Hirdetés
- 2023 - Íme az 50. héten megjelenő játékok listája
- Ismét késik az új Alone in the Dark játék
- Jöv év elején végre megjelenik Switch-re is a Kingdom Come Deliverance
- As Dusk Falls - Pontos megjelenési dátumot kapott a PlayStation kiadás
- Free Play Days 2023 - 49. hét: Just Die Already, Moving Out 2, Call of the Wild
Új hozzászólás Aktív témák
-
spirit007
senior tag
''szar a futómű''
''pattog''
''lemezbenyomás''
''bukdácsolás''
ezek a megállapítások teljesen igazak a Puntomra is ... -
spirit007
senior tag
Vezettem a multkor egy ilyen új 1.3-ast , szerintem minden rendben van benne , csak iszonyat horror az ára ...
Szóval ennyiért asszem nem lesz a ''mi autónk'' . -
spirit007
senior tag
válasz
fokukac #1978 üzenetére
A nejem sem szokott sz*rakodni az 1.0 -s Swiftjével . Szokta is mondani , ha tötymörgő márkatárshoz érünk ''teee , szuzukisok szégyene , teee !''
Tildy
Nekem 1-es Puntom van . 3 éve elmentünk vele Tilburg-ba négyen , 2 nő és 2 férfi (ember kategória 104Kg/182cm & 110Kg/180cm )
Az út 1640 Km-volt (Miskolc-Tilburg) 14,5 óra alatt értünk oda , közben 3 kajálás/pisilés . Senki sem panaszkodott !!! Én voltam picit fáradt , mivel végig én vezettem de este egy krimóban 4. Amstel után elmúlt ... Ja , a 110Kg -s cimbi hátul ült/aludtvégig .
Akkor ez nagy kocsi ??? Vagy még is 4 személyes egy kisautó ? -
spirit007
senior tag
Szegény Tildy ...
Komolyan mondom egy biztos : van fantáziád !
Tudom , pusztán szócséplés és nálad eddig sem használt , de először bizonyos tapasztalatra kéne szer tenned és utána okoskoni .
Addig csak annyit érnek a hozzászólásaid , mint amikor az óvodások beszélgetnek a homokozóban az orgazmusról . -
spirit007
senior tag
Nekem veletek ellentétben volt Skodám 105s - saját és nem apuci/anyucié (!)- , de három év használat után csak 2 erényt tudok felsorolni : keveset fogyaszt , olcsó az alkatrész .
Nos ez utóbbiban benne is foglaltatik a hátrányok összegzése ... mivel alkatrész az kellett hozzá dögivel . Állandó elektromos hibák , indítási nehézségek pl. gyujtáselosztó oxidálótott állandó jelleggel , egyébként maga a kocsi egy akku gyilkos , olajfolyás motor/váltó .
Minden egyedre jellemző hűtés/fűtés problémák .
Maga a vezetés - már ha működő képes volt - felért egy kalanddal . 70 felett dobálta az elejét hacsak zsák cement vagy egyébb ellensúly nem volt bekészítve , egyszer kb. 100 -nál kaptam takarásból egy fasza oldalszelet és majdnem lerepültem az útról . Olyan motorzaj volt az utastérben mint egy Sherman tankban .
Nem mellesleg az egész kasztni rohadt mint disznó . 11 évesen a gépháztető kivételével minden rozsdásodott sőt átlyukadt . A tartók , merevítők , köszöbök 7-8 éves korban cserére szorultak .
Horror mesék keringtek pl. Km spirál cseréléséről -én pl. anno fél nap után feladtam - .
Szóval röviden ritka silány sz*r volt .
Ehhez képest a '99-es 1.0 GL Swift-ünk egy álom !
Gyakorlatilag mióta megvettük - '05.május - semmit sem kellett rákölteni . Kell bele benzin és teszi a dolgát . Elvittem ősszel 6 éves műszakira és minden rendben volt rajta .
Konfortilag némileg alulmarad az 1,1-es Punto-mhoz képest , de mebízhatóság szempontjából messze az eddigi legjobb kocsink !
Eddig volt saját ''autóim'' :
Skoda 105s (A Jicin-i rém) , 601 Combi Trabi, 1.1 Combi Trabi , 2107 Lada , Uno 1.0 -
spirit007
senior tag
válasz
Zoli bácsi #2170 üzenetére
''Hatalmas értékvesztés, már rég eladtam volna, ha nem lenne rajt még 4 év hitel.''
Nem akarom nagyon védeni a Suzukit , de ez az értékvesztés a 15 éves&idősebb Ladák kivételével mindenre igaz !
Mondok példákat :
N.bátyám Volovo S80 vételára néhány 10eFt híján 10 misi volt, 5 éves korában 2,9 M-ért ment el .azé' ez durva nem ?
Szomszéd C180 Mercije 7M , 4évesen 4.2M
Én Puntim (1.1M volt 5 évesen most (9éves) kb 600k-ért lehetne eladni , akitől vettem az meg lizingestül+kamatostul majd 3M-t perkált le érte
.
Gondolom azt meg már hallottad máshol is , hogy mikor kigurulsz a szalonból első percben 10% az értékvesztés ...
Ezekből is látszik , hogy a kereskedők jól átba**nak minket -
spirit007
senior tag
válasz
oceanearth #2173 üzenetére
Akkor az a vevő igazi pali madár volt , mivel ilyenkorú Corsa 500-700K között mennek pl hasznaltauto.hu -n 108db van ilyen évjáratú és ebből csak 4 db van 850K-ért , tehát a ti ''szerencsés'' mármint nektek
eladásotok egyáltalán nem mértékadó .
Vagy mondhatnám azt , hogy egy kolléganőmnek karácsonyra vettek '95-ös Corsa City-t 550K -ért ... -
spirit007
senior tag
válasz
oceanearth #2177 üzenetére
Lsd: #2142
''4 hónapja dtuk el az 1,2es Corsánkat, amibe 120ezer km volt, de nem volt semmi baja a felsoroltak közül. szóval sztem nem midnen autónál jeltnkezik ez 130km körül.''
Ehem jövő hónapban meg csak 80ezer lesz benne és 1M-ért adtátok el .
ezt bebuktad -
spirit007
senior tag
''pl. izzókészlet, elsősegély doboz, láthatósági mellény, elakadásjelző háromszög''
A láthatósági mellény egyáltalán nem kötelező . -
-
spirit007
senior tag
válasz
Dare2Live #4933 üzenetére
"Divot esetében a kvázi totalcar volt az amortizáció oka és nem a 3év."
Na ne röhögtess már !
2005-ben a kocsija 3.020.000 Ft volt [link] most meg az átlagára 1.6-1.7 millió [link] .Neki azér lett annyi amennyi , mert "beszámították" .... aztán majd valami palimadarat jól átb*sznak vele ...
Az akkor mekkora értékveszés 3 év alatt ??? -
spirit007
senior tag
el vannak durranva az emberek a hasznaltauto arakkal
Inkább a kereskedők .
Az "emberek" sajna 2-300 ezerrel olcsóbban hagyják ott a kereskedőnél a kocsit .
Ennek több oka is van , pl. :
- ha meghirdeti magánszemély a kocsit , 1-2 hét alatt kikészítik a hiénák .
- piacra kivinni egyenesen életveszély (!)
- sokan nem tehetik meg , hogy hónapokig árulják a kocsit (biztosítás + egyéb költségek)
- magánszemély nehezebben intéz hitelt , és Mo-n szinte mindenki hitelre vesz autót , tök mindegy melyik árkategóriáról beszélünk .
- sok vevő még mindíg hisz a meséknek (kereskedőnek...) -
spirit007
senior tag
3 éve mikor Swift-et vettünk a nejemnek , alig volt magánszemély hirdetés .
Kb 100 kocsit néztem meg egy hónap alatt és összesen 3 magán volt :
2 elmebeteg ... és egy normálisabb hölgy , aki ~2 hónap múlva felhívott , hogy akár 100K-val olcsóbban is eladná a kocsit mint amire korábban alkudoztunk , mert nem tudja eladni csak kereskedőknek ... 200K-val olcsóbban .
Persze addigra már mi megvettük . Valahol azért sajnáltam is , mert nem tudta (és sokan mások sem) hogy a hasznaltauto.hu áraiból ki kell vonni legalább 1-200K-t hogy a "valós" árat megkapjuk -
spirit007
senior tag
Elírás . Örülj neki annyival kevesebb a teljesítményadó . Az előző tulajnak meg zéró köze lehetett a dologhoz...hacsak nem hamisító volt
Az OFF-odhoz meg annyit hogy kilométer rövid o , valamint , hogy aki 1.85M -ért vesz használt kocsit jó nagy láma ha egy állapot felmérésre nem viszi el ...
-
spirit007
senior tag
Tudod mi a katrasztrófa ?
Az hogy a Swift fentattási költségeit elkezditek hasonlítgatni egy S60-éhoz .
A Kiszeles hasonlat virágnyelven azt jelenti , hogy aki szerint a két autó egy kategória , az inkább menjen aludni ...
Egyébként meg eltévesztetted a házszámot , mert egy büdös szót sem szóltam az ötéves használt autók mellet/ellenCalogero :
Egy kétszobás panel fentatrási költségeit mióta szokás 4 szobás családi házéhoz hasonlítani ?[ Szerkesztve ]
-
spirit007
senior tag
"Ha erre leírod, hogy mennyivel olcsóbb fönntartani az új Suzukit, akkor ők azzal vágnak vissza, hogy egy fasz vagy, ha összehasonlítod a két autót."
Figyelj csak !
ÉN se POZITÍV se NEGATÍV jelzővel nem illettem se a Swift-et se a használt autókat .
Úgyhogy az általánositgatást kéretik befejezni
De a két autó nem egy kategória az tény.ui1: persze-persze nem nekem szólt .... ahhhaaa ...
ui2: egyébként elmesélnéd TE mi alapján FASZOZHATSZ ezen a fórumonas_Rock :
Az a legszebb hogy egyikről sem akarok megyőzni senkit , de látod le vagyok mínősítve azért mert rávilágítottam , hogy körtét hasonlítunk almához[ Szerkesztve ]
-
spirit007
senior tag
-
spirit007
senior tag
És ?
Az E merciken (W210) meg 4-5 éves korban rozsdásodnak az ajtók ...Oiblood:
"Olyanról is hallottam, hogy egy Swift 60000 km-ert is elment olajcsere nélkül!"Én meg olyat is , hogy a kotont kimossák és 2-3X is használják ...
Lehet egy és ugyan az a két illető[ Szerkesztve ]
-
spirit007
senior tag
válasz
Thunder78 #5145 üzenetére
Én nem értek hozzá nagyon , de valahogy úgy kell számolni , hogy kis kategória 15ezer Km/év , közép 25 ezer Km/év , felső kat. 30 ezer Km/év ... és ez a minimum . A Km számláló meg csak tájékoztató jellegű
A ~65E Km-es óraállásról 14 éves korban kb. a vén banya&királyfi vicc jut eszembe
-
spirit007
senior tag
válasz
2ozzmexy #44844 üzenetére
Azért engem a tavaly januári Vitara upgrade -is mellbevágott (GL+).
Az a "gumírozott" hatású műszerfal...a gáz alufelni...a kitüremkedő hátsólámpák... és az orr részen a rengeteg krómhatású gagyi műanyag betét
Nekünk pl. ezért nem lett még egy Vitaránk.
(sx4scross az esztétika -hiánya- miatt szóba se került) -
spirit007
senior tag
Szerintem nem gázolsz sehova
Aki tisztában van az ilyen törpe hibrid technikával (pl. korábbi swift shvs) az tudja, hogy itt nem teljesítmény növekedés lesz, hanem káros anyag kibocsájtás csökkenés és bizonyos helyzetekben fogyasztás csökkenés.
Bizonyos helyzet: budapesti dugóban araszoláskor csökkenni fog a fogyasztás. -
spirit007
senior tag
válasz
Brogyi #45224 üzenetére
Ööö.. hogy a jön a 48v -os rendszerhez a start-stop?
Nem azért fog kevesebbet fogyasztani, mert SS leállítja motort... ez eddig is ment volna (5 éve van SS ) ...hanem azért, mert minden egyes elinduláskor 16km/h -ig +13 ló és 50Nm -el besegít a benzin motornak az indítógenerátor. -
spirit007
senior tag
válasz
dethroner #45231 üzenetére
Persze, hogy nem lesz erősebb, ugyan mitől lenne?
Nem RÁ segít a benzinmotorra, hanem BE segít... nagy különbség. Így a benyás motor 0-16Km/h sebességig kevésbé van igénybe véve és ezért csökken a káros anyag kibocsájtás+fogyasztás.
Egyáltalán nem az volt a cél, hogy villannyal támogatott "mégerősebb" autót csináljanak, hanem, hogy ezzel a BE segítős trükkel a lehető legolcsóbban megugorják a Co normát.
Egyébként az autós újságírók a legnagyobb trollok... -
spirit007
senior tag
válasz
BigBlackDog #45235 üzenetére
De.
Ez alap minden vízhűtéses turbonál. -
spirit007
senior tag
válasz
dethroner #45237 üzenetére
Szó sincs a "megnyirbált motorerő" pótlásról.
Azért vették le 129Le -re, mert az eredeti 140Le teljesítményhez a 48V + koromszűrő + SS + 2.8 Bar -ra fújt gumik kevésnek bizonyultak az EURO6-d teljesítéséhez.
Egy pesti dugóban főműsoridőben araszolva amikor pl. 87x kuplungolsz (0-1-0-1) egy Népliget - Róbertkároly szakaszon, a sebességed legtöbbször nem is lesz 16Km/h.
A fogyasztás és a károsanyag kibocsátás csökkenni fog. -
spirit007
senior tag
válasz
gcsikos #45247 üzenetére
Azt nem tudom milyen szenzora van, csak azt, hogy mindkét boosterjet motor turbo -ja vízhűtésű, aminek a lényege:
"A turbófeltöltős motor forró leállítását követően elkezdődik a hő felszívása. Ez azt jelenti, hogy a hő a hengerfejtől a kipufogó könyöktől a turbinaháztól megtalálja az útját a turbó központi házához, megnövelve annak hőmérsékletét. Ezek az extrém hőmérsékletek a központi házban olajkokszolódást okoznak. A hő visszaszívás hatásának minimalizálására vízhűtéses központi házakat vezettek be. Ez a motor hűtő közegét, vízét használja hőelnyelőként a motor leállítása után, megakadályozva az olaj kokszolódását."
Nyilván való, hogy extrém körülmények között -amit írtál- érdemes a visszahűtést elősegíteni de normál használat mellett ezzel a vizes megoldással sikerült nagyjából bolondbiztossá tenniük a rendszert. -
spirit007
senior tag
-
spirit007
senior tag
válasz
gyenesmartin #45260 üzenetére
Van benne, a "régiben" is volt, ráadásul mindegyik felszereltségnél (GL GL+ GLX)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy ruhás topik
- OTP Bank topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- RawrrSoul: Majdnem egy év Liával...
- További aktív témák...
- Eladó Fellowes H-1C/Rexel ProMax V65WS iratmegsemmisítő
- Fisher Comfort Plus inverteres split klíma
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó ÁRON ALUL! AKTUÁLIS BOLTI ÁRA kb 50ezer Ft! BTC!
- Raktáron! ÚJ Type2 3x16A (11KW) 5m utcai töltőkábel elektromos autókhoz garanciával, Budapesten!
- Klímát keres olcsón fűtésre hosszú garanciával?
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest