Új hozzászólás Aktív témák

  • 2ozzmexy

    aktív tag

    válasz Tigerclaw #44266 üzenetére

    "Az ember a bolygónk rákja..."
    Nem mondtam hogy öljük le a teheneket, mert a marha steak-et szeretem, de a legnagyobb hibásak az emberek, mint korábban is említettem, az a tudatlanság hajtotta f@szág gyárból könyvet tudnék írni. Mondok egy példát: "Ne legyen Paks2 mert környezetszennyező és különben is Csernobil óta tudjuk hogy az atomerőmű veszélyes...." Ezt egy több diplomás középiskolai tanár szájából hallottam, úgy felment a vérnyomásom hogy faképnél hagytam... Persze két jelentéktelen apróságról nem tud a szentem, nevesül: 1. Mint mondtam egy medencében fekszik kishazánk, nagyon más megoldás áram előállítására nincsen és Paks 40%-ot nyom bele a jelenlegi hálózatba. 2. Csernobil nem egyenlő Paks, mivel az előbbi szaporító típusú, míg utóbbi nyomottvizes erőmű. Két teljesen más technológia, utóbbit ha nem robbantod fel szándékosan, nem tud "megszaladni"...

    U.I: Csak egy kis matek amolyan 2ozzmexy módra: Jelenleg alanyi jogon HFH megfizetése nélkül 7kWh igényelhető az áramszolgáltatótól, ha lelőjjük Paksot, akkor ez 3,5kWh-ra menne vissza. (Paks nélkül ennyink van)
    A témában kevésbé jártasak kedvéért: Ez 1x16A nappali áramot jelent, tehát a következőktől fájó búcsút kellene venni: Klíma, kerámialapos tűzhely, villanysütő, villanybojler, hőszivattyús rendszerek, mosogatógép/szárítógép, stb. nagy fogyasztók. És mindemelett mi villanyautót akarunk otthon tölteni, really? De rendben, értem amit mondtok, mert mindenki okos, csak én vagyok megint helikopter.

    "...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

Új hozzászólás Aktív témák