Hirdetés
- 2023 - Íme az 50. héten megjelenő játékok listája
- Ismét késik az új Alone in the Dark játék
- Jöv év elején végre megjelenik Switch-re is a Kingdom Come Deliverance
- As Dusk Falls - Pontos megjelenési dátumot kapott a PlayStation kiadás
- Free Play Days 2023 - 49. hét: Just Die Already, Moving Out 2, Call of the Wild
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
Sziasztok.
Nem találtam infót ezért itt kérdem meg hogy egy 1993-as suzuki 1.0-ás 5 ajtósnak mik az optimális sebességek a sebességváltáshoz ? És hogy vezessek hogy minél kevesebbet egyen?[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek!
burasu4: Ez mennyire változik ha nem 1.3-as hanem csak 1.0-ás van benne?
Egyébként úgy érted hogy 2-esbe 20-nál teszem és kettesbe kihúzatod 42-ig és ott teszed 3-asba és csak 50-nél teszed 4-esbe?t1: Érteném én hogy ne hajtsam 2500 fölé és 2000 alatt de ha nincs fordulatszámmérő (93'-as 1.0-ásokban nincs) és 1 hónapja van jogsim meg kocsim is (tehát nincs tapasztalat a hangok terén) akkor mit tehetek?
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
Köszönöm hogy megnézted
. Ezek alapján könnyebb lesz azt hiszem.
Tehát Elindulás után kihúzathatom 10-15-ig, ritkán 20-ig is. A 2-est max 38-ig. a 3.-at akár 50-ig is. 4.-et max 70-ig húzassam ki amíg nem szerzek fordulatszámmérőt.1. kérdés még lenne. 5.-ben mekkora sebességnél fogyaszt a legkevesebbet (csak sofőrrel és üresen) ? Vagyis mekkora sebességnél van 2500-as fordulat 5.-ben?
Még mindig a 780Kg-os 1.0-ás suzukival..[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségét mindenkinek
!
Az általatok ajánlott sebességváltásokkal (15-nél 2-be; 35-nél 3-ba; 50-nél 4-be 70-nél 5-be) és maximális sebességgel (90Km/h 2700 fordulat) tegnap lemértem a fogyasztást vegyesen (otthonról munkahelyre) 76 km-en és 3,38 litert fogyasztott ami 100Km-re számítva kevesebb mint 5 liter.
Ez még mindig a 93'-as 1.0-ás 5 ajtós Swift-el. Kicsit meglepődtem a benzinkútnál."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #6447 üzenetére
Mi a különbség a 5W40 és a 10W40 között? Nekem a haverom a 17 éves siftembe 10-eset öntött. Miért
-
band1103
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #6449 üzenetére
A rosszabb viszkozitást értettem csak. Hideg oldal? És az miért rossz? Hol kell ilyet alkalmazni és miért?
Bocs a sok láma kérdésért."A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
band1103
őstag
válasz
Latissimus Dorsi #6451 üzenetére
-
band1103
őstag
Ha jól megnézed akkor lehet hogy az E lentebb esik de az F is. Tehát maga a tartomány mind a 2-nél ugyan akkora vagyis 85 fok. Tehát valójában nincs különbség ebből a szempontból.
-
band1103
őstag
Magyarországon 2007 eleje óta szabványos E85 üzemanyag keverék 85% bioetanolt és 15% benzint tartalmaz. Ezt az üzemanyagot hagyományos Otto-motoros autókban nem lehet felhasználni. Mivel az E85 nagyobb kompresszióviszony mellett tüzelhető el, nagyobb fogyasztás mellett lényegesen nagyobb motorteljesítményt ad le, de ezeket a motorokat kopogásfigyelő automatikával és turbóval látják el, hogy minden üzemanyag keverék mellett optimális teljesítménnyel üzemelhessenek a motor tönkremenetele nélkül.
Forrás: Wiki
-
band1103
őstag
Ez így van. Nekem egy 96-os 1.0-ás van és oly halk (133e km-el vettem) hogy arra nincs is rá szó. Szvsz nézesd meg a "kávédarálót" mert valami nem kóser vele.
Mondjuk nekem eddig 0.5L olajat eszik havonta. Ez sok vagy kevés ilyen korú autónál? Benzint meg 5.5-öt: 32Liter benzinre nézve 25% városi használattal. Ezek szerint ez jó
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz
Sas madár #6567 üzenetére
A kocsit 190-ért vettem úgy hogy elkísért az unokatesóm aki suzuki szervizben dolgozott. Ő nézte meg vásárlás előtt és ő "szervizeli" a kocsit. Ő azt mondta hogy mindent megcsinált a kocsin és így már elvileg sehol nem folyik az olaj és azóta fogy havi fél liter. Előtte több fogyott. De azért megnézem majd a parkolót hogy folyik-e még olyan helyről ami nem látszik elsőre.
aXXon: Az a poén hogy 76 km út megtétele alatt (vidékre munkába menet) 3.38 litert eszik de a várost "nem szereti".
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz
Sas madár #6571 üzenetére
Pont ahogy Manitou írta.
cellpeti: 250-re tartották de már meg akart a kereskedő is szabadulni tőle. A szervizesem meg miután megnézte ő alkudta le 250-ről 190-re. Én közben meg csak bambán álltam. Egyébként arra jutottunk hogy az 5. fokozat nagyon ritkán volt használva előtte de azért 17 év alatt 133e km azért nem kevés. Az napi 21km.
burasu4: "Mondjuk a 190e az durván jó ár...(ha jó a kocsi)"
Ezek szerint nem jó mert 0,5L/hó az olajfogyasztása. Most megnéztem a parkolót. Nem csoda ha fogy hiszen olajcsepp foltok voltak alatta. És frissek voltak megnéztem. Megnézetem megint a sráccal hátha...[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
válasz
burasu4 #6578 üzenetére
Azt már egyszer megcsinálta a vétel utáni nagy generálon. Akkor teljesen ki volt esve a helyéről és egy újat tett a helyére. Lehet hogy kiesett az új is vagy elmozdult? Mindegy mert ő jobban ért hozzá mint én úgyhogy megnézetem vele.
-
band1103
őstag
1. Ha nincs messze a szerviz és az eladót is magával vinné a vevő
2. Ha a vevő felajánlja hogy minden költséget ő állja
3. Ha a tulajnak nincs takargatnivalójaAkkor szvsz normális kulturált emberek között ez nem számít teljesíthetetlen igénynek.
[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Ezt aláírom. Én is egy ilyenben vettem az enyémet de eljött velem a szervizes. Szvsz lehet hogy jobban járható út az ha megkérdezel egy szervizest hogy mennyiért vállal szakmai tanácsadást ilyenkor és hogy mikor ér rá elmenni veled. Az a helyzet hogy szvsz nagyon sok hibára fényt lehet deríteni már a helyszínen is. Nem kell hozzá csilivili műhely ha van hozzáértés.
-
band1103
őstag
Egy jó szerelő előbb fél órán át nézegeti a kocsit. Beindítja leállítja újra be...és mindent át néz és "hallgat" majd elviszi próbaútra a eladóval vagy a kereskedővel. Ilyenkor is hallgat és "érez" .Ilyenkor ajánlatos velük menni. A próbaút és a nézegetés alapján meg tudja mondani azon dolgok 90%-át amit műhelyben (drágábban) meg lehet mondani. Ezért felesleges műhelybe menni de ez szvsz.
-
band1103
őstag
válasz
lakisoft #6652 üzenetére
Sok helyen olvastam hogy az új kocsiknál ha 50-50% benzin etanol keveréket tankolsz akkor semmilyen gond nem lehet legfeljebb az üzemanyagszűrőt kell kicserélni (ha külön van) első tankolás után vagy 2x sűrűn mert az etanol tisztít. De egyébként 0semmi gáz. De azt nem tom mit kell tenni ha 100% etanollal akarod nyomatni.
Viszont úgy tudom hogy az új siftekben külön van.[ Szerkesztve ]
-
band1103
őstag
Egész régen a Swift volt a legkisebb (1.0) legolcsóbb suzuki. Most is így van? Most melyik a legolcsóbb suzuki?
-
band1103
őstag
válasz
Motion_Blur #6667 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tőzsde és gazdaság
- Amazon Kindle
- Teljes gőzre kapcsol Vietnámban az NVIDIA
- Az akkumulátorkímélés lehet a One UI 6.1 ütőkártyája
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó sosem használt törölközőszárítós radiátor 100x60 (elektromos, íves) fűtőpatronnal (Volux 600W)
- 858D hőlégfúvó állomás
- Részletfizetés.Bontatlan. noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit .Áfás számla
- Raktáron! ÚJ Type2 3x16A (11KW) 5m utcai töltőkábel elektromos autókhoz garanciával, Budapesten!
- Bontatlan új Dyson V15 Deteckt
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest