Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
-
Kornel
veterán
válasz AMD Power #14251 üzenetére
tudtam, csak akkor kellett egy megbízható autó, max. 600k-ért...
így lett akkor egy 5 éves ezres swift 12k km-el
szerencsére (nagyobb) balesetem nem volt vele, de amint tehettem, lecseréltem egy biztonságosabbra.
viszont sokat nem buktam rajta, 600-ért vettem, és 4 év után 570-ért adtam el
igaz folyamatosan rendben tartottam, beleraktam a gázt, stb., szóval árában ment el. -
Kornel
veterán
válasz AMD Power #14253 üzenetére
ismerős a helyzet, a pénz nagy úr.
viszont kicsit több pénzért már megnyílik a világ, pl. egy ilyen liana szerintem fényévekkel jobb, és biztonságosabb autó, megtartva a swift minden erényét, nagyon megbízható (igazi japán), és olcsón fenntartható.
hatalmas csomagtér, kényelmes, tágas utastér (próbálgattam ilyeneket, nekem határozottan jobb volt az ülése, mint a magyar swift2-ké), megbízható M13A (van belőle M16A is) motor, motorélettartam lánccal, ami azt jelenti, hogy a motorban csak olajat, fagyállót és szűrőket kell cserélni, na meg persze 105 ezrenként a gyertyát, nincs vezérléscsere pl.
tudom nem 400k, de én inkább gyűjtenék egy ilyenre, vagy egy folyószámlahitellel áthidalnám a kp és a vételár közötti különbséget, mert egy ilyennel még hosszú távon számolhatsz. -
AMD Power
titán
válasz Kornel #14254 üzenetére
Tisztában vagyok vele. De én mondjuk ennyiért már nem vennék ilyet. Nem tetszik. Viszont én hitelre nem veszek semmit. Főleg nem autót. Gyerek mellé meg főleg nem. Havi 4-500km , kirándulásra meg vásárlásra én nem veszek fől hitelt autóra. Mondjuk ha havi 1500km kéne mennem akkor sem. Ezt a kocsit ha megveszem 4-5 évig el nem adom.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz AMD Power #14255 üzenetére
ok, csak árnyalni akartam a képet, hogy azért ne legyenek illúzióid egy swiftről...
egy 15 év körüli példánynál az is csoda, ha nem rohad, de 4-5 év múlva biztos fog, főleg ha kint áll.
liana nekem se tetszik, de majdnem megvettem, ha nem fogyasztana kevesebbet a splash, akkor liana lett volna... -
Doze
aktív tag
-
Kornel
veterán
liana szerintem a legjobb minosegu suzuki, erezni hogy japan.
a magyarok nem tudnak kocsit gyartani, meg biciklit se xddoze: ez csak moderate overlap test... nem az ujabb small overlap test. szerintem ott bukna ez is, bar a kizashi az egyik legjobb volt benne emlekeim szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
Valaki tud valamit a nyomtávszélesítésről? vagy 20 milliméteresre gondoltam, neten kicsit kutattam....mondják mind két oldalt szétmegy a csapágy stb.... de szerintem ez is olyasmi lehet mint a 4 cm-es ültetés... érdemi kárt nem okoz...
vélemények, érvek?
-
Kornel
veterán
szerintem ez még nem okoz gondot... de szerintem ne költs ilyenekre...
nyomtávot felnicserével is szélesíthetsz, ha kisebb ET számú felnit teszel fel, annyival nő az ET...
pl. a splash gyári 14-es kereke ET 45, a gyári 15-ös kerék ET 50, így 2*5 azaz 10 mm-el csökken a nyomtáv!de ha 6,5*15 ET38-as felnit rakok alá, akkor a gyárihoz képest kicsit ki fog lógni, de 14 mm-el nő a nyomtáv...
ez az ET és a nyomtáv definiciójából is adódik, de le is mérhetedmod: szerintem nekem is az lesz, hogy a gyári kisebb nyomtávú felni helyett veszek egy kicsit szélesebb kisebb Et-jű felnit, és akkor legalább a nyomtávam is nő, még stabilabb lesz az autó
[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
válasz Kornel #14266 üzenetére
a felni vásárlást bele kalkuláltam én is....
A kerékjáratom olyan mint a hodály, befér oda minden ... pont méregettem múltkor.
Szal a gyári acél felni 16 col átmérőben és ET50, a szélessége 6 col, a kinézett felni 6,5 col, ebből lehet ET 48 és 40-et venni. Ha a 40-sel számolok akkor a kerék belső oldala 4 mm távolodik a kasznitól, a külseje pedig 16mm kintebb... ha mondjuk kapna egy 15 mm nyomtávot, akkor belső oldal: 19mm távolodna, a külső oldal: pedig 31mm
Ha et48 akkor
belső oldal: 11mm távolodik
a külső pedig: +23mmHa pedig 7 colos felni mondjuk 225/45 gummával.... akkor inkább nem folytatom
-
Kornel
veterán
válasz Kornel #14268 üzenetére
én ezeket néztem, matt balck-be.
állítólag nagyon erős felnik, utána fogok nézni!mod: neked ET40-el, 7 collal pont jó lenne az sx4 alá
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
üdv , valakinek infója hogy mekkora 2001 es swift GL üzemanyag tankja ? köszönöm
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
Kornel
veterán
egyébként mennyit szánsz a projektre? én kicsit elszörnyülködök, amikor kiszámolom, hogy mennyit kellene rá költeni... felni 100+k, gumik meg megint majdnem annyi, 200k már szép summa
vagy még egy ilyen swift 3 felnit kellene keresni, elég komoly lenne a 195/45 r16
185/55 r15 is 23k körül van sajnos... a 195/50 r15 meg kisebb átmérőben
[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
válasz Kornel #14278 üzenetére
egyébként itt Miskolcon egyik jóbarátom érdekelt a miskolci suzuki klubban, és kapcsolatban állnak az általam kiszemelt gumissal/felnissel.... és állítólag van 20% kedvezmény a tagoknak ott... én meg ilyen téren nem igazán vagyok aktív, puncsolni meg nem igazán szeretnék , hogy addig vagyok klubtag míg megveszem a felnit/gumit
-
AMD Power
titán
Unalmamban kiszámoltam mennyi lenne az éves kötelezőm egy ilyen sedan 1.3 Swiftre.
13.320 Ft + 3.996 Ft adó
-
Kornel
veterán
valószínű még gurulhatnál vele egy darabig, de nem érdemes, mert felszívná az AC az aljáról az évtizedes dzsuvát, és akkor rossz esetben cserélhetnél injektort is
nekem papíron 45 literes a tank, de 40 litert se tankoltam bele sose, tehát majd' 100 km-t el tudnék menni azután, hogy már nulla vonalat mutat a digitális számláló, és ég a sárga lámpa. -
trassher
addikt
Nincs az 40 liter az tuti. Vámon az álláson ki van függesztve hogy típus és évjárat szerint mekkora a szabványos tank. 37 vagy 38 literes.
E betűről én városban kikocsikáztam belőle 95 kilométert direkt hogy legyen egy viszonyítási alapomSzerk: Aki jó jégoldót keres annak ezt bátran ajánlom. Brutális, ilyet még nem is láttam. Tescoban vettem kemény 900 forintért.
[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7
-
Kornel
veterán
Doze, egy kérdés:
elm327 obd2 adapter mennyit fogyaszt, ha éjjel nappal rá van dugva a kocsira?
képes leszívni az akksit?
nekem elég sokáig rajta volt, mondjuk utána le is merült az akksi, csak nem tudom, hogy alapból, vagy pedig közrejátszott ez is -
-
dudika10
veterán
válasz Kornel #14299 üzenetére
Ha minden rendben van, nem kéne problémát jelentenie.
A pontos körülmények ismerete nélkül azt tippelném, hogy egy 5-6 nap egy helyben állás azért kéne neki, hogy lemerítse az akkut a "megfelelően alacsony szintre".De egyszerűen megnézheted, hogy mennyi idő alatt meríti le annyira az akkut, hogy már ne akarja megforgatni az indítómotort (feltéve persze, hogy jópár napig nem mész sehova az autóval).
A 70-80km télen is elég kell legyen, hogy az akku visszatöltődjön éjszaka, hidegben, esőben való használat után is (ablaktörlő + fűtés + lámpa + indító egy rövid úttal kombinálva kellemetlen meglepetést tud okozni főleg télen).Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen