Hirdetés
- A Switch utódjára is megjelenik a frissen bejelentett My Time at Evershine
- Megjelent a Prince of Persia: The Lost Crown sztori DLC-je, a Mask of Darkness
- Frostpunk 2 - Befutottak az első tesztek
- Jövő év elején debütál a The Witcher: Sirens of The Deep
- Star Wars Jedi: Survivor - Premier előzetesen az előző generációs kiadások
- Megnyugtató hírek érkeztek az új Battlefield játékkal kapcsolatban
- PlayStation 5
- Horizon: Zero Dawn
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Black Myth: Wukong
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Cyberpunk 2077
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
igy van, de ez le van irva abban a szosszenetben is, amit linkeltem. viszont ha a szeria elejerol szarmazo peldanyoknal valoban van befecskendezes tolouzemben, akkor szerintem erdemes egy sw frissitesre elvinni, mert 100%, hogy ezen a kesobbiekben modositottak, nekem a 2008-as swift 0 litert evett tolouzemben. hallottam sok extrem sokat fogyaszto swiftrol a szeria elejerol (7-8liter), talan ez is oka lehet akkor?
-
Joker88
őstag
pár napja olvastam (talán itt ) hogy valaki belinkelt valami Fuel Shark Saver cikket,és egy kisebb vitát generált.. Cikk
hát itt lett a kontra a Totalcar részéről
Totalcar cikk
" Ajánlom figyelmébe a fogyasztóvédelemnek "In loving memory of Garrett Lockhart
-
Giot
addikt
Nálam a smart security tiltja a fuelshark.com-ot. Nemkívánatos tartalom.
"A weboldal szerepel a nem megbízható vagy nemkívánatos tartalommal rendelkező webhelyek listáján"[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
tudom. ezért nagy a dilemma.
a 185/55 r15 váltóméret, és szívem szerint ragaszkodnék ahhoz, de abba olyan 16k/db körül a legjobb vétel a kumho ecsta spt ku31, ami nagyon jól tapad, viszont viszonylag sokat fogyaszt (+2-3 d), és elég hamar kopik.
195/50 r15-ben pedig 15k körül meg lehet kapni a dunlop sp blurespone-t, ami az egyik legjobb gumi.
eddig azt az infót kaptam, hogy nyugodtan rakjam fel a 195/50 r15-öt, nem lesz nagy baj, illetve pótolni is könnyebb, ha gond van. -
Siriusb
veterán
válasz Kornel #14619 üzenetére
Nekem is március 7. a legkorábbi dátum. Egyébként a Torque Lite-ot használtad?
Szerk.:
Én a pótkerékben felejtem el mindig ellenőrizni a nyomást, pedig tervezem már 1-2 éve.[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
válasz Kornel #14617 üzenetére
Nekem az általad említett Kumho van fent a gyári alufelnin, előtte 165-ös virsli gumi gyári acélfelnin. Az szörnyű volt. Amikor érzed hogy a futómű még bőven bírná de a gumi elnyúlnak alatta.
No de a Kumho-val királyság, megfelelő partnere a futóműnek.
Jelenleg Nokian (175/65 r14 a gyári acélfelnin) téli gumikon tolom, csak jókat tudok mondani róluk is.
Ami érdekes a Suzuki a gyári alufelnire 185/60 r15 gumikat húz.
Ami biztos következőleg 195/50 kerül az alufelnire. Kipróbálom.
A döntés a tiéd.
A pótkerék, mankókerék azzal ne foglalkozz.
Milyen felnijeid vannak?[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
höhö
a télim nekem is nokian, wr d3, most vettem, nagyon meg vagyok vele elégedve!
nekem is 175/65 r14, és a gyári acélfelnin van.most vettem 4 db 6Jx15 4*100 ET45 mazda 2 alufelnit, erre keresek gumit.
195/50 r15 dunlop sp blurespone (15,3k/db) vagy 185/55 r15 kumho ecsta stp ku31 vagy hankook ventus pirme2 k115 között gondolkozok.
neked ez a típus van a kumho-ból? mennyit fogyaszt vele? a gyári ecocontact 3 gumiknál többet eszik vele? mert azért ott se akarok sokat bukni. a téli nokian nagyon jól fogyaszt amúgytudod mikor bírja még a futómű? rakj alá -4 cm-es rúgókat, én megtettem januárba, most már marad a kocsi, pedig eddig nagyon gondolkoztam, hogy megy
-
Giot
addikt
válasz Kornel #14625 üzenetére
Gondolkodtam a beültetésén, de így is felakadok a vonóhorog elektromos csatlakozója miatt.
Meg a kis családdal, csomagokkal megpakolva így is eléggé beül. Ráadásul a kereszt dilatációs hurkák az aszfalton így is büntetnek. Tadam tadam, tadam tadam tadam tadam.
A felni/gumicsere nagyon sokat fog dobni még. De minél peresebbet választasz annál többet fog veszteni az amúgy sem túl magas rugózási komfortjából. Nálad meg hatványozottan igaz ez az ültetés miatt.
A téli gumival nálam is kellemesebb komfortosabb a nagyobb per miatt. Talán emiatt is tesz a Suzuki /60-as gumikat a gyári alufelnire.Pá deci plusz talán van benne, de az enyém amúgy is iszákos főleg a jobb lábam miatt. Meg kormosodik a kipuffom is, csipkedi az olajat is. Hiába no ha 5 évig 10W40 olajat öntöttek bele akkor ne térjen az ember az 5w30-ra. Meg sikerült belenyúlnom egy banki visszavétesbe amit kerüljön mindenki, volt vele Suzukihoz képest sok nyűgöm. Amúgy 3 éve van meg.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
szerintem tegyel bele valami jo kis 5w40-et, mondjuk eneos sustina-t, hatha segit
igazabol jo rugokat tettem bele, progressziv, tehat nem olyan mint a beton, vagy mintha levagnal masfel karikat
ami jo, hogy kisebb uthibakon, egyszeru szar magyar utakon meg jobb is, mint a gagyi gyari rugo, el se hiszem, hogy ilyeneken kepesek sporolni, mikor a gatloval egyutt az egesz kocsi menettulajdonsagait meghatarozza. nagyobb katyuba, stb. nyilvan erezni, hogy kisebb a rugout, de nem veszelyes.
az aljara vigyazni kell, felek, hogy leer, lehet rakatok ala egy kartervedot, akkor nyugodtabb lennek.azert is vagyok inkabb a 185/55 r15 mellett, mert ugye mar igy is eleg stabil a kocsi, nem kell a meg peresebb gumi, az mar tul sokat rontana a menetkomforton szerintem.
neked kumho ecsta spt ku31 van?
-
-
Kornel
veterán
akkor most megmondom a frankót.
vegyél egy szett használt, de jó állapotú 15-ös felnit, és vegyél egy szett 195/50 r15 dunlop sp blurespone gumit, 15k huf / db áron.
ha sokallod az r15-öt, akkor meg 185/60 r14 az aranyközépút. ott is van 15k/db-ért jó gumma, conti és good year.(#14633) Giot: köszi előre is
attól félek, hogy nekem max. 2 szezont menne el, mivel én megyek évi 30ezret, ebből 15-18 ezer nyáron, és kimondottan 40 ezerre terveznek egy gumit manapság, de ha még jobban is kopik, akkor tényleg csak 2 szezon lenne kb.[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz Kornel #14634 üzenetére
Ezt a kört már lejátszottam magamban a múltkorában, tuti ez a 175/70 R13 lesz
A kérdés csak annyi, hogy Fulda Ecocontrol 41k-ért, vagy +13k-ért van-e értelme inkább Dunlop-ot venni Streetresponse 1 vagy 2-t. Ami egy kicsit bosszant, hogy pár hónapja még ez is 11,5k volt, most meg felment 13,5k-ra... Viszont van a Streetresponse 2, amiről semmi adatot nem találok, vagy nagyon új, vagy senki nem vette De manapság kezdtem el látni a kínálatban, tehát lehet egy vadi új keverékkel állok szemben. Ez a Streetresponse 2 a Dunlop honlapja szerint jobb mint a Streetresponse, nyilván mi mást írnának, a minősítése B C, (tehát nedves tapadás B, fogyi C), a Fulda meg C G, tehát ilyen alapon a Dunlop "sokkal" jobb.
A Fulda Ecocontrol és Dunlop Streetresponse-ról tele van a net pozitív véleményekkel, a teszetkben is kb. hasonlóak, viszont ami a legjobbnak tűnik Streetresponse 2, arról semmit nem találok, se vélemény, se teszt...
Van még Firestone, Hankook, Semperit, Uniroyal RainExpert, stb. stb., de a legszimpatikusabb (és a legjobb is) a Dunlop S 1 vagy 2, ha nem ez, és olcsóbbat akarok, akkor meg Fulda Ecocontrol.
(#14635) Giot: [link], csak ezt is olvasom néha, amikor meg előkerül a gumi téma, akkor pedig aktiválom magam
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
válasz Kornel #14638 üzenetére
Mikor szokott megjelenni a legújabb nyári teszt? Ahogy látom most 2013-ban márciusban volt, akkor még azt az 1 hónapot megvárom, hátha benne lesz a Streetresponse 2, aztán kiderül mi lesz...
Köszi a megerősítést, én is a Dunlop felé hajlok, az biztos, hogy nagyon jó gumi
-
AMD Power
titán
Mit szóltok ehhez a géphez?
-
-
Kornel
veterán
lehet kamu hirdetés
szerk: hankook ventus prime2 k115-ről valakinek tapasztalat?
elég jó áron lenne egy szett 185/55 r15-ben.[ Szerkesztve ]
-
Nem3sys
tag
válasz AMD Power #14641 üzenetére
soha nem vennék ilyen koporsót
lehet hogy olcsó és fillér hozzá minden, de mi a szent szart érek vele ha 50el nekem jönnek és meghalok, meghal az egész családom benne? inkább megyek busszal vagy gyalog és ezt komolyan mondom vezettem ilyen kocsit 2hónapig[ Szerkesztve ]
Seat Ibiza 1.9TDi 200+++
Új hozzászólás Aktív témák
- Megnyugtató hírek érkeztek az új Battlefield játékkal kapcsolatban
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik