Új hozzászólás Aktív témák
-
Buster17
addikt
Hali!
Tudtok jókat és rosszakat mondani a 2005-2006 körüli swiftekről? Szervizigény, fogyasztás, alkatrész kínálat stb.?
-
Giot
addikt
válasz Buster17 #14951 üzenetére
3 éve használok egy 2005-öst, az enyém banki visszavétes volt. Azokat messze kerüld. Mióta rendbe tettem azóta hozza a szokásos Suzukis kis fenntartási költséget.
Ezt a bejegyzést akkor készítettem mikor megvettem: [link] Ami jót írtam az autóról az most is áll. Talán a motort érzem álmosnak, 3e alatt, bár lehet csak hozzászoktam.
A hibalista sajnos bővült és ez már saját költséges volt.
- jobb hátsó bizt.öv. bontott 10e
- kilyukadt a hűtésem, az alu termosztátházba becsatlakozik egy kis acél pipa, melynek a tövében gombostűfejnyi lyuk keletkezett. Valószínű a nem megfelelő hűtővíz ette meg. Termosztát csere: 25e
- az autó jobb hátsó oldala törött volt, az előző gazdája sufniban csináltatta. Egy év után, a lakkozás alatt(!!) rozsdafolt jelentkezett. Elsőre 140e mondtak ott ahonnan vettem elemcserével, kb egy órányi beszélgetés, alkudozás után megállapodtunk 60e ft ba. Hibátlanul megcsinálták szép munkájuk van.
Tehát 60e.
- tavaly elkapott egy óriási vihar onroad, valami beázhatott mert elment a rádióm, és a középkonzolon a computerem, ami az időt mutatja, hőmérsékletet, meg fogyit. Még nem vittem el nem tudom mennyi de remélem csak valami bizti csere.
- összetörtem, az elejét, kicsaptam egy kék öntöttvas nyomós kutat nem saját hibás volt, megint csak az említett szervizhez vittem, kaptam egy hétre csereautót, majd vissza a hibátlan kisautómat. Cserés volt az első lökös, a bal első elem, az első lámpa, fújást kapott a bal első ajtó. Megint csak szépen megcsinálták. Igaz van árnyalatbeli eltérés, de a szürke már csak ilyen. Számlát nem kaptam, azt a biztosító felé nyújtották be, de azt mondták számoljak vagy 300-400eft-tal.Ennyi! A banki visszavétest kerüld.
Ja a fogyi, télen városban rövid távon használva, akár 10l környéke is lehet, Egyébként városban 7-8, azon kívül, országúti tempó, én általában 100-110km/h, 6l magassága, nehéz láb esetén felszaladhat 7l-ig, nekem nehéz 90-nél szerintem nem előzgetve beszorítható 6l alá. Pálya tempó 7-8l, pályatempó felett nyílik a torka.
Függ a gumiktól milyen szélesek, fúj e szembe szél, meg egy csomó mindentől.
Mikor megvettem mentem vele egy nagy kört, Szlovákia Poprádi tó, Miskolc-Tapolca, Szilvásvárad. Virsli gumikon Tankolástól tankolásig 6,2l.
A komolyabb gumik, kicsit emelik a fogyasztást de erősen ajánlott. Érezni hogy nem a virsligumikhoz tervezték a futóművet.[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Köszi! Fogyi lehetne 1 literrel kevesebb
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Buster17 #14955 üzenetére
k12b.
splash vagy swift mk5.Giot:
A komolyabb gumik, kicsit emelik a fogyasztást de erősen ajánlott. Érezni hogy nem a virsligumikhoz tervezték a futóművet.Valóban, így 195/50 r15-el olyan, mintha másik kocsiban ülnék.
Persze a H&R rúgók is jót tesznek a stabilitásnak.[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
1.3 as régebbi swiftbe másnál is ráz a kormány 120km/h felett ?
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
Tomics
addikt
Holnap kap új olajat meg egy átnézést, aztán felmerészkedek 4000-es fordulat fölé is fokozatosan
[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Giot
addikt
válasz Buster17 #14961 üzenetére
Nincs a régi Swiftekkel gond. Vigyázni kell rá mert törik ennyi. Én közel tíz évig hajtottam 1es Swiftet.
300-400e ft környékén az egyik legjobb vétel ma Magyarországon, ne dőlj be az ostoba Suzuki ellenességnek.
A kilencvenes évek japán autói, mind ugyanazon receptre készültek, végy egy könnyű kasznit, tegyél bele egy pörgős motort és add elfogadható áron.
A Hondákat száguldó koporsóknak nevezték anno Németországban. Annyi hogy a Honda, Toyota hamarabb belátta hogy ezzel a hírnévvel, nem túl hosszú lesz a karrier. A Suzuki meg, mivel Magyarországon vitték mint a cukrot az 1es Swiftet, ameddig csak lehetett kitolta a modellfrissítést. Ez lett a vége az emberek agyába beleégett a Suzuki sz@r mert törik.[ Szerkesztve ]
-
Tomics
addikt
Na megvolt az átnézés, olajcsere 2000km után. Minden rendben van a kocsival.
A megmaradt fél liter olajat meddig lehet felhasználni?[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Giot
addikt
válasz Kornel #14971 üzenetére
Az MK5 swiftben nem a splashben használt 1.2es blokk dolgozik továbbfejlesztve? A kódneve is hasonló ha jól emlékszem.
(#14968) Mercutio_: Nekem a civic is rémlik. De lehet rosszul.
(#14969) Buster17: Persze megértelek, ahogy írtam is nekem is MK4 van. Most ki akarok venni egy kis pénzt belőle, lakás miatt, ezért éppen régi 1.6 Swifteket nézegetek, 1.6-on nagyobb fékek komolyabb futómű.
Így hátha nem lesz olyan rossz visszaülni a gömböcből.(#14970) AMD Power:Nekem megdöbbentő hogy pld a régi VW-ket milyen anyagból csinálták. Ott nem az autó tört hanem a sofőr nyakcsigolyája.
-
-
Giot
addikt
Jaj: [link]
-
neduddki
nagyúr
válasz zalman90 #14975 üzenetére
HI!
igen is meg nem is, ha akarod kifejtem boveben de msot nem lenyg, az elso lepes a kerekek cntoruzas es ha utan ais van bugakkor lepjunk tovabb
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz zalman90 #14978 üzenetére
hI!
a guni kopik deformalodik a hasznla soran ugyanigy a fleni is ha megfleo nagy erohatast kap, tehat elso a cetorizas
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
-
Kornel
veterán
válasz Siriusb #14984 üzenetére
más: ha el akarnám adni a suzimat, ti hova lőnétek be az árát?
képeket láttátok már, fogyasztást is, gyakorlatilag költségmentes
1.2 GLX CD/AC 101k km, gyertyák, fékek, kuplung cserélve, olaj és szűrők is most lett, stb.
vagy ültetőrúgókkal, vagy nélküle, megvannak a régiek is -
Kornel
veterán
válasz Siriusb #14985 üzenetére
Thanks for your help.
We would like to offer you two options:
1, please return back the item and we refund your full payment, or send you another item;
2, Do you accept a half of refund? and we do not need to return the item back.
Please kindly tell us your opinion. thank you.
-
Siriusb
veterán
válasz Kornel #14988 üzenetére
Szerintem azt válaszold, hogy mivel hibás terméket küldött, te visszapostázod neki szívesen regisztrált küldeményként, de a visszaküldés költségét is neki kell állni, mivel ez nem a te sarad.
Mivel látszik, hogy sunyít, ezt úgysem fogja elfogadni, szóval mehet az escalate.
Én is nyitok egy case-t, úgy kérem a partial refund-ot, szóval ha az ebay ránéz, hátha látják, másnál is van probléma. -
Buster17
addikt
Swift nyelestengely csapággyal mi a helyzet? Sokan panaszkodtak rá, hogy már kevés kilométernél kezd búgni és elég zsebbe nyúlós dolog és nem is nagyon lehet kiküszöbölni. Utóbbi igaz?
-
-
Buster17
addikt
válasz Kornel #14991 üzenetére
Ha sűrűn van az olaj cseréje akkor elkerülhető ez a probléma végleg?
Meg a cikkben is kiemelték, hogy Magyarországon gyártott autóknál van ez a probléma, ezek szerint ha én külföldön veszem meg akkor nem kell aggódnom a nyelestengely-csapágy (de szép szó ) miatt?[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz Buster17 #14992 üzenetére
Ha átolvastad, láthatod hogy max 150e ft, és kb 100ekm-ig elő szokott jönni. Vegyél 100e km felettit, fülelj hallgass mikor próbálod. Ha hangtalan jó eséllyel nem fog előjönni a hiba.
De ha veszel egy használt autót, teljesen mindegy milyen márka típus, ha lehet legyen egy 100-150 e ft tartalék. Még a legnagyobb odafigyelés mellett sem tudhatod milyen rejtett hibák jönnek elő. -
Buster17
addikt
Hát igen. Apránként jobb rákölteni 150et mint egyszerre.
Csalában most van két autó és azokkal nem volt komolyabb baj, de azóta már rá ment 100 illetve 150 fölötti összeg, de ezek 98-as évjáratúak.Amúgy 10-10 kilómétert járnék vele melóba illetve havonta egyszer kétszer 350-350 kilómétert mennék autópályán. Afelől nem aggódnék, hogy nem bírná az utat, mert 98'-as A140 is bírja meg egy régebbi kétajtós fiesta is ami csoda. (És azt hozzátenném, hogy nem került 90 ezernél többe)
-
Siriusb
veterán
Nálam is felmentek a nyári Falken gumik. kornélka beleültette a bogarat a fülembe, s vettem bontott kerékőrt 3500 Ft-ért.
-
Buster17
addikt
válasz Kornel #14995 üzenetére
Legolcsóbb is 1.1m, de ahogy nézem talán belefog férni a keretbe, de 1 hónappal többet kell rá spórolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LibreOffice topik
- Politika
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elkészült a Dragon Age: The Veilguard, elviekben nincs akadálya a megjelenésnek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen