Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper
őstag
válasz Kornel #14144 üzenetére
Sokkal jobban áll neki ez a magasság, sok élvezetes kanyart vele
@PRDZsolesz: Én odamentem a helyi elektromosságis mindeneshez, hogy tépje ki a gyári cuccot belőle, amikor meghülyült, és rakjon bele egy akármilyet. Ezek nem bonyolult szerkezetek, nyit-zár, jónapot.
Persze vannak olyanok amik tudnak távirányítós indítást, csomagtér nyitást, amit akarsz, pénz kérdése.
Szerintem egy alappal semmi gond nincs, nekem megbízható már egy jó ideje, de nem emlékszem mennyit fizettem érte ha ez lett volna a következő kérdés. -
Reaper
őstag
válasz PRDZsolesz #14154 üzenetére
Köszi, folyamatosan lottózok, de egyelőre szinte sikertelenül
-
batai15
félisten
sziasztok ,régebben írtam ide. Szóval ha minden igaz meg lesz a kis 1.3as . Mit kell meg nézni a vásárlásnál?
-
Lajkó
őstag
Üdv ismét!
Lassan tényleg vizsgázik az autóm (Swift 1996/4) , és érdeklődni szeretnék, hogy a hátsó fékpofák milyen vastagságig jók, illetve milyen vastagok az újak? Milyen időközönként kell olajat, szűrőket, illetve vezérműláncot + görgőt cserélni ezekben?
Tudtok egy olyan webshop-ot ahol mindent megtalálok egy helyen hogy ne kelljen 5 helyről rendelni? (sok minden kell! ) -
Lajkó
őstag
válasz PRDZsolesz #14158 üzenetére
Unix-nál felét nem találtam annak ami kell, meg drágább is, mint a www.suzukialkatresz.com !
Ott amennyire látom majdnem minden meg van, kivéve a hátsó lámpát! Pedig az kellene műszakira, mert már a múltkor is húzták a szájukat hogy meg van repedve! -
Doze
aktív tag
Szerintem a gyári új hátsó fékpofák olyan 5-6mm lehet, a határérték 1 mm, nagyon lassan kopik, vizsgán mivel nem látják azért a lényegy csak az hogy meglegyen a kellő fékhatás
Olaj+szűrő: 15.000 Km/1 év
Váltó olaj: 45.000km
szíj: szerintem 100.000km (de majd kollégák megmondják)Hűtővíz: 5 év
Fékolaj: 3 évÉn személy szerint őket ajánlom: Zsu kft, de gyakorlatilag bárhol lehet alkatrészt venni.
Tényleg ha Miskolci vagy, az Újgyőri főtér környékén van egy pár nagyon jó üzlet: pl a VDF ker: [link] csak normális webshopjuk nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Doze
aktív tag
válasz PRDZsolesz #14158 üzenetére
Ezek szerint unix-os vagy?
Már rég akartam kérdezni: Miért olyan drága az unix/bárdi? Mert tudom én ha csináltatok ilyen-olyan partnerkártyát stb akkor -10% stb. De főleg a kopó, gyorsan fogyó alkatrészek marha drágák... elhiszem valamiből élni is kell, de sokkal kisebb boltok ugyan azt a minőséget adják olcsóbban. Több helyen is olvastam inkább a céges partnerek kapnak -30,40% kedvezményt... ami ténylegesen a piaci ár alatt van kicsivel...
-
Siriusb
veterán
válasz Siriusb #14140 üzenetére
Biztonsági öveket bekapcsolni, csak utána olvasd tovább...
Visszahívtak másnap a Suzukitól. Tudom én, hogy Suzuki nem egy prémium kategória, hanem alsó, de azért mégis-nehogymár-de ennyire. Egy kedves úrral beszéltem, interneten rákerestek a webshopokban az ablaktörlő méretére, mert nem hogy a kézikönyvben, a szervízkönyvben, de még náluk sincs feljegyezve, akárcsak a kéménybe füsttel is. Egy nap elmúltával sem tudom eldönteni, hogy ezen nevessek vagy sírjak. Jajjjjjj.
Viszont találtam 2440-ért gyári ablaktörlő szettet (első), az utókor számára, WagonR+ esetén ezek 530/450 mm hosszan nyújtózkodnak.
Bosokóval kapcsolatban: eladóval beszélgettem, neki is volt az autóján, azt mondta, jó, kb. fél évig. Kíváncsi vagyok, a gyári mit tud. Mikor leszedtem a régit, akkor láttam, az Valeo volt, na, ilyet még egyszer nem. -
Kornel
veterán
válasz Siriusb #14166 üzenetére
suzukinál miért csodálkozol ezen?
a gyárban tudják, hogy a splash első szériájánál gyári hibásak az első rúgók, és el is törnek, ennek ellenére nem csinálnak visszahívást, de még csak a szervizeket se figyelmeztetik, mert fogalmuk se volt róla, hogy miről beszélek, amikor gyári rúgót kerestem, ők még ilyenről nem is hallottak. aztán vagy igaz, vagy csak letagadták, de ez gáz! -
Kornel
veterán
más:
azon gondolkozok, hogy milyen felni kellene nyárra... mindenképp 15-ös alut akarok, csak az a kérdés, hogy a gyári legyen, vagy valami más.
a gyári így nézne ki:
viszont szerintem az enyémen jobban állna valami fekete (esetleg antracit) sokküllős felni:
mondjuk egy hasonlóra gondoltam: link.
várom a szavazatokat
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
kösz, már ez is megfordult a fejemben.
viszont szeretnék nyárra szélesebb gumikat, a gyári 5 col széles 14-es felnire elvileg 175/65 r14 a legszélesebb gumi, ami szerelhető...
szóval muszáj 15-ös felni, ha legalább 185-ös gumit akarok felrakni... gyári acélfelni 40k/szett, használtan is 30k... ezért jött képbe a 15-ös alu -
Kornel
veterán
válasz Siriusb #14171 üzenetére
egy szerencséjük van, hogy a japánok hozzák a know how-t, a motort kompletten, az ECU-t, stb... ezek jók is
de hogy egy magyar beszállító ne tudjon legyártani egy rúgót, mert eltörik, vagy csörög zörög az műanyag, mert a tűrés fogalmát még hírből se ismerik, az vicc.
én a japánok helyébe rég odébb álltam volna, nem magyarnak való ez az "autógyártósdi"más:
senki se szavaz giigz-en kívül, hogy milyen felni legyen nyárra? -
Siriusb
veterán
válasz Kornel #14172 üzenetére
Ha már itt tartunk, már tavaly is előfordult, hogy a műszerfalon a károsanyagkibocsátó-rendszer jelzőfénye kigyulladt, majd magától lekapcsolt. Ma is előjött, levettem az aksit 10 percre, utána már nem jelzett. Ez utalhat valami meghibásodásra, vagy csak az a probléma, hogy nem pörgetem nagyon a motort, valamint sok rövidebb út van, s jobban lerakódnak szennyeződések?
Felni: én alapból nem szeretem a csillogós cuccokat, mindig mattra szavazok.
-
Kornel
veterán
válasz Siriusb #14173 üzenetére
check engine?
rövid városi használat esetén szerintem esélyes, hogy elkormolódott az egr, esetleg lambda hiba is lehet... de egy hibakódolvasást mindenképp megejtenék... elvileg a tied már obd2-es, nekem van egy gagyi adapterem, amivel ki lehet olvasni. (valami hasonló) -
-
Mercutio_
félisten
válasz Kornel #14172 üzenetére
És csodálkozunk, hogy audi és társai inkább osztrák/német kis- és középvállalkozókból építi fel a beszállító körét
Felni: hófehér? amúgy nem néznek ki rosszul a fekete felnik
Korábban kérdeztem, hogy swift sedan-ra milyen lapátok kellenek, most rákerestem vezető előtt 50cm-es anyós előtt 45cm-es lapát kell.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
Ismertem olyan hazai tulajdonú céget akik 600 millás beruházásra készültek, aztán jöttek kormányunk unortodox ötletei, és úgy döntöttek szlovákban csinálják meg a céget, ott nem változnak 2 naponta és adott esetben visszamenőlegesen a szabályok
Alkatrészből lehet olyat találni szerintem ami nem rögtön 300 millás CNC gép beszerzését igényli, de a sok élőmunkát igénylő dolgokrais érdemes lenne ráállni (kábelkorbácsok pl.) csak ugye oda minőség kell...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki Bp-n Zugló vagy környékén megbízható polírozót?
Köszi!1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)
-
Kornel
veterán
na srácok, vegyek egy swift sportot?
nagyon bejön az a kocsi -
Kornel
veterán
válasz trassher #14197 üzenetére
én is szeretem a "jobb" kocsikat...
de pl. munkatársam most szív egy a3-al, pedig azért vette, hogy rendbe rakja, és haszonnal eladja...
most tart ott, hogy kb. nullába lenne, ha most eladnászóval tudom a swift sport nem egy komoly autó, de nekem tetszik.
1,5-ért elég jók vannak, ha az enyém elmenne 1,4-be, akkor megfontolnáma leültetést meg nem bántam meg, szerintem eladásnál ez akár az én kocsim felé döntheti a mérleg nyelvét adott esetben, aki ilyet keres, kipróbálja, és azt fogja hinni, hogy egyel nagyobb kategóriás autóban ül.
szvsz a toledo 1 magnus-om volt ott ennyire az úton, pedig az nagyon ott volt. -
trassher
addikt
válasz Kornel #14198 üzenetére
Attól függ ugye hogy mik a fontosak. Ha nem mész nagy távokat rendszeresen akkor nem kell hatalmas komfort, ha nincs család akkor nem kell nagy autó. Ezek mellett a swift sport jó kis kocsi szerintem. Jó a kiállása és megy is csak arra mutattam rá hogy ugyanennyiért lehet venni nagyobb és gyorsabb autót is.
Redmi Note 7
-
Grass
aktív tag
Meg tudja mondani valaki hogy konkrétan milyen és hánya kulcs kell az Ignis olajának leeresztéséhez?
Pls kíméljetek meg attól hogy feküdjek be alá és nézzem meg.
Előre is köszi."Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen