Új hozzászólás Aktív témák

  • mvkly

    senior tag

    Sziasztok!

    Jó rég nem írtam, amit tudtam, visszaolvastam. Lenne pár észrevételem és kérdésem.

    Először is egy kép a tavaly bezsákolt kis szerelmemről, Bubukáról:

    Minden porcikájáért rajongok, nem hittem volna, hogy egy autó ennyire közel kerülhet hozzám.

    Akkor pár gondolat:
    - A kuplung szépen siklik plafontól padlóig, viszont a köztes, apróbb átmenetek már nem ennyire finomak. Egy picit akad a pedál felengedésének, lenyomásának pillanatában, nem folytonos. Gyenge példával élve, mintha hiányozta vmiféle kenőanyag, darabos a használata. Lassan érik a gumiszervíz, ott majd felvetem ezt (márkaszervíz). Váltáskor jobban oda kell rá figyelni, még nem állt rá a lábam, fél év után sem. Rángatás, lefulladás azért nincs, annál jobban vigyázok. Meg azért érezni, van visszajelzés. Csak fura, hogy erre figyelni kell, más (bár jóval öregebb) autóknál ilyen gondom nem volt.
    Nem eget rengető probléma, de ha akad egy jó tanács, vagy majd a szerviz megoldja, akkor ezzel is "beljebb leszek".

    - A szalon azt mondta, ami egyben teljes körű szerviz is, utólagos alvázvédelemnél bukom a garanciaidőt. Ez azért meglepett. Oké, az alját valamilyen szinten bontani kell, de elvileg csak felkenik, nem cserélnek semmit. Sarkítva, de ha a műszerfalon kicserélek egy csavart, akár azzal is bukom a garit. Ugyanakkor azt mondták, új autóknál a gyári védelem tökéletes, felverődés utáni sérülést korrigálnak. Na most, minden fórum és szakiromány a gyári alvázvédő gyengeségéről, akár hiányosságáról, kispórolásáról szól. Most kinek higgyek?

    - Totalcar-os Star Car promóban csupa szépet mondtak a kerámiavédelemről. Van ezekről friss tapasztalat? Csábító a gondolat, hogy több évre (kellő utólagos ápolás mellett) védhetem, javíthatom a fényezés minőségét. Könnyebb tisztíthatóság, vaxmentes használat, stb.

    - Autószalon Duna szervize nem enged be idegent, váróteremben kell üldögélni, míg elkészül. Na már most, olaj vagy bármi cseréje esetén ez nem rizikós? Marad a feltétlen bizalom?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák