. Például itt [link] SLX olajszaki, és ő ezt ajánlotta, de ugyanezt ajánlották az ignisklubbosok is (meg az rs 0w40-st). A gyárilag/szervízileg beleöntött 15w40 shellhelixhez képest halkabb a motor, hamarabb visszaejti a fordszámot, jobban tűri a hideget (pl -25 helyett -42-ig őrzi a viszkozitását), valahogy simább minden, de ez lehet, hogy a tudat miatt van.
-
Slax
senior tag
süti5 igen kellene.
Rick2 castrol txt softec 5w30 vs 5w40 -36 és -42, magnatec 5w40 -30 fok. Az elvileg egy jó szó, és a ''majdnem mind full szintetikus'' is jó, van köztük full szintetikus, általában inkább szintetikus technológiával készülnek, de félszintetikusak.
SzalaiG igen, a Castrol a normálisok közé tartozik.''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3559 üzenetére
Rendszám után Kagome-nak.
Nem is néznek hülyének nagyon. De nem érdekel.
modd3r grat hozzá.Ütős nagyon!
-
Slax
senior tag
155/70R13 75S az 1.0-1.3-asoknak, 3-5 ajtósoknak. Az 1.6-osoknál volt 165/65R14 78H.
-
Slax
senior tag
Mmmm lehetne dzsoging (joging, tudod ilyen sportfelsőszerűség)
, vagy szimplán jég.
ett hívd nícsének (Nietzhe).
-
Slax
senior tag
Kettőre megyek a szervízbe, valami bja van az Ignisemnek. Alapjáraton hallani valami kis ritmustalan kerregést a motorból, valamint leállításkor egy forgó valami kerreg miközben leáll. Remélem semmi komoly. Jahm, meg felrakatok 3 majrévasat, mert az kétségtelen, oldaltartása vajmi gyenge az üléseknek.
Én egy bólogató kutyát fogok szerezni.Tudom, hogy sokak szerint nagy marhaság, de nekem KELL egy.
-
Slax
senior tag
válasz
SzalaiG #3607 üzenetére
Itt [link] van, jobb oldalt korábbi modellek, alul swift.Esetleg még próbáld meg itt [link]. Árlista a letöltések alatt.
Bocs késő reagálásért, de néha én is b@szok viszaolvasni.
-
Slax
senior tag
Jobb oldalt max a kormányzár lehet, talán nem old ki teljesen, és beleér. Esetleg ha szervós, akkor az elektromos szervómotor hallatszik fel. Ha balról hallatszana, azt tippelném indexkar mechanikája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acaia Lunar 2021 White, Black barista mérleg, bontatlan
- Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Formula One Team E.D. BONTATLAN és1db összeszerelt
- Újszerű 185/65 r15 Nexen Snow G 3 gumik felnivel +ajándék Michlein dísztárcsák.
- Csak kipróbált (ragasztócsík mindenen van!) Govee AI Gaming Sync Box & Strip Light Kit eladó!
- Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest