Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mecy_Lacee
aktív tag
Hát egy ismerős még 2 vagy 2,5 hetet várt rá. Az hogy az autó a szalonban van, nem azt jelenti, hogy az összes papírja is ott van.
Én pl. 7 hetet vártam rá tavaly.... De ez egy hosszú történet, s nem is ide tartozik. Itt [link] leírtam anno tavaly március/április körül, hogy miként lett meg a kocsi....
A kulcsnélküli indításról nem tudok nyilatkozni. Nekem GLX-em van, s abban síma központizár raktak.
[Szerkesztve] -
Mecy_Lacee
aktív tag
Nagyon szertném, de különböző okok miatt (pénz. a gond hogy megvan a zsé, csak nagyon úgy néz ki, hogy kell másra....) sajna majd tavasszal lesz rajta. Remélem. Kicsit másképp alakulnak a dolgok, ahogy anno lefestették.... De ez már ide off.
Amúgy a tiédbe mennyi km van már?
Én a múlt héten léptem túl a 25.000 km-t, s tavaly áprilisi/májusi. -
Mecy_Lacee
aktív tag
Mivel a lakhelyem és munkahelyem nem egy településen van, s Baján nem sok a közlekedési lámpa, ja s mire én elérek egy nagyobb városba, addig én kb 100 km-t kell hogy utazzak. Tehát konkrétan én a városi fogyasztásra nem tudok mit mondani. Mint olyan, nekem nem nagyon van, tehát viszonyitási alapom nincs.
Városban betartom az 50-et -kivéve, ha a forgalom gyorsabban megy, akkor én se tartom fel a sort-, ott nem szeretek s nem is akarok száguldozni.
Amúgy az átlagfogyasztásom olyan 6,5-7 l között van száz kilométerre. Szerintem nem olyan rossz.
Kedden mentem haza a szokásos tempommal, s az átlagfogyasztásmérő valami oltári ''nagy'' számokat mutatott. 4,3-4,5 l (!!). Az oka: Viharos hátszelem volt...
[Szerkesztve] -
Mecy_Lacee
aktív tag
válasz
lakisoft #3866 üzenetére
Ez jó kérdés. Én mikor vettem, akkor szereltettem be, s a leadott kocsinkba többek között beleszámolták a riasztó+szerelési kőltségét. A számlán 32e ft körüli érték van/volt.
De az indexes [link] ÚjSwift fórumán biztos tudnak mondani nevet (talán Lázár József???), telefonszámot.
[Szerkesztve] -
Mecy_Lacee
aktív tag
válasz
netmesterke #4084 üzenetére
ett koléga erre jobban tudna válaszolni.
De láttam 1-2 dolgot.... -
Mecy_Lacee
aktív tag
Mit csináltak neked a szervízben ennyiért?
Melyikben szervíz volt ez? Ha nem publikus, akkor jöhet priviben is, ha elárulod nekem.A nyár elején voltam 45ezresen, az "csak" 26.000 volt! Akkor azt mondták kb 10.000 km van még maximum a féktárcsáimban. Azóta óvatos(abb)an hajtok. A múlt héten nézte meg a szaki, aki azt mondta, kibírom 60.000-ig. Most 57.000 van a kicsikében.
S egy kérdés: miért gyárit rakattál bele? (Féktárcsa, fékpofára gondolok.)
[ Szerkesztve ]
-
Mecy_Lacee
aktív tag
válasz
Latissimus Dorsi #4472 üzenetére
Nekem az első ezres kötelező(!) szervízem 1500km óraállásnál történt...
Ez annyira szervízfüggő. -
Mecy_Lacee
aktív tag
olvass utána pár fórumon a fellelhető gyújtáshibás-sohanemderülkimibaja suzukiknak, meg a bedöglő elektromos ablaknak...
Mivel én is, mint Divot kolléga, oszlopos tagja vagyok egy másik Swift fórumnak, de ilyenekről még nem hallottam.
De ha véletlen találok is, esküszöm, hogy belinkelem neked!Bedöglő elektromos ablaknak : ilyenről viszont tényleg hallottam - Régi Swiftnél!!! Az egyik Új Swiftes, akinek előtte Régi Switje volt, mesélt erről. Neki volt fent az ablakokon úgynevezett légterelő. Nos, valszeg ez döglesztette be neki. (Kicsit, mikor az ablak a helyére kerül, akkor mintha beszorulna. Ez a jelenség). De ez is 5-6 év használat után!
De mi most új autókról vitázunk, nem pedig használtról...
[ Szerkesztve ]
-
-
Mecy_Lacee
aktív tag
Bizony: tényleg elszámolt valamit a kedves kolléga. De nagyon...
Nemrég vagyok túl egy kimondottan nem rövid távon kis hazánk határain belül. Ez 490km-t jelent, 4 személlyel, klímával, országúton 100-110km/h-ás sebességgel. Ezt 1 nap alatt teljesítettem. A pontos fogyasztást sajna nem tudom megmondani, mert csak akkor mentem tankolni, mikor a tank kiürült. 690 km-t mentem 44 lityi benzinnel: ez ~6,4 liter/ 100 km -es fogyit eredményez. A maradék km-eket azt helyben autókáztam el, abban országúti vezetés nem volt.
Szerintem nem rossz a fogyasztás. Volt már jobb is, de akkor nem én vezettem, s a kerekeim is keskenyebb voltak. Ja, s nem volt akkor még klíma sem a kocsiban.
Az autó: ÚjSwift, 1.3 GLX/CD (+utólag AC), GS felnikkel, gumikkal. -
Mecy_Lacee
aktív tag
válasz
Sh@dowMAN007 #5430 üzenetére
Írtam PÜ-t!
-
Mecy_Lacee
aktív tag
Én is jó leszek?
Nos. Amennyiben betartod a kötelezően KRESZ által előírt sebességeket (én nem mindig...), akkor sikerülhet ezt elérned.
De ez mondjuk erősen függ, hogy főleg hol használod? Városban? Országúton? Autópálya?
Mivel az egyik Swiftes klub oszlopos tagja vagyok/voltam, bizony tudok mondani kirívó negatív, s persze pozitív példákat is.
Saját tapasztalatom:
Az átlagos fogyasztásom 6,5 l/100 km. Ahol lehet, én biz nem tartom be a 90-et, helyette 110-130 km/h-val is megyegetek.
Egyszer sikerült 4 személlyel, egy kis adag csomaggal (több nem fér el) egy kb. 400 km-es úton 5,6 literes átlagfogyasztást elérnie. De azóta változott a kerékméretem (GLX CD), s klímát is sikerült beszereltetni.
[ Szerkesztve ]
-
Mecy_Lacee
aktív tag
Hoppá! Akkor rosszul fogalmaztam. Nekem csak újabb Swiftem van, nem volt régi, s csak az egyik újabb klub alapítótagja vagyok.
Sajna, olyanról mint régi-új csere személyes tapasztalatom nincs. Sajna erről engem ne kérdezz, mert én nagyon elvakult vagyok ezen típus iránt. Én azt mondanám, hogy megéri. Egyszerűen beleszerettem, s nem cserélném el semmiért se. Pár hónapja felmerült a típusváltás sx4-re, de csak gondolatban. Ott is maradt. Egyszerűen nem fogott meg semmi abban az autóban.
De vissza a témához.
Ignisről nincs véleményem. Talán akinek az van, tud valamit mondani róla. Itt főleg a pénztárcád vastagsága dönthet, de én a Swiftet ajánlom.A fogyasztásod sacc/kb olyan lesz, mint amit mondtál.
Ha valami kérdés van, nyugodtan. Állok elébe.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android szakmai topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Fisher Comfort Plus inverteres split klíma
- Noblechairs székek . Bontatlan . 24 hónap garancia .Kamatmentés részletfizetés. Áfás számla .
- Raktáron! ÚJ Type2 3x16A (11KW) 5m utcai töltőkábel elektromos autókhoz garanciával, Budapesten!
- Eladó ÚJ Xiaomi robotporszívó
- Új Wi-Fi Smart IR Controller - Légkondícionáló okosító
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest