Új hozzászólás Aktív témák

  • giigz

    veterán

    válasz AMD Power #15826 üzenetére

    Akkor nagyjából (terv szerint, "optimális" esetben) ugyanaddig lesz neked a Swift mint nekem a Megane, és én úgy gondolom, hogy egy kicsit rozsdásodó autó 3-4-5 évet elmegy anélkül, hogy szétrohadna...

    Nekem is van egy kis rozsda az autón, pontosabban az alján és egy ponton a hátsó kerékívnél, de könnyedén meg fogom csinálni, és az autó alján lévő rozsdásodást is lekezelem majd.

    Már akkor rozsdás volt amikor megvettem, igaz végig garázsban volt tartva, de a tél csak megviselte egy kicsit, viszont engem annyira nem érdekelt, az volt a lényeg, hogy ne legyen szétrohadva, a kis rozsdát elég jól lehet kezelni, és 3-4-5 évet tutifix bírni fog.

    Én is 1,5 éve nem csináltam meg a rozsdát, egy kicsit terjedt azóta, de még mindig simán (otthon is) javítható, kezelhető.

    Pici csiszolás, lekenem Korant-tal, aztán alapozó/alvázvédő, ahova kell oda festék+lakk. Maga a festék+lakk 6k körül van, tehát ahol látszik ott nagyon szépen kell megcsinálni, hogy ne üssön el nagyon, esetemben ez pár cm, gyakorlatilag észre sem lehet venni, ha pedig csak olyan helyen van ahol nem látszik, oda rozsdaátalakító tökéletesen elég, + arra az alvázvédő (vagy már lehet az nem is kell, elvileg a rozsdaátalakító is elég lehet), mindez 1.000 + 2.000 Ft, és tényleg ki fogja bírni vele az autó évekig...

    Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy szerintem ne keresd mindenáron a tökéletesen rozsdamentes autót, egy kis rozsda még nem tragédia, mint írtam lehet azt kezelni is, és inkább műszakilag legyen tip-top (már amennyire lehet).

Új hozzászólás Aktív témák