Új hozzászólás Aktív témák

  • giigz

    veterán

    válasz Mercutio_ #16418 üzenetére

    Az, hogy a kocsi mit szeret, az adott típusonként eltérő. Nem lennék meglepve, ha az én Megane-om szeretné a Total benzint, viszont olyat még nem volt alkalmam kipróbálni, csak valószínűsítem, hogy a franciák nem magyar benzinnel fejlesztették ki a motort... Lehet, hogy a Swift a FuelSave-et szereti a legjobban, az enyémnek a sima OMV 95 (előbb említett 2 típus MOL 95 + valamennyi adalék) lehet a legjobb, legalábbis fogyasztásra. Járásra nekem egyértelműen a MOL EVO, másnak pedig a Shell "drágábbik" benzin vált be. Amit én még nem próbáltam az a MaxxMotion 100, az osztrák nyál, arra még kíváncsi leszek egyszer... Tehát szerintem minden autó mást szeret, ezt ki kell tapasztalni, hogy melyikkel a legjobb a fogyasztás, motor járása. Különbség biztosan van, van amelyik kocsiban jobban észrevehető, van amelyikben kevésbé.

    Itt pedig áttértünk a kérdésedre, hogy a régi kocsiba ajánlott-e, vagy csak az újabbakba... Szerintem a régiebbi autókba ajánlottabb a nagyobb minőségű benzin, pl. nálam 230k km után eléggé kopottas a motor (előző tulaj nem nagyon tarthatta karban), és én minden egyes tankolás után észreveszem a különbséget, hol pozitív hol negatív irányba. Az EVO volt, ahol a legnagyobb különbséget vettem észre, valószínűleg olyan adalékok vannak benne, amit szeret az autóm, és tudja hasznosítani. Tehát az ECU észleli azt az összetevőt, így nagyobb hatásfokkal tud üzemelni. De van olyan is, hogy az autó ugyanúgy állítja a kevéréket, ha nem érzékeny az adott adalékra. Ez olyan, mint ha valaki sima 95-öt tankol, mellé meg önti a Spurit, vagy bármilyen adalékot... Én pedig "készre keverten" beletankolom az EVO-t, és ez így az én autómnak fekszik.
    Tehát az én véleményem az, hogy kopottabb motornak mehet a jobb benzin (kipróbálás-tesztelés után, amelyik cég terméke bevállt, EVO európai szinten is jó minőségnek számít), viszont újabb autónál, pl. nekünk még a 8 éves 151k km-es Focus 2 1.6-ban is totál mindegy milyen benzint raktunk, ugyanolyan szépen járt minddel, az a motor olyan finoman üzemelt, hogy lehetett benne sima 95 vagy adalékolt 95, ugyanolyan szépen járt, nem lehetett észrevenni különbséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák